- 15 Mart 2012
- 4.018
- 638
- 248
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #31.401
hadi bismillah hakkında hayırlısı olsun canım hersey yolunda sorunsuz ilerlesin inş.
Günaydın kızlar,
Nasılsınız.. aklıma gelmişken söyliyim.. şimdi tüp, aşılama, çalışma yapan hatunlar ben çalışma yaptığım aylarda karanfil atmıştım ağzıma hatta şöyle ki tutunmayı da kolaylaştırıyormuş diye okumuştum şansa bak demiştim çünkü ben sigaradan vazgeçebilmek için kullanıyordum.. meral özellikle sana tavsiye ederim, hem sigaradan dolayı canın da istemez.. bide kabak çekirdeği yiyin ama eşlerinize de yedirin bu da ek vitaminmiş, faydalıymış.. herşey vesile olabilir, hayırlısıyla..
Ya kızlar vallahi artık bu gribin bebek için olduğuna inanmaya başladım...2 gündür karanfil kaynatyorum ya beeenn...tamamdır Bedriyem bundan gayri çiğnerim de...bu arada Cuma dan beri sigara içmedim...malum grip ...bu da vesile olsun istiyorum ama aklımdan sigarayı çıkaramıyoruuuuummm....
biliyor musun bende hayırlısıyla grinibin sana bu vesileyle gelebileceğini düşündüm sigaradan ister istemez uzaklaşmıştır dedim.. gribin geçincede lutfen sıkca at ağzına bi karanfil öölle kalsın bak canın hiç bişey istemiyecek.. biraz önce de sana yazdıklarımın sonuna "gözün aydın" diye yazmışımm sildim tabi daha erken dedimm.. ama hayırlısıyla biz seni bu tedavinin sonunda bolca tebrik edeceğiz, gönülden inanıyorumm
canımm değerin cok güzel maşallah..inşallah güzel haberlerle gelirsin..kızlar yarın doktor muaneye çağırdı ayy çok heycanlıyım cuma günü değerim 5173 di yaa salı günü gel görebilirz dedi kızlar dua edermisinz inşallah hayırlı haberle dönerim..
merallllll HAYIRLI OLSUN CANIM.çok iyi yapmışsın.sorunsuz bi şekilde hemen başladığına,önüne engel çıkmadığına göre pozitif sonuçlanacak inşallah hayırlısı ile.Ay Rabbim nolur güldürsün yüzümüzü.tez vakitte iyileş,sonrada kocaman yaz buraya HAMİLEYİİİİİİİİİİİİM diye.bakalım sırada hangimiz varız?ben daha doktorla görüşmedim.bu hafta bi aksilik öıkmazsa görüşüp ne zaman başlayabileceğimizi soracağım inşallah.Allah hepimize hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.sonrada ÇİĞDEM bacım gibi bizde yazalım doğum hikayemizi.gerçi benimki çok kısa olacak ama'' lavman yaptılar,ameliyathaneye aldılar,uyandığımda bebeğim yanımdaydı(inşallah)''
ÇİĞDEM herkes gibi bende ağladım okurken.maşallah sanada,paşana dasen anlatırken gözümün önündeydin sanki.Allah ım hayırlı ömürlü etsin inşallah
ama ama ben çok ağladım ama...hem de gecenin bu saatinde...ne de güzel anlatmışsın...RABBİM mutluluğunuzu, birliğinizi, huzurunuzu hiiiç bozmasın İNŞALLAH...Yıllar yılı sağlıklı günlerde hep gülün İNŞALLAH...Ve yüce YARADAN ım burdaki bütün arkadaşlarıma, hepimize tüm isteyenlere nasip etsin İNŞALLAH....
