- 23 Ağustos 2012
- 51.872
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.621
- 898
öyle zamanlarda hemen hazırcevaplık yap.Uc yillik evliyiz. Ben kendimi degersiz hissediyorum. Yani esim yeterince onemsese beni biz der diye dusunuyorum. Ben tasinacagim demek bana gore saygisizlik biz bir aileyiz sonucta. Sizler nasilsiniz bilmiyorum ama bana normal gelmiyor bu durum.
Uc yillik evliyiz. Esimle birbirimizi cok severek ve sekiz yillik bi birliktelikten sonra evlendik. Esimin yetistirilmesinde sorunlar var bunu biliyorum ve gorebiliyorum. Hatta esimde kizdigim ne varsa hep gecmisinden geliyor. Bir keresinde kv bir fotografin altina acik secik su yorumu yazmisti. Oglanlari el kizlari icin buyutuyoruz. Halbuki sorsaniz beni gelini degil kizi gibi gorur ama tabiki yalan. Yani yuzume baska arkamdan baska. Dolayisiyla ben de artik icimden gelerek davranamiyorum. Kucuk kucuk seyler var bunlar gibi ama birikince insani rahatsiz ediyor. Esimin kiz kardesi var bir de evli o da. Ama o benim gibi ikinci planda degil. Yani biz esimle araba alsak esim araba almis oluyor ama esimin kizkardesi ve esi araba aldiginda onlar almis oldu. Mal mulk gibi konulara zerre kiymet veren birisi degilim yanlis anlasilmasin. Anlatmak istedigim baska ciftler olunda onlar oluyor ama bizde hep esim tek basina aniliyor.
Tabikide goruyor. Yani klasik erkek mantigi. Ama bana yardimcidir. Oyle oturuyum ayagima hizmet edilsin dusuncesinde birisi degil ama evin erkegi o iste. Klasik yetistirilmis bir turk erkegi.Esinizin boyle davranmasi dusunce yapisiyla alakali. Kendini evin reisi olarak filan goruyor mu?
Konustum birkac kere. Dikkat etse bile iki uc kereden sonra eskiye dondu hep. Ben biz biz deyip duzeltmesini saglamaya calisiyorum ama kesin bir basari saglayamadim. Birkac kere bem dedigimde rahatsiz oldu ama yeterince empati yapabilse daha dikkatli olurdu.bence bunu bir kere eşinize dile getirin.
tatlı dille, belki senin için önemli değil gibi ama ben inciniyorum derseniz dikkat etmeye çalışacaktır.
eğer belli bir süre dikkat etmezse düzelteceksiniz. biz, biz, biz...
sakın bazı arkadaşların dediği gibi siz de ben ben demeyin. eşler ayna gibidir. güzellikleri söyledikçe yansıyacaktır.
AminAllah başka dert vermesin
Uc yillik evliyiz. Simdiye kadar oturmasi gerekirdi. Biz olabilmek gerekirdi.Ne kadarlık evlisin yeniyse de ondan olabilir ben hiç dikkat etmedim ya acaba benim ki ne diyordu
OfffTabikide goruyor. Yani klasik erkek mantigi. Ama bana yardimcidir. Oyle oturuyum ayagima hizmet edilsin dusuncesinde birisi degil ama evin erkegi o iste. Klasik yetistirilmis bir turk erkegi.
Tesekkur ederim deneyecegim bunu. Insallah ise yarar.öyle zamanlarda hemen hazırcevaplık yap.
arkadaşlarına ben geldim dediğinde "ben fazlayım, gelmesem de olur, sen git hayatım" diyebilirdin.
kv ile birlikte ev alma planı yapıldığında "sen kendine, ben de kendime ev alır, ayrı ayrı yaşarız canım" diyebilirdin.
o her ben dediğinde sen de aynı şeyi yapmalısın. empati yapar belki.
