bize hergün bayram bebiş olsun ya da olmasın :))diyenler buyrun topiğimize

canım bu konuda paslaşmamız lazım. birbirimizi destekleyelim.ne almamız lazım aklına geldikçe bana da söyle. bende sana söylerim.

canım bu konuda paslaşmamız lazım. birbirimizi destekleyelim.ne almamız lazım aklına geldikçe bana da söyle. bende sana söylerim.

evet canım paslaşmak şart...araştırma ekibi kuralım ve başlayalım..listeler çıkartalım...almaya zamn gelinceye kadar tammlarız listeyi...

evet canım paslaşmak şart...araştırma ekibi kuralım ve başlayalım..listeler çıkartalım...almaya zamn gelinceye kadar tammlarız listeyi...

evet cnm internette de var doğum için çanta hazırlarken neler koymamız gerekiyo. bi liste yapalım ona göre eksikler tamamlanır.o listeye göre hazırlık yapalım.

kızlar baktımda doğum için ihtiyaç listesi yapıcakmışsınız...
bende bakındım sizler için bikaç siteye paylaşıyım didim dee belki Yeni annelere bebek alışveriş listesi
BU İLK LİSTE

eldiven- 3/4 adet tırnakları yüzünü çizmesin diye
bere- kış bebği için yün olanlardan 2-3 adet / 1-2 adet de koton olanlardan
corap- 3-4 cift
yün ya da polar hırka veya yelek ( kış bebekleri için )
hırka merserize - yaz bebekleri için
tulum uzun kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
body kısa kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
( body ve tulumlar cok sık kirlendiği ve alt açıldığı için 10 adete yakın alınsa iyi olur dedi arkadaşlarım )

tulum: yaz bebekleri için kısa kollu tulumlar ayak kısmı açık,( 10 adet yeni doğan, 5-6 adet 0-3 ay arası )
body: tulum içine kolsuz yaz bebekleri için ( 10 adet yenidoğan-5-6 adet 0-3 ay arası)
salya bezi -10 tane/ annenin omuzuna konan tülbent tipi
önlük-6 tane
ağız silme b.-10 tane
sac fırca-tarak
banyoda bebek yıkama bezi / süngeri
banyo havlusu
banyo küveti küçük
alt değiştirme plastiği
yatak kenarlarını koruyucu (bumper)
lastikli çarsaf-3 adet
nevresim-2veya 3 adet
yastık kılıfı-3 adet
merserize pike-yaz beebkleri icin
polar battaniye küçük-kış bebekleri için ( araba içine de konacak boyutta )
polar battaniye büyük
tırnak mak+törpü
hava nemlendirici
yatak koruyucu ( yatak çarşafı altına serilen kusma- çiş geçirmesin diye koruyucu muşamba)
bebek arabası
ana kucağı
araba koltuğu
gece destek minderi(hamileler için yan yatarken karın altına destek vermek için)
dönence -yatak başına asılan müzikli
göğüs pedi -anne sutyen içine konan
banyo kovası
silikon göğüskoruyucu
maşrapa
ateşölçer kulaktan veya koltuk altından
süt sağma pompası(ikizler için 2 li olanından)
banyo termometre
süt saklama poşetleri veya kapları( buzdolabına veya dondurucuya atmak için)
sterilazatör
emzik -1/2 adet
biberon 1/2 adet
kulak temizleme çub
küvet ağı ( portatif küvetin içine konan, bebek kaymıyor ve tek elle yıkayabiliyorsunuz)
bebek dolabı askısı
sallanan beşik
walkie talkie
emzirme sütyeni
loğusa gecelik- (dikkat edin mutlaka önden düğmeli ve açılan olsun)
göğüs kremi
bebek toz sabunu- kıyafetlerini yıkamak için, doktorlar asla deterjan kullanmayın diyor
bebek yumuşatıcısı- sabun yumuşatıcı
alt temizleme mendilleri
bebek şampuanı ve losyonu m işinize yarar

