- 26 Haziran 2012
- 4.872
- 576
- 198
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #2.681
düşünüyorum ama suanda bile elim kolum boşaldı kaç defa gitmem gerekecek neler bekliyo beni hiç bilmiyorum kaldıki ilk aşılama tutmayacagından eminim ama yinede allahtan ümit kesilmez
iki kez yaptırdım melekcim..
kızın mı olacak ne:))
ye tatlıyı çıkar hakkıyı,ye ekşiyi çıkar ayşeyi hesabı:))
Allah allah o nedemek yaa...sendeki problem neydi veya eşindeki anlat bana sana detaylı anlatayım kaç defa gidip geleceğini..
hiç bişe bizde sadece düzenli ilişki olmuyo birde yeni pedah olan kuruluk var okadar yumurtlama var çatlıyo kanallar açık eşimin spermleri normal ilaç bile kullanmadım bu güne kadar klomen verin dedim doktorun birine olmaz dedi sen yumurtluyosun dedi vermedi bende salak salak bekledim 5 doktor degiştirdim hepsinin arasınada 6 ay koy işte bu zamana geldik
cesarete ihtiyacım var evet dur bakalım doktor yarın ne dicek haftada iki gün ilişki olmuyo bizde o miskin miskin oturuyo ben gönlüme küsüyorum falan filan işte pöffffffanladım canım benim..seni en iyi ben anlarım çünkü bende en az 5 doktor değiştim ve bu günlere geldim..ama sen şanslısın.. çünkü ben herbirinde bir hastalığım olduğunu öğrendim..birinde kist birinde çatlama ma birinde haşimatı felan.. bak canımcım..
birkere kuruluk dediğin şeyin çocukla alakası yok herkeste var..geçen senle mi yazışmıştık şi jel ismini..jyle demi ..onu bi kere i dene..
ikincisi doktorlar nomalde haftada iki birliktelik üstüne bir yıl geçmesine rağman bebek olmuyorsa doktora gidilmesi gerektiğini söylüyorlar..eğer sizinki düzenli değilse..birkere bunu düzene sokmak gerek..sende yaseminin yaptığı gibi yumurta takibi yapıp adamın yakasına yapışabilirsin..sonuçta bu işte bazı olasılık hesapları var ve ihtimalleri arttırmak gerek..
ikincisi doktor hayır sen yumurtluyorsun niye ilaç veriyim demişse doğru söylemiştir..sağlıklıysan niye kullanasın..ama sanırım 3 sene geçmiş ve siz üç senedir istiyorsunuz..bu demektir artık takip gerek..ya sen yumurta takibi yap, ya doktora git yaptır, ya da eşinle kesin kararı verdiyseniz vede hiç bi problem yoksa gidin aşılama yaptırın ki sizin şansınız çoooooooook yüksek canımcım..sen tutmaz diyorsun ama bana kalırsada ilk aşılamada Biiznillah sen hamile kalırsın... bak bu ihtimal olaylarına fazlasıyla kafa yormuş biriyim ben..yatta bu yolda kafayı yemiş biriyim..
ilk başta düzene koymak gerekiyo..ha çeşitli sebeplerden olmuyo mu ozaman takviyelere girişirsin..yumurta takibi aşılama vs gibi..eğer kesin kararlıysanız ve çocuk istiyorsanız bence bunlardan bir kaçını dene..düşünsene senin yumurtaların hem sağlıklı hem çatlıyo kistin mistin yok..ya şansın çok yüksek melek..sadece cesarete ihtiyacın var..
canımm sohbetinize göz gezdirdim bodozlama daldım kusura bakmayın..melekcim eşin gerçekten bebek istiyor mu emin misin konuştunuz mu yani..benim eşimin işi çok ağır haliyle yorgun oluyo eve gelince ama ilk başlarda biizmkide yorgunum fln diyip uyuyodu bende dedim sen bebek istiyomusun istemiomusun istemiosan söyle bende kendimi yıpratmıyım dedim istiyorum dedi sadece istemekle olmuyo ben tek başıma yapcak diilim dedim şimdi adetten 2 gün sonra günlerimi belirliyorum düzenli ilişki oluyo..bence sende bir dene tatlım..cesarete ihtiyacım var evet dur bakalım doktor yarın ne dicek haftada iki gün ilişki olmuyo bizde o miskin miskin oturuyo ben gönlüme küsüyorum falan filan işte pöffffff
canımm sohbetinize göz gezdirdim bodozlama daldım kusura bakmayın..melekcim eşin gerçekten bebek istiyor mu emin misin konuştunuz mu yani..benim eşimin işi çok ağır haliyle yorgun oluyo eve gelince ama ilk başlarda biizmkide yorgunum fln diyip uyuyodu bende dedim sen bebek istiyomusun istemiomusun istemiosan söyle bende kendimi yıpratmıyım dedim istiyorum dedi sadece istemekle olmuyo ben tek başıma yapcak diilim dedim şimdi adetten 2 gün sonra günlerimi belirliyorum düzenli ilişki oluyo..bence sende bir dene tatlım..
