Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

evet canım illa bulanacak diye bırsey de yok ınsallah böyle gıderde bulanmaz canım bulantı hamılelıgın en zoru bence bılıyorsun aylarca cektım 9 ay kadar :)

evet ama bulaması bebegin saglıklı oldugu anlamına geliyormuşya odan dedim zaten korkuyorum doktora gitmeye

bedriye ile beni bi odaya kapatsınlar 9 ay çıkmayalım birbirimiz endişelendirir dururuz artık

hehe buldum çıkardım geçmişten Buketi...
epidural normal doğumu ben doktoruma danıştım canım (istiyorum zira) teknik olarak anlattı işte ciddi bi riski yok dedi ve ilk doğumda önerebilirim dedi doktoruma güveniyorum bu konuda çünkü prof ve bana sadece demir hapı verdi mecbur olduğu için diğerleri gibi vitamin bilmemne dayamıyor sağlıklı besleniyorsan gereksiz görüyor o ilaçların yan etkilerini de yaşamıyorsun...
gelelim burun tıkanmasına :) bende de oluyordu o canım ilk zmanlar şu burun bantlarından kullandım daha sonra buhar mak aldık bebiş için onu kullanmaya başlayınca sorun kalmadı meğer nemsizliktenmiş bi kontrol et istersen...
dişlerini ihmal etme canım ya eşine söyle o fırçanı falan versin dışarıda fırçala o ara banyoya oda spreyini sıksın hemen gir durula ağzını diş sorunu yaşamak çok zormuş gebelikte...
Buketin sorularından sonra
geçmişe dönüyorum tekrar...

evet ama bulaması bebegin saglıklı oldugu anlamına geliyormuşya odan dedim zaten korkuyorum doktora gitmeye

bedriye ile beni bi odaya kapatsınlar 9 ay çıkmayalım birbirimiz endişelendirir dururuz artık

ay canım yaaa ne alaka yok oyle bırsey ben 9 ay kustum sahılın 35 ayda kılo alımı gelısımı durdu ama 9 ay kustum :) ya doktorum bana soyle demıstı en iyi hamile cahil hamıle demıstı ne kadar az sey bılırsen okadar hamılelıgınden zevk alırsın demıstı cok arastırma yapma aklında soru varsa bana sor yoksa okudaklarınla duyduklarınla hamılelıgınden zevk almasın 9 ay zehır gıbı korkuyla gecer demişti.

aklına takılıyorsa doktoruna sor zaten ılerde mutlaka mıde sorunu yasarsın bebek buyudukce mıdene baskı yapar ve mıde eksımesı yapar :) bne bunu yasamaıdm gerc ama mıdesı bulanmayan arkadasım yasamıstı :) hehee her hamıleleık farklıdır kuzum suan hamılesın tadını cıkar :)

sen benim gelecekteki halimmisin bedriye böle böle hamileligimiz zehir ediyoz saırım biraz rahatlayabilsek keşke offfff

ayyy lutfen benim gibi olmaa.. kendimi bu kadar çok dinlediğim bir dönemim olmamıştı heralde yada belki olmuştur

geçen doktora dedim ki neti araştırmıyım en iyisi ben çok etkileniyorum diye, oda dedi ki aksine araştır ki bilgilen ama kendini kaptırma.. bu da bi yöntem tabi.:26:

çok teşekkür ederim bugün hemen gidicem ,eşimi bekliyorum ,çok sakin ev sabırlıyımdır aslında ama bir an gözüm görmüyor hiç bişeyi sonra farkına varıyorum aslında hiçbişey yok :)

Nazancım benim 8. haftada başlamıştı bulantım ondan önce çoookkk hafifti belli belirsizdi hem hiç bulantı yaşamayan da sapasağlam doğuruyor 9 ay bulantı yaşayan da...

internete herseyi arastırırsan işin zor ben o dediğini yaptım bir daha hamıle kalırsam asla bakmam ınternete okdar luzumsuız ve gereksız bılgıler cıkıyork anne adayını sadece endişelendiriyor o nedenle bence doktoruınuza sorun ve öğrenin . zaten en bılınmesı gereken seyler bellı bır donemde bebegın hareketlerını takıp etmek vs bven hasta oldumustum hamıleyken zorunlu ılac tedavısı baslatılmıstı bır arastırma yapmıstımn tamam dedım bebeegımde sourn cıkacak neyse ıylestım hersey yolunda gıttı 35. haftada gelısım durdu dedıler varya o ankı psıkolojım nasıl olmutsu alamaktan yorgun dusmustumn esımı annemı deli etmıstım neyse doğum yapana kadar kımseye bellkı etmesemde ıcım ıcımı yemıstı doktor kontrolundeydım sureklı gun asırı detaylşı ults ve nstye gırdım 38. haftada sezeryanla dogum yaptım cok sukur suan 10 aylıkj bır sağlıklı mı sağlıklı bir kızım var :) evet endişelerinizi mutlaka olacak ama interneten arastırıp daha fazla artırmayın endıselerınızı

bende işte senin doktorun gibi düşünüyorum, en iyi gebe gerçekten cahil gebe ama benim ki sanırsın ki doğuma beni tek başıma sokacak.. mesela 2 li tarama yapılıcak bana diyor ki hadi söyle bakalım şimdi ne yapıcaz.. bende anlatıyoum ense kalınlığı, burun ölçülcek kan alıncak.. eşim bile diyor ki ben olsam sana bağırırm.. yeter kadın araştırma yeter diye diyor..