İKİNCİ LİSTE
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
BEBEK İÇİN GEREKENLER-
* Bebeğinizin içinde uyuyabileceği bebek beşiği
- Yatak takımları
- Yumuşak bir battaniye
- Bebek arabası veya ana kucağı
- Varsa arabanız için bebek oturağı
- Bebeğin yıkanması için küvet
- Bebeğin banyosu için havlu, özel sabun ve şampuan
- Altını değiştirirken sereceğiniz kalınca örtü yada ince bir minder
- Bebek bezleri ve altını temizlemek için kremli mendiller, pudra
- Bebeği biberonla beslayecekseniz şişe, emzik gibi malzemeler
Bebeğiniz için gereken giysiler
- 6-8 adet geniş yakalı fanila, 8 tulum, en az 2 hırka, 2 pijama, 3-4 çift yumuşak çorap, bebek başlığı yada şapka, bebek eldiveni, hava soğuk ise yünlü dış giysi
- Bebeğinize masaj yapmak için bebek yağları, temizleyici mendil, nemlendirici ve pudra
ANNE İÇİN GEREKENLER
- Hijyenik kadın pedi (emici özelliği yüksek olmalı)
- 3-4 adet lohusa sütyeni; başlıca iki tür lohusa sutyeni vardır. Birinde açıldığında yalnızca meme başını ortaya çıkaran pencereler bulunur. Diğeri ise önden kopcalı olduğundan emzireceğiniz zaman kolayca bütünü ile açılabilir. İkinci tip daha iyidir, çünkü bunda bütünü ile açıkta kaldığından bebek memeye dokunma olanağı da bulur. Saf pamuklu ve alttan destekli sutyenler yeğlenmelidir. Göğsünüzün en şişkin yerinden alacağınız ölçü size lohusa sutyeninin ölçüsünü verir. Bolca pamuklu ve tercihan tek kullanımlık iç çamaşırı
- Acıyan meme uçları için krem
- Sütyen tamponları; sızan sütün sütyene geçmesini önler.
- Önden açılan gecelik ve pijamalar
- Alçak topuklu terlik
HASTANE İÇİN GEREKENLER
- Öncelikle hamilelik ve doğum çizelgeniz ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız
- Bol fanila ve gecelik, pamuklu ve ter emen cinsten olmasına dikkat edin.
- Kalın çoraplar, doğumun ileri evresinde üşüyebilirsiniz.
- Küçük bir sünger parçası ya da bez, dudaklarınızı ıslatmak için.
- Temiz havlular ve sabun
- Kişisel temizlik malzemeleriniz; deodorant, pudra, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, kağıt peçete ve havlu, nemlendirici ruj, temizleme mendilleri
- Sabahlık ve alçak topuklu terlik
- Sırt masajınız için bir masaj topu ve masaj yağı
- Sizi dinlendirip rahatlatacak kitap, dergi, teyp ve kasetler
- Fotoğraf makinası ve kamera
- Eşiniz için yiyecek ve içecek gıdalar
- Yakınlarınızın telefon numaraları

ve bu da son
ÜÇÜNCÜ LİSTE
Bebek için:

•Bez, bez, bez. ( Bez canavaları ilk doğduklarında her 2 saatte bir bez kirletiyorlar. Yalnız gidip evde stok yapın diyemem çünkü bebeğinizin cildinin hangi markayla uyum içerisinde olacağını bilmek biraz zor.)
•Pişik kremi
•Vücut ve saç şampuanı
•Kaka canavarınız günde 3 body pisletebilir hesabıyla body stoklayın!
•Biberon(lar), steril aleti ( Genelde bunları takım halinde almak gerekiyor. Avent’i tavsiye ederim. )
•Sütünüzün gelmemesi riskine karşılık 1 kutu Aptamil-1’i evinizde bulundurun. Kullanmak zorunda değilsiniz ama kendinizi güvende hissettirir.
•Göğüs pompası
•Burun aspiratörü
•Dijital termometre
•Bebek telsizi (Philips aldık. 3 ay önce iflas etti )
•Oda nemlendiricisi (Soğuk su dolaştıranlarının tercih edilmesi yönünde üstüste çok bilgi okudum. Esse marka olanını aldım ve hala kullanıyorum.)
•Emzik (ister htiyaç duyduğunuzda alın, ister hazır edin evin bir köşesinde)
•Tülbent (Bir sürü alın, pişman olmazsınız. Hem omuzunuza alırken ağzının altına sermek için, hem başını, hem de poposunu kurulamak için ayrı ayrı alın.)
•Bir poşet karbonat. ( O da ne diyeceksiniz. “Pamukçuk” denen illet bakteriler yerleşiyor bebeğin damağına, diline ilk ay. Özellikle de biberon kullanırsanız. Bir çay bardağı suya bir-iki çay kaşığı karbonat karışırın. Parmağınıza gazlı bezi dolayıp karbonatlı suya batırın ve bebeğinizin beyazlanan heryerini silin. Bir günün sonunda, düzenli kullanılırsa, pamukçuklardan kurtuluyorsunuz.)
•Göbek bağı temizliği için alkol (Bunu bana hastanede vermişlerdi.)
•Yine göbek bağı temizliği için gazlı bez
•Benim gibi bebeğin odasındaki ısı ve nem derecesini paranoya haline getirenler için ısı ve nem ölçer
•Dışarı çıkarken; kış bebekleri için polar battaniye, yaz bebekleri için güneş kremi
•Yine dışarı çıkarken tüm bebek teşkilatınızı taşıyabileceğiniz detaylı bir bebek çantası
Kendiniz için:

