Başkasına hediye almak için sizden para istemek neden ?
Eşinizin bilmediği borcu harcı mı var bu ailenin ?
Kv ile neden konuşuyorsun eşin ile konuş .
Deki neden hediye bile alırken senden para istiyorlar bizim bilmediğimiz borçları vs leri mi var
Benim amcamlarda öyle kendi ceplerinden para çıkmasın
amann biz ona şunu yaptık tabi yapacak diyerekten
Sömürüyorlar milleti .
Yok öyle dünya borç olur harç olur tamam da sizin kiler sırf ceplerinden para çıkmasın diye yapıyorlar
Nedir mesele küçük meblağ?
50 100 200 500 1000? kime göre?
Tırtıklamak ne demek hem, para çalıp kendine takı toka almıyor bu kadın
Konu sahibi yerinde olsam delirirdim şu konuda, sen sabırlısın maşallah
İnsanlara bi sorsana eve giren para ne kadarmış evleri kira mıymış kaç çocukları varmış vs
Sanki senin evine aylık 20 bin TL giriyo ve sen 50 10p liranın lafını yapıyomussun gibi yorumlar geliyo
Görümce evli değil ki zaten.
Olsa ne farkeder de yani.
Para mevzusuna gelince, ordan burdan arttırdıklarınızı, sıkışınca eşinize vermeyin madem anlasın o da yetmediğini.
Size yetmeyen parayı onlara nasıl veriyor anlamadım.
Aynı dert benim de başımda olacak sanırım evlenince. Ara ara düşünüyorum acaba sorun olur mu diye. Herkesin maaşı var parası var ama ne hikmetse her fırsatta benimkinden para istiyorlar, o da iyi niyetinden hayır diyemiyor.
Bence her evin parası ayrı mantığı olmalı, herkes kendi durumuna göre harcamalı. Ben nasıl ki sıkışınca başkasından para isteyemeyeceksem, başkası da istememeli. Bir mesafe,sınır koyulmalı ama zor işler gerçekten...
Maaşınız evinize yetmiyorken aileye hediye, uçak bileti vs için para mı veriliyor?
Ben o adamı boşarım. Bunun için boşanılır mı demeyin, vallahi boşanılır, adam bizim evimizi hiçe sayarken ben bu adamı niye hiçe saymayayım?
Ben burada bu tip konuları o kadar çok okudum ki artık ne desem bilemiyorum gerçekten. Benim bildiğim normal ailelerde anne baba çoluğuna çocuğuna yardım eder, evlendirir, eğitimini karşılar vs. Kaç yaşına gelmiş insanlar önceden nasıl geçiniyorlarmış, ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı unutmuşlar mı? Onu yapıcam para verin, şunu edicem para verin diye habire para mı istenir kendi ailesini geçindirmeye çalışan çocuklardan. Benim iki dedemin de bi kuru emekli maaşı var. Bir kere çocuklarından para istemiş insanlar değiller. Aksine katkı yapmaya çalışırlar ellerinden geldiğince, yapamayınca üzülürler hala, yardım beklemek şöyle dursun. Bi babaannem geçen ameliyat oldu özelde, acil bir ameliyattı ve çocukları karşıladı toplu halde, acil olmasa eminim devlette yaptırmak isterdi o kadarcık bile ödettirmek istemezdi. Böyle yardıma dayanışmaya evet, uçağa binicem para ver/eve bıdıbıdı alıcam para ver/kalıcam para ver oturucam para ver tipi sömürülere hayır. Eşinize bunun normal olmadığını başkalarının hayatlarını ve görüşlerini de göstererek aşılamaya çalışın.
Ben bu insanları anlayamıyorum ya. Bebeğimiz oldu, gelirimiz baya düşük, tabii buna da bin şükür. Kayınpederim baya varlıklı bir adam, aldığı kiraların haddi hesabı yok. Bizim en az 10 katımız gelire sahip. Para yolluyor da ben utanıyorum, bebeğin bi ihtiyacı var mı diyor, söylemeye çekiniyorum, eşim de aynen... Kaldı ki eşim tek çocuk, kimsenin hakkına girme olayı falan yok, olamaz.
Biz bu kadar varlık içindeki babadan para almaya çekinirken millet nasıl kıt kanaat geçinen çocuğuna yük olmaya vicdana sığdırıyor ki?
çalışıyorsan beş kuruş koklatmıyacaksın eger evdeysen çalışmıyorsan onlar ne alırsa sende alacaksın , eksik degil fazla alacaksın ,
yada kendıne iş bakacaksın kend masraflarımı kendim harcamak istiyorum onun için diyeceksin , yani kocayı sıkıştıracaksın
Olay ayda 100-200 liraysa dert etmeyin o kadar. Olabilir.
Bi gün Bi konu da ben açacağım bununla ilgili. Elim varmıyor
Ben yazmıyorum bile durumumu...anlatırsam topik patlayabilir :)çözüm ve tavsiyeleri takipteyim...
Bu sitede şunu gördüm, ki çevremde gördüğüm de bu: Erkek aileleri karşılıksız beklenti içinde kadının ailesi de karşılıksız verme halinde (İstisnalar var tabi). Elbetteki ailelere destek olunmalı. Ama bu beklenti şeklinde olmamalı. Evladın içinden gelir verir sana ne güzel. Ama sen sürekli şu işimiz var para, düğüne gidilecek para, elbise alınacak para, ev tadilatı para, gibi bir beklentiye girersen ben de vermek istemem tabiki.
