Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

gelelim bana kızlar.bugün önce doktoruma gittim.ultrasonla baktı.çok şükür herşey yolundaymış.kist gözükmüyor,küçükte olsa bi yumurtam var.rahim kalınlığıda 8mm miş.11. gün için normal dedi.smear ve vajen kültür aldı(rapor için kullanıcam) geçen hafta yaptırdığım tahlilere baktı.hormonlar gayet iyi hepsi normal dedi.kan değerlerini ve kolestrolü sorun yapma.ikiside sınırda sorun olmaz dedi.amaaaaaaaaaaaaa tüp için biz ameliyattan sonra en az 3 ay geçmesini öneriyoruz.temmuz sonunda yapabilirsiniz dedi yani bizim tedavi ağustosa kaldı gibi.eşime söz verdim bu sefer acele etmeyeceğime ama canımda sıkılmadı değil malum ben haziran adetiyle olsun istiyordum du bakalım tüp bebek merkezindeki doktorum ne dicek belki yapalım der bellimi olur :)
sonrada rapor için gittik eşimle.dosya bile açmadılar.haftaya tekrar gidicez.eşimdende kan tahlili istediler.smear ve kültür sonucuda çıkmış olacak.inşallah başka sorun çıkmaz.resmen işi yokuşa sürüyolar.zaten durum ortada başka yolla bebek sahibi olamayacağımız kesin.bir tüpüm var oda tıkalı ama yok öyle yok böyle.başına gelmeyen anlamıyor tabi ama inat ettim çıkıcak o rapor Allah ın izniyle.hakkım olmayan bişeyi istemiyorum ya onlardan.madem daha tedaviye başlayamıyorum giderim her hafta bende.kadının dediği laflaı duysanız var ya sizde sinir olurdunuz.sanki ondan sadaka istiyorum,öyle ağız burun kıvırdıki anlatamam.'ben değil,sgk istiyor' diyip durdu.sgk senin verdiğin raporu istiyor işte kahretsin...adam gibi yapsana işini madem kırmadan!önce gücüme gitti başlıcam raporuna dedim sonrada sakin kafayla düşündüm bu benim hakkım dedim;onlar vermemekte inat ederlerse bende almakta inat edrim.Velhasıl gidip gelicem çıkana kadar Allah izin verirse
 
buarada rapor için şuana kadar yaptıklarımı yazayım,ilgili arkadaşlara belki faydası dokunur.
adetin 2. yada 3. günü hormon ve diğer tahliller için kan veriyorsun 7-9 tüp daha sonra ultrasona giriyorsun kist olup olmadığına bakıyorlar.sonraki günlerde akciğer filmi ve ekg çektiriyorsun,dahiliye,genel cerrahi,pskiyatri bölümlerine muayene oluyorsun.sistemik bi hastalığın olmadığına dair;bunları yaptıktan sonra 1 fotoğrafla kurula başvuruyorsun ve bi rapor çıkarıyorlar bu bölümlerin hepsine muayene olduğuna ve bi hastalığın olmadığına dair.
buarada eşinde ürolojiye görünüyor.ondanda sperm ve kan tahlili istiyorlar ve onada bir rapor çıkarıyorlar sorun olmadığına dair.
adet bittikten 3-4 gün sonra(ilişkiye girmeden önce) smear ve vajen kültür örneği veriyorsun.( ben bugün verdim haftaya alıcam sonuçları)
sonracıma:
nüfus müdürlüğünden eşin ve senin için vukuatlı nüfus kayıt örneği ,muhtardan ikametgah,sgk dan hizmet dökümü(emekli sandığına bağlı olanlar çalıştıkları kurumdan hizmet belgesi)alıyorsun.(ben ikisinide aldım :) )evlilik cüzdanının ilk 3 sayfasının 2 ser fotokopisi,nüfus cüzdanının 2 fotokopisi ve 3 fotoğrafla birlikte heyete başvurup dosya açtırıyorsun.eğerki keyifleri yerinde olur ve lütferderlerse 2-3 hafta sonra sonuç belli oluyor rapor ve reçeteni yazıyorlar.sende bu rapor ve reçeteyle birlikte tedavi olacağın merkeze gidiyorsun.veeeeeeeeeeee tedavine başlıyorsun bi sonraki adetinle.işte ben dosya açtırma aşamasına geldim.smear ve kültür sonucunu haftaya veririz,bi hafta sonrada rapor çıkmış olur dedim amma nirde.bakalım hayırlısı.
yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum :)
 
