Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

HAMİLE ARKADAŞLARIN DİKKATİNE( 30 haftadan itibaren)

********HZ.Muhammed’ in diktiği 39 ağaç sayesinde yüzyıllardır bir şifa kaynağı oluştu. Hz. Muhammed’ in Medine bölgesine diktiği ve Onun da en çok sevdiği meyve olan Acve Hurması’ nın faydaları saymakla bitmiyor. Dünya üzerindeki en pahalı hurma olan Acve Hurması, oldukça küçük, neredeyse zeytin büyüklüğünde. Buna rağmen işlevleri çok büyük. Normal hurması yenilebileceği gibi macun haline getirilip de tüketilebilir. İşte bu hurmanın faydaları şu şekilde:

Acve Hurması, rahim kaslarını güçlendirir. Bu sayede doğumu oldukça kolaylaştırır. Doğum sonrası ağrı ve acıyı en aza indirir. Bunu sağlamak için doğumdan 1-2 hafta öncesinden başlayarak her gün tüketilmelidir.İçerdiği fruktozdan dolayı vücut için enerji kaynağıdır.B grubu vitaminleri içerdiği için karaciğer için çok faydalıdır. Sarılık hastalığına yakalanma riskini düşürür. Kısırlığın önüne geçer. İçinde çok fazla fosfor bulunduğu için sadece engellemekle kalmaz, aynı zamanda kısırlık sorunu olanların iyileşmesinde kullanılabilir. Bağırsakları çalıştırır ve iştah açar. A vitamini muhtevasından dolayı göz sağlığı için önemlidir. Ancak gözlerinde ağrı olanların tüketmesi sakıncalıdır. Çünkü gözün güçlenmesini sağlamasına paralel ağrı varsa, onu da daha şiddetli hale getirir. Vücuttaki toksin atımını kolaylaştırır. Hazmı kolaylaştırır. Bol miktarda demir içerir. Bu sayede kan yapar. Muhtevası bakımından ( fosfor, potasyum ) bebeklerin gelişiminde çok önemlidir. Damar sertliğini ortadan kaldırır. Kolestrolü bitirir. Vücuttaki şeker seviyesini ayarlar. İç kanama geçirenlerin kanamasını durdurur.

Hurmanın suyu cildi besler. Bu su ile saçlarınıza da şekil verebilirsiniz. Jöle özelliği gösterir ancak saçı besler, zararı yoktur. İltihap için krem haline getirilip kullanılabilir. Ülsere iyi gelir. Zihni açar. Ayrıca çekirdekleri parçalanarak kahvesi de yapılabilir. Bu kahve vücudu dinlendirir, sinirleri yatıştırır. Balgam sökücü özellik gösterir. Kanseri önler, ishali geçirir. Yaralara merhem şeklinde uygulandığında çabuk iyileşmesini sağlar. Fazla tüketildiğinde göz ağrısı yapabilir. Hz. Muhammed de bu yüzden, Hz. Ali’ ye gözü ağrıdığı sürece yemesini yasaklamıştır. Genel olarak bakıldığında Acve Hurması’ nın içeriğinde şunlar vardır: Potasyum, fosfor, demir, B1, B2, A, C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, protitin, sodyum.

yaa işte kontrole çağırıyo..önceden iki günde birdi..kana ma alanının büyüklüğüne göre ilacın dozunu ayarladıya ondan.. sonra normale binecek..

Kiz nazan tamam tamam dogru diyosun, sen aslinda özlemin daha cadi oldugunu belirtme,k istemistin oyle derken dimi gel barisalim:13:
Sedoşum benim sevgi kelebegim geliyorum

hihhh bu hormonlar seni çok degiştirdi yaseminnn öylemi demek istedim ayol bennn neyse ben küsmem zaten kimseye yapımda yoktur yaseminn se kalp atışlarını ne zaman duymuştun

hımmm tam sana göreymiş..başla yemeğe..:))

Evet kadina siddete hayir diyerek bu konuyu kapatiyorum
Nazancim ben kalp atislarini sanirim 6+3 te gormustum. Ama duymak nasip olmadi, dr umun cihazi eski model ses cik artmıyor

Gülcum kolondaki dr a mi gittin sen hep kontrole? Muayene icin gidince cok bekletiyormu, bide parasi nekadar, bide ultrasonu renklimi
Nazancim bakalim dr c.tesi ne diyecek ona gore bakicam is durumuna kuşum.