Benim anne-babamın bir tane emekli maaşı var sadece ve kiracılar, üstelik kızıma bakıyor. Daha bir kere kızım bana şunu al demedi. Gider borç alır kuru ekmek yer yine istemez. Ama eşimin annesi baksaydı eminim isterdi. Çünkü bir kere bize damacana su almıştı evde yokuz diye. Daha eve girmeden kapıda 10 lira borcunuz var dedi istedi. Böyle durumda da insanın içinden yapmak gelmiyor kusura bakmasınlar.
sizi eski konulardan hatırladım. hala dert yandığınıza göre kv yine istediğini yaptırdı sanırım. yanlış hatırlamıyorsam sizin yanınıza yerleşmek istiyordu. ne oldu?Aynen oyle eve tek maas giriyosa bi laf var geldigi kadar gidiyo para ay sonuna zor yetiyosa para bi yere 100/200 verdimi bi ay sonraki ayin hesabina girmis olunuyo oylede gidiyo sonrasinda taaki biyerden bi miktar para gelene kadar sayet bizde oyle oluyo esim daha yeni kaynim keyfi icin 2000 tl karttan taksitle Cekti verdi 've daha simdiden cok zorlandik mesela cunku heray karta 200 tl yatirmasi lazim konu sahibide hakli heleki heray Heray istiyosalar sikinti ha yilda ikiyi ucu gecmez amenna yada durumu cok cok iyidir ozamanda amenna Ama ay sonunu zor getirenler icin sikinti
Konumda soylemistim evimi kiraya vericem dedigi gun esimi yollamistim git konus ev ustune ev olmaz falan diye oda gitmisti o gun baya trip atmis sanki sizin evemi kaldim bilmem ne ama diger ogullarina yine hic bisey dememis tabi huzurlari kacmasin simdi kizkardesinde kalacakmis bakalim bi sure sonra ben buralarda yapamiyorum gelicem edicem derse kimle sirnasiksa kime iyi davraniyosa kimse laf sokmuyosa ona gitsinsizi eski konulardan hatırladım. hala dert yandığınıza göre kv yine istediğini yaptırdı sanırım. yanlış hatırlamıyorsam sizin yanınıza yerleşmek istiyordu. ne oldu?
eşime herşeyi söyledim kızlar anlattım bir bir..artık daha da birşey söylemem ben..kayınvalideme de her gittiğimde her seferinde ucu ucuna geçindiğimizii anlatıcam..eşim eğer varsa veirriz yoksa zaten veremeyiz diyor eşim..ama hayal kuruyor verirse yetmez zaten..yoksa yok derim zaten diyor..ama ben ailesinin pişkinliğine anlam veremiyorum...ben bu durum yüzünden eşimle kavga etmek istemiyorum..huzursuzluk oluyor sonra..eşimide çok seviyorum..verirse versin kendisi ama ben hakkımı ailesine helal etmiyorum..çünkü bu ilk değil son da olmiycak..he ama bu nereye kadar gider ..ben daha ne kadar sabırlı davranabilirim onu bilmiyorum..
Konumda soylemistim evimi kiraya vericem dedigi gun esimi yollamistim git konus ev ustune ev olmaz falan diye oda gitmisti o gun baya trip atmis sanki sizin evemi kaldim bilmem ne ama diger ogullarina yine hic bisey dememis tabi huzurlari kacmasin simdi kizkardesinde kalacakmis bakalim bi sure sonra ben buralarda yapamiyorum gelicem edicem derse kimle sirnasiksa kime iyi davraniyosa kimse laf sokmuyosa ona gitsin
Ya geldiginde bile oturmaya cekilmez ha benden haril haril hizmet beklemez ama durmadan laf sokar evimin duzenine karisir mutfak muslugumun sicak tarafindan akan sicak su miktarina bile karisiyo vanadan kisiyo lohusayken kaldi sekiz gun o kisti Ben actim o kisti Ben actim burasi benim evim yahuu niye karisiyosun faturayi odeyemeyip sendenmi istiyoruz Ben zaten yeterince kendimden kisiyorum sevmiyorum oyle iplik gibi akan su anlatamiyosunda az akinca 10 dk doluyosa bi kap cok akinca 2 dkda doluyo ayni hesaba geliyo neden zamandan kaybedeyim yok dis kapi gicirdiyomus saatlerce soyleniyo ki oyle rahatsiz etcek bisey yok olsa bende yaparim zaten ama sanki kendi evi gibi ben rahatsiz oluyorum Der mesela evlerimiz yakin hem kendi aileme hem onlara diyelim buyuk temizlik yapicam hafta sonu kahvaltidan sonra esime diyorum gel annene gidelim yoksa aksama o gelirse temizlik yapamam gidiyoruz bi saat duruyoruz o arada evi dagittim eve gidip temizlik yapicam diyorum eve donuyoruz arkamizda geliyo yardim beklemiyorum ama hani yardima gelse anlicam durmadan and laf yapiyo bide esime soylenirken duyuyorum yok boylemi temizlik yapilir bilmem ne benki gunde uc kere ev supuruyorum hergun toz alip siliyorum her yeri yazin iki kere hali yikarim kisinda gunes gorunce hali silerim kendisi alti senedir and iclerindeyim ne koltuk silmisligi var nede hali yikatmisligi bide benim isimi begenmiyo sanane yani kotu bile yapsam ev benim evimbravo, taktir ettim sizi. demek sizden yüz bulamayınca diğer gelinlere söylemeye bile cesaret edemedi kadınçok iyi yaptınız o gelseydi hayatınız çekilmez olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?