- 26 Haziran 2012
- 4.872
- 576
- 198
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #24.101
Burcu kiiz ne pisircen? Cok yapabilirim ya yemek,bı fikir olsun dedim:))
ayyy valla araba yarışı falan takılıyorum öle yoksa vakit geçmiyoo
ayyy ewet artık akşam olsun akşamda yemeğe sayın kayınvalideme gidicez yemek derdimde yokkböyle iyi oluyooo valla
bende bir ara sabaha kadar nfs oynardım, hatta klavyeye basmaktan bileğimde kist çıktı yeminle, mal mıyım neyimderdime ne olduysa???
bende öyleydim bi ara ama uzun zaman sonra ilk kez oynuyorum napim canım sıkılıyooo
bu arada lahana yoğurtlu olanı canım çektii
oyyi kıyamam..akşam sende kocana yap bebeğem 2 dakikada yapılıyor, birazda sarımsak koy..dadından yinmez
ayyy benimde canım yaprak sarması çekti Aslıııııııııııı, zaten 24 saat aşererim :)))
inşallah kayınvaliden de yaprak sarmıştırohh hazır ev yemeğine bayılırım
bu kadar gezinti yeter kalkıp evi süpüreyimde bitsin bu son işkenceeee
öptüm seni canım , ben tekrar geldiğimde sen gitmiş olursun
ben akşam yemeğinde tek olucamm ve canım fast food cekıyor yicemm sanırımm
kuzenine ne oldu????ben akşam yemeğinde tek olucamm ve canım fast food cekıyor yicemm sanırımm
heee zaten kayınvalidemin de işi gücü yok bana yaprak sarıcak o zate öle işleri görümceme yaptırıranlıyacağın kendimi hiçç yaprak varmış gibi heveslendirmiyorummm
bende 7 24 aşererim hamileliğimi düşünemiyorum herkese ızdırap olurum heralde
Birizim sana da kolay gelsinn ve afiyet olsunnn
Ben de artık kaçarrr öpüyorum seniii
kuzenine ne oldu????
belli mi olur, oğlu için yapar sende nasiplenirsin
kuzum inşallah miden bulanmaz pişirdiklerimi sayıyorum
kurufasulye and pilav
soslu patates kızartması
yoğurtlu mayonezli kara(mor)lahana
bulandı mı?
oyyyy canım benim sende yalnızmı takılacaksın kıyamam beişinle ikiznize güzel bi yemek ısmarla artık başbaşa yiyiverinnama b onada sor canı başka bişe istiyosaa çocuğunnn
kuzenine ne oldu????
onu yedimmkuzeencazdan reca etmedım eşim hayırlısıyla gelicek ya dünde sıkıldı bayağı bi aslında çünkü ben akşamları 10 da uyumuş oluyorum oda tek takıldı felan.
belli mi olur, oğlu için yapar sende nasiplenirsin
canım sen nolur nolmaz bulundur yanında biyerde okumuştum o yüzden ben zıbın hastane çıkışı işte..3 tane koydum ben pusetinede battaniye koydum..bide hastane çıkışında var penye batttaniye yeter heralde sonucta sıcaklara denk gelcek ksımetse..
testler önemli canım ALLAH korusun bi aksilik falan olursa dr onlara görede tetkikte bulunur oda yazıyodu listede bende hep yanımda taşıyorum biyere fln giderken aniden sancım gelir die..
canım ALLAH sabır versin ...SEYBİL-SİBEL arkadaşımızdan bir alıntıyı yazıyorum
"bebeğimin kalbi belki atar diye 1 hafta daha bekledik ama atmadı bebişim dünyaya gelmek istemedi dün bebeğim alındı ne zormuş benden giderken anladım ki canlı olmadığını bilsem bile ona 2 aydır alışmıştım çok ağladımm alacaklar diyeee rabbim böyle acıyı kimseye vermesin hamile olan arkadaşlarım inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeklerinizi hala tedavide olan arkadaşlarım bir an önce gönlünüzdeki bebişlerinize kavuşursunuz inşallah"
Allah sabır versin sabır..bilirim..çabuk atlatması için bir iki dua edeceğim inşallah..
rica ederim canım...biberon emzikte aldım unutmuşum..:)Bencede yeter cnm cok sagol
hamileliğin 3.ayı:
[lıst]
[*][sıze=3]perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. Sonra 140 salâvat getir.[/sıze]
[*][sıze=3]namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. Her hafta buğday, et ve süt al.[/sıze]
[*][sıze=3]sabahları biraz bal ye. Hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye[/sıze]
[/lıst]
[sıze=3]
9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. Huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. Bir anda okumayabilirsin. Mesela kaç günde 1 haftada oku. Hatta eşin de okuyabilir. Sonra o narı ye. Rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. Unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. Cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. Bunu 40 cuma boyunca yap. Genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. Ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. Hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. Yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. Unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.
Armut: Eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. Kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. Armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
Nar: Cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. Bulantıyı engeller. Kansızlığı giderir. Tansiyona da iyidir.
Incir: Kuranda adına yemin edilen meyvedir. Ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: Anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.
Bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. Fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.[/sıze]
yaaaaaa heveslendirme beni yapmaz biliyorummm zaten fena canım çekiyooo üstüme gelme daha fazla hadii kapat artık şu bilg. evini süpürrr düzgünce üstünü giyyy kocan gelecek pasaklı pasaklı karşılama kocişini birazda makyaj yappptamam sonunda bişe olamaz ama hastalığın bitene kadar da adam özlesin seniiii
Kız soslu patates kızartması nasıl oluyo.domatesli biberli sos yapıp ustunemi dokuyon yoksa baska biseymi?oy siz kac kisi yiyeceksiniz o kadar yemeği.cok onlar size buraya gonder biraz:)
bunlar gerçekten çok güzel canım eline sağlıkben bide kız çocukları için meryem erkek çocukları içinde yusuf süresi okumak faziletli diye biliyorum güzel ahlaklı olmaları bakımından
kızlar ya bide evlada güzel isim koyma meselesi en çok yoran şey sanırım anneleri ben ÖYKÜ NİSA koysam diyorum eşimle en çok içimize sinen isim o genel olarak anlamsız gözüksede ben nisa suresinin faziletini alsın hayatıda başkalarına öykü olsun diye koyarız diyorum sizce nasıl kaç kişi beğenecek merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?