bizden para istemeyin yeter !

hiç hoş gibi görünmeyebilir ama benim eşim savurgan ve ben bunu düşünmek zorundayım...ben çalışırken şimdiki gibi ucu ucuna değildi durumumuz..ve annesine arada sırada veriyordu çok laf etmiyordum yine bozuluyoordum ama ...nedenine gelince eltimin çocuğuna giysi alıyorlar kıyafet alıyorlar..eltim sürekli sömürüyor onları..benden daha çok mülakata çağırıyorlar ama keyfi gitmiyor..ben de ona uyuz oluyorum..neyse benim durumuma gelince ben daha kiracıyım..ben arta kalanı ne kendime ne aileme harcıyorum..o tutmuyor parayı ben tutuyorum zamanı gelince tabiki eşime destek olucam

Aileye verilen küçük meblağların peşine düşülmesine karşıyım. Paranın bereketi böyle böyle kaçıyor muhtemelen.
Evin bütçesinden para tırtıklamanın da hoş olmadığını düşünüyorum.

Ben eşimin ailesine para vermesine bi şey demem banane en nihayetinde, ama evli görümceye verilmemeli bunun ayırdına varılmalı

size de saygı duyuyorum ama ben onu yapmasam bereket hiç kalmicak..ve eşim zora geldiği zaman veriyorum zaten

Ben eşimin ailesine para vermesine bi şey demem banane en nihayetinde, ama evli görümceye verilmemeli bunun ayırdına varılmalı

ewt bende demem..ama eşimin ailesine har vurup harman savurursa sonra bana yardım edin oğlum diyip dilenirse ben buna bşy derim..görümcem evli değil bu arada

Konu anne olunca 50 100 nedirki dedim.

50 nin 100 un degeri neye verdigine gore degisir.

Mesela ben bir parfume 100 tl vermem.

Ama parfum icin 100 tl nedir ki diyene sen kucumsuyorsun demem.

Herkes olaya kendi acisindan bakar.

Benim annem ki beni okutmak icin elinden geleni yapti.

Yeri geldi biriktirdigi altini bozdurdu en iyi dersanelere gonderdi.

Esimin anneside oyle. Esimin kuzenlerinden lise bitiren yokken esim cok iyi bir universiteden muhendislik mezunu.

Kayinvalidem asgari ucrete calismis esimi dersanelere yollamis ki yeter ki okusun diye.

Esim hep annem aksama kadar benim icin el kapisinda calisiyor ben mutlaka universite kazanmaliyim diyerek cok calismis.

Benim annem desen bana evde sunu kaldir suraya koy demezdi yeterki sen ders calis meslegin olsun derdi.

Ikiside arada bize 100 tl verirler diye de yapmadilar bunlari.

Bu benim bakis acim. Ben ne esimin annesine verdigine karisirim ne de esim benim. O da ayni dusuncede.

Ogrenci kardeslerine verdigine de karismam. Yeterki okusun onlar.

Evli gorumce ayri tabi. Evli gorumceye verilen benimde zoruma giderdi.

Tabi kastetdigim arada verilen 50 ler 100 ler bilemedin 200 ler.

Yoksa kredi cekip cocuguna odeten ailelerde bana cok bencil geliyor.

Bence bu sizin esinizin karakterinden sorun haline geliyor.

Benim esim annesine verir ama hesabinida bilir. Bizim ihtiyaclarimizida ertelenmez.

Ya da ne bileyim esim evimiz arabamiz yokken ilk amaci onlari almak olur hal vurup harman savurmaz.

Sizin esiniz savurgan oldugu icin sorun olmus.

Konuya bu acidan bakinca haklisiniz.

teşekkür ederim vavelya__ benim eşim maalesef öyle değil..kiradayım araba yok..tek maaşla çocuk bile yapamayan biriyim ben...aileden gelme...bugün bulur bugün yerler..öyle olunca da hey ay sıkışık..ben de kendimce idare etmeye çalışıyorum..gerektiği zaman d.gazı bile açmam...kendim çalışmıyorum şu an...ve görümcem bekar istediği zaman bi hayli yüksek fiyatı olan montu alıyor...o zaman şu an tek bekar olduğu için o ödeyebilir ödenmesi gerekeni..ben de her zaman uygun şeyleri seçiyorum markaya önem vermem..bunlar neden k.valideme para vermek için mi..o zaman ben çirkef bir gelin oluyorum işte..hee paramız çok olur amenna ihtiyaçlarımı var kalan para bana yetiyor mu..gerekirse 500 tl veririm..cimri , eşimin ailesinden para sakınan biri değilimki ben..onlar lüx yaşarken.ben yaşayamazken üstüne üstlük bi de onlara yardımmı ediyim..eğer hakkım warsa hakkımı helal bile etmem..