buarada rahim filmini unuttum.son 6 ayda çekilmiş rahim filmini kabul ediyorlar(dışarıdada çekilebilir yani)eğer ameliyat olduysan ameliyat notunu istiyorlar ve kelime kelime inceliyorlar.benimkini baya inceledi bugün.anlatamadım derdimi.be kadın önünde 3 tane rahim filmi var ayrı ayrı zamanlarda çekilmiş.hepsinin raporunda yazıyor iki tüpte tıkalı diye ama SGK hsg yi değil ameliyat raporunu dikkate alırmış O DEĞİL SGK! onda yazmalıymış doktor birini aldık yazış ama öbürü tıkalı dememiş raporda!bu rapora göre biz sana laporoskopi yapmadan rapor vermeyiz dedi ya!resmen onlar açmış bakmış ama biz inanmayız bide biz bakcaz diyo ya!doktorumu aradım çıkınca.böyle böyle dedim.hani anlatmıştım ya mavi sıvıda verdiler ameliyatta diye(aysede yaptırmıştı) işte onu yaptıklarını ve diğer tüpünde tıkalı olduğunu belirten bi yazı daha verecek.hoş yeterki eksik arasınlar illa bulurlar bişey ama olsun.bende ne isterlerse onu yaparım.ya gerçekten sinir oldum.anlatırken gene yaşıyor gibi oldum.evleneli 7 yıl olmuş,yaş 30,1 başarısız tüp bebek denemem var,ameliyat oldum zaten alt üst olmuş durumdasın.Rabbim dayanma gücü ver diye diye okuya okuya gidip geliyosun.bide böyle evrak işlerinde sorun çıkarmıyorlarmı inanın Allah tan korkmasam ''madem empati kuramıyorsun,basına gelsinde anla bizleri'' diye beddua edesim geldi.ya sabır dedim.peki peki tamam biz haftaya geliriz dedim çıktım.benim bildiğim tüp bebek yönetmeliğinin değişme nedeni süistimallerin önüne geçip,gereksiz harcamalardan kurtulmak.ama merak ediyorum daha yeni ameliyat olmuş bi insana laporoskopi(yada 2 kez aşılama yapıp sonrada verebilirlermiş raporu :) yda tutmayacağını bildiğin bi hastaya 2 kez aşılama yapmak GEREKSİZ harcamanın daniskası değilde ne!Amaaaaaaaaaan Allah nasıl bilirse öyle yapsın ne diyeyim.neyse ben çok doldum ya bide hazır kimse yok rahat rahat içimi dökeyim dedim.sabah okur beğenmediğiniz yerleri de es geçersiniz artık :)
son bişey da binbirgece GAMZE den hiç ses çıkmıyor ya oldumiki transferi?haberi olan varmı? bide mesude den?
 

aa canım çok geçmiş olsunn eşinin allah iyiligini versin inş.
 
Günaydınnn herkese hayırlı sabahlar, yine topiği ilk ben açtım sanırım eski performansıma dönüyorum yavaş yavaş
Bugün annem el bileğinden ameliyat olacak, gerçi çok uzun süren bir operasyon değilmiş ama yinede dua edin birşeyler okuyup gönderin oldumu canlarım bileklerinde sinir sıkışması gibi bişey oluyormuş, tüm gece elinin ve kolunun uyuşmasından uyuyamıyordu, inşallah şifa bulur. Bende bu akşam eşim işten gelince oraya gideceğim, gündüz hastaneye gitsem ayakta bekliyorum filan diye stres olacaklar onun için istemediler beni, e bende pek sağlam değilim henüz biliyorsunuz:18:
şimdi kendime bir tost yaptım, yanında da bir bardak süt koydum yedim geldim.

Bilgilerini güncelleyen tüm sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, bugünde güncellemelerin devamını bekliyorum inşallah.