Canlarım günaydın s.a. hayırlı sabahlar, hayırlı haftalar
sabah 7 den beri geçmişi okuyorum maşallah ne güzel yorumlar paylaşımlar olmuş...
ben c.tesi dr'a gittim, çok şükür durum iyi göründü, ama dr dediki ben sana kalk işe git vs filan diyemem, çünkü her kalktığında bir sorun çıkıyor sen böyle 9 ay evden çalışaak devam et bence yasemncim dedi. sonra tabi dr bana iyisin diyince çıktık mağzaları filan dolaştık, dolaşırken ufak bir beşik gördük onu aldık hiç aklımızda yokkken, eve geldik eşim zavallım yatak odasının şeklini komple değiştirdi temizledi beşiği koydu filan ama tab bende ayakta flan kaldım epey bişey yapmasamda yoruldum ufak tefek işlerden. ertesi gün annemle çıktık market filan yne yoruldum, ve bu gece baktım yine lekelenmem oldu kaverengiyani ben hakkaten 9 ay boyunca gezmiycem dolaşmıycam yorulmıycam demekki, Allahım nekadar üzüldüm,gece hep üzgün rüyalar gördüm o ruh hali ile. sabah 6,30 da uyandım koştum tuvalete daha azdı ama bu seferde yine ishal oluyorum galiba bu kan ilacını 2 taneye çıkarınca ben ishal oluyorum, dr a danışıcam napıcam bilmiyorum.
ve herşeye rğmen Allahıma binlerce şükürler olsun, herşey Allahtan, kendimi üzüp sıkmamaya çalışıyorum çünkü ben Allahtan daha mı çok koruyup kollayableceğim sanki, herşey rabbmin elinde, ona emanetiz
Meralcimmmmmm ayyy canım yaa tüp sürecin başlamış, maşallah subhanallahinşallah Allahım seni mutlu haberler ile müjdeler hayırlısı ile. zaten herşey 4-4lük yolunda olmadığında bebek geliyor çoğu zaman, belkide ummadığın zamanda... yani sen şimdi şiddetli gripsin iğneler ilaçlar serumlar filan yiyorsun, belki bunda da bir hayır vardır, o serumlar seni belkide normal halinden daha güçlü yapıyordur ve bu güçle bebeğin sana tutunacaktır inşallah sağlıkla.
Çİğdemim canım yaaaa o nasıl bir hikaye öyle resmen her kelimesini gözümde canlandırdım, annelik nasıl birşey yaaAllah senden razı olsun uzunnn uzunnn yazmışsın, resmen yaşadım sanki , sanki ben ordaydım öyle güzel anlatmışsın ki. inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile sütün çoğalır bebeğine kendi başına yetersin ve ağlamalı ruh halinde sevinçli ruh haline dönüşür kuşum benim. annelerin kraliçesi maşallah sana
Zeynepcim ayy ben senin heyecanını yerim yaa gece saat 2 olmuş hala uyuyamamışsın, ne tatlı heyecanlar bunlar, inşallah tedavin başarılı sonuç verdiğinde bu seferde sevinçten uyuyamazsın
Tümayım günaydın canım benim, bulantıların güzel bir haber, benim dr bulantın vardı diyip sorduğunda var evet dediğimde oh çok iyi süper bir haber bu dyordu. hamileliğin sağlıklı gittiğine işaretmiş çünkü. kahverengi lekelenme içinde çok korkma, Allah korusun kırmızı renk olmadıkça sorun yok diyorlar çünkü, ama sana şunu diyim sen demekki daha evvelde bir yorulma durumun yada zorlanma durumun olmuş ve içerde kanama olmuş sen farketmeden. bu kahverengi akıntı onun dışarı çıkması olabilir. çünkü kan içerde kalıyormuş, zamanla çıkıyormuş, ve içerdeki bakteriler bekleyen kanın rengini kahverengiye çeviriyormuş. onun için lütfen lütfen lütfen kesinlikle yat, sadece tuvaletten tuvalete kalk, kendine ve bebeğine eziyet etme ne olur. hafife alma böyle şeyleri, ama kendinide üzüp yıpratma yok yere, hepimiz Allaha emanetiz biliyorsun, biz tedbirimizi alalım, takdir Allahın
günaydın kızlar herkese hayırlı sabahlar mutlu bir haftamız olsun inşallah
çiğdemin doğum hikayesini okudum çok duygulandım Rabbim hepimize nasip etsin bu duyguları yaşamayı,
meralcim tüp bebek için tedavin hayırlı olsun inşallah sende gamze gibi bize umut olursun
Tümay canım sende kalkma dinlen boşver makineyi düzelince halledersin kuşum.
