bizden para istemeyin yeter !

Offff en nefret ettiğim mevzu. Vermeyin ya vermeyin.. Annedir babadır. İlgiyi alakayı esirgemeyin ama konu maddiyat olunca... Belki bu konuda ben de sıkıntı yaşadığım için bu kadar sinirlerimi bozuyordur bu konu. Ben aile kurmuşum, bi düzeni idame ettirmeye çalışıyorum sen ata olarak bana destek çıkacaksın. Ha çıkmayacak mısın köstek olmayacaksın. Parayı istiyor maddi olarak öyle sarsıyor zaten ama bide evde huzur bırakmıyor bu konu. Her açıdan zarar yani.
Benim annem de para ister bizden ama borç olarak ve maaş kartını verir elimize maaş günü çekip alın paranızı der. Ama eşimin ailesi anca ister.. Geçen sene kıyamet kopardım artık. Eşimle boğaz boğaza geldik... Neymiş evin üst katını yaptıracaklarmış yardım et. Ben burda kirada oturayım ama sana ev yaptırayım.. Oldu canım!!! Eşim yapıcam dedi tabi. Ama yapamadı.. Çünkü ben artık öyle bi noktaya geldim ki tavrımdan 1 adım geri atmadım. Baktı ciddiyim, bi daha açılmamak üzere kapandı konu

yani en azından sen yorumlarında bunu hep yazıyor olmalısın bu durumda.
bir de karşı tarafı dinleyelim diye.
ve de yorum yapamıyor olursun haliyle de.
karşı tarafı dinleyemeyince.

Nasıl, ne şekilde yorum yaptığım ya da yapacağım bırakın da bana kalsın.

Cezam dün akşam bitti, konu dışından ya da polemikten tekrar gitmek istemiyorum. Mutlu günler.

Varsa para 500 az gelir, yoksa 5 lira bile çok gelir. Geçen sene ben de aman 100-200 nedir diyordum. Bu sene iki katı borca girince elime kalan para 200 civarı. Ona da yeri geliyor geziyorsun yeri geliyor ekstra masraf çıkar diye kenara atıyorsun. Geçen ay eşim anneciğine 250 liraya 2 adet mont aldı, benim de memlekete gitme hayallerim zora girdi, annem gitmiş bilet almış bana.
Ne gerek var şimdi? Falancanın lüksü için diğeri sıkıntı çeksin? Ama bunu karşı taraf değil eş düşünecek.

Nasıl, ne şekilde yorum yaptığım ya da yapacağım bırakın da bana kalsın.

Cezam dün akşam bitti, konu dışından ya da polemikten tekrar gitmek istemiyorum. Mutlu günler.
mevzuyu polemiğe getirmene gerek yoktu.sadece bir soruydu.
mantık çerçevesinde.
bu kadarını karşılıklı polemiğe girmeden medenice konuşabiliriz sanıyorum ki.
herneyse ya.
zaten böyle gereksiz bir yorumdan ben de ban yemek istemem.

Kizlar kocanin cebine gizli el atmak kocadan para saklamak gibi crvaplariniza kesinlikle katilmiyorum..benim esim savurgan ve ben bunu yapmak zorundayim calisincada ayni olucak..cunku bunlar alismi ailece har vurup harman savurmaya..

Anneye babaya bakmak zorunda demissiniz..tabiki oyle...yalniz hic ihtiyaci yokken oturma grubu alan bi anneye degil..borcu yapip yapip sıkışiyorlar sonra yardim edin...ya ben calismiyorum yetisemem diye cocuk yapmiyorum...bunu kaynanama binlerce kez soyledim..

Ve daha da kotusu ben yokken esime bunlar soyleniyor...Allahindan bulsunlar..cunku esime soyluyorum ama biraz israr edersem kavga edicez..kavga etmeyi de istemem esimle

Batmanda bi arkadaş tabi o zaman yeni evli borcsuz ve çocuksuzdu, eşinin ailesine her ay 1500 TL yardım yapıyolarmış ve 1500 TL için aramızı bozamam diyodu, şarkta eşinin maaşı normalin 2 katı bu arada

Gel zaman git zaman çocuk öldü borçlar yapıldı araba alındı işin rengi değişti ama şimdi de vermeyince aile tavır yapıyormuş nasıl degistiririm bunu diyo

