- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #26.041
özlemcim eger kızlarda uygun bulurlarsa EL-MUCİB iyi canım mutabıkmıyızben birkaç bişey buldum ama sizde onaylarsanız arasından birisini seçebiliriz eğer uygun değilse başka şeyler okuruz
ALLAHÜMME YA SEMİU: 100 kere hiç konuşmadan oku dileklerin kabul olur
el-MÜ'MİN:Gönüllerde îman ışığı yakan, uyandıran;Kendine sığınanlara aman verip onları koruyan, rahatlandıran...Allah Teâlâ, kalblere îman ve hidâyet bağışlayarak oralardan şübhe ve tereddüdleri kaldırmıştır.
Kendine sığınanlara aman verip korumuş, emniyetle rahatlandırmıştır.
el-FETTÂH:Her türlü müşkilleri açan ve kolaylaştıran,Her türlü sıkıntıları gideren...
Fettâh kelimesi, feth'den gelmektedir. Feth ise, "kapalı olan şey'i açmak" mânasınadır.Kapalı bir şey'i açmak:
a. Maddî olur; bir kapıyı, bir kilidi açmak gibi.
b. Mânevî olur; kalbden tasaları, kederleri atıp gönlü açmak gibi.
Bitkilerin çiçek açması, tohum ve çekirdeklerin sünbül vermesi, rızık ve rahmet kapılarının açılması hep Fettâh ism-i şerifinin tecellîsindendir.
el-KERÎM: Keremi, lütuf ve ihsânı bol...
Allah vaad ettiği zaman sözünü yerine getirir, verdiği zaman son derece bol verir, muktedirken afveder
el-MÜCÎB: Kendine dua edip yalvaranların isteklerini işitip cevab veren, onları cevabsız bırakmayan...
Burada bir hususu iyi bilmek gerekir: Cevab vermek ayrıdır, kabûl etmek ayrıdır. Âyet-i kerîmede, Allah tarafından her duaya cevab verileceği va'dedilmiştir. Fakat kabûl edileceği va'dedilmemiştir. Zira kabûl edip etmemek Cenâb-ı Hakk'ın hikmetine bağlıdır. Hikmeti iktiza ederse istenenin aynını, aynı zamanda kabûl eder. Dilerse istenenin daha iyisini verir. Dilerse o duâyı âhiret için kabûl eder, dünyada neticesi görülmez. Dilerse de kulun menfaatine uygun olmadığı için hiç kabûl etmez
süpersin canımmmmminşallah bigün bende hamile kalırsam bende bırakacammm
Kızzzzlllllaaaarrrrrrrr pipisini yediğim geliyomuş...
paşam geliyo paşammmmmmmmmm
selam kızlar nasılsınız. benım kucuk notebook yapıldı.
biraz yavaşlamış da olsa işime yarıyor.
uzun zamandır gıremedim sohbetleri özledim..
bikaç gundur canım cok sıkkın.
cuma gunu emırın kontrolu vardı ordaki bebek hemşiresi emiri kontrol etti sunnet derisinin dar olduğunu. urloga gıtmemı soyledi.
sünnet olması lazım dedi.
çok korktum başladım ağlamaya
neyse ben tabı hemen panik eve geldim kendi doktorunu aradım gel dedi ben bakarım.
sünnetlik bi durum yok dedi sünnet derisinin normal olduğunu söyledi.
krem verdi işte kullan diye.
göz çapaklanması hala devam ettiği için göz damlası verdi.
gene aynı gözü bişeye fayda etmedi.
bide 4 gündür kaka derdiyle uğraşıyodum yapmıyodu.
dün saf zeytınyagı içirdim 2 defa az az yaptı rahatladım.
hala daha pipisinden sebep ve gözünden sebep canım sıkkın..
dua edin kızlar oğluma ne olur
Göz çapaklanması yaşayan bebeğin her iki gözü, kaynatılıp ılıtılmış suyla, her biri için ayrı pamuk kullanarak temizlenmeli. Silmeyi, gözün dış köşesinden başlayıp aşağıya doğru yapın. Bebeğinizi, hasta gözü yukarıda kalacak biçimde yan yatırın öylece uyutun. Aksi halde, öbür gözü de yatak çarşaflarının sürtünmesiyle mikrop kapabilir.
Göz çapaklanması için neler yapılabilir?