AYY ÇİĞDEEMM canım benimm doğum hikayesini yazmış.. o kadar doldum ki, katıla katıla ağlamak istedim.. boğazımda koca bidüğüm kaldı..
Allah mutlu yuvana hep huzur, sağlık ihsan etsin.. maşaAllah sana da, kendini gerçektende koca bir zafer kazanmış say.. Rabbimin işleri.. derler ya o an çok büyük bir güç geliyor diye.. bak sanada gelmiş çok şükür..
Allah hepimize hayırlısıyla sağlıkla gebe kalmayı, hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip kısmet etsin inşAllah.
Yaseminimmm kan hapı seni ishal yapıyorsa doktora söylesen değiştirse, bak benim değiştirdiler şimdi daha rahatım çok şükür.. bide sen neden 2 tane içiyorsun kansızlık mı çıktı sende acaba?
benimde bacaklarım bir ağrıyor, bir ağrıyor magnezyumu bırakmıştım tekrar içeyim bari..
bu arada hafta sonu sizlerede dua ettim, Allah inşAllah buradaki heeerkesinn hep güzel haberlerini almayı kısmet edicek..
Kızlar Günaydın İyi Haftalar,Mutlu HaftalarrMERAL canım tüp bebeğe başlıyormuşsun hadi hayırlısı Rabbim gönlünüzün muradını versin inşallah... ÇİĞDEM kuzum sabah sabah nasıl fena oldun anlatamam nasıl da güzel yazmışsın Allah'ım oğluna hayırlı,sağlıklı,mutlu ömürler nasip etsin inşallah Gözlerim dolu dolu oldu okurken nasıl bir mucize Allah bizlere de yaşatır inşallah...ÖZLEM canım duamı ettim Allah kabul eder inşallah hadi doktordan gel ve anlat bakalım heyecanla bekliyorum YASEMİN canım benim sen de yat dinlen kalkma artık napıcan böle olacakmış senin hamileliğin de ama kendin kaşındın ev hanımlığını özledim diyip duruyodun :)aman canım herşey yolunda olsun bebiş iyi olsun da işe de gitmeyiver zaten evden de hallediyosun TUBA canım sende iğnelere başlamışsın hadi bakalım hayırlısı güzel haberlerini alırız inşallah AYŞE ikizim sana da iyi tatiller eşine de çok geçmiş olsun Başka da kim vardı unuttum nese aklıma gelirse yazarımm :) :) ******** *****jghggn fsj gcamıbmgvjfg cjmccfggnç mmmk
ÇİĞDEMCİM çok güzel anlatmışsın doğum hikayeni gözlerim dolu dolu okudum bende senle bir yaşadım o günü..benim normal değil sezeryan oldu ama o an ALLAH öyle bir cesaret verioki bende diodum heyecanlanırım korkarım bide nabzım yüksek kalbim durur kesin die ameliyata girerken ne korku ne telaş ne heyecan çok sakindim..ALLAH bir daha nasib eder İNŞALLAH..:)
Kızlar sizce hamilelik takvimini yarından sonramı yapayım kesemizi gördükten sonramı yani yapayım ne dersiniz
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim iyi dilekleriniz için..
daha doğurmam diyodum sancıları çekerken ama şimdi yine olsa yine normal yaparım diyorum Rabbim inşallah bir kez daha yaşamayı nasip eder bana ve isteyen herkese..
sakın yazdıklarımı okuyupda korkmayın inanın rabbim çok yardım ediyor..
