Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

nazancım benimde dün oldu, sol dizimden aşağısı yani baldırımı sanki çekip kopartıyorlar gibi br kramp girdi ki sorma. etkisi hala bugün bile devam ediyor.

Nazan ımm, Yasemin immm geçmiş olsun canlar magnezyum içmiyor musunuz? ben 2 aydır düzenli içiyordum bacağım için bacağıma bir faydası olmayınca bıraktım ama bi kaç gündür bacağımı kesiyorlarmış, yada elektrik veriyorlarmış gibi şiddetli ağrı başlayınca dün itibariyle tekrar başladım magnezyuma yatarken içicem ama midem alsın diye, sizde için.. ve korkmayın sakın, bi anda kısmetsee görüceksiniz bebeğiniz boy atmış olucak yer açıyor içeride kendisine, onun ağrısı.. bende korkmuştum, öyle demişlerdi..

he heee onun göbeğini delmeye gerek yok zaten kendinden delik aman uğraşamam öyle gecelikle falan,sevmemiştim zaten onu

hakkaten yaso, bende şaşırdım gecen gün biri söyledi hatta ünlü birisi hatırlamıyorum manken mi ne tereyağ sürmüş aslında düşünüce en doğalı ama kokar ya

magnezyum bende ishal yapıo içemem ayrıca doktorum magnezyumun sadece bacak agrılarında faydalı olacagını söyledi vajina ve kasık kramplarında işe yaramazmış

hayırlı uğurlu olsun sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın inşallah,ultrasonda gördüysen zaten dış gebelik değildir,düşünme bunları hamileliğinin tadını çıkar

Sağolasın canım içim rahatladı sayende internetten bazı şeyleri okudukça kafama takılıyor düşünüp duruyorum.

Kızlar yine cahilliğime verin boşa okul yüzü görmüşlüğüme verin ya sizlere bişey sormak istiyorum.
Ben doktora gittiğimde kaç günlük merak ettim ultrasondan anlamayacak kadar küçük alttan bakalım dedi.
Bende korktum baktırmadım. Zaten yeni evliyim o bölgeden korkuyorum olmaz dedim o zaman haftaya bakalım dedi. Neyse şimdi cinsellikte (alttan bişeyle kadın bakalım diyince) sanki çocuğa dokunup zarar verecek gibi geliyor. Bu düşünceyi aklımdan atamıyorum. Hamilelikte cinsellikle ilgili bişey demedi doktor. Bi kere yapacaktık bebeğe dokunuyor diye ağladım bi anda çektim kendimi. Zararı olduğunu bilsem zaten 9 ay yapmam nolcak. Ama ordan bebeğe dokunma gibi bi durum olabilir mi of ne safım ben ya
Tam net yazamadım umarım anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
geçmiş olsun Allah şifa versin..

sağol canım benimm.. inşAllah Allah şifa verir..

Yaseminnn baban anjiyo olduğunda stent taktılar mı? Taktılar yada takmadılar hastanede kaldı mı? çok da geçmiş olsun, Allah şifa versin. Ablam geliyor şu an yolda, Anjiyoya sabah 8,30 da alıcaklar kısmetse zaten, ben gitmiyeceğim öyle konuştuk, dualarla destek olucam inşAllah. Hayırlısıyla bi atlatırız inşAllah.

bedişim evet stand takıldı ogece yoğun bakımda kaldı babamda yüksek tansiyon var heralde ondan. ama daha fazla kalmadı sanırım 1 geceydi galiba.

