Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

Tefriciyeler 3000 oldu 1444tane kaldi cok sag olun canim arkadaslarim sizi cok seviyorum.... Rabbim sizinde tum dualarinizi dileklerinizi kabul etsin....

Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

kızlaaar kadavradan rahim nakli yapılan derya sert gebeliğinin 8.haftasında bebeğini kaybetmiş çok üzüldüm

Doğumda Epidural Anestezi
Normal Doğum Epidural Öyküsü

Kadın doğum hekiminiz size normal doğum planladığını söyledi. Artık aylardır beklediğiniz ana adım adım yaklaşıyorsunuz. İlk doğumunuz ise çevrenizde doğum ile ilgili, bir çok yakınınızdan yüzlerce hikaye dinlediniz. Kimisi günlerce sancı çektim, kimi kolayca doğuruverdim diyor. Bazıları hayatlarında yaşadıkları en şiddetli ağrılar olarak anlatıyor, bazıları ise korkacak hiçbir şey olmadığından bahsediyor.

Kafanız iyice karışmış biraz da tedirginsiniz. Bu arada bazıları da ağrısız doğum, epidural diye bir şeylerden bahsediyor. Artık bir anestezi uzmanı ile görüşüp kafanızdaki soru işaretlerini kaldırmanın zamanı gelmiş. Bu konuda deneyimli bir anestezi uzmanı ile görüşmek tam bu dönemde vereceğiniz en isabetli karar.

Epiduralin avantajları, yapılmaması gereken durumlar, epiduralde başarıyı etkileyen faktörler… Bu konuda yeterince bilgi aldınız ve sonunda epidural analjezi ile doğum yapmaya karar verdiniz.

Kadın doğum hekiminiz ile son görüşmenizde hastaneye yatmanızı ve doğumun artık başladığını söyledi. Yapılan muayenenizde doğum kanalında açıklığın 4 cm’ye ulaştığı tespit edildi. Önceden görüştüğünüz anestezi uzmanınız artık epidural uygulamasına hazırız dedi. Kolunuza serum takıldı, tansiyonlarınız ölçüldü ve doğum salonuna alındınız. Belinizden takılacak ince bir katater için özel bir pozisyonda durmanız gerektiği söylendi. Bu pozisyon yan yatarak veya oturarak, dizlerin karna çekildiği, çenenin göğse dayandığı, belin kambur yapıldığı, sabit durmakta çok da zorlanmayacağınız ama bir teknisyenin yardımı ile de başarı şansını oldukça arttıran bir pozisyon. Anestezi hekiminiz bir yandan hazırlıklarını yaparken bir yandan da anlatmaya başladı. Sırtınızı enfeksiyona karşı bir solüsyon ile sileceğini. Biraz soğuk gelebileceğini, ürpermemenizi söyledi. Sonra sırtınıza ortası delik steril bir örtü örtüldü. Anestezistiniz önce muayene ederek girişim yerini tespit edeceğini söyleyip, kalça kemiklerinizin üst kanatları ile ortada omurganız üzerinde başparmaklarını buluşturarak, sırtınızda bir noktayı parmakları arasına aldı. Şimdi size parmağı ile bastırdığı yerden çok küçük bir iğne yapacağını ve o bölgeyi uyuşturacağını, böylece epidural iğnenizi ilerletirken ağrı duymayacağınızı söyledi. Siz yine de epidural iğne ilerletilirken çok küçük de olsa hafif bir sızıya hazırlıklı olun. Sonra; kımıldamamanızı söyleyerek, epidural iğneyi ilerletmeye başladı. Burada “kımıldarsam kötü bir şey olur mu?” gibi bir hisse kapılmayın ancak kımıldarsanız, lokal anestezi yapılan cilt, cilt altı kayacağından ve pozisyonla kemik aralık değişeceğinden, işlemin güçleşmesinden başka bir şey olmaz.

2-3 dakika içinde anestezistiniz önce sırtınızdaki örtüyü kaldırıp sonra da zafer kazanmış komutan edasıyla ayağa kalkarak önce steril eldivenlerini çıkarıp sonra da gözlerinize bakarak, bitti; bu kadar işte… diyecek.