Hemen her bebekte görülen bu hastalık için ebeveynlerin alabileceği önlemler de var. Örneğin gözde görülen bir akıntı halinde bebeğinizin gözünü sık sık yıkayın. Sağlam gözün de hastalanmaması için yatak takımlarını sık sık değiştirin ki bebek diğer gözünden iltihap kapmasın
Masaj gözü rahatlatıyor
Bebeklerde gözyaşı kanalı tıkandığında, önce gözyaşı kesesi üzerine yukarıdan aşağı baş veya işaret parmağıyla masaj yapılması gerekiyor. Böylece kesenin içinde birikmiş olan sıvı aşağıdaki zara doğru basınç yaparak, zarın açılmasına yardımcı oluyor. Buna rağmen açılmayan hastalarda yüzde 5-10 oranında cerrahi müdahale gerekiyor.
*Ethica İncirli Hastanesi çocuk doktoru
Folic plus ı günde iki tane içiyorum...hımmm valla benim deli gibi bi ağrıyla başladı için her ayyy o yüzden sordum canımmm hakkında hayırlısı olsun inşallahhhhhh
güzel haberlerini alırızda kutlama yaparız inşallahhhhh
hadi bakalım Tümay sonunda hastalanmışsın ve başlamışsın inşallah güzel ve hayırlı sonuçlar alırsın bu arada folic plusı günde kaç tane içiyosun sorması ayıppp
süpersin canımmmmminşallah bigün bende hamile kalırsam bende bırakacammm
yaseminede vermiştir sanırım tumay hadi inş. sebep olsun bu ilaçlar canım benimm hadi bismillah
Tümaycım, gliforu yaseminde kullandi sanirim evet şeker ilacı ama yalniş bilmiyorsam yumurtlamayi desteliyor, benim bildigim pco'lu olanlar kullaniyor, du ba
kızlar bir ekmek yemişim maşallah bana ya daha olsa daha yerdim allahtan evde ekmek kalmadı
bu arada didem nerelerde gören var mı
tümayım hoş geldin kuzu
Folic plus ı günde iki tane içiyorum...
Doktorun bir hastasıyla tanıştım 2 düşükten sonra buna gelmiş tedviyle bir kızı olmuş nasıl olsa bitane oldu diye başka bir yere gitmiş ikinci çocuk için ama yine düşük yapmış tekrar bu doktora gelmiş ve 6 aylık hamileydi ne derse yap hiç korkma dedi...Ama tuhaf değişik bir doktor sen bana güven diyor önce rabbbime sonra bana güven diyor bakalım nasip kısmet yaşayıp göreceğiz....Bana hiç pko var diyen olmadı buda öyle bişey söylemedi ...
selam kızlar ben geldim amma çok yazmışsınız oku oku bitmedi...
Cuma akşamından kayınvalideme gittik offff çok bunalttı beni 163 boyum 52 kiloyum çok zayıfsın bebek tutunmaz düşer tabi diyor anlatamadım bir türlü habire bişeyler getiriyor yeye diye bebekken annem bana o kadar yemek yedirmek için uğraşmamıştır.Beni düşündüğünden değil herkesin torunu varmış artık babanne olmak istiyormuş...
Cumartesi hastalandım bugün sabahtan doktora gittim muayane etti.Korunmayı bırak dedi.Klomen,glifor,inofolic ve folik plus verdi.Çok kafam karıştı hemn klomen niye verdi.Ve glifor şeker ilacını niye verdi.Tüylenmen var onun için ilaç vericem dedi bunları verdi baktım iki tanesi vitamin biri şeker ilacı ...ben senin hemen hamile kalmanı istiyorum dedi hamileliği öğrenir öğrenmez iğne ve bağışıklıkla ilgili bi ilaç vericek miş... İnşallah bu sefer iyi olur herşey doktor kendinden çok emin tereddüt ve kararsızlığı yok..
Yaso sen işe başladın mı canım?
