- 13 Aralık 2012
- 1.031
- 460
- 83
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #24.621
tüplere baktı doktor bişey yok dedi doktor. ama sonradan ben yine hsg çekildim..zaten bişey varsa müdehale ediyolar
ya kızlar bircana ne okuyacaz..bugünün anlam ve önemini özet geçebilir mi biri lütfen acillllllllll..
3 ayetel kürsü 3 ihlas süresi cnmm ...
AMİN canım İNŞALLAH....mesudeye o işi sormuşsun :)bende cevap veriym dedim canım ben 28. haftadan sonra bıraktım zaten bi süreden sonra zorlanıyosun artık sende ne zaman zorlanırsan bırak benim dra kalırsa hala yapmayın demedigenelde 1-2 ay kala bıraktırıyo drlar..
Burcucum cnm benim ne demek bana düşmez cok tesekkur ederim cevap verdigin icin
Gül , Ciğdem sagolun kizlar cevaplar icin bu arada çidoşum güle güle kullanın aldıklarınızı iyi olmana sevindim
Yasom benim bende seni yanaklardan öpüyorum tatlim mucuk mucuk
Didemcim cnm benim doktorun sana zaten söyler eğer sende bı sıkıntı oLmuyorsa devam edebilirsin normal dogumu düşünenlere son zamana kadar öneriyorlar cok sık olmasa da bız devam ediyoruz eğer ağrı veya zorlanma hissedersen ara ver yada arada bı devam edin benim doktorum henuz bana birsey demedi hem senin zamanın daha erken TATLIM önümüzdeki Pazartesi kontrolum var doktoruma bı sorim ne zaman bırakılmalı diye
Didem cnm benim bak by bilgileri senin icin buldum:)))
Cinsel yaşam kaçıncı aya kadar devam edebilir?
“Bazı geciken doğumlarda doğumun başlaması için cinsel ilişkiye girilmesi bile önerilir. Bu nedenle kısıtlayıcı olan şey hamileliğin kaçıncı ayı olduğu değil, sadece hamilelikte bir sorun olup olmadığıdır” diyor Kağan Kocatepe… Ama eğer düşük riski, erken doğum riski, kanama, enfeksiyon gibi durumlar var ise hamilelerde cinselliği kısıtladıklarını belirtiyor.
Tabi unutulmaması gereken bazı önemli detaylar da var. Örneğin pozisyon gibi… Pozisyon mutlaka bebeğe baskı olmayacak şekilde olmalıdır. Ayrıca erkeğin daha yumuşak davranması gereklidir. Kağan Kocatepe, bu kurallara bağlı kalınarak hamilelikte cinsel yaşamın devam ettirilebileceğini söylüyor.
Hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girilebilir?
Burada sıklık, daha çok kadının ruhsal dünyası ile alakalıdır. Çünkü kadınlar hamile kaldıktan sonra ruhsal ve fiziksel bazı etkiler nedeniyle cinsel yaşamdan soğurlar. Özellikle ilk iki aylık ve son iki aylık dönemde bunun daha sık görüldüğünü belirten Kağan Kocatepe, benzer biçimde erkeklerin de bebeğe zarar verme korkusuyla cinsel yaşamlarına ara verebildiklerini söylüyor.
Bebeğe zararı olur mu?
Cinsel ilişkinin bebeğin gelişimine olumsuz bir etkisi yoktur. Çünkü, bebek rahim içinde korunmuş durumdadır. Kağan Kocatepe'nin hamilelikte cinsel ilişkinin bebeğe zararı olur mu sorusuna yaptığı açıklamalar aşağıda:
. .
Benzer videolar için tıklayın
Anne adayı hangi durumlarda cinsel ilişkiye girmemeli?