hayır tatlımm vazgecme tabiki neden vazgeciceksin..edebildiğin kadar ikna etmeye çalış..elinden geleni yap mesela adetten sonra 2 günde bir hazırlan giyin süslen ozman hayır da diyemez zatenestg. canım benim benimkiside işten çok geç geliyo ve tv karsısında uyya kalıyo çok defa sordum istemiyomusun diye istiyorum diyo ama dilinde ama gerçek bilemiyorum ama biz 3 yıldır bu sekildeyiz yani sanırım sorumluluklarından endişe ediyo etraf benim tepeme biniyo kayınvalide görümcede dahil baskı çok fazla üstümde napım vazmı geçeyim bilmiyorumki benim eşim birazda seydir sessizdir hiç konuşmaz derdini sıkıntısını hiç anlatmaz agzından zorla alırım lafları bilmiyorumki acaba bilinçaltında bu sebepten bi isteksizlikmi var
canım konuşmalısın ve olasılıklardan bahsetmelisin..yoğun çalışıyorsa muhtemelen bunları araştırıp okuyacak senin kadar kafa yoracak vakti olmuyordur ozaman ona sen anlatacaksın..eğer üstünde baskı varsa bundanda bahsetmelisin..estg. canım benim benimkiside işten çok geç geliyo ve tv karsısında uyya kalıyo çok defa sordum istemiyomusun diye istiyorum diyo ama dilinde ama gerçek bilemiyorum ama biz 3 yıldır bu sekildeyiz yani sanırım sorumluluklarından endişe ediyo etraf benim tepeme biniyo kayınvalide görümcede dahil baskı çok fazla üstümde napım vazmı geçeyim bilmiyorumki benim eşim birazda seydir sessizdir hiç konuşmaz derdini sıkıntısını hiç anlatmaz agzından zorla alırım lafları bilmiyorumki acaba bilinçaltında bu sebepten bi isteksizlikmi var
ha demetçim bide su takıntım var tedavi ile olan bebeklerin düşük riski daha fazla diye duydum biraz takıntılı bi insanımdır herseyi takarım aklıma
canım doktor takibi kişiden kişiye değişir..doktoruna daha önce gittiysen ve döngünü biliyorsa o nedenle ayda iki demiş olabilir..ama normalde aşılamada veya tüp bebekte yapılan takipler iki günde bir..çünkü yumurtanın gelişim hızı hesaplanıp ona göre ilaç dozu arttırılıyor veya azaltılıyor..fakat sen eğer ilaç kullanmayacaksan yani yumurtlaman düzgün ve sağlıklıysa bu durum doktorun doğru düşündüğünü gösterir..bi adetliyken çağırır birde senin döngüne göre 12 yada 14. gün çağırır yumurta boyunu ölçer çatlamasının tahmini zamanını tesbit eder yada duruma göre çatlatıcı iğne ilaç verir ve birliktelik önerir..yani eğer problem yoksa yavaştan almanda bi sakınca yok..buket bana da bilgi ver yarın yumurta takibine başlayacağım ve çok gerginim nasıl olacak hiç bilmiyorum bide burada okuduklarıma göre günaşırı falan gidiliyormuş ama benim dr um ayda iki kere geleceksin dedi ben hemen hamile kalmak istiyorum çünkü kalp hastasıyım dr bikaç sene içinde hamile kalman gerekiyor sonra hamileliği kaldıramazsın dedi
iyidir herhalde onun keyfi yerinde de benim midemi çok bulandırıyo bide sürekli ekşi istiyor ya ekşi manyağı yaptı beni :)
hayır tatlımm vazgecme tabiki neden vazgeciceksin..edebildiğin kadar ikna etmeye çalış..elinden geleni yap mesela adetten sonra 2 günde bir hazırlan giyin süslen ozman hayır da diyemez zatenuyku fln kalmaz korkma..bende 10 aydır düşünüorum kayıncvalidem sordu gecen bende sinir oluyorum sorulmasına olsa olur zaten o sorunca bende sinirlendim korunuyoruz dedim ben torun istiyorum dedi bende bişi demedim benden istiycene ALLAH tan iste DİYESİM GELDİ DE sustum neyse..eşimede sormuş ertesi günü oda korunmuyoruz sen sorma sıkboğaz etme demiş o gün bugün rahatım zaten..olur tatlım RABBİMin izniyle moralini yüksek tut elinden geleni yap,kendini kötü hissediosan eşini karşına al konuş çünkü konuşmadan halledemessin kendi kendini yer bitirirsin..
