- 5 Haziran 2010
- 4.607
- 609
- 448
- 42
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #32.821
Kızlarr merhabalar nasılsınız gerçi bu saatte kimse olmaz ama. Ben de bu sabah kalktım dün gece de geç yatmıştım kahvaltı ediyorudum arkadaş arad hadi pikniğe diye ne zamandır da istiyordu. Yakında köyleri varmış oraya gittik. Mangal yaptık yedil içtik baraj kıyısında çok güzeldi tabi dualarım kaldı şimdi devam edicem meryemi mi okucam tefriciyemi okucam ben toplamda 176 tane okuyabildim bu akşamda okyabildiğim kadar okucam yengeme söyledim o okuyacak. Teyzene de söyle dedi annem kendisi okuyamıyor bilmiyor. Teyzeme de sölücem. Yengem arkadaşlarına söyleyecek okurlarsa artık pikniğe gittiğimiz arkadaşoım okuyacak tamamlanır inşallah. 2076 tane kaldı olu herhalde cumaya kadar. Annemin arkadaşı var bir de ona sölücem işte bakalım. Bende sabah biraz erken kalkar okurum, öğlen eşimin odasına gider okurum akşam okurum bitiricem artık Rabbim nasip eder de biter inşallahh.
Canım doktor doğru söylemiş ama patavatsızmış kendisi. Her düşük maalesef bir sebebe bağlı değil sağlıksız olanı vücut kendisi atıyor ama genetiğe kromozoma baktırmakta fayda var ancak bunların yüzdesi de fazla değil yani olma olasılığı. Bak Ramazan geliyor sen yine de folik asidi ihmal etme Ramazanı geçir bol dualarla inşallah gebe kalamıyor değilsin ki evet düşük olacağı ihtimali kötü yani doktorlar çok rahat söylüyorlar anlamıyorum ben bir daha düşük olursa da olur ne demek yani. Kolay mı bu işler. Artık Ramazan geçsin inşallah sağlıklı bir hamilelik nasip olur mübarek Ramazan ayı vesile olur sana. Kaç düşükten sonra bebeğine kavuşanlar var. Zaten pıhtılaşma yoksa aspirin felan almaya da gerek yok. Rabbim inşallah yüzünü güldürsün
ahh canım inan ki bende senin gibi düşünüyorum,sonra kendimi cok kaptırmıyorum çünkü sonra isyan etmeye kadar gidiyor durum..belkide O'na daha cok yakınlaşmamız içindir bütün bu yaşananlar, inşallah sonu güzel olacak canım bol dua bol esenlik sabır...bende önlem almak istiyorum ama bak kendin yazmişsın elimden birsey gelmiyor diye, ve işte tam buyüzden Allah' a teslim olmaktan başka çaremiz yok....
Özlem,zeynep,didem,b.Gül,Tümay,çiğdem dualarınızı okudum geç oldu hakkınızı helal edin.allah kabul etsin inşallah...diğerlerini de en yakın zamanda tamamlıcam inşallah...kusuruma bakmayın arkadaşlar öptüm sizi..
Kızlarr merhabalar nasılsınız gerçi bu saatte kimse olmaz ama. Ben de bu sabah kalktım dün gece de geç yatmıştım kahvaltı ediyorudum arkadaş arad hadi pikniğe diye ne zamandır da istiyordu. Yakında köyleri varmış oraya gittik. Mangal yaptık yedil içtik baraj kıyısında çok güzeldi tabi dualarım kaldı şimdi devam edicem meryemi mi okucam tefriciyemi okucam ben toplamda 176 tane okuyabildim bu akşamda okyabildiğim kadar okucam yengeme söyledim o okuyacak. Teyzene de söyle dedi annem kendisi okuyamıyor bilmiyor. Teyzeme de sölücem. Yengem arkadaşlarına söyleyecek okurlarsa artık pikniğe gittiğimiz arkadaşoım okuyacak tamamlanır inşallah. 2076 tane kaldı olu herhalde cumaya kadar. Annemin arkadaşı var bir de ona sölücem işte bakalım. Bende sabah biraz erken kalkar okurum, öğlen eşimin odasına gider okurum akşam okurum bitiricem artık Rabbim nasip eder de biter inşallahh.
kızlar benim için dua eden edemeyen herkesten Allah binlerce kez razı olsun. Hamileyim.....
yarın test günümdü dayanamadım evde test yaptım oda ne 2. çizgi diğerine göre silik ama çok net şok oldum ama dedimki kesin çatlatma iğnesindendir vurulalı15 gün olmuştu neyse kana gittik 70.5 çıktı şükürler olsun Rabbime
Günaydınn kızlar,
Herkese iyi haftalar..
