bizden para istemeyin yeter !

borca gir ,bir eşya al taksidin olsun..borcum var diye veremez..hemde sen o parayı onlara değil kendi hayrına kullanmış olursun

Ayın 10undan sonra 20 lira bile çok para bana, çünkü kalmıyo 15 olsa da paralansak diyorum 50 100 200 para değil derken eve giren toplam parayı bilmemiz lazım,tek maaşlı çocuklu bir aile için 50 lira gayet paradır yaşanan şehre göre de değişir, 50 TL 2 paket bez parası mesela

Sağlık ya da türevi zaruretler dışında aidat toplar gibi para toplamaya karşıyım

Ben de anneme lira yüklerim o ayki durumumuza göre faturasını öderim ama kendi hanemin durumuna göre yaparım bunu,annemdir ille yapmalıyım diye değil, ha sağlık problemi olur ek ise girer gene bulurum ama falancaya hediye bebelere balon falan bunlar iş degil

bunlar gönül istemiyor ki adamdan kopardıkları paranın haddi hesabı yok böyle gönül yapılmaz
Nasil haddi hesabi yok? 200-100 arada istenen paralar degil mi? Bence buyuk altindan kalkilamayacak seyler zaten yapilmali. Ben uzuluyorum yasli insanlar, omur curutmusler cocuklarina bakmak icin mutlu etmek gerekli.

Nasil haddi hesabi yok? 200-100 arada istenen paralar degil mi? Bence buyuk altindan kalkilamayacak seyler zaten yapilmali. Ben uzuluyorum yasli insanlar, omur curutmusler cocuklarina bakmak icin mutlu etmek gerekli.
iyi de artık çocukları evlenmiş aile olmuş. Yardım bi yere kadar. Ayrıca şu büyütmüş etmiş para istemesi normal olaylarına aşırı karşıyım. Zorla çocuk yaptırmıyorlar kimseye. Yapmış doğurmuş büyütmek zorunda. Evlat sermaye değildir.

+1

Evlenince aile ile baglar kopmuyor. Ailenin emegi var ortada bence. Ben yardim edilmeli ve anne baba mutlu edilmeli diye dusunuyorum. Hic tanimadigim insanlara yardim ediyorum, kazandigim paradan aileme de harcamak istiyorum ben. Konu mirasa gelince insanlar aslan kesiliyor ama anne babaya verilen cuzi miktarlar goze batiyor. Esim de versin ihtiyaci olmasa bile versin. Boyle gelen paralar insani mutlu eder.

miras olayı da saçma ama buna göre yine biraz mantıklı.

ya neden konu sahipleriyle empati yapamıyorz değil mi?
50 100 para değil.
ee yeri geliyor 500 de para değil deniyor.
kadın durumu anlatmış.
ailenin yaşantısını savurganlığını anlatmış.
kendi bütçesini anlatmış.
hala daha kadına hak verecez diye ödü kopuyor arkadaşların:))
aileye her türlü yardım edilir.
şahsen 50 tl yi filan da hesap edecek birisi değilim.
ama dediğin gibi keyfi yere sırf kendi savurganlıklarından sebep aidat toplar gibi zora sokarcasına evlatlarının rızkına göz diken aileye de çok kızarım.
sağlık acil ihtiyaç vs. tüm konuştuklarımın dışındadır.

Ha ben aynı mantıkla annelere bebe baktırmaya ya da onlardan para beklemeye de karşıyım, burda diyolar ya bize maddi yardımları yok diye,onlar da yapmak zorunda değil,ev olmak böyle bişey, yoksa kemer sıkarsın hesabını bilirsin annem babam ya da kv kp bize baksın demez

50 lirayı az bulan bana yollasın borç olarak,bu ay ucu başı kaçtı bizim hesapların ve 50 lira güzel para

miras olayı da saçma ama buna göre yine biraz mantıklı.

Kaldı ki ben miras kalan nakite bile benim değil oğlumun hakkı diye bakıyorum

Ayrıca miras sadece gelen olmuyo,geçen hafta babamın 2010dan kalan vergi borcu varmış onu ödedik aslan kesilmekte bu da var

ben anneme baktırmak istemedim zorla bakacak ille de ben bakacağım diyor ben çalışırken. Diyorum yorma kendini bu yaştan sonra otur keyfine bak. Dinlemiyor. Sana katılıyorum. Bazı insanlar anneleri mecbur bırakıyor çocuk baktırma konusunda. Bazı insanlar da aileden hala para umuyor. Yanlış oğlu yanlış

Cebe el uzatmak hariç çok alakasız örnekler kimse yaptığı iyiliği verdiği zekatı falan deklare edecek değil burda, keza misafirine yaptığı keki kurabiyeyi...alakasız örnekler

Ama eşten para saklamak etik değil,yolu bu olmamalı konuşarak önceliğin kendi ailesi olduğunu söyleyerek ortak paydada buluşarak mutabık olunmalı

bu örneklerle bu konunun ne alakası var ki ?
ayrıca konuda bahsettiğin bu aileyle ilgili düşüncen nedir merak ettim?
hani eline geçeni saçan savuran yetmedi çocuklarının rızkına el uzatan aileyi?
mevzu anne babaya verileni çok görmeye gelmeden ama.
çünkü ben değil aileye tanımadığım muhtaç ailelere bile el uzatan bir insanım.
gerisi bende kalsın

Konu sahibi ya da buradaki insanlar yapıyor demedim ki ben. Üzerinize alınmayınız. Çevremden örnekler verdim bu şekilde davrananlara dair.

Yazdım bi üstte cevap.

Bi de aileyi dinlemek gerek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…