canım konuşmalısın ve olasılıklardan bahsetmelisin..yoğun çalışıyorsa muhtemelen bunları araştırıp okuyacak senin kadar kafa yoracak vakti olmuyordur ozaman ona sen anlatacaksın..eğer üstünde baskı varsa bundanda bahsetmelisin..
bunuda nereden duydun bilemiyecem ama hurafenin son noktası..nasıl bir bilimsel tamala dayandırabiliyoruz..Allah ne derse o olur..tedavi oldun ve tutunmadı napalım..sen elnden geleni yapmaya çalışırken oldu bunlar..en azından bunu biliyor olursun..
AMİN tatlım İNŞALLAH...:109:dogru diyosun yeniden denicem inş. daha fazla bekletmez bizlerde kavuşuruz yavrularımıza
ay nerden bilim kim ne derse aklıma takıyorum allahım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inş. cümlesine
valla çok begendim yazdıklarını çok dogru ama kafadan atmanında bir yolu olmalı eşimin geç gelmesi sebebi ile evde çok fazla yalnız kalıyorum ve dolayısıyle kafamla konusuyorum kendime yasemin gibi ugras bulsam hemencecik sıkılıyorum ay ben iflah olmam sanırım allahım hepimizin yardımcısı olsun inş.herkes her şey söyler canımcım..sen kendinle ilgili olanlara bak..Allah a sığın..bende bi ara internette gezinip o hastalık böyleymiş bu yumurta böyle olmuş kafa yiyecektim..bebek çocuk bebek çocuk yumurtlama kist başkada bişey konuşamaz oldum..insanlarlada sadece bunu konuşuyordum..sağolsun benim taraf sağduyulu kayınvalidem felanda bişey demez..sormazda hatta üzülmeyelim diye..Allah razı olsun hepsinden..
ama bıraktım artık...sadece burada konuşuyorum bu meseleyi..ondada başkalarınınkini konuşuyorum..kendimce yorum yapıyorum..artık kendimi düşünmüyorum..çünkü artık önce huzur ve mutluluk sağlyık istiyorum,..Allah vremiyorsa bi bildiği var..yoksa Allah katında hepimiz aynıyız..O kullarını annenin evladını sevdiğinden daha fazla sever..günahkarsak da tevbe ederiz..her tevbemiz ihlasla değildir belki tevbe ettim derkende akşam ne pişireceğimizi yada izleyeceğimiz diziyi düşünürüz..ama ihlasla ettiğimiz tevbeler dualarda vardır..yaş akar gözlerimizden burnumuzun direği sızlar...kapanırız secdeye ağlarız..Allah tan yardım dileriz..şüphesizki O bize şah damarımızdan yakın..demekki bizi görür duyar..bu kadar dua boşa olamaz olmaz..bu dualar karşılığı ya bizden sabır ister bekledikten sonra verir ya onun yerine başka bişey verir yada bir belayı def eder..Ama o cömertlerin en cömertidir ve rahmetini bizim üzerimizden eksik etmez ..O na küsmeyin sakın..neden vermiyor diye..veriyor ama biz göremiyoruz..ama elbet bi gün görecez..bu dünyada olmasa öbür dünyada..yani bütün pedeler aralandığında..
ay kendimi vaaz hocası gibi hissetdim..ne nutuk çektim ama demi:))valla içimden gelenleri yazdım gitti..kimse kınamasın beni noooluurr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?