1. Düşük riski varsa
2. Anne adayında vajinal enfeksiyon varsa
3. Erkekte bir enfeksiyon varsa (ilişki esnasında kadına geçmesin diye)
4. Erken doğum riskinin artması durumunda (doktor tarafından hamile olan kişiye bildirilir)
5. Amnios zarının yırtık olması yani suyun erken gelmiş olması durumunda
Ayrıca, anne adayının daha önce erken doğum yapmış olması veya bazı çoğul gebelik durumları da yine doktor tarafından ilişkinin kısıtlanmasına neden olur. Özellikle, tüp bebekle oluşan hamileliklerde ilk 3 aylık dönemde cinsel ilişki kısıtlanabiliyor.
hepinizden Allah razı olsun eden edemeyen herkesten Rabbim tez zamanda yüzünüzü güldürsün inşallah. burcucum sanada ayrıca teşekkür ederim her zamanki gibi seferber olmuşsun sağolun kızlar ya vallahi dualarınızla daha rahat olucam inşallah. Rabbime tevekkül ettim olursa çok mutlu olacağım olmazsa hayırlısı deyip tevekküle devam edeceğim.
bu arada süt yoğurt muhabbeti yapılmış eksik kalmim:)) bende yoğurdumu hep kendim mayalarım köyden süt geliyor eşimin öğrencisinden alıyoruz hamilelik için hazır gıda almamak çok önemli abur cuburda yemeyin büskivi vs. hazır yoğurt da resmen zehirmiş biz köy yumurtası bulamıyorduk bugün bir arkadaşım aradı bulmuş bundan böyle alıcaz inşallah. ben zaten pimpirikliydim bu konuda bu hamişlik isteği daha da pimpirikli etti beni günümüzde sağlıklı beslenmek çok zor ama ne yapalım elimizden geleni yapacağız. hepinizi öpüyorum hayırlı geceler....
vay toto büyük tabi ağırlık yapıyorcanım bende bir dönem ebru şallı ile plates yaptım hatta kilo verdim kadınada çok güvenirim, neyse o dönem bir fizik tedaviye gitmem gerekti ordaki kadın bana bir iki hareket gösterdi şunları yap falan diye dedimki ben her sabah ebru şallı ile plates yaprım dedim, kadın dediki o bu işten anlamıyor, biz özellikle yaşlı hastalarımıza kesinlikle izlemeyin diyoruz yalnış yaptığı o kadar çok şey varki halk bilmiyor dedi, bende çok kıllandım hatta moralim bozuldu, şimdi bunu sana söyledim iyi mi yaptım ? hayır! ama sen yinede dikkat et canım , internetten fakan iyice sor, hatta Hakan beye de bir sor, bu arada dün İyaş'taydım, mado'da oturuyordum karşımdaki sandalye boştu yanıma gelen bir çift sandalyeyi istedi anam kadın hamile ,saçına düz fön çektirmiş, ay sen misin diye döndün döndüm baktım sonra kadın kıllandı, bende utandım daha da bakmadım
canım ayyy yeni eve taşınmaya bayılırım, tabiki boşver bebek işini şimdi hiç düşünme, evine odaklan hayaller kur, istediğin gibi döşe, zaten bebek gelecek zamanı biliyor
canım hoşgeldin, gelince kendini anlat, bütün ayrıntıları yaz? ne yapıyorsun? nasıl geçiyor günlerin?