özleeem he kı binbirgece Gamze'nin ikizi olacak, onu yamamışım :)))))
özleeeem bebegim sabah erkenden duanı ettim, bugüm hastaneye gidecektin ne oldu? Ben şimdi geçmişi tamamen okuyayım yazmışsındır kesin, Rabbim bu yaz hayırlısıyla hamile kalmanı nasip etsin inşallah
çiğdem beni sormuşsun, iyiyim tatlım pıhtılaşma ve kromozom analizi verdim 3 hafta sonra sonuçlar çıkacak, onun dışında keyfim iyi :)
Zeynep eveeeet içime doğuyor senin ikizin olacak, o yüzden hep ikiz diye dua ediyorum :))))
Kadınların doğum hikayeleri bitmezmiş ya benden şimdi başlarsam bayağı uzun bi yazı olacak umarım sıkılmadan okursunuz)
05.06.2013 çarşamba günü kandil günüydü rabbim bu mübarek günde bana nasip edicek sandım bebeğimi gece avuç dolusu suyum geldi hiç telaş yapmadan eşime söyledim sabahı bekledik uyku tutmadı tabii ben doğuma gider gibi evi düzenledim hazırlandım gittik hastaneye anneme haber verdim o da geldi baktı etti doktorumuz hiç açıklık yok bebeğin suyunda azalma da yok doğum başlamamış dedi git yürüyüş yap cuma günü doğurtcam seni dedi pki dedik gittik o gün saatlerce yürüdük eşimle geceye doğru sancılarım başladı önce 10 dkka da bir, sonra 7 git gide setleşen sancılar belim hep aprıyodu kasıklarıma sertçe bi aprı girip geçiyodu arada nefes almak için rabbim müsade veriyodu bana ağrıdan bebeğimin hareketlerini hissetmemeye başladım o da beni tedirgin ediyodu perşembe günü gündüz saat 3 te sancılara dayanamayıp yine doktora gittik baktılar yine açıklık yok ama çok yumuşamıl rahim biraz daa yürü dediler gittik 2 saat daha yürüyük ama yolda ben her 5 dk. Bir duruyorum sancı vurup geçiyo dayanıyorum tekrar gittik doktorum yarın sabah doğurtacağını bu gece kendi sancılarımı çekmemi biraz da olsa açıklık olacağını söyledi anneme geldik hastane yakın diye ben bi yandan saatleri sayıyorum sabah 7 buçuğa şukadar kaldı diye kalkıp evde yürüyorum ağlıyorum inliyorum annem dayanamıyo o halime o ağlıyo eşim sırtımı ovuyo ağlamaklı gözlerle bana bakıyo elinden bişi gelmediği için kendine kızıyo ben her sancı vurdukça eşimin elini sıkıyorum hayatımın en zor gecesiydi sabah 6 oldu ve benim artık halim kalmadı nasıl doğurucam diye düşünüyorum aç gitmiyim diye zorla kahvaltınyaptım kaç kere sofradan kalktım hatırlamıyorum hastaneye vardık hemen yatış işlemleri başladı beni sancı odasına aldılar yanımda teyzem ve annem vardı bi önlük giydirdiler önden açık çok utandım ilk önce ama sınra alıştım o görüntüme umurumda bile olmadı bütün gece sancı çektim muhakak açıklık vardı diye düşündüm ebe bakarken nolur fazla söyledin diye bakıyorum gözlerinin içine ama yok 1 cm.. Sonra lağman yaptılar bağırsaklarımı boşalttılar sonrasında ben kusmaya başladım kaç kap doldurdum bilmiyorum bi yandan sancı çekiyorum bi yandan kusuyorum..
