bize hergün bayram bebiş olsun ya da olmasın :))diyenler buyrun topiğimize

zeytinimmmm merhaba çok iyiyim bitanem tatil muhteşemdi hiç gelesim gelmedi ne yalan diim süper yerler gezdik cumartesi hava çok güneşliydi piştik pazar sürekli sağanak yağış o da çok romantikti kısacası bebeğim kırmızılar bile geldi ama hiç umdrumda bile değildi hala öyleee
günaydın canıııımmmmm.nasılsıınnn? nasıl geçti tatilll.

Bir çok uzun gelişimi burada tamamlayacaktır. Gelişiminin ilk devresinde şaşırtıcı olan köpek veya maymun cenininden bir farkı olmayışı, hepsinin aynı benzer olmasıdır.

Gelişimini tamamlaması için bağlı olduğu vitelino torbasından ihtiyac duyduğu besinleri buradan alır, buradan beslenir..

8 hafta süren gebeliğin sonunda vitelino torbası işlevini kaybeder...O zaman göbek bağı ile annesine bağlı olan embriyo annesinden yüksek protein içeren besinleri alır…Dışarıdaki hayat devam ederken o sakince annesinin karnında yüzer..

16’ ncı hafta da onun eklemlerinin geliştiği zamandır…Gözleri kapalı durur , ama kendisii hareket ettirmesi için başlaması için henüz el ve ayaklarını oynatacak durumda değil.

4 boyut ultrason cihazı sayesinde onun tamamen vucudunun özelliklerini, yüz ifadesini görebilirsin.

24’ üncü haftada ciğerleri tamamen oluşmamıştır,eğer bu şekilde şu an doğarsa, yaşama ümidi var..

Şimdi kollarını ayaklarını hareket ettirir, gözlerini kırpıştırır, ve parmağını emer…Artık içinde buluduğu ortamı fark etmeye başlar…

Bu evrede bütün embriyolar uyurlar, hatta rüya görürler..
Resmin Orijinal Boyutu İçin Tıklayın 636x444-pixel

Artık 9 ayını doldurdu doğuma hazır durumda…40 haftada bir ceninden insana dönüşüyor…Rahim içinde başlıyan canlı insan olan bu Allah’ın mucizesi nerdeyse bitmiştir.Birkaç gün içinde ciğerler devreye girecek ve rahimden çıkmak için doğum sinyalleri verecek…Annesinin rahminin içinde sakin sakin uyur…
Doğumla kendisinin sakin olarak süren oluşumunun ve geçirdiği tecrübeler sonucu, evi olan ana rahmini birazdan bırakacağını bilmiyor..Evet.. Artık doğumun sadece anne için acı veren olay değildir. Cenin içinde acı veren ve gerilimli bir ortam olacaktır. Ancak o mutludur… Bu mucize ise yaşamdır..

Son düzenleme:

Maşallah maşallah rabbim neşeni bozmasın inşallah. napalım önümüzdeki aya bakıcaz. zaten üzülmeyeceğizdiye anlaşmıştık.hayırlısı olsun bitanem. haftasonunun güzel geçmesine çok sevindim.

günaydın zeytinim peynirim Nasılsın gülüm bebişle aran nasıl ben bugün sabah kalktığımda ilk defa istifra etmedim. Hafta sonum da bol dinlenerek geçti...sen nasılsın

bende iyiyim canım. bebişimlede aramız pek iyi bugünlerde.bulantılarım azaldı.cumartesi ikili testim vardı.detaylı ultrasona girdik. beni çok şaşırttı bebişim hiç yerinde durmuyo.bi yüzüstü yatıyo bi yan bi sırt üstü bi kalktı oturdu ellerini kafasına koydu. çok hareketli maşallah. doktor cinsiyeti için bişey söyleyip yanıltmak istemiyorum dedi ama ben sanki erkek olduğunu gördüm. eşimde öylegördü. bakalım hayırlısı.sağlıklı olsunda ne olursa olsun. senin bebişin nasıl tekmeliyomu seni.

aynen canm bende öyle düşünüorum. göğüslerim acıo. kasıklarım ağrıyo.... eşimde dio ki korkutma beni iki günde hemen göğüsmü ağrır die. dedim korkma ilaçtandır.

