- 5 Haziran 2010
- 4.607
- 609
- 448
- 42
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #34.101
aaaa evet ya aşılama için örnek verecek ve bu durumda hasta olmaması lazım sayının ve hareketliliğin iyi çıkması için, sen doktorunla görüştün mü görüşmediysen anlat durumunu, erteleyebilir. bana jel vermemişti acaba neden verdi söylemedi mi mikrop kapmaman için olabilir veya başka bir şey, prospektüsüne baksana neden vermiş.
evet adetliyken vajinal muayene daha iyiymiş yumurtalıklar daha iyi görünürmüş ilk duyduğumda bende şok oldum hatta hastayı hazırlayan kıza şaka yapıyorsun demiştim ama alışıyor insan....
ya alt tarafı oturup bekleyecek işte çok heyecanlı bişey olur evde bekleeyelim bak evde sancı çekeyim falan deme diye 4 dönüyo etrafımda annemler doğuma yakın geleyim kızım zaten iznim az dedi bide tek onuda çok takıyo biliyorum bu gün özürde diledi ama hiç mutlu olmadım nedense o böyle yaptıkça sanki çok kötü bişeye gidiyomuşum gibi geliyo çok fenayım ya bi acayip oldum çöktüm resmen bilmiyorum
ya farkında değildi sanırım sabah ağlayarak çıktım odadan geldi sakinleştirdi özür diledi falan ama hala çok kırgınım sonuçta 2 canlı olan benim ve gıkım çıkmıyo kardeşim bile hayretler içinde normal zamanda nasılsam daha haraketliyim bide bu adam yüzünden erken doğurcam valla çok sinir oldum
burcum kardeşim burda kıyamıyorum onuda üzmeye ya ağlamak istemiyorum size anlatiim azcık rahatliiim bari dedim
Ammaaann şok şok şok flaş flaş flaş...sende benim gibi cart diye tamam demişsin adımını da atmışsın...da ilaçlara çok vermişsin kuzu...gerçi ben sadece katılım payını ödedim galiba...220 tl ödedim ben...aayy içime bir huzur bir huzur...bence oldu bu iş Burcu...oohh çok şükür...ALLAH yolunu çizer sen hiiç düşünme yok İzmir deyim yok ordayım yok burdayım..sen kararını ver YETER...ALLAH muvaffak etsin...peki varikosel olunca düşük mü olurmuş aayy eşin çok üzülücek...
Kızlar ben en son 29 haziran da hastalandım bugün 18.günüm biraz önce tuvalete gittim ve kahverengi kop koyu ama akıntılar gelmeye başlamış ve doğum kontrol hapı kullanıyorum hapın bitmesine daha 5 gün falan varrsizce neden böyle bişey olmuş olabilirrr
meralım inana bende senin gibi düşünüyorum simdi burda yazdım ben izmirde olucam belki aşılama ertelenir diye ama gelecegi sadece allah bilir, bakalım Rabbim bize ne nasip edecek sabırla ve sakinlikle bakliyorum..evet canım doktor dedi ve hic düşünmedim hopp koştum ilacları aldım, bende sadece yuzde 20 sini ödedim ,o fiyat cikti..evet canım eger varikosel varsa spermler sagliksiz oluyormuş, bakalım Rabbim ne nasip edecek, eşim ilk fırsatta gidecek ürolojiye zaten
Eki Görüntüle 756722 veeeeeee kıjımı göydüm deldim...bişey yok herşey yolunda dedi..dalağına böbreğine baktı parmaklarını saydı..
459 gr 25 cm olmuş. 21 hafta 3 gündü 21 hafta 6 gün olmuş..nasıl oluyosa.:)
bazı arkadaşlara duyurulur..demek ki durup dururken artadabiliyomuş:)) okendini bilir
Çıktım benim üstümdekiyle konuştum onun camıda aynı vaziyette polisi aramış polis biz ne yapalım ona demiş..Kadın rahatsız camda elini yüzünü yıkıyormuş üst komşu hep video çekmiş gösterdi polisede göstermiş ikiside ev sahibi yapıcak bişeyde yok ...