Başkasına hediye almak için sizden para istemek neden ?
Eşinizin bilmediği borcu harcı mı var bu ailenin ?
Kv ile neden konuşuyorsun eşin ile konuş .
Deki neden hediye bile alırken senden para istiyorlar bizim bilmediğimiz borçları vs leri mi var
Benim amcamlarda öyle kendi ceplerinden para çıkmasın
amann biz ona şunu yaptık tabi yapacak diyerekten
Sömürüyorlar milleti .

Yok öyle dünya borç olur harç olur tamam da sizin kiler sırf ceplerinden para çıkmasın diye yapıyorlar

Nedir mesele küçük meblağ?
50 100 200 500 1000? kime göre?

Tırtıklamak ne demek hem, para çalıp kendine takı toka almıyor bu kadın

Konu sahibi yerinde olsam delirirdim şu konuda, sen sabırlısın maşallah

İnsanlara bi sorsana eve giren para ne kadarmış evleri kira mıymış kaç çocukları varmış vs

Sanki senin evine aylık 20 bin TL giriyo ve sen 50 10p liranın lafını yapıyomussun gibi yorumlar geliyo

Evli görümce de kardeş neticede aynı rahimde büyüdüler ona neden verilemiyor da anne babaya ille de verilmesi konusunda ısrarlısınız

Erkek kardeşimde doğurma hariç annem kadar emeğim var misal, evliyim diye neden para veremesin para

Görümce evli değil ki zaten.
Olsa ne farkeder de yani.

Para mevzusuna gelince, ordan burdan arttırdıklarınızı, sıkışınca eşinize vermeyin madem anlasın o da yetmediğini.

Size yetmeyen parayı onlara nasıl veriyor anlamadım.

Aynı dert benim de başımda olacak sanırım evlenince. Ara ara düşünüyorum acaba sorun olur mu diye. Herkesin maaşı var parası var ama ne hikmetse her fırsatta benimkinden para istiyorlar, o da iyi niyetinden hayır diyemiyor.
Bence her evin parası ayrı mantığı olmalı, herkes kendi durumuna göre harcamalı. Ben nasıl ki sıkışınca başkasından para isteyemeyeceksem, başkası da istememeli. Bir mesafe,sınır koyulmalı ama zor işler gerçekten...

Maaşınız evinize yetmiyorken aileye hediye, uçak bileti vs için para mı veriliyor?
Ben o adamı boşarım. Bunun için boşanılır mı demeyin, vallahi boşanılır, adam bizim evimizi hiçe sayarken ben bu adamı niye hiçe saymayayım?

Ben burada bu tip konuları o kadar çok okudum ki artık ne desem bilemiyorum gerçekten. Benim bildiğim normal ailelerde anne baba çoluğuna çocuğuna yardım eder, evlendirir, eğitimini karşılar vs. Kaç yaşına gelmiş insanlar önceden nasıl geçiniyorlarmış, ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı unutmuşlar mı? Onu yapıcam para verin, şunu edicem para verin diye habire para mı istenir kendi ailesini geçindirmeye çalışan çocuklardan. Benim iki dedemin de bi kuru emekli maaşı var. Bir kere çocuklarından para istemiş insanlar değiller. Aksine katkı yapmaya çalışırlar ellerinden geldiğince, yapamayınca üzülürler hala, yardım beklemek şöyle dursun. Bi babaannem geçen ameliyat oldu özelde, acil bir ameliyattı ve çocukları karşıladı toplu halde, acil olmasa eminim devlette yaptırmak isterdi o kadarcık bile ödettirmek istemezdi. Böyle yardıma dayanışmaya evet, uçağa binicem para ver/eve bıdıbıdı alıcam para ver/kalıcam para ver oturucam para ver tipi sömürülere hayır. Eşinize bunun normal olmadığını başkalarının hayatlarını ve görüşlerini de göstererek aşılamaya çalışın.

Konuş arkandayım!...

Ben bu insanları anlayamıyorum ya. Bebeğimiz oldu, gelirimiz baya düşük, tabii buna da bin şükür. Kayınpederim baya varlıklı bir adam, aldığı kiraların haddi hesabı yok. Bizim en az 10 katımız gelire sahip. Para yolluyor da ben utanıyorum, bebeğin bi ihtiyacı var mı diyor, söylemeye çekiniyorum, eşim de aynen... Kaldı ki eşim tek çocuk, kimsenin hakkına girme olayı falan yok, olamaz.
Biz bu kadar varlık içindeki babadan para almaya çekinirken millet nasıl kıt kanaat geçinen çocuğuna yük olmaya vicdana sığdırıyor ki?

Ben yazmıyorum bile durumumu...anlatırsam topik patlayabilir :)çözüm ve tavsiyeleri takipteyim...

çalışıyorsan beş kuruş koklatmıyacaksın eger evdeysen çalışmıyorsan onlar ne alırsa sende alacaksın , eksik degil fazla alacaksın ,
yada kendıne iş bakacaksın kend masraflarımı kendim harcamak istiyorum onun için diyeceksin , yani kocayı sıkıştıracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…