Gülcum kolondaki dr a mi gittin sen hep kontrole? Muayene icin gidince cok bekletiyormu, bide parasi nekadar, bide ultrasonu renklimi

hadi bakalım hayırlısı inş. sıkıntılarınız geçerde biran evvel işinize döersiniz evde aklını kendine takar insan

canım evet ben hamile kalmadan öncede oraya gidiodum başından beride oraya gdiyorum 14.haftadan beri aynı drdayım doğumuda ona yaptırcam İNŞALLAH..öncesi bayandı değiştirdim zaten ayrılmış isabet olmuş hiç sevmemiştim :) bu drum iyi benim bekarken oturduğum binada zeynep kamilden bi dr vardı onun arkadaşıymış ona sordum tavsiye etti ben memnunum..muayene 35 ultrason renkli değil girişten numara alıyosun sekreterine veriosun listeye yazıyo listedeki sıraya göre giriosun sistem öyle işlio cnm bizim dr biraz yoğun oluyo ama ben bekliyorum :) cumartesi 1.30 kadar orda

Amin nazancim Allah razi olsun, insallah hepimiz hep saglikli ve kol a y hamilelik ve dogum geciririz.

Gulcum ozaman renkli degilse benimkinden farki yok, bide benim dr um tanidik, ailecek gorustugumuz cok tatli ve ilgili bir kadin. Ben yine eski model ultrasonuma devam edeyim

nasıl istersen canım ama çoğu renkli değil zaten :) memnunsan kal tabiki..

PAZARTESİ BÜYÜK TEMİZLİK YAPCAZ GÖRÜMCEMLE..görümcem de bizde kalcak annem gelene kadar sabah annem aradı kızdı bana nie görümceni fln çağırmıyosun tek duruyosun evde dedi..biriyi çağırmayı iş buyurmayı fln hiç sevmiorum ya off napcam ben böle...:44::44::44:

neyse kızlarrrrrrrrr RESMİMİ kaldırcam bakmayan varsan baksın son 10dk :)

bana niye kusuyon özlem seni döver gibi hissediyorum ne varki bunda cık cık cık küsersen küs bende gelmem birdaha topigine topiginize de kalmadık hıh

sende baktın bu kadın çirkef yapar dedin dimi

Kiz nazan tamam tamam dogru diyosun, sen aslinda özlemin daha cadi oldugunu belirtme,k istemistin oyle derken dimi gel barisalim:13:
Sedoşum benim sevgi kelebegim geliyorum

hadi ordan sensin cadı

Özlem bebeğim benim kızıştırma ortaligi bak sana bir sarki armağan ediyorum,
Gel kardesiiiiiiiimmm elini ver banaaaaa, sev kardesim, lay lay layyy:13:

Dünürüm tek basina temizlik yapilirmi hic bu halinle yaaaa, bu arada resmini yeni gordum masallah

yok canım tek yapamam zaten sağolsun gelio görümcem yardıma..kayınvalidem annemi aramış tek duruyo evde geliym diorum gelme dio görümceni yollıyım diorum istemio sen gel bizzden cekinio heralde fln die annmede bana kızdı :)) yanında biri olsun daha ilk bebek bilmezsin napcanı sancın tutar fln dedi...ay ne bilim öyle bi tuhaf oluyorum arada işte :)neyse pzrtesiden itibareN kalır görümcem içleri rahat eder
sağol canım RABBİM ozamanları sizede göstersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…