kız dur bakalım belli olmaz belki bende de bir sorun çıkar. Ay taktım ben bu ara zaten birey olupta ertelenecek gibi geliyor ya ayhh ama ben bu ay hazırım vallahi lütfen rica ediciğim bir şey çıkmasın yani. Yine de napalım hayırlısı deyip bekliciğiz o zamanda. Yine kızıcan sen bana ama ben aşılamada da böyleydim bir şey çıkacak diye diye yaptırdım aşılamaları evhamlı ben

iyi hatırlamasın sen say dök ohh rahatla demek isteyip diyemediğin ne varsa gece söyle nasılsa hatırlamıyor

bende hatırlamıyorum yaa eşim gece ben sırt üstü yatınca az horlamışım yan dön demiş bana, sonra sesim çıkmamış hiç dönmemişim de sağa sola normalde çok dönerin ay bu kıza bir şey mi oldu diye seslenmiş ben tabii uykumu böldüğü için kızar gibi gözümü açmadan ama hööö gibi bir ses çıkarmışım koyun gibiydin diyor tamam bişi yok demiş ben dönmüşüm sırtımı uyumaya devam, bir kere de kolumu atmışım pat diye hiçbirini hatırlamıyorum bu ara resmen ölü gibi yatıyorum yaa.

Bedriyem Allah kolaylık versin inşallah bu sadece bakmak için yapılıyor bir şey olduğundan değil ablan gelirse senin gitmene gerek yok. Birkaç saat sonra çıkarırlar herhalde. İnşallah birşeyde çıkmayacak dua edicem bende sana bu akşam canım..

Çok sağol tefriciye yardımın içinde Allah razı olsun canım benim.. Dillerine sağlık Rabbim sağlıkla sıhhatle hayırlısıyla evladını lucağına almanı nasip etsin inşallah..

Çok sağol kuzum benim bende seni arıcam hep unutuyorum bu ara öğle yemeğine çocuk geç kaldığı için geç çıkıyorım yiyoruz ancak işimin başına dönüyorum evde hiç vaktim yok son günlerde dün kaynanama gittik geldim yemek yedim dinlendim evi toparladım dualarımı ettim yattım bugün yarına yemek yapıcam ütüm var pazara kaynanamlar gelecek yemeğe evi temizlemem lazım artık yarın filan hallederim onu da ben öğlen arıcam annenim arkadaşını, yengemi sayıları öğrenicem bir de üst katta hizmetli ablalar da okuyorlarmış bilmiyordum ben bizim kattaki ablalar demiş onlar çok okuyormuş çünkü dua başlamışlar çok sevindim bende teşekküre çıkıcam hem de kaç oldu sorucam toplucam işte bakalım. Gerek olursa söylerim.

bukeet sen magnezyum kullanıyordun dimi o kramplara iyi gelir aslında bide süt yoğurt peynir bol bol tüketiyormusun

içmiyorum.içemiyorum..emşlecek ilaç verdi bana..ben normal hapı içemiyorum..bide suya dökülenleri var..onuda yapamıyorum..içmiyorum yani..süüt yoğurt olayına gelince..meyveli sütlerden işyerinde bulunduruyorum arada içiyorum onun dışında öğlenleri muhakkak cacık yemeye çalışıyorumm...sabah bu aralar kahvaltı yapamıyorum pey nmirli gözleme felan yedim bugün(burada kimse tutmuyo zaten..bizde üç kız çalışıyoz) ne bileyim özlem yaa az mı yapıyorum yetersiz mi besleniyorum bilemedimç..tıkabasa yiyorum ama fos mu yiyorum yaa bi akıl versene...??

12. haftaya kadar cinsell,ik önerilmiyo..sonrasında zararı yok ama bende senin gibiyimççseni anlıyorumm..kötü hissediyorum zaten konsantre olamıyorum:))

canımmm, çok geçmiş olsun Rabbim annene acil şifalar versin, eğer gitmemen senin ve annen için daha iyi olacaksa gitme şimdi orda üzülürsen annende üzülür onunda heyecan ve üzüntüden uzak olması lazım, sürekli ararsın durumunu öğrenirsin ve sonrada annene açıklamasını yaparsın, dualarımdasın kuzum saat kaçta olacaksa söyle ya şafi çekelim...