•Önü düğmeli (emzirmenizi kolaylaştırmak için) gecelik
•Emzirme sütyeni
•Göğüs kremi: Lansinoh marka tavsiye edilir.
•Göğüs ucu kalkanı: Medella marka tavsiye edilir.
•Göğüs pedi: Bebedol, lansinoh
•İlk sütlerinizi pompalayıp saklamanız için anne sütü poşetleri

listeler süpeeerrr. ama ben çok korktuuuummm. çünkü daha hiç hiç bişey almadııımmm. nasıl alırım ben onca şeyiiiii

yaaa annnem hepsini almak zorunda değilsin yaa en mühimlerini al herkes hepsini alacak diye bir durum yok ki..
muhakkak gereksizler vardır içinde zaten insanlar bi ton şey getirecekk
listeler süpeeerrr. ama ben çok korktuuuummm. çünkü daha hiç hiç bişey almadııımmm. nasıl alırım ben onca şeyiiiii

yaaa annnem hepsini almak zorunda değilsin yaa en mühimlerini al herkes hepsini alacak diye bir durum yok ki..
muhakkak gereksizler vardır içinde zaten insanlar bi ton şey getirecekk

ya zatan biçok şey yiğenimden gelecek ama ilk doğduğunda kullanılacak kıyafetler yok gelecekler içinde. yengeminde yiğeni olmuştu kız ama yenidoğan kıyafetleri genelde unisex olduğu için hep yiğenine vermişti onları. biyeni doğan kıyafetlerine ihtiyacımız var bide battaniyeler nevresimler bana gecelikler felan onun gibi şeyler. 4 ayım kaldı. hepsini alabilirmiyim ki acaba. zaten bebeğe oda alamıcaz şimdi. doğumdan bikaç ay sonra alabilirsek inşallah alırız.

yok bebeğim ya herşeyi aceleye getirme o senin kokunu alarak uyuyacak bi süre o yüzden odaya gerek yok bence şimdilik o yazan 3-4 takım nevresim diyo bence çok fazla abartmışlar zamanla hep güzelelri çıkacak herşeyin 4 4 lük olmasına gerek yokki sağlıklı huzurlu neşeli bir oğlumuz olsun yeterliii

dimi yaa bebişime bişe alamadım diye üzülmiim boşuna.alabildiğim kadar alırım. alamadığımda doğduktan sonra artık. kendim için gecelik de lohusashop.com diye bi site buldum. orda biraz daha uygun geldi bana.

herhalde bebem yaa üzülme tabikii emin oll o doğsun bereketiyle gelecektir herşeyinden çifter çifter olacxak bak gör...
kendine al birazda emzirrme sutyenlerinden özellikle bide göğüsuçları genelde yara oluyor inşallah senin olmaz çok zor bi durum bi kaç yakın arkadaşımda gördüm içim parçalandı resmen onun önlemini al muhakkak kıyafeti boşver sağlık daha önemli

ivit kendime alim bişeyler.
ay o yarayı hiç deme yaa.yengemin öyleydi resmen parçalandı uçları iltahaplandı kanlar akıyodu hep. çok uğraştı emzirebilmek için ama emziremedi.sağdı verdi. sağdıkçada daha kötü oldu. çok çekti ya canım benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…