Büşracım gecmiş olsun Rabbim şifa versin
Bediş bacak ağrın gectimi, kasık ağrına doktor ne dedi, ayy kız olursa ve sana benzerse ben onun yanaklarını yerim :)
Nazo geçmişi tam okuyamadım ama senin sigara olayın ne oldu ?
kzı bu nasıl test nasıl bilimsel araştırma:))
offf boşver sen onu...sen kendini biliosun...doktorun kendinden emin olması güzel bişey..şeker ilacı benimde bildiğim pco lulara veriliyo..vardır bi bildiği..sen kalbini ikiletme:)
anlattığım gibi dedi doktor..ensesini kemiğini kolunu bacağını ölçüyoruz.dopler denen aletle dedi..sonra kan testş sonucu geliyo onuda giriyoz makineye o bi yüzde veriyo dedi..21/22 deki de ayrıntılı oda 3 lü hatta 4 lü dedikleri tesler işte..ne billeyim benim doktor cinsiyet konusunda biraz mal heralde(eşimin değimiyle) daha ilk sorduk 16. haftada söyleriz dedi..ona benziyo buna benziyo gibi şeyler söylemiyo herhal..kendi tercihi..ama benim adam oğlana kafayı takmış durumda..olluşumda olluşum diye iki saat karnımı öpüyo yaaaaaa..kafayı yedi..
Merhaba kızlar nasılsınız???
Ben dün temizlik yapacağımı söylemiştim yaptım da. Mutfak dolaplarını, ocağı bi güzel sildim, nevresimleri 1'er saatlik programa attım ve hepsini yıkladım, kuruyanları tekrar geçirdim. Yerleri süpürdüm sildim, koltuk altlarına elleyemedim eşim evde değildi kendimde çekmedim. Her yerin tozunu aldım. Balkonu yıkadım. Kiler dolabını düzelttim. Buzdolabının için sildim yerleştirdim. Bulaşıklarıda makineye doldurdum yıkadım. Vestiyeri düzenledim, kışlık ayakkabıları dolaptan kaldırdım. Oğluşumun beşiğini sildimYarın yatağını getirince bi güzel düzelticem başka da birtek camlarım kaldı. Onlarıda ben silemem. Çok genişler uzanamam öyle Fakat leş gibiler napıcam bilmiyorum. :26: Ha birde salondaki halılarım kirlendi gibi görünüyo gözüme onlarında silinmesi lazım. Bu 2 işi kime yaptırsam diye düşünüyorum. Tabi ben bu kadar işi tuttum sonra acıktım. Ve canım ne istedi biliyomusunuz? Bizim buralarda Tava çöreği derler. Bazı yerlerde Pişi deniyormuş. Mayalı hamurun tavada kızartılması, hemen az bir hamur mayaladım içine peynirli harc hazırladım, çay demledim pişileri pişirdim bir yedim bir yedim ki sormayın gece beni uyutmadı. Oğlum kıpır kıpırdı, mideme baskı yaptı, sonra genzime midemden gelen su kaçtı Gözlerim yerinden çıkacaktı, resmen boğuluyodum, gecede uyuyamadım doğru düzgün, bi daha bu kadar yemek mi aslaaaaaaa dedim kendi kendime
allah iyilikler versin cnm ohh iyi iyi çalış çalış Rabbim çalışana veriri hayırlısı ile öneöli değil tatlımHoşbulduk canım ohhh yarasın afiyet olsun...Geçen yazmışsın ama ben eşim geleceği için çıktım iyiyim canım hayırlı bir evlat için uğraşıp duruyoruz bakalım Rabbim ne zaman nasip edecek ...
Merhaba kızlar nasılsınız???
Ben dün temizlik yapacağımı söylemiştim yaptım da. Mutfak dolaplarını, ocağı bi güzel sildim, nevresimleri 1'er saatlik programa attım ve hepsini yıkladım, kuruyanları tekrar geçirdim. Yerleri süpürdüm sildim, koltuk altlarına elleyemedim eşim evde değildi kendimde çekmedim. Her yerin tozunu aldım. Balkonu yıkadım. Kiler dolabını düzelttim. Buzdolabının için sildim yerleştirdim. Bulaşıklarıda makineye doldurdum yıkadım. Vestiyeri düzenledim, kışlık ayakkabıları dolaptan kaldırdım. Oğluşumun beşiğini sildimYarın yatağını getirince bi güzel düzelticem başka da birtek camlarım kaldı. Onlarıda ben silemem. Çok genişler uzanamam öyle Fakat leş gibiler napıcam bilmiyorum. :26: Ha birde salondaki halılarım kirlendi gibi görünüyo gözüme onlarında silinmesi lazım. Bu 2 işi kime yaptırsam diye düşünüyorum. Tabi ben bu kadar işi tuttum sonra acıktım. Ve canım ne istedi biliyomusunuz? Bizim buralarda Tava çöreği derler. Bazı yerlerde Pişi deniyormuş. Mayalı hamurun tavada kızartılması, hemen az bir hamur mayaladım içine peynirli harc hazırladım, çay demledim pişileri pişirdim bir yedim bir yedim ki sormayın gece beni uyutmadı. Oğlum kıpır kıpırdı, mideme baskı yaptı, sonra genzime midemden gelen su kaçtı Gözlerim yerinden çıkacaktı, resmen boğuluyodum, gecede uyuyamadım doğru düzgün, bi daha bu kadar yemek mi aslaaaaaaa dedim kendi kendime
sedacım çok şükür çiş yapmasında sorun yok.canım o buhar makineleri güzel işe yarıyormuş bende de oluyor o burun tıkanıklığı arada nemsiz olmasından şimdi havalar sıcakladı arada camı açıyoruz odanın.