Bundan sonra yani katater yerleştikten sonrası tam bir takım oyunudur. Kaptan her ne kadar anestezist gibi görünse de annenin etkisinde kalarak kontrolü kaptırdığı durumlar da nadir değildir. Hedef annenin doğum sancılarını ve ağrıyı hissetmediği, ancak kasılmaları hissettiği bir düzey yakalamaktır. Bu olay, normal doğumda annenin aktif katılımı doğum sürecini çok olumlu etkilediğinden oldukça önemlidir. Ağrı eşiği düşük hastalarda anestezist dozlarda bir miktar yükseldiğinde annenin doğuma aktif katılımı azalır ki bu da doğum eylemini uzatabilir. Ancak daha önce epiduralsiz doğum yapmış bir annenin ikisini karşılaştırdığında epidurali mucizevi olarak değerlendirmesi çok sık görülen bir durumdur. Böyle hastalarda doz ayarlaması oldukça kolay olur. Artık kataterden ilk dozunuz yapıldı. Kasılmaları hissediyorsunuz ama sancılarınız kayboldu, ağrı da yok. Merakla açıklığın ilerlemesini bekliyorsunuz. Belirli aralıklarla sizi muayene eden kadın doğum hekiminiz artık doğum masasına alınma zamanınızın geldiğini söyledi. O mutlu an geldi. Uzandığınız doğum masasından kafanızı hafifçe kaldırdığınızda kadın doğum hekiminizi görüyorsunuz. Ara ara size ıkın! ıkın! derken bir yandan onun da hatta sizinle birlikte odadaki herkesin de ıkındığını gördüğünüzde hiç de gülmeyin, size demiştim doğum bir takım oyunudur. Son ıkınmanızla birlikte bir rahatlama ve bebeginizin ilk ağlamasını duyuyorsunuz. Dünyanın en mutlu annesini herkes tebrik ediyor. İlk sorunuz, “bebeğim sağlıklı mı doktor bey?” oluyor. Kolay değil, artık siz bir annesiniz

ANLADIM CANIM SAĞOL işte bazı yan etkileride oluyo o yüzden aslında kararsızımda ama bakıcaz belkde bi anlık cesaretle doğurrum :) İNŞALALH öyle olur :)

nekadar zevkli anlatılmış çok güzel valla kolay görünüo :)))bi an doğurasım geldi

canım bu arada katater normalde doğumdan sonra hemen çıkarılıyomuş sezeryanda 1 gün duruyomuş..

Bedis canim goguslerde catliyor benim ki 80 bedenden 95 cikinca cizik cizik oldu...Ama en cok bacaklarim catladi...

SANKİ birinin doğum hikayesini okudum, gerçek gibiydi.. ellerine sağlık yazanın,paylaşanın

ANLADIM CANIM SAĞOL işte bazı yan etkileride oluyo o yüzden aslında kararsızımda ama bakıcaz belkde bi anlık cesaretle doğurrum :) İNŞALALH öyle olur :)

yan etkisi baş ağrısı sadece..oda bu bilgileri aldığım ekranda yorum yapanlar var..bebekle çekilmiş fotolarını felanda koymuşlar..kimisi hiç bişey yaşamadım diye yazmış..

yan etkisi baş ağrısı sadece..oda bu bilgileri aldığım ekranda yorum yapanlar var..bebekle çekilmiş fotolarını felanda koymuşlar..kimisi hiç bişey yaşamadım diye yazmış..
hiç olmadı düşünüorum canım baktım olmuyo epidural yada sipinal neyse yaptırcam..
kızlaaar kadavradan rahim nakli yapılan derya sert gebeliğinin 8.haftasında bebeğini kaybetmiş çok üzüldüm
ALLAH sabır versin İNŞALALH tekrar hamile kalır..

Allah Allah ammada çok şey varmış hee.. katater ne imiş acaba?

ince boru omurlar arasında duruyo..kablosu omzuna kadar uzanıyo..eline bi pompa veriyolar..o pompayla vucuda verilecek uyuşturucuyu sen kontrol ediyosun..orada da yazdığı gibi ağrıyı hissetmiyosun ama kasılma var..çok almak istemiyorum başım ağırır diyosan biraz daha ağrılı olacak şeklilde bırakırsın..sonuçta adet ağrısına dayanabiliyoruz..adet ağrısı gibi ağrı bırakıp kasılmalar takip edilebilir.benim fikrim bu..

off ya eşim mesaideyişş..9 a kadar doğurmam dimi hehehe

hiç olmadı düşünüorum canım baktım olmuyo epidural yada sipinal neyse yaptırcam..

ALLAH sabır versin İNŞALALH tekrar hamile kalır..

sonuçta 4cm açılıncaya kadar sancıyı çekeceksin..onuda kaçırmamak geek..sanırım bi yer var yani bi zaman (4cm olana kadar) ondan sonra olmuyo epidurel..
yaa doğurmazsın doğurmazsın...yalnızmısın .* görümcen gelecekti hani annen gelene kadar?*

görümcem gecen hafta gelmişti gitti canım ev onu beklio yoruldu zaten geliymmi dedi gelme dedim bu hafta annemde pazar gelcek şaka yapıom kız :))) hastane yakın ALLAHtan 10dk çağrırım bi taksi yallah hastaneye :)öyle korkum yok çok şükür..:)

Yeni bulasik makinasi aldim geldiler kurdular onlar gittikten sonra bir baktim kapagini bir yere carpmislar gelip degistirirler mi acep ya offgf

Yeni bulasik makinasi aldim geldiler kurdular onlar gittikten sonra bir baktim kapagini bir yere carpmislar gelip degistirirler mi acep ya offgf

bugün mü oldu canım tabi ara sen servisi sonucta kullanmadımn bile servis gitti öyle gördüm de garantisi var değiştirirler tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…