KAbus gibi bir gece geçirdim, rüyalar, korkular falan.. hiç uyumadım desem yeridir, çok şükür sabah oldu da rahatım şimdi..
ben bu hafta belki çok yoğun olmayabilirim kızlar, işyerinde izinde olan çok arkadaş var, işler yoğun olursa olmam iş olmazsaaa buradayımm.. hepinizi öptüm.
özlemim ne accayip doktora denk gelmişsin öyle ama sanki kadının dedigi dogru gibime geldi ama yine bilemiyorum allah yardımcın olsun gönlüne göre bir doktor bulursun inş.kızlar ben bugün horrmon testleri yaptırmak için hastaneye gittim ama malesef yapmadılar,garip bi doktora denk geldim,sen zaten herşeye baktırmışssın herşeyi yaptırmışsın,senin şanssızlığın piyango sana iki kez vurmuş dedi,düşüğün sebebi pıhtılaşma değil,sendekide pıhtılaşma sayılmaz,ne aspirine nede iğneye gerek yok hiç bir test yaptırmanada gerek yok dedi,vücut sağlıksız olanı atıyor doğanın kanunu bu eğer böyle olmasaydı etraf sağlıksız kolu bacağı kafası olmayan insanlarla dolu olurdu dedi,bu testler boş şeyler avrupada bunlar yapılmıyor bile çok istiyorsan para verir yaparsın ama hiç bi değeri yok bi önemi yok ve buna benzer bir sürü laf,bu testler çok pahalı biliyormusun falan dedi biliyorum dedim,belki bi daha düşük yaparsın bunu bilemeyiz senin tek yapacağın kafanı biraz rahat bırakmak dedi,iğne kullansanda olacak yine olur bişey yapamazsın 5 haftalıkken değilde 7 haftalıkken kaybedersin sadece zamanı uzatırsın dedi belki doğar 1 sene sonra kaybedersin dedi,bunu bilemezsin dedi,önlemde alamazsın dedi,çinko ekskliği falan düşüğe sebep olmaz kullanmasanda olur dedi , folik asit iç içmesen bile sorun değil gibi konuştu kadın resmen azarlar gibi konuştu ağlayacaktım nerdeyse,aspirin falan kullanma dedi senin tek yapacağın beklemek adetin gecikince test yapmak dedi, birde dediki sen adet oluyormusun evet dedim e tamam ozaman o testlere gerek yok zaten guatır'a falan da bakılmış herşeye bakılmış dedi
ben şimdi ne yapacağım bilmiyorum
geçen gittiğim doktorda buna benzer şeyler söyledi,aspirine gerek yok aspirin yumurtaları bozar bırak dedi,iğneyede sadece önlem amaçlı başlarsın oda 2 düşüğün olduğu için demişti aslında seninki pıhtılaşma sayılmıyor toplumun çoğunda var demişti,düşüğe sebep olmaz dedi.
daha önce etlik zübeyde hanımda infertilite bölümünde doktor hamile kalınca iğneye başlarsın kalana kadar aspirin iç demişti
2.hamileliğimden önce doktor sendeki pıhtılaşma normal gebelere göre düşük riskini 7-8 kat arttrır ama homozigot olsaydı 10 kat arttırrırdı sana aspirin yeterli gelir,iğneye gerek yok demişti
ama şimdiye kadar doktorların hem fikir oldukları konu 1.düşük araştırılmadığı için bilmiyoruz ama 2.için pıhtılaşma ile alakası yok genetik nedenden olmuş,bu durum sadece o gebeliği ilgilendirir bundan sonraki de aynı olacak diye bir kural yok.....
sanırım bundan sonra uğraşmayacağım araştırmayacağım tekrar hamile kalmak için çabalayacağım hamilelikle birlikte gideceğim doktor gerek görürse iğne kullanırım ,düşük olursada olur ne yapayım Allah yazdıysa ben ne kadar uğraşsamda boş nasıl olsa deneme tahtası gibi olduk, rabbimden ne gelirse razıyım , hem zaten artık düşük yapmaya bile alıştım demekki bu işler deneme yanılma yöntemi ile oluyor,ben ne kadar kendimi paralasamda bişey değişmiyor,Allah nasip ettiyse eğer eninde sonunda olacaktır,zaten olmayacağına dair bi korkumda yok inanıyorum ama önümde ne kadar zaman var daha ne kadar zaman bunları yaşarım onu bilmiyorum
günaydın canım aynı endişe ve korkularla bendede var kasıklarımda artık bişey hissetmiyorum ya bebek yukarı çıktı yada bişey oldu okadar keyifsizimki allahım yardımcımız olsun hepimizin annecinede acil şifalar kuzum benim öptm
Amanınnnnnn Bircannnnn şükürler olsun RabbimeeeCanım tebrik ediyorummm Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin, süper rahat bir hamilelik nasip etsin inşallahhhh çokkkkk sevindimmmmmm işte vakti zamanı geldi ve olduuu
Bircan cok sevindim cok mutlu oldum sukurler olsun Rabbime darisi diger arkadaslarin basina..