Iste ayni bizdeki durum. Ailesi surekli tek sayiyor esimi. Gurur kirici birsey. Yani ben de varim yasiyorum hayattayim ama yok sayiliyorum. Aynisi kendisine yapildiginda cok kiriliyor ama bana yapmaktan geri kalmiyor. Bir iki duzeltiyor sonra yine ayni.Benim eşim de birkaç kez yapmıştı, o zaman yeni evliydik daha. Kaldı ki evlilik öncesi de uzun bir birlikteliğimiz olmadı. Uyardım, ağız alışkanlığı dedi, özür diledi. Bir daha yapmamaya da özen gösterdi. Hatta bir iki senelik evliyken bile bizim evde, bizde vs diyerek annesigilin evini kastettiği oluyordu. O da uyarı ve zamanla geçti. Ama bir buçuk sene önce arabamızı değiştirdik. Anneannesigilin olduğu şehirden aldık hatta ve anneannesi, yengesi falan hayırlı olsun oğlum, güle güle kullan oğlum, kazazız belasız bin oğlum falan dedi. Resmen beni hiçe saydılar. Sanki oğulları bekar, kendi kazandı sadece parayı, ben de otlakçıymışım gibi. Hatırladıkça hala sinir oluyorum. Ama yapacağımı da biliyorum. Bir sonraki alacağımız mal mülk vs benim üzerime olacak. Parayı falan önemsemem ama inat değil mi, oğullarına da hayırlı olsun dediklerinde yalnız o oğlunuzun değil, benim diyeceğim üzerine basa basa. Basit ve çocukça belki ama içimde kalmasın :)
Siz de bu tarz şeylerde üzerine basa basa biz derseniz ve karşıdakini bu şekilde düzeltirseniz belki işe yarar ya da en güzeli siz de sürekli ben ben ben deyin geçin, o zaman dank eder belki...
Evet tek tek bakinca gozardi edilebilecek seyler belki ama birikince insanin keyfini kaciriyor ve farkli seyler dusunmeye sebep oluyor. Evliligimiz ne kadar gercek ne kadar saglam. Esim icinde bulumdugu hayattan memnun degil mi. Beni yeterli gormuyor mu.Çok büyük sorun değil ama basit şeylerde de olsa 'biz' yerine 'ben' kullanan insanların evliliğe biraz uzak, bencilliğinin de biraz fazla olduğunu düşünüyorum.
Uc yildir duzeltmeye calisiyorum. Insallah birgun duzelir ve biz demeyi icinden gelerek benimser. Annesi kendisinden de beter.bir kaç yıl önce yeni evli bir arkadaş gelmişti evime:))
henüz bir kaç aylık evli.dedi ki biliyor musun ben eşime ait hiç birşeyi ortak görmüyorum.
mesela eşime senin araban diyorum.
oda benim değil ikimizin diyor ama ben öyle göremiyorum demişti.
belki sizinkide öyle biseydir yeni evliyseniz.yasa sadece ağız aliskanligidir.
bende olsam sorun ederdim.
düzeltme yapın ve kırıldiginizi belli edin kırmadan zamanla düzelecektir umuyorum.
Konustum birkac kere. Dikkat etse bile iki uc kereden sonra eskiye dondu hep. Ben biz biz deyip duzeltmesini saglamaya calisiyorum ama kesin bir basari saglayamadim. Birkac kere bem dedigimde rahatsiz oldu ama yeterince empati yapabilse daha dikkatli olurdu.
Bizim henuz cocugumuz yok ama oldugunda durumun daha iyi olacagini umut ediyordum. Allah size de kolaylik versin. Yok sayilmak insanin sinirlerini bozuyor.Benim hıyartoda öyle. 4 senedir değişmedi bu. Hatta birilerine bahsederken benimle oğlum için mesela çocuklar diyor. Çocuklarıda aşdım çocuklarıda getirdim gibi
O biryere gitmek istemezse evet benim icin ikna etmek cok zor oluyor. Esim bencil birisi bunu inkar edemem. Tek tek olaylari dusundugumde fedakarlik yapan taraf cogu zaman benim.ısrarla düzeltin. hayatınızın kalan kısmında bencillik yapıyor mu mesela?
Zaten bir insanin zihniyeti hep boyle kucuk sandigimiz detaylardan anlasilir. O yuzden derdiniz hic de kucuk degil bence.Evet tek tek bakinca gozardi edilebilecek seyler belki ama birikince insanin keyfini kaciriyor ve farkli seyler dusunmeye sebep oluyor. Evliligimiz ne kadar gercek ne kadar saglam. Esim icinde bulumdugu hayattan memnun degil mi. Beni yeterli gormuyor mu.
Çocuk hiçbir şeyi yoluna koymayacak...O biryere gitmek istemezse evet benim icin ikna etmek cok zor oluyor. Esim bencil birisi bunu inkar edemem. Tek tek olaylari dusundugumde fedakarlik yapan taraf cogu zaman benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?