madamcım merak ediodum kırmızıları senn. ama olsun hayırlısı

günaydın kızçelerim nasılsınız...
madamım,cucum,koleram,zeytinim,zuyalim,bernardom,çilekim,goodjin ve aklıma gelmeyenler hepinizi öpüyorum güzel bir hafta diliyorum..

madamım olsun üsülme sakın önümüzdeki aylara bakalım emi...
nasıl geçti haftasonu bakam..

zeytinim sen nasıl oldun tatlım..miden bulanimi..:26:

cucum inşallah annenin sonuçları temiz çıkar tatlışım..çok özledik seni.

muhteşemmm
sağol zeytinim benimm valla öle işte güzeldi oğluşun mu gelicek acep amanın neler duydumm maşallah yaa eee bu kadar kıpır kıpırsa bir oğlandır bu topçu olacak belkideee

ayyy mucize yaa

muhteşemmm

sağol zeytinim benimm valla öle işte güzeldi oğluşun mu gelicek acep amanın neler duydumm maşallah yaa eee bu kadar kıpır kıpırsa bir oğlandır bu topçu olacak belkideee

galiba oğluşuumm

sağol canım hepimiz için hayırlısı
sağol berrem üzülmüyorummm hiç nasip hafta sonum süperdi belkide bunun etkisi büyükk sen nasılsın neler yaptın bakamm bebişş

sağol berrem üzülmüyorummm hiç nasip hafta sonum süperdi belkide bunun etkisi büyükk sen nasılsın neler yaptın bakamm bebişş

ohh ne güzel madamım 2.balayı gibi bişey oldu desene...
bende cumartesi arkadaşımla çarşıya gittim sezon sonuydu ya ucuz ucuz şeyler aldım yazın alamadıklarımı şimdi alayım dedim...
güzel geçti koçiş arkadaşlarıyla ben arkadaşlarımlaydım...
dünde annemdeydim öyle güzel geçti haftasonum ama biras karnım ağırıyo nedense havalar serin artık üşüttüm herhal..

aynen dediğinden oldu minnoş ya tavsiye ederimüşütme kolla kendiinii bende orda üşüttüm sanırım boğazlarım azcık gıcık yapıoo

evet canım tepikliyor ama babasına hiç denk gelmedi eşimde meraktan çatlıyor ama hiç hissedemedi

nabersiniz bakalım ben uykulu baş ağrılı olarak pazartesi yaptım günü hiç keyfim yok haftasonu çok yorucuydu
kına düğün yağmur derken uykusuzluk hiç iyi gelmedi

Son düzenleme:
oyy kıyamam sana yaa ama yağmur çok güzeldi dün ben çok eğlendimm valla ama başın ağrımasın yaa üzülürüm zaten pazartesi sendromu bide ağrı çekilmessss
nabersiniz bakalım ben uykulu baş ağrılı olarak pazartesi yaptım günü hiç keyfim yok haftasonu çok yorucuydu
kına düğün yağmur derken uykusuzluk hiç iyi gelmedi

evet canım tepikliyor ama babasına hiç denk gelmedi eşimde meraktan çatlıyor ama hiç hissedemedi

ayy ne güzeelll.ben bebişi bazen hissediyorum gibi geliyor. doktora söyledim.doktor daha erken hissedemezsin dedi.ama hissediyorum ya.
bide ben rüyamda doğum yapmıştım.bebeğimi kucağıma getirdiler emzirdiiiiimmm çok güzeldiiii.çok tatlıydıııııı

oyy kıyamam sana yaa ama yağmur çok güzeldi dün ben çok eğlendimm valla ama başın ağrımasın yaa üzülürüm zaten pazartesi sendromu bide ağrı çekilmessss

dün akşam başladı şimdi bişeyler yedim geçti gibi ağrı tekrar gelebilir ama adetidir beni kandırmak
senin terfinede çok sevindim hayırlı olsun canım

canım hoşgeldiinn.
nasılsın. nasıl çıktı annenin sonuçları aldınız mı?

hiçkimse yazmıyoooo. ben kendikendime konuşuyorum burda yaa. bende konuşmıcam artık öyle olsuuunnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…