Aslıcım dünden beri aklımdasın, sistit geçtimi? internette sistit için alınan ilaçları bir incele bakıım, hatta gebelere verilen ilaçları incele olmazsa onlardan alırsın, hani yumurtlama dönemimde içmek istemiyorum dedin ya, gebenin içtiği ilacı herkes içer zaten, canım inşallah yarına bitmiş olur, ben bir gecede de iyileştiğini gördüm, 1 hafta sürüpte beni ağlattığını gördüm, senin kısmetin kısadır inşallah
vay arkadaş, bu bulut görüntüsünü pek gözümde canlandıramadım amme
oyyi güle güle miss gibi giyinsin cicileri, ben merak ederim mutlaka resmini çek
evet benim liste de , evet o benim BEN
herkes grip didemcim, bu mevsim geçişleri insanı çökeltti valla, yemene dikkat et, bol sebze meyve ve vitamin takviyesi belki, çok geçmiş olsun canım
oooo ateşli geceler devam ediyor demek ki
Canım ALLAH yardımcın olsun bugün inşallah herşey yolunda gider, duanı ettim, Rabbim kolaylık versin, hayırlısıyla tutunsun yumoşların, haydi ratsgele
buketim doktoruna telefon aç ve bir sor ,lütfen ısrar ediyorum
canım adet belirtisi ve hamilelik belirtisi bir birinin aynısı, beklemekten başka çaren yok sanırım, hayırlısı olsun
günaydın gülcüm, herkesin facebooku var, seninde varsa bana özelden yaz, benim listede kimler var kimler bir görsen
sevinirsin tabi çünkü herşeyden kendine pay çıkarıyorsun içini rahatlatmaya çalışıyorsun ama siz böyle yaptıkça bende korkmaya başladım önce bedriye sonra sen, hamile kaldığımda mide bulantım olazsa bende böyle düşünürmüyüm diyorum (aslında bulantı olmasınıda istemiyorum) ki bende mide bulantısı olmadı hiç sadece ikinci hamilelikte insanların ter kokusu ve sarımsak kokusu fazlasıyla burnuma gelir olmuştu ve rahatsız ediyordu onun haricinde bulantım falan olmadı şimdi diyeceksin senin zaten sağlıklı bi gebeliğinde olmadıolsun ben yinede mide bulantısıyla bunun ilgili olduğunu düşünmüyorum
rica ederim canımsağol canım cvp için ya nette çok araştırdım da doktora sormuşsunuzdur diye sormak istedim sonuçta tecrübeçok teşekkür ederim canım
rica ederim canım
canlarım Allah razı olsun sayenizde rahat bir aşılama geçirdim, şimdi dinleniyorum yarın içinde izin aldım salı tatil zaten, tam istediğim gibi oldu 2-3 gün dinlenicem 15 gün sonra belli olacak inşallah hayırlı haberler vermek nasip olur
canlarım Allah razı olsun sayenizde rahat bir aşılama geçirdim, şimdi dinleniyorum yarın içinde izin aldım salı tatil zaten, tam istediğim gibi oldu 2-3 gün dinlenicem 15 gün sonra belli olacak inşallah hayırlı haberler vermek nasip olur
Canlarımm biz geldik dün. Yazamadım vakit bulup geldik birşeyler yedik dolmalar sarılmış börekler yapılmış sonra pazara gittik alışveriş falan geldşk ancak yemekleri hazırladık yengemler dayımlar kalabalıkk yemek yedik. Oturduk bugünde yengeme kahvaltıya gittik zaten yan apartmandalar. Muhlama istemiştim yengem onu yapmış güzeldi. Evdeyiz bugün hava serin bende kırgınlık var eşim çıkmayalım yaerın çıkarız dedi bi durada dolandık geldik. Yarın gezeriz akşama kadar alışveriş yapıcam kadıköye inip karşıya geçeriz işte salı günü de döneriz. Haber vereyim dedim meraklanmayın öpüyorum güzelliklerr
hayırlı olsun cnm inşallah 15 gün sonra pozitif sonuç alırsın allah gönlüne göre versincanlarım Allah razı olsun sayenizde rahat bir aşılama geçirdim, şimdi dinleniyorum yarın içinde izin aldım salı tatil zaten, tam istediğim gibi oldu 2-3 gün dinlenicem 15 gün sonra belli olacak inşallah hayırlı haberler vermek nasip olur
haydi güzel sonuclar gelsin inşallah Allaha emanetsiniz...
oovv seda hanım, gez toz aman hasta olma, sonuna kadar tadını çıkar
özi ben çıkıyorum canım, huzurlu geceler sana gece kuşum, bak buket cevap yazmadan çıkti,çok merak ettim durumunu, sabah biseyler yazar inşallah, aa yarın sabah nazan da gelir, burası çoşar valla, öptüm canım :)))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?