AYY nazann gözümün önüne geliyor da inan seninle beni aynı odaya koysalardı seni iyi kötü teselli ederdimm korkma o ağrılar normal falan diye teselli ederdim ammaa ola ki aynı haftada olaydık seninle vaayy bebişlerin halinee

doktorun ne kadar dogru söylemiş baharr yaaa evet elimizn altında internet her halta bakıyoz kendi kendimizi edişelendiriyoruz

evet canım dedigin gibi taze balık bulmak sıkıntı zaten balıgıda hiç sevmem beyaz et benden geri dursun ama işte bebek için yemek gerekmiş bakalım

nazooo baliği ben de yiyemiyorum marincap diye bi balık yağı hapı var onu kullanıyorum düzenli bebişim için araştır istersen en iyisi buymuş hamileler için...

ey bende senin gibiydim ya :) birde kıbrısta kan alınım türkiyeye yollanılıyor varya tam o donem de elektirik kurumu grev yaptıgından elektırıkler yoktu ee ınternet yoluytla sonuclar geldıgınden bır hafat gecıkmelı geldı sonuc varya tahlılı almaya gıttıgımde sonucu bana ordakı lab.cı vermıstı ben hemen acıp dra bıle gıtmeden sonucu bana acıklarmısın demıstım tabı dusuk rısk cıkmıstı damı delı etmıstım sorularla yetmedı ınternetten gırıp degerlere bakmıstım :) ay psikopata bağlamıstım iyice :)

düşüncesi bile korkunç allahb yardımcımız olsunnn diyorumki kalbi duydukta sonra endişelenmicem diyorum ama sana bakıyorumda pek mumkun gibi durmuyo bizim bir serpil vardı çok evhamlıydı ama durmazdıda iş guç yapardı sonra söylemi böylemi derdi nasıl kızardık ona şimdi tıpkı ona benzedim ben :)))

buket bebeğem bulantıların geçtimi, banyoya ve mutfağa girebiliyor musun, hala dışardan mı yemek yiyorsunuz? (süren başladı)

bulantılar azaldı bebeğeeemm..banyoya aylinin taktiğiyle giriyuom..sprey sıkıp giriyom..mutfagada burnumu tıkayıp girip kapıyı açıyom ölee..kayınvalidem bizde evde yemek yiyoruz.

aylinim çok sağol ilgine teşekkürler..bulantılar azaldı artık bundan sonra fırçalarım heraldede macun kullanamam sanırım..epidural bende düşünüyorum..kontrollu bi doğum olur her anına hakim olurun bi kaç epiduralli doğum izledim..deli gibi acı çekmiyolar ama kasılmaları hissediyolar.bebeğe zaraarlı diyen var onu bilemiyorum işte..burun tıkanıklığına gelince..dün gece artık isyan ettim eşime yapmadığımı bırakmadım, nefes alamıyorum ve kalbim çarpıyo korkuyorum bu sefer kötü oluyorum..eşim hemen baktı telden..yükselen östrojen hormonu burundaki poliplerin(etlerin ki bende var) şişmesine neden olurmuş..benimde tam hissttiğim oo..burnumun içini şişmiş gibi hissediyodum..şişmişde tıkamış yolu gibi..bi kulak çöpüne vazelin sürüp burnunuza sürün diyodu ..kalktım hemen yaptım..çok iyi geldi.

zaten ben kendimden şunu bekliyorum..öncedende ilaç içerdim hertürlü yan etkisini benim vücudumda gösterirdi, şimdide bütün hamilelik belirtileri ve yan etkilerini yaşıyacam herhal..boşuna adım psikolojik olmamış...:===)psikolojik deliyim ben..

AYYY inanmazsın ben önceden düşüklerim vardı, dış gebeliğm vardı o kadar araştırdım ki yapılan testlerde hele eşimin testinde sayısı hareketlilik falan iyiydi ama merfoloji sıkıntılı dedim eşime.. ayy ne stres olmuştu kıyamam.. ama sıkıntılıydı doktor da takmaya gerek yok deyince bende dedim ki hepten doktor muyum sen bana bakma.. ama sıkıntılıydı sonuçta. 2li tarama örneği raporu örneğide o kadar araştırmışım doktor hani sıkıntı yok dedi.. bende eşime açıkladım kendimce.. şu anda da bebek ne zmaan yukarı çıkar onu araştırıyorum.. benim eşi aşağıdaymıs da, Allah hepimizin yüzünü güldürsün.. Bak senin bebişin fotosunu görmüştüm ben yüklemiştin Allah nazarlardan korusun. inşAllah bizlerede sana olduğu gibi bebeklerimiz kucağımızdaa, güzel hoş anılar olarak konuşmak nasip kısmet olur.

ben oldum canım dün akşam

nazancımm benim hikayemm şöyle başladı..

gebe kalayımm hiç kasmıyacağım bu sefer dedimm,, aa keseyi görebilsemm inan rahat olucam dedim.. kalp atışından sonraa kesinn çok rahat davranırım diyordumm, midem bi bulansaa en rahat ben olurum dedimm.. bu sabah bile eşime dedim ki hayırlısıyla bu hafta doktora gidelimm bak ne rahat olucakk gülüyor.. evet yaa diyor gidelim de senderahat ol. ama bayağı zamandır şunu diyorum bak hayrılsıyla bi hissetsem bebeği çok rahatlarım.. ablamda diyor ki saçmalama o zamanda az mı hareket etti acaba diye yersin içimizi..
huylu huyundan vazgeçmiyor mu acep?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…