Tabiki kız erkek ne farkeder dimi ama kız kıyafetleri de pek bir cici be insan özeniyor vallahi benim eşim daha çok kız istiyor gibi bakalım.
ben balığa bayılırım her gün yesem bıkmam yazın da taze balık bulmak sıkıntılı İstanbul'da vardır yine de ama iç Anadolu bölgesi olunca işte bir balıkçımız var alabalık levrek falan yapıyor oraya gidiyoruz yiyoruz. Bu ara benimde çokça tüketmem lazım kışın da çok yedim.
Al bence o makineden canım bebek içinde kullanırsın sonra rahat edersin.
canım ikili testte ense kalınlığı ölçülüyor ve kan veriyorsun daha tam olarak organlaro görülemiyor normal ultrasonda ayrıntılı olarak 2 li test down sendromu riskini ölçmek için kullanılıyor 20. haftada başka bir ultrason aleti var detaylı ona giriyorsun çocuğun organlarına damarlarına kadar bakılıyor canım 2 li test daha erken yapılıyor.
canım o darlıktan bir şey olmaz ama skıntı yaratıyorsa tuvaletini yapmasında falan sünnet ettirirsin canım ne var bunda üzme kendini bir takip et bakalım..
ohhhh sen bayağğğ bi iş yapmışsın canım ellerine sağlıkkkk pişileride götürmüşsünnn afiyet bal şeker olsunnn
allah iyilikler versin cnm ohh iyi iyi çalış çalış Rabbim çalışana veriri hayırlısı ile öneöli değil tatlım
gülüm naptın sen kuzum maşalllah sana hepsini bu halinle mi, yaptın bravo çok yorma kendini
hamur işi bana da yaramıyor valla midemi çok yakıyor bi daha yeme mümkünse doğurana kadar
istersen ben gelim silim cnm
özlemcim eger kızlarda uygun bulurlarsa EL-MUCİB iyi canım mutabıkmıyız
Pişileri götürdüm götürmesinede afiyet bal şeker oldumu orasını bilemiycem
Canım son zamanların meşhur doğum temizliği işteYapayımda kurtulayım dedim Bu hafta da bebeğimin elbiselerini yıkayıp ütülerim, doğum çantalarımızı hazırlarım, sonrada doğumu beklerim artık :)
Yok yok akıllandım artık, eşimde kızdı o kadar yiyecek derdin neydi diyoAma bende anlamadım bu aralar çok yiyorum
Sana kıyamam canım ya camları sildirecek birini buluruz, sen bana çay içmeye gel
ohh ne güzel ya güle güle kirlet bende de o telaş var elimden gelmiyor camlarım silinecek benimde ama bu halimle zor silmem eşim biraz daha bekle kadın tutarız dedi ama bira önce yaptırmak istiyorum canım sıkılıyor valla anne kardeş yok mu yardım edecek cnm
ayy teşekkür ettim cnm kızımda gelebilir mi malum iki kişiyiz
Herşeyime annem koşuyo zaten canım, kıyamıyorum onadaKendisi ısrar etse bile sildirmem ona camları.. Doğumdan sonra zaten yorulacak yanıma gelince birde doğum öncesi yormak istemiyorum anacığımı
Kızın önden gelsin canım hemdeGöbüşleri tokuştururuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?