Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

Canım yazdıklarını okuyunca inan cok duygulandım, verdigin o cabalar, bekleyişler,umutlar, insanı yorar ama sende bende ve burdaki bebek bekleyen bircok arkadasimizda bu uğraşlar sayesinde olgunlaştık, neyi isteyecegimizi kimden isteycegimizi cok iyi ögrendik,
, insan ne kadar umursamiyorum desede aklı hep kasıklarda (benim her ay öyle) cok normal, çünkü Allah'a güvenip O'ndan bekliyorsun inaniyorsun bir bebek verecgine, tek yapmamiz gereken ümit kesmemek ve sonuc negatif olsada Allah'ın bizim için daha hayirli bir gelisme nasip edecegine inanmak, güvenmek. Anahtar sözcük 'güven' bence, güvenmek ve sabır etmek. Kendini rahat bırak hayal kur, belirti hisset senin dedigin gibi cok şükür ara kanman yok, rahmin var,yumurtalarin calişiyor, çatliyor, eşin sperm üretiyor çok şükür bunlara ,Rabbim sana hayırlısyla bir bebek verecek ama zamanını kimse bilmiyor, benim için yazdıklarına cok duygulandım canım sende benim için çok degerllisin, senin aşılamalarında bende inan cok heyecanlandım sana içten dualar ettim, Rabbim verdiği herşeyi kabul ettirsin ve inşallah en kısa zamanda sana sağlıklı ve hayirli bir bebek yollasın (ne cok konuştum )

Kızlarrr Günaydınnnn
Kimseler yok herkes cumartesi günü de izinli heralde ama ben çalışıyorum malesef (( hemde çok fenayım ve çalışıyorum
Kızlar dün akşam iş çıkışı başıma gelenleri anlatayım size
İşten çıktım otobüse bindim zaten karnım ağrıyodu ya belli bi süre sonra sol tarafımda bir ağrı başladı midem bulanıyomu sağ elim de uyuştu bir fenlaşatım bayılıyorum dedim bide ayaktayım napacağımı şaşırdım kızlar başım dönmeye başladı Allahım yardım et die dua ediyorum ama düşmemmek için nasıl çabalıyorum anlatamam sonraaaa artık kendimi tutamadım ve yanımdakiler tuttu oturtturdular ama yaşadığım korkuyu anlatamam kızlar neyse dünden beride çok fena ağrılarım varrr (( ve sürekli tansiyonum düşüyo galiba
Bide benim bu adet döngüm 25 güne düştü sizce önemsemelimiyim?

Gunaydınnn canlarımmmmmm.. iyisinizdir inşAllah.. bugun ist çok soğuk ve ben donuyorum ve maalesef yine nefesim yok kızlar yaa.. ağlamamak için sıkıyorum kendimi.. hayırlısıyla bi doktor vaktim gelseydi bi baksalarda nedir bu nefes durumu.. sanarsınız ki 9 aylığımda şiştim de nefesim yok.. Allah hayırlara çıkarsın.. birazdan "ya hafız" çekeceğim.. çok çok öptümm

canımm benim çokçok geçmiş olsuınn en azından otobüsten inince tansiyonu ölçtürseydin ya be canımm.. aç falan mıydın acaba? çok geçmişler olsun.. bir daha tekrarlanmasın inşAllah ama lutfen böyle bir durum yaşandığında tansiyonunuzu bi şekilde ölçtürünn lutfeeennn.. adet döngün 25 güne düştüyse de sıkıntı yok.. sadece yumurtlama çok erken oluyor bilgine.. adetin bitince 8. günden değerlendir Allah hayırlsını nasip edecek inşAllah.. adet döngüsü 21 günden aşağı inerse sıkıntı var diyorlar...

geçmiş olsun tatlım aman ne gidicen doktora bırak geçer kendi kendine...
Aslıcım canım arkadaşım deli misin sen elin uyuşmuş miden bulanmış nerdeyse bayılmışsın diyorsun ki önemsemeli miyim lütfen doktora gider misin işten izin alıp...

canım sen de zamanını bekleme önce ara doktorunu anlat durumunu o yönlendirsin... bende de arada oluyor nefes darlığı ama bu haftalarda normal kan hacmi artıyor senin erken gibi geldi kan değerlerinde mi sorun var acaba?...