Nts ye bağlıyolar durmadan hem sabit durmam gerek hem sancı heliyo hareket etmek istiyorum çıkarıp atasım geliyo ağlıyorum annemi görüyorum ara ara o halde bni görmesin götürün diyorum gidiyo tekrar geliyo.. Gelip gidip bakıyolar hiç utanmıyorum artık yeter ki iyi bişi duyayım ama açıklık yok yine aynı suni sancı vermeye başladılar pek bişi anlamadım ben ondan kndi sancım gibiydi aralıksızdı sanki bir kaç saniye nefes almama müsade vardı.. Zaten serumun yarısını verdiler kendi sancılarım yeterinde şiddetliydi diye benim artık halim dermanım kalmadı yatıyorum sadece nts ye bağlı bi şekilde bebeğin kalp atışları zayıflamış oyüzden sürekli kontrol altında tuttular ben kustuğum için dermanım kalmadı nefes bile alamıyorum buyüzden ağzımı ve burnumu kaplayan bişi taktılar bana ebelerden biride inlime doğurmaya halin kalmıcak dedi sadece nefes almaya çalış dedi ben hareketsiz ve sessiz yatıyorum sancı geldikçe elimi tutan kim varsa var gücümle sıkıyorum baygın gibiyim konuşulanların çoğunu hatırlamıyorum.. Buşekilde saat 11 e kadar devam etti.. Açıklık 6 cm oldu herkes bitti az kaldı bak dayan diyor ama ben kimseyş görmüyorum kendi kndime dua okuyorum aklıma gelenlere dua ediyorum.. Açıklık 7 cm olunca doğumhane katındaki sancı odasına aldılar buraya kimse gelemedi annem bağırmış çağırmış beni o halde gönderince sadece teyzemi aldılar iyikide aldılar yoksa ben kesin ölürdüm çok daha şiddetli sancılar başladı dayanamıyorum artık diyorum. Ebeler yine nts ye bağlıyor sinir oluyorum teyzem belimi sırtımı ovuyor dua okuyor beni tselli ediyor ben elini sıkıyorum sesimi çıkaramıyorum. Ebelerden biri 9 cm olmuş bebeğin başını görüyorum ama sakın ıkınma dedi öyle bir büyük tuvaletim geliyor ki yastıkları ısırıyorum teyzemin elinin kemikleri birbirine geçmiştir sıkmaktan ama yok ıkınma hissi geçmiyor çağırdık ebeleri tekrar baktılar artık tamam alıyoruz dediler ben hala baygınım nasıl doğurucam diyorum sana söylediklerindr ıkın yeter diyolar gidiyoruz o soğuk doğumhaneye hepsi dolu haydeee geri odaya getiriyolar ayakta sancı çek ıkınma ihtiyacın geldikçe var gücünle it dediler peki bakalım ayakta dizlerimi hafif kırdım ve bacaklarımı açtım ıkınma ihtiyacı geldikçe tüm gücümle ittim.. Rabbim ne büyük sanki yeniden canlandım bi enerji geldi ki bana inanamadım az önce ben baygın yatıyodum ama sanki ben ben değilim kendime inanıyorum ben neler yapıyorum diyorumteyzm beni cesaretlendiriyo aferin kızım çok iyi gidiyosun bak bitti bile birazdan bebeğin kucapında diyor o öyle dedikçe evet ben başarabilirim diyorum kendime ve bebeğime güveniyorum doğurabilim acaip özgüven doluyum hala ıkınmaya devam ediyorum saat 1 buçuk oldu cuma günü herkes cuma namazına gidiyo hastanenin karşısında da cami var hocanın vaazını bile duyuyorum beni doğumhaneye aldılar biraz korkuyorum ama kndime inanamıyorum hala ayaktayım çatala aldılar ve ebeler bebeğin başını gördüklerini söylediler bişiler yapıyolar ben onlar demeden hareket etmek istemiyorum bebeğime bişi olmason diye napıyosunuz dedim senin ıkınmabı bekliyoruz dedi ee desenize ıkın diye dedim güldük hep birlikte ıkındım 1. Doktorum geldi ara ara gelip bakıyodu ama çok da ilgilendiğini söylemem ıkın bakalım dedi ıkındım 2. Hadi tüm gücünle dedi ıkındım 3. Ve bebeğimin başı çıktı gerisi sanki balık elinden kayar gibiydi cup diye çıkıverdi saat 13:50.. allahım dopurdum diyorum inanamıyorum hala herkes tebrik ediyo süpersin bukadar hızlı nasıl oldu diye kendimle gurur duyuyorum bu sırada da camiden namaz kılma sesleri geliyolar çok huzurluyum .. Bebeğimi gösterdi doktorum kara kafam benim ne çok saçı varmış dedim doktorum göbek bağını keserken adı ibrahim olsun dedi adı var ama dedim göbek adı ibrahim oldu ben çok yorgunum kafamı çevirdim bebeğimi iLiyorum ağlıyor hemde nasıl titriyor bir yandan da ben de ağlıyorum bu benim mi şimdi diyorum doktor aşağıda bişiler yapıyor ben hiç hissetmiyorum meğer dikiş atıyormuş..