Zeynepcim tüp bebek yolunda Allah bütün engelleri önünden kaldırsın senin için en hayırlı olan zamanda inşallah, gerçekten bu verdiğin mücadele takdire değer arkadaşım Rabbim emeklerini en güzel şeklde ödüllendirir inşallah, ayrıca detaylıca verdiğin bilgiler çok güzel ve değerli bence, hepimiz yaşadığımız bu adımları böyle detaylı anlatsak çok daha verimli bir bilgi alışverişi yaşarız, gerçi çoğumuz yapyoruz bunu, herzamanda devam edelim inşallah.
 

o sıkıntı söyle sigara içmesinden dolayı narkozdan uyanırken genizde balgam birikiyo oda sanki nefessiz kalıyomuş hissi yaratıyo ama aspiratörle temizliyolar benim eşimde öyle yaşamıştı
 
Burcucan eşin için Yasocum senin de annan için çok çok geçmiş olsun şükür basit operasyonlar ikisi de Burcucan benim babam olmuştu kapalı ammeliyat 5 yıl oluyor nerdeyse sanırım safrakesesi alındı gayet rahattı merak etme tatlım...
Bedriyecim duanı okudum canım...
 
herkese günaydınlar

çok geçmiş olsun canım allah şifa versin

burcu canım benim sana da çok geçmiş olsun bol bol maydanoz suyu yap içir canım söktürür papatya da iyi geliyo die biliyorum...
 
canım ya allah budan sonrası içi sana kolaylıllar versin kıyamam sana ne kadar ugraştırmışlar inş. bebegini kucagına aldıgınde hepsi geççip gidicek kuzucugum sen uzme tatlı canını
 

geçmiş olsun yasemin benim anemde oldu şimdi iyi sıkıntısı kalması gerçi diger bilegindende olması gerek ama olmadı benim anem seker hastası oldugundan yaraları çok çabuk iyileşemiyo malesef
 
günaydın canlarım huzurlu ve sağlıklı bir gün olsun


burcu canım eşine çok geçmiş olsun.Allah şifalar versin inşallah.ben en ince ayrıntısına kadar yazdım merak etme :)

Ayyy zeynep ağzına sağlik yazdıgin herşeyi bir bir okudum süper bilgiler, bu kararlilikla gidersen raporu kesin alirsin, bide doktor yeniden tüpün ikiside kapali diye yazacakya o zaman aşılamaya uygun değildir diye not düşse nasıl olur?
Allah kolaylik versin, 3 ay beklemem gerekiryormuş dedin ya du bakalım en hayırlı zaman ne zamansa o zaman olsun bencede acele etme Allah esirgesin erken olunca belki tutunma zor olur geç olmasi daha iyidir belki



Allah razı olsun Tümayım sende şimdi hastaneydeymişsin inşallah hamile haberiyle geri dönersin inşallah


aa canım çok geçmiş olsunn eşinin allah iyiligini versin inş.
Allah razı olsun fıstiğim :))




Cok geçmiş olsun tatlim, Rabbim kolaylikla ve sağsağlam atlatmasını nasip etsin, ayni sorunu bende yaşadım B6 vitamini içtim bide uyurken bile bileğimi ve koluumu hiç bükmedim bende de hep uyuşma olurdu sonra gecti 6 ay sonra falan


o sıkıntı söyle sigara içmesinden dolayı narkozdan uyanırken genizde balgam birikiyo oda sanki nefessiz kalıyomuş hissi yaratıyo ama aspiratörle temizliyolar benim eşimde öyle yaşamıştı
Ayy Nazan belki bu vesile olur eşim korkarda sigarayı bırakır valla cok isterim


allah razı olsun Aylincan, inşallah kolaylikla bizde atlatırız
 
Canlarım çokkk teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, Allah hepimizin hastalarına şifa, dertlilerine deva, sıkıntıda olanlarına ferahlık iyi günler göstersin inşallah.
 
Yasemin canim gecmis olsun hic korkma edim iki sefer ameliyat oldu sinir sikismasindan
Kizlar insallah guzel sonuc alirim kan verdim bekliyorum ama cok agrim var karnimin ici sizliyor resmen cok degisiik agrilar yasiyorum...
 
Allah razı olsun fıstiğim :))
Ayy Nazan belki bu vesile olur eşim korkarda sigarayı bırakır valla cok isterim

ay yazık burcu böyle anlatıp korkutma adamcagızı inş. sag saglim girsin çıksın ameliyat psikolojisi zaten kötu birde ay uyanınca nefessiz kalırım söle böle strese girer zaten az içiyosa bişey olmaz çok içiyosa 1 paket falan sıkıtılanabilir
 
herkese günaydınlar


çok geçmiş olsun canım allah şifa versin

burcu canım benim sana da çok geçmiş olsun bol bol maydanoz suyu yap içir canım söktürür papatya da iyi geliyo die biliyorum...

Günaydın fıstığım, sagol canım, valla akşam gidince yaparım, bitkisel bir çözüm bulamdık iyi oldu söylediğim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…