canım hep bekleyii, hep umut oldu zaten 3 senedir ne yaşadğımı ben bilirim eşim bile bilemez ne kadar anlıyorum deselerde bayana özgü birşey o. Yptığım testler, ovulasyonlar, hormon bozuklukları neler neler. Artık zaten bu konuda harbiden olgunlaştım artık ne test bulunduruyorum evde ne de yapıyorum herkese de bunu öğüt ediyorum erken yapmayın, belirti aramayın, kendinizi sıkmayın ama elde değil tabii. Bu aşılamam da daha bilinçliydim ben. Takıntı derecesinde dikkat etmedim belli şeylere dikkat ettim işyerinde ne kadar dikkat edeceksin iş anında unutuyorsun hızlı olmak zorundasın falan. Ama teveül herşeyin ilacı buna inan elimizdcen geleni yapıypruz sonuşta gerisi Rabbime kalmış o bilir hayırlısını. Benim artık tüpten başka çarem yok bundan sonra o daha stresli olacak biliyorum çünkü tedavinin artık son aşaması daha sonrası yok. Ama dediğin gibi bir sorunumuz yok eşimde olmazsa olmaz napalım diyen biri kısmet. Ama hep duacınım arkadaşım herkesin de senin de Allah bin kere razı olsun o aşılama anında o duaların edildiğini bilmek inan çok rahatlatıcı oluyor.

günaydın fıstıklarım...
haftasonu sessizliği hakim topiğimize yine...

günaydınn evet öyle oluyor.

canımm keşke bir acile flan gitseydin tansiyonuna bakılsaydı karnın mı açtı stresli miydin Allah korusun canım neyse ki otobüste olmuş. 25 günde regl olmak normal 21-35 arası normal kabul ediliyor ama devam ederse dr git canımm geçmişler olsunn..

burasıda soğuk galiba çıkmadım ama. Canım neden böyşle oluyor ki psikolojik bir durumun var mıydı işte panik atak falan gibi sende. Devam ederse heme git doktora canım ihmale gelmez neden oluyor baksınlar ona göre birşey verirler belki bebeğe zararı olmayacak. :26:

günaydın kızlar
aslıcım geçmiş olsun canım dikkat et kendine bir kaç gün tansiyonunu ölçtür
bedriyecim canım burnunda bir sorun olabilirmi rahat nefes alamıyorsan ondan oluyordur birde şişkinliğin yediklerinle alakalı olabilir veya ayaklarını üşütüyorsan ondan olabilircanım, bazen bende senin gibi oluyorum karnım şişiyor gaz yapan şişkinlik yapan şeyleri yeme biraz dikkat et belki düzelir canım

Benim aşılama olmadı kızlar. Regl olmadım ama biliyorum artık. O şişkinliklerim, kasık ağrılarım gitti sadece hassaslık var azıcık o da hrzaman olur zaten. Göğüslerin şişkinliği indi ağrılar baya azaldı p.tesi 10. gün iyice birşey kalmaz çatlatma iğnesinin etkisi 10 gün kadar sürüyormuş. Bir tek iştahım açık onu içinde şimdi erken zaten. Hem hiç hamileymişim gbi gelmiyor öyleymiş gibi davranmak bile gelmiyor içimden belki umudu kesmek için erken elle tutulur birkaç şey vardı onlarda geçti. Yine de herzama dua edicem elbette Rabbim hayırlısını versin inşallah ne diyelim. Ben aırf aklımda kalmasın acaba tutar mıydı dememek için eşimin ısrarıyla yaptırdım zaten şurada bu kadar zama bekledi birkaç ay daha beklicem tüpe gidicem ona da tamamen hazıırm aşılama ona bir hazırlık oldu ama deli gibi istemiyorum artık tamamen Rabbime bırakmış durumdayım her zaman sadece ve sadece hayırlısını istiyorum hayırlı zamanda.