Varken göze gelmiyo cidden, ankaraya geldik feleğimiz şaştı yol yemek parası yoktu en basiti şimdi 300 civarı bunlara gidiyo, ben bonkörü de esime kuzenine burs verelim her ay 300 500 yatıralım diyodum iyiki kabul etmemis eşim diyorum simdi

Bu sitede şunu gördüm, ki çevremde gördüğüm de bu: Erkek aileleri karşılıksız beklenti içinde kadının ailesi de karşılıksız verme halinde (İstisnalar var tabi). Elbetteki ailelere destek olunmalı. Ama bu beklenti şeklinde olmamalı. Evladın içinden gelir verir sana ne güzel. Ama sen sürekli şu işimiz var para, düğüne gidilecek para, elbise alınacak para, ev tadilatı para, gibi bir beklentiye girersen ben de vermek istemem tabiki.

Benim anne-babamın bir tane emekli maaşı var sadece ve kiracılar, üstelik kızıma bakıyor. Daha bir kere kızım bana şunu al demedi. Gider borç alır kuru ekmek yer yine istemez. Ama eşimin annesi baksaydı eminim isterdi. Çünkü bir kere bize damacana su almıştı evde yokuz diye. Daha eve girmeden kapıda 10 lira borcunuz var dedi istedi. Böyle durumda da insanın içinden yapmak gelmiyor kusura bakmasınlar.

Önemli olan da o aslına. Varken verebiliyorsan bence sıkıntı yok ama yoksa da 5 lira bile verilmiyor yok yani, zorlamanın ne anlamı var?
Ben şimdilik söylemedim ama yeri gelince o 200 lira için söylenirim.

Kayinvalidemler o sekilde de yapmazlar..gorumcem mesela kahvaltiya goturur para almaz , kahve icmeye gideriz yine almaz ..ama bende boyle istemiyorum..alsinlar ihtiyaci oluncada istemesinler

Ne kv dert yanin nede esinize soyleyin ama masraf cikartin ustunuze basiniza alin evinize harcayin verecek parasi kalmasin sizinkiler yine imece usulu yapiyolarmis benimkiler hep bizden istiyo daha yaz basinda hic soylemeden devremulk almis sozde cektigi kredi yetmemis nasil yetniyosa fiyat ogrenip oyle cekiyo sonucta bekar oglu dort bin maas alirken ondan hic istemeden direkt esimden istemisti bileziklerim duruyodu o sira sonrasinda satip araba aldirdim verdirmedim kaynim keyfi harcamalar yapiyo mesela hamileyim gittim 50 tlye mont aldim kaynim dalga gecti yok Ben hayatta 50 tllik montu giymem bak bugun bender aldim 850 tl bilmem ne iki hafta sonra kv esimi ariyo abinin borcu var bize uc bilezik verin kaynim nisanlaniyo anasina bes kurus para vermiyo esime trip atiyo niye para vermedin sen diye simdi evlenecek diger iki oglundan hediye istemiyo almayin diyo ama esimden sen hediye alma oglumun ikibin borcu var bizdede yok sen karttan cek ver diyo esim bu sefer verdi ama o ara kucuk kaynim arabasi kazaliydi bi senedir and yaptirmiyodu ne olduysa arabasini yaptirdi kv kendine yeni telefon aldi tabi bunlarin hepsini esimin verdigi parayla yapmadilar ama kredi cekmislerdi sozde o para bitince esimden aldilar. yani esimden ne koparirsalar kar olarak goruyolar esimde herseyi gormesine ragmen hala napim annem abim kardeslerim diyosa kendi kasiniyo

Ama iste ben de bu piskinligi anlamiyorum..ve su an kendim kadar size de uzuldum inanin..ben masraf cikartiyorum ama almiyorum..kenara para atarim ben..bsy alcaksam yine o aliyor :))) ama bu ailelerin yaptiklari cok ayip ve Allah goruyor..benim de esim ailesine kiyamiyor ve hep ona yukleniyorlar..kaynima hicbsy dedikleri yok...onun cocuguna anca ust bas alsinlar..benim cocugum olunca sorucam onlara..