canım anjiyo da birkaç saat yeterli oluyor galiba kan durana kadar çünkü kasıktan giriyorlar ya sonradan kum torbası koyuyorlar baskı ve ağırlık yapsın diye sonrada çıkarırlar ama stent olunca mutlaka bir gece kalınıyor canım birşeyler bağlıyorlar takibe alıyorlar yoğun bakımda yoğun bakım denildiğine bakma hijyenik olsun diye alıyorlar. Stent vücuda uyum sağlıyor mu bir komplakasyon olursa çıkarmak zorunda kalırlarsa diye tutuyorlar bir gece ne olur ne olmaz önlem amaçlı sonra yürüyerek evine gidebiliyor öbür gün ama tabi bir iki gün dinlenmesi lazım kasıktan girildiği için morarma kan oturma normal o bölgede sakın korkmayın. Artık bu işlemler çok kolay canım. Bende hemen gidememiştim anjiyo olduğu gibi stent taktılar ama belliydi annem sigara içiyor tıkanıyordu filan o gün çalışıyordum gidemedim ben öbür gün gittim şehir dışında olunca ondan bir sonraki günde yengem annem ben pazara bile gittik annem dayımlarda kaldı birkaç gün öyle yani. İlla anjiyo da stent takılacak diye bir şey yok kontrol amaçlı yapılıyor canım.

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlısı olsun,
Bircan canım benimm sende bu arkadaşımızda dış gebelikten korkmayın çünkü sizin değerler maşaAllah artıyor düzenli, ayrıca dışta hiç değer artışı olmuyor, düzenli olarak yani..

vee şizofrenciimm :) sen gönlünü ferah tut doktor alttan muayene edince çocuğa bir zararı yok zaten kibar davranıyorlar, ben 3 aylık olana kadarr hep alttan muayene oldum, sonraaa göbeğe geçti ama ilişkiden uzak durduk hep sıfır ilişki yani.. doktorda bize ısrarla ilişkiye girin demedi ama bu arada, (ısrar nie etsin gerçi de ) ben önceki düşüklerimin birinde başka bir doktora sormuştum ilişkiye girebiliyor muyuz diye o da ilk aylarda ben tavsiye etmiyorum pek demişti..

Buketim ben neler yediğimi içtiğimi anlatayım sana;
Öncelikle aç karnıma maltofer isimli kan şurubumu içiyorum (küçük tek içimlik şişeleri var)
sabah mutlaka 1 adet yumurta haşlıyorum.
1 kibrit kutusu kadar peynir
1 büyük bardak günlük süt içiyorum (sek'in çok güzel oluyor, 10 bardak içesim geliyor)
kahvaltı arasında decavit isimli vitaminimi içiyorum.
2 dilim ekmek

sonra öğlene kadar 1 litre su, tabi aralarda puding, çikolata gibi luzumsuz şeylerimde oluyor

öğlen evde ne yemek varsa, onu 1 kase yoğurtla yiyorum, yemek esnasında toz magnezyumumu suya karıştırıp yemek arasında onuda içiyorum.

sonra arada bir meyve yiyorum, ceviz filan çok iyiyimiş günde 1-2 tane yiyorum, çok yersem başım ağrıyor çünkü.

akşam; yine aç karnıma kan şurubumu içiyorum.
evde ne yemek varsa, ama tabiki haftada 2 defa et, 1-2 defa ciğer, 2 defa yeşil sebzeli yemek yapıyorum
ve yine yemekle birlikte magezyumumu içiyorum 1 bardak.

gece meyvemi yiyorum, suyumu 2 litreye tamamlamış oluyorum.
sonrada zaten artık boşanayımda semerimi yiyim dimi.
maşallah benim nasıl kilo aldığım ortada sanırım

Son düzenleme:

korkma ilişkiye girince bebeğe bişey olmuyor o zaten kesenin içinde , eğer düşük tehlikesi yoksa doktorlar ilişkiyi yasaklamıyor ama istersen sen yinede bir süre ilişkiye girme,alttan bakıncada bişey olmuyor galiba ama yinede çok tansiye edilmeyen bir durum sanırım