Bebeğimi götürdüler.. Ben hadi bitmedi mi gidiyim artık diyorum doktorum gülüyo :) bitti sonunda bi yudum su verin nolur dedim bir iki yudum verdiler 2 saat bişi yeme içme dediler kanamana bakmamız lazım ama susuzluktan ölüyorum neyse tekrar sancı odasına aldılar beni teyzem beni bekliyo bitti teyze dedim ağlaştık çabuk geri döndüğüm için teyzem şaşkındı ayakta durcak halim yok ve titriyorum sanki donuyorum üstüme bişi örtün dedim başka bi ebe geldi ondan da su istedim o da bir iki yudum verdi diğer verenden haberi yoktu çünkütuvalete çıkmam gerektiği söylendi ama yok gelmiyo tabi .. Bebeğimin kıyafetleri ona gitmiş buarada camın arkasından bakıyolarmış babamız çok ağlamış ve beni en son çok kötü gönderiği için benim iyi olup olmadığımı merak ediyomuş yanıma gelmek istiyo ama izin vermiyolar 2 saat dolmadan bebeğimi getirdiler bana ilk emzirme için allahım nasıl ağlıyo dayanamıyorum titriyorum hala ilk zemzem ve hurma verilmesini istedim bebeğime sonra kucağıma verdiler..
İşte bu duygu tarif edilemez...
O kadar ağrı sızı sancı hepsini unuttum kucapıma almadan önce daha doğurmam diyodum ama mutluluk hepsine bedel yine olsa yine doğururum her anını yaşamak isterim yine..
Emzirmeye çalışıyorum ben acemi o acemi yalan yanlış yerleri kaptı öğretilmiş bebeğim var gücüyle o küçücük çenesiyle çekmeye çalışıyor bişi gidiyor mu bilmiyorum ama emiyor .. Benim titremem onu kucağıma aldığımda bitti buarada.
Sonra hazırlandım üstümü giydirdi teuzem tekerlekli sandalye ile bebeğim kucağımda odamıza çıktık herkes bizi bekliyo ben zafer kazanmış gibiyim sırıtıyorum :))
Odamıza girdik babamızla ilk karşılaşmamız çok duygusal bi andı artık 3 kişiydik ve aşkımızın meyvesi bizim meleğimiz kucağımızdaydı artık tüm hayatımız ona endeksli.. O uyudukça uyuyor o uyanınca uyanıyoruz o ağladıkça üzülüp, etrafa gülücükler saçtıkça mutlu oluyoruz.. Ve eşimde bende KEŞKE DAHA ÖNCE YAPSAYDIK diyoruz evimizin neşesi cennet kokulu oğlum benim...
Çok mutluyuz rabbim bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin inşallah..
Evlat sevgisi çok başka bişiymiş aşktan öte canından öte Allahımın mucizesi bu çok şükür ki ben kavuştum rabbim hamilelere kolay doğum ve kvağına almayı, evlat hasreti çekenlere de hamile kalmayı nasip etsin inşallah...
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin. ama seni okurken dedim ben heralde asla senni kadar cesaretli dayanıklı olamam, gerçi büğyük konuşmakda istemem yapamam edemem diye, Rabbim neyi uygun gördüyse el mahkum.. ama neye katlanıp katlanamayacağımızı biliyor inşAllah bizlerede yardım eder.. ya çiğdem dedim ki nasıl büyük bir acıdır ki sana dikiş atıyorlar duymuyorsun.. :18:.. Allah sağlık, şifa versin inşAllah.. her normal doğumda illa ki dikiş oluyor mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?