Bedriye canim Rabbim sifa versin annene...
Ozlem soyle akli basinda seni rahatlaticak bir doktor lazim benim esim hep kufur eder bunlarin hepsi ayni dersi gormuyormu nasil bu jadar farkli konusuyorlar diye
Canımm çok ama çok sevindim inan hamile olduğun hep içime doğdu her an haberini almayı bekliyordum hatta hamileymişsin gibi hislerle konuşuyordum seninle konuşurken şaşırmadım ve çok çok sevindim. Rabbim sağlıklı bir gebelik geçirmeni ve sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah. Her aldığım haber bana da umut oluyor. Arka arkaya çok güzel haberler almaya başladık ettiğimiz duaların karşılığını alıyoruz hepimize de sıra gelecek inşallahh ohh ben bu gazla ne temizlik yaparım şimdi
Bircan cnm çok sevindim gözün aydın cnm allah tamamına erdirsin inşallah ne güzel haber.:))))))) yanlarım özledim sizi dua eden dilleriniz dert görmesin inşallah..ben başlayamadım henüz listeye ne yazıkki hakkınızı helal edin başlayıp bitirecem hemen inşallah...bi duramadım evde kaç zamandır düzenim bozuldu..biz bebişle iyiz çok şükür rabbime binlerce şükür dualarınız ve rabbimizin izniyle... öpüyorum sizi çok allaha emanet olun inşallah...görüşmek üzere...
kızlar neler yapıyorsunuz bakalım,ablam bendeydi giremeim hiç,zaten canımhiç çocuk istemiyor bu aralar,onun için kafam rahat.
BİRCAN canım çok tebrik ederim çoook sevindim,inş çok güzel bir hamilelik geçirir ve hayırlı bir şekilde bebeğiniz kucağına alırsın.
SEDAA tefriciyeye başlamışsın,keşke daha önce görseydim,benden 500 tane al şimdilik,daha fazla okumaya çalışacağım ama, merak etme bitiririz Allah ın izni ile...
evim çok dağıldı,şimdikalkıp her tarafı temizlemem gerekiyor,bana kolay gelsin
bircanım tebrik ederim kuzum rabbime şükürler olsunn allah tamamına erdirsin inş.:119::119::119::119::119::119::119::119::119:
kızlarrrr çok teşekkür ederim Allah razı olsun ettiğiniz dualar sayesinde Rabbim yüzümü güldürdü çok şükür dün bir test daha yaptırdım 2 kat artmış çok şükür...
özlemim ne accayip doktora denk gelmişsin öyle ama sanki kadının dedigi dogru gibime geldi ama yine bilemiyorum allah yardımcın olsun gönlüne göre bir doktor bulursun inş.
kızlarrrr çok teşekkür ederim Allah razı olsun ettiğiniz dualar sayesinde Rabbim yüzümü güldürdü çok şükür dün bir test daha yaptırdım 2 kat artmış çok şükür...
evet doğru şeyler söylüyor aslında hepside bildiğimiz şeyler ama kadın gerçekten bi garipti görmeniz lazımdıbenimle kavga eder gibi bağıra bağıra konuşuyordu
ooh Sedacım iyi yapmışsın,biz öğrenciyken fidanlık ardı oraya pikniğe giderdik :) bayılırım pikniklere ben :) tefriciyen yetişir tatlım hiç telaş etme,ben 200 ü bitirince okuyabilirsem üzerine okurum inşallah :)
kızlar neler yapıyorsunuz bakalım,ablam bendeydi giremeim hiç,zaten canımhiç çocuk istemiyor bu aralar,onun için kafam rahat.
BİRCAN canım çok tebrik ederim çoook sevindim,inş çok güzel bir hamilelik geçirir ve hayırlı bir şekilde bebeğiniz kucağına alırsın.
SEDAA tefriciyeye başlamışsın,keşke daha önce görseydim,benden 500 tane al şimdilik,daha fazla okumaya çalışacağım ama, merak etme bitiririz Allah ın izni ile...
evim çok dağıldı,şimdikalkıp her tarafı temizlemem gerekiyor,bana kolay gelsin
canım annemle bitirdik bugün tefriciyeleri 200 er tane daha alırız istersen ama ne kadar çok kişi alırsa o kadar iyi... zamanın dolmasına yakın ihtiyacın olursa haber ver mutlaka tatlım...
evet doğru şeyler söylüyor aslında hepside bildiğimiz şeyler ama kadın gerçekten bi garipti görmeniz lazımdıbenimle kavga eder gibi bağıra bağıra konuşuyordu
Gunaydin canlarim ...
Dun piknige gittik cok eglenceliydi ben bisey yapamadim bben oturdum onlar yapti ben yedim kafam dagildu iyi oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?