Aynen oyle eve tek maas giriyosa bi laf var geldigi kadar gidiyo para ay sonuna zor yetiyosa para bi yere 100/200 verdimi bi ay sonraki ayin hesabina girmis olunuyo oylede gidiyo sonrasinda taaki biyerden bi miktar para gelene kadar sayet bizde oyle oluyo esim daha yeni kaynim keyfi icin 2000 tl karttan taksitle Cekti verdi 've daha simdiden cok zorlandik mesela cunku heray karta 200 tl yatirmasi lazim konu sahibide hakli heleki heray Heray istiyosalar sikinti ha yilda ikiyi ucu gecmez amenna yada durumu cok cok iyidir ozamanda amenna Ama ay sonunu zor getirenler icin sikinti

Valla benimki 21 aylik oldu bi kere paramiz yoktu 20 tl bez parasi aldik annesinden ilk kez onuda haftasina Geri aldi ac kaldigimiz gun oldu kimse kapimizi calmadi hatta kaynim pazar evleniyo iki saat uzaklikta buraya normalde burada oturuyodular kv evini kiraya verdi kaynima yardimci olmak icin simdi evlerinin onunden servis kalkacakmis dun kv esimi aradi arkadasi isyerine servis cekiyo cocuk onu ayarlasana o yapsin diye ya daha hafta sonu burdaydiniz ayarlasaydiniz ya tabi ozaman cocuga benzin parasi vermeleri gerekecekti simdi heralde esim yolda alir diye dusunuyolat heralde yaniliyolar uyaniklar kredi kartinida alip saklicam hayir diger kucuk kardeside burada onu aramiyo esimi ama esimde suc biz dugun zamani hep yalnizdik en basiti davetiylerimizi bile kardesleri kimseye vermedi ama kaynimin davetiyelerini yigdi eve esime diyoki cik sokaga dagit yapilir zor sey degil ama yaa bize kim ne yapti ya nisan bohcami bile nisandan once gittim yardim ettim beraber yaptik kaynimin Nisan gunu gittik eve kizin evine gitcez surat bes karis hayir kiz nisandan bi gun once sizdeydi yaptirsaydin onada bana neyin tribini atiyon mesela doguma gittigim gun ameliyatli annemle temizlik yaptim bi arayip sormadi diceksiniz siz niye bekliyosunuz dogumumdan bu sure once yegeni dogum yapti kvsinin arkasindan etmedik laf birakmadilar yok doguma giden kiz evmi temizlermis yok kizin annesimi onun oglunun evini temizlicekmis diye eee bana yaptigin ne bende ozmana dedimki kimsenin bana isi dusmesin kindarim Ben kotulukleri unutmam ama iyilikleride unutmam bi iyiligini gorseydim dugunumuzu esyalari takilari esim yapti hep adam aylarca iki iste calisti dugunden once kimseye biseyi mecbur kilmadi kardesinize yardim edin demedi ozaman iki kardeside bekardi kimse taki yapmadi kv dahil hepsi esimin aldigi bilezikleri takti nezaketen bisey alamiyoz evinize altili bardak aldik diyende olmadi ama onlar evlenirken esim para vermedi diye dunya lafini yedik sanki zenginiz 2500 maas aliyo ev kredili calisamiyorum bebek var dusunun artik bi anne evladini bukadar ezermi bi adamda bunlari hic gormez hatta 13 yasinda esimi okuldan alip ise vermis digerlini en azindan lise okutmus neymis esimin gozu okulda degilmis digerleri profosor cikti cunku

Bizde de aynı dert. Herkes 2 şer defa tatile gider.Herkesin maaşı iyidir.Herkes her şeyin enn iyisini giyer. Ama sıkışınca durumu aralarında en kötü olan bize yanaşırlar....çözüm yok

geliri beş bin olanım gideri beş bin. Geliri on bin olanın da gideri on bin. Bu devirde zor öyle başkasına yardım etmek

İşte ben de bunu bu forumda gördüm.
Anneler ve kv ler, karsılıksız, faydasız asli çocuk bakıcısı oluyor.
Üstüne kendi kurallarına göre çocuklarını yetiştirsin isteniyor.
Karsılığında 3-5 para verse zoruna gidiyor.

Evlendikten sonra kendileri 5 krş vermezken erkek ailelerinden kendilerine bakmaları isteniyor.

Nedir bu anne baba olma çilesi arkadaş?

Konu sahibi, bence senin de esinden habersiz alman hoş değil. Ha dersin ben arta kalanı biriktiriyorum gibi, sonra yapmalısın bence.

Onun dışında kredi ödemesi yaptırmasalar falan. Arada durumunuza göre 50-100 tl nin çok lafını etmeyin. Durumunuz olur 200 verirsiniz. Olmadığı ay hiç vermezsiniz. Zorunluluk olmadığı sürece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…