Gunaydin hanimlar
Guzel bi haftasonu gecirmeniz dilegi ilee
Ecrin canim hemen doktora git ne cesaret ise gidiyorsun aaa cok kizdim bak hiiiii ben rahatsizlaninca banyo yapmayi korkuyorum sen ise gitmissin. Sagligin onemli guzelim
Sedacim hakkinda hakkimizda Rabbim hayirliaini nasip etsin hep bu sekil dua etmiyormuyuz evet ediyoruz. Buda biz zahmete girmeden rahmete ulasabilirmiyiz hayir iste sabredemiyoruz bi turlu. Arkadasim benim sen nekadarda ben rahatim desende bilin altimiza yerlesmis ve adet bitiminden hemen sonra aklimizda acabalar ucusuyor bazende adetliyken acaba ustunemi gordum belirti ariyoruz vs. Yanii biz ne kadarda rahatiz desekte icimizde co sey ucusuyor ve rahat olabipmek cok zor. Belki eskiye gore israr etmiyoruzdur ama rahat degiliz ister istemez strese giriyoruz. Rahat olmabilmek icin bu konuyu yani bebem konusunu konusmaamiz lazim bunuda basarabilmek icin kk girmememiz lazim bunu basarabilirsek cevremizdeki insanlarla zaten bu konuyu konusmuyoruz belki biraz olsun kafamizdan cikarmis oluruz. Ben buraya her girdigimde icten ice ah ah dedigim oluyor niye cunku hamile haberi duydugumuzda seviniyoruz ama bi okadarda ozendigimiz icin uzuluyoruz buda bizi cok etkiliyor. Ben bundan sikayetci degilim ama kendimizide kandirmayalim Rabbiim icimize ferahlik versin ve ssonuna kadar sabrettirsin Insaallah tupe gerek kalmadan Hayirlisiyla saglikli gebelikler nasip etsin Mevlam bizlere

canım sen de zamanını bekleme önce ara doktorunu anlat durumunu o yönlendirsin... bende de arada oluyor nefes darlığı ama bu haftalarda normal kan hacmi artıyor senin erken gibi geldi kan değerlerinde mi sorun var acaba?...[/QUOTE]

Geçen Burcu demişti demir eksikliğinde böyle olabiliyor diye.. hafta içi yaptırabileceğim testleri.. doktoru aramak da istemiyorum yaa.. bakalımm şu testleri yaptırayım da bi hayırlısıyla..

burasıda soğuk galiba çıkmadım ama. Canım neden böyşle oluyor ki psikolojik bir durumun var mıydı işte panik atak falan gibi sende. Devam ederse heme git doktora canım ihmale gelmez neden oluyor baksınlar ona göre birşey verirler belki bebeğe zararı olmayacak. :26:[/QUOTE]

canımm benim evet aklıma bu geliyor bende panik atak vardı ama o sırf nefes problemi değilde kalp çarpıntısı veya yanında el titremesi gibi belirtileri var.. benim çarpıntım yok çok şükür ama nefesimm çok az.. Allah korusun nefes darlığımı oldu nedir?

geçen doktora gittiğimde bu skıntımm yoktu özlemim.. dolayısıyla danışamadımm.. ama günde bir kez midemin bulandığını söyledimm oda dedi gebelikte şikayetlerin çoğu yeme içme ve konuşurken nefesi ayarlamamakdan kaynaklı olabiliyor dedi.. ve ben progestan içiyorum ya sanırım o da bende + gaz yapıyor.. bazen çatlııcak gibi oluyorum inan..

Bedriye endişe etme canım. Hamileliğin son aylarında olduğu gibi ilk aylarında da nefes darlığı yaşanabiliyomuş. Bir sitede şunu okudum;

Nefes darlığı hamileliğin ilk dönemlerinde çok yaygındır; çünkü progesteron hormonu beyni etkileyerek hamile kadınların daha derin nefes almalarına neden olur.