canım benim bol bol yoğurt ye , bence meyveli süt değilde daha doğalını içsen iyi olur gibime geliyor,magnezyumu yediklerimizden almamız biraz zormuş sanırım mecburen takviye yapmak gerekiyormuş yani zorlansanda o ilacı içmen lazım,hapı neden içemiyorsun alışık olmadığın içinmi üzerine bol su iç alışırsın canım,ayrıca kahvaltını geçiştirme günün en öenmli öğünü kahvaltıdır,bence normal yemeğini yiyip sütünü içip yoğurdunu yedikten sonra az olmaz niye olsun ama biraz meyvede yemen lazım,ha birde et balık gerçi balığın mevsimi değil ama neyse

yasemiiinnn ciğer hamilelikte iyimiymişki ben sanki iyi değil diye okumuştum bi araştırsana

ah kuzucuk ya maşallah iyi olmana çok sevindim mesudecim dikişleri aldırıyormusun epiduralde vücuda uyumlu yapıyorlar diye biliyorum ben ama:26:

zeynepçim hayırlısı olsun hakkında canım inşallah bu mübarek günler hatrına Rabbim çabucak bi evlatta sana nasip etsin inşşşşşşşşşşşşşşşş
valla bayaa kokoş oldu teyzesi odamız ya kardeşimle bi başladık duramadık bu gün çekip koyarım inşallah resimlerini inş

kızlar çatlaklar için argan yağı çok iyimiş, ark. kullandı hiç çatlağı olmamış, badem yağı tüylenme yapıyormuş, tereyağda iyimiş ama oda kokar ya

tatlım içinde e vitamini olan her yağ tüylenme yapıyo badem yağının d vitaminli olanı var onu kullan ben onu kullanıyorum renklerinde açıklık oldu çatlaklarımın iyileşiyo yavaş yavaş hissediyorum

nerdesin canım sen baya işler halletmişsin ellerine sağlık bebegin odasını çok çok havalandır boya kokusu iyice çekilsin biliyosundurda hatırlatayım dedim iyi bakın kendiize öptümm

hiç sorma canım ya haklısın bayaa ihmal ettim burayı ama ramazan girdi malum ev işleri yapmayıncada olmuyo doğumda birsürü gelen giden olacak malum boya kokusuna hiç dayanamam nasıl olur diyordum ama çok kokmadı şükür ya artık su bazlıya boyalar ondan sanırım eşimle teyzesi boyadılar sağolsunlar tertemiz oldu halılarımda cuma gelcek inş bakalım

sen nasılsın büyüdümü bakalım bebişin bayaaa

Ben bi kahvaltı yapayım geleyim kızlar Ramazanda çok tuhafmış tutmamak ya kötü hissediyorum kendimi ama bebişimin sağlığı herşeyden önemli naapiiim

bedriyecim sağol verdiğin bilgiler için İNŞALLAH unkapanına gitmeden hallederiz..
canım iyiz cok şükür büyüyo bebişler ALBÜME resim koydum 0ordan görebilirsin
canım İNŞALLAH dışgebelik dğeildir sen gönlünü ferah tut..

yasemiiinnn ciğer hamilelikte iyimiymişki ben sanki iyi değil diye okumuştum bi araştırsana

kuşum çok faydalıymış, ben hamilelik öncesinde okuduğum bir kitaptada görümüştüm, vitaminin her türlüsünü içinde barındıran bir besin türü. ayrıca doktorum da özellikle balık ciğer et bol bol tüket diyor, he demin yazarken unuttum haftada 2 kerede balık yemeye çalışıyorum.
ciğer; kan yapıyor. özellikle kansızlığı olanlar için birebir, ve tam hatırlamıyorum ama onun içinde bulunan birkaç çeşit vitamin var, o sadece ciğerde bulunuyormuş o yüzden hamişlikte çok kıymetli bir besin kaynağı tavuk ciğeri değil tabi, diğer dana ciğerinden bahsediyorum yanlışlk olmasın.

o kadar çok şey okuyordumki bi ara ondan sonra kafam allak bullak oluyor hangisi iyi hangisi kötü karıştırıyorum valla zaten bıraktım okumuyorumda bu aralar aklımda bulunsun bari ama ben ciğer sevmem önceden hiç yemezdim şimdi iş yerinde çıktığı için alıştım yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…