canım şimdi dr hastasının bünyesini tanıyor, ben pcosluyum diye geç yumurtluyorum o yüzden bana 3. gün başlatıyor olabilir senin adetin yumurtlaman düzenli bu nedenle adetinle birlikte başlıyor olmalı... aslında haklısın evde olmalısın çünkü dr büyük ihtimalle adetinle birlikte seni vajinal muayene edecek ölçüp biçecek ona göre kaç gün ve hangi dozda kullanmalısın tarif edecek, yani ilk iğne önemli sonrakilerde zaten drla işin olmaz ama o hafta seni çağırabilirde yumurta takibi için, eğer eşinin yanında olmak istiyorsan bir sonraki aya ertele, o ilaçlar buzdolabında açmazsan uzun süre muhafaza ediliyor, hayırlısı olsun balım tevekkülden başka başka çaremiz yok vakti zamanı var o güne kadar Rabbim hepimize sabır versin inşallah
ya bu aralar zaten hassasım şiştim iyice canım yanıyo ellerim uyuşuyo artık yavaş yavaş bebişte geliyo ben hepsine kendimden beklemediğim o kadar inanılmaz bir performansla gülp geçiyodum ki anlatamam şakalar falan yapıyorum her gün ah ne olacak çıkacak işte bitecek Rabbim aratmadı ne güzel falan diye motive ediyordum kendimi...........
eşim çok stresli bana rAğmen ya o anlayışlı ah desem kalkıp bakan adam gitti şu son bir kaç gündür acayip bağırıp çağıran herşeye sinirlenen bir adam geldi anlamıyorum çok canım sıkkın kardeşimde burda bişey çaktırmakta istemiyorum kıza üzülmesin diye ama çok doldum moralim 0 herşey çok negatif şu an bağıra bağıra ağlayasım çok var ya
aaaa evet ya aşılama için örnek verecek ve bu durumda hasta olmaması lazım sayının ve hareketliliğin iyi çıkması için, sen doktorunla görüştün mü görüşmediysen anlat durumunu, erteleyebilir. bana jel vermemişti acaba neden verdi söylemedi mi mikrop kapmaman için olabilir veya başka bir şey, prospektüsüne baksana neden vermiş.
evet adetliyken vajinal muayene daha iyiymiş yumurtalıklar daha iyi görünürmüş ilk duyduğumda bende şok oldum hatta hastayı hazırlayan kıza şaka yapıyorsun demiştim ama alışıyor insan....
AYYY güzell hamişş, sen üzgün mü oldunnn, kıyamam ben sana..
eşinde strese girmiştir kesin yoksa karakterini en iyi sen bilirsin ama kolay değil benimde eşimin doğumuna 2,3 hafta kalsa bende çok gergin olurdum o yüzden onuda anlıyorum aslında ve kendimden de yola çıkarak şunu söylicem ne olur yanlış anlama sakın hormonlarımdan dolayı üzerimde bir sinir bir sinir herkesle küsümeşimin ailesine çok kırgınım başka başka şeylerden aslında bu sabah kalktığımda konulara baktım benlik bişey yok ortada kayınvalidem eşime kızmış oğluna yani bana şikayet etti dün gece bende ağlamaktan beter oldum nasıl eşime kızarlar diye annesi bee kızar kızar banane.. yani alınganlıklarda biraz had safhada o yüzden ne kadar haklı olursak olalım bence sivri çıkışlar yapmadan ortamı hemen değiştirelim, hem bebişler gerilmez.. eşininde sakin bi zamanında bi daha onu sinirlendirirse çok büyük tepki verip onu şok ediceğini söylersin..
aylinn canım benimm yaa kıyamam eşine diyeydin ya şu karnımdakını hayırlısıyla bi doğurayım da 2. düşünüp düşünmeyeceğimizi ben sana söylerim diye.. ayy herkes bi gergin ama, bunlar hep aslında bence sevdicekleri hayırlıyla kurtulsun diye büyük bekleyişteler ee korkular falan onların gerilmesidir..
yaa deme öyle erken merken..Allah zamanında sağlıklı sıhhatli güzzel bi doğum versin.