Yatarken ve otururken hangi pozisyonda kendini rahat hissediyosan o şekilde hareket et. Kontrol zamanın geldiğinde de doktoruna yine sorarsın canım. Bak forumda yine bununla ilgili bir konu açılmış. http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/289999-hamileligin-ilk-aylarinda-nefes-darligi.html Bunuda oku. Birtek sen değilsin yani tamammı canım panik yapma

Son düzenleme:
Yine hafta sonu, yine topik boş :)
Hava fena değil, dışarı çıkmak var aklımda ama önce şu işlerimi bitirmem gerek
Görüşürüz topik!
:131:

canım o gün hemen doktora gitseydin keşke, normal değil tabiki, bide kanaman yoğunm mu? şimdi bizim topikte duamnur-burcu'yu biliyordun oda aynı şeyleri yaşadı kanaması çoktu ama ınun ve düşük yaptığını öğrendi, sen mutlaka git, 25. gün olman belki bu yüzdendir, düşük olmasa bile, kanda birşeyin ekseik falandır ona bakılır, git bi acile anlat durumu valla kulağını çekecem senin

canım 7veren Gül çok güzel açıklamış, onun verdiği linke bir bak istersen ama ben ısrarla senin kensızlığından kaynaklandığını düşünüyorum , hayırlısı olsun inşallah dikkat et kendine

canım ahhh seni öyle iyi anlıyorumki, benimde hiçbir belirtim yok ama diyorum ki Bedriye'ninde olmadı belki benimde öyledir diye ama biliyorum ki kendimi kandırıyorum çünkü benim ilk hamileliğimdeki belirtileri biliyorum ben, onların hiçbiri yok ama yine de ümitleniyorum, şimdi sende şöyle bir güzellik var, daha önce hamile kalmadığın için senin bedenindeki belirtileri bilmiyorsun belki benim gibi abartı belirtin olacak belkide Bedriye gibi hiç belirtin olmayacak belkide ikimizinkinden de farklı olacak, az kalmış zaten Allah sabır versin, ve bütün bu söylediklerimi sen zaten çok iyi biliyorsun, artık insan yaşadıklarından dolayı farkındalığı artıyor, herşey istediğin gibi en hayırlı şekilde olur inşallah

Yine hafta sonu, yine topik boş :)
Hava fena değil, dışarı çıkmak var aklımda ama önce şu işlerimi bitirmem gerek
Görüşürüz topik!
:131:

gülcüm benimde eşim çalışıyor bugün, dışarı çıkasım var ama evde de iş var , onları yapıpda çıkayım istiyorum ama ev işinden nefret ediyorum

Burcucan sen burdurun neresindesin? ilçe falan mı? geçen hafta geldik burdura serenler tepesi diye bi yere çok güzeldi... manzara harika bayıldım oraya...

Burcucan sen burdurun neresindesin? ilçe falan mı? geçen hafta geldik burdura serenler tepesi diye bi yere çok güzeldi... manzara harika bayıldım oraya...

anam Aylin bizim ev serenler tepesine çok yakın oraya giderken anayolun üzerinde biz de eşimle nerdeyse her hafta sonu iyaşa geliriz sinemaya falan, senin görsel hafızama kaydettim

anam Aylin bizim ev serenler tepesine çok yakın oraya giderken anayolun üzerinde biz de eşimle nerdeyse her hafta sonu iyaşa geliriz sinemaya falan, senin görsel hafızama kaydettim

kaydet annem benden hayır yok görsel hafıza 0 bende sen bari tanı kız orda villalar var güzel güzel villada mı yaşıyorsun sen

yahu zamane gençleri sizi... mis gibi mekanınız varmış orda ıyaşparkta ne işiniz var tatlım koca Burdurda sinemamı yok... şu ıspartalılara para kazandırmayın yahu...

kaydet annem benden hayır yok görsel hafıza 0 bende sen bari tanı kız orda villalar var güzel güzel villada mı yaşıyorsun sen

yok kuzum , oraya giderken sağ tarafta bir fırın var ( bir daha gidersen dikkat et) öztadım fırın diye işte onun arkasındaki binalar, o serenler tepesini bende çok beğendim ama çok esiyor dimi, ayy aylin ben seni bulurum merak etme

yahu zamane gençleri sizi... mis gibi mekanınız varmış orda ıyaşparkta ne işiniz var tatlım koca Burdurda sinemamı yok... şu ıspartalılara para kazandırmayın yahu...

burdur'un sineması çok kötü bir kere gittik son oldu, haklısın burdur'da doğal alanın tadı başka, işte büyük şehir gürültüsü kaos çekiyor herhal bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…