ya belki biz farkında olamıyoruz..ben mesala söylenirim çok..oram ağırıyo buram ağırıyo..adam artık şakayla karışık takılıyo ama demekki dolmuş..biz nazlandığuımızı sanıyoruz ama onlar gereğinden fazla ciddiye mi alıyolar yoksa sıkıya mı gelemiyolar anlamadım..ayrıca annenin gelmesine sevinmesi lazım niye stres oluyo..benimki de taa başından yanımızda birileri lazım diyodu biz tek başımıza yapamayız..gelir elbet benimde annemler kayın validem felan..ne güzel işte tecrübeliler onnlar..sen tadını çıkar son günlerin..tamam sıcaklarda iyice darlanıyosun çoooookk çoookk iyi anlıyorum seni..eşim bana diyo ki sıcak olsa çok sıcak soğuk olsa çok soğuk herşeyden rahatsızsın..gülüyo takılıyo dalga geçi,yo benimle..bende gülüyorum onunla beraber..
ama bunlarda gerçek..sadece ben değil herkes darlanıyo sıcakta.. olabildiğince yansıtmamak lazım demek ki..sona doğru sabırları taşıyo:))ama asıl sonda lazım sabır...
canım jel daha elime gecmedi..eczane gelince beni arayacak..bende bilemedim ne olduğunu ..
off adetliyken alttan muayene gözümde canlandı..içim daraldı..neyse hayırlısı...
eşimin ameliyat tarihi kesinleşsin gidip yüzyüze görüşecem doktorla..zaten benim adetimden önce ameliyat tarihi belli olur inşallah
canım jel daha elime gecmedi..eczane gelince beni arayacak..bende bilemedim ne olduğunu ..
off adetliyken alttan muayene gözümde canlandı..içim daraldı..neyse hayırlısı...
eşimin ameliyat tarihi kesinleşsin gidip yüzyüze görüşecem doktorla..zaten benim adetimden önce ameliyat tarihi belli olur inşallah
varikosel olunca düşük olmaz sanmam onda zaten döllenme yeteneği kayboluyor spermin dölleyemiyor yani ama Burcu hamile kaldı demek ki dölleyebilen sperm denk gelmiş ve o zamanda sperm iyi demektir
Canım acaba işte mi bir sorun var ne bileyim durup dururken gül gibi adam neden böyle oldu bende iyiyim güler yüzlüyüm stresimi yansıtmıyorum diyorsun sen üzülme diye demiyor anlatmıyor belki ama farkında olmadan da bu şekilde yansıtıyordur belki yani neden birden böyle oldu ki. Mutlaka bir sebebi vardır erkeklerde böyle olabiliyor onu da baba olma heyecanı sarmıştır belki onlarda bizden beter zaten. Sen bir konuş rahatsızlığını söyle canım kendi başına ağlayarak üzülerek o anlamaz ki anlat nede böylesin üzülüyorum diye söyle çeki düzen verir kendine farkına varır da ama sen üzme kendini canım düzelir merak etme.
.
varikosel olunca düşük olmaz sanmam onda zaten döllenme yeteneği kayboluyor spermin dölleyemiyor yani ama Burcu hamile kaldı demek ki dölleyebilen sperm denk gelmiş ve o zamanda sperm iyi demektir.
canım ben regl olacağım zaman gelir öyle ama arada da oluyor bak bakalım geçecek mi devam mı edecek ona göre dr sorarsın kanamaya dönmezse ve kesilirse korkma canım. Erken de olabilir belli olmaz.
canım spermler sağlıksızsa yani döllendiğinde varikosel denk gelse dölleyemez zaten varikoselin etkisi hiç gebe kalınamaması çünkü sperm yumurtayı dölleyemiyor. Varikoselin dereceleri var canım belki senin eşinin ki düşük derece de ve döllenebiliyor yoksa varikoselden düşük olmaz ki o döllenmiş artık. Bana da ilaç fiyatın fazla geldi bende 200 küsür bişi ödemiştim raporla iğnelere. Hayırlısı olsun inşallah canım dediğin gibi Allah bilir hayırlı zamanı. İğneler dolapta hiçbirşey olmaz bir ay sonra bile yaptırsan bende 1 ay önceden almıştım.
Maşallah canımm kocaman olmuş nasılda net gözüküyor yüzü ya ve o senin karnında mucize gerçekten. Herşeyi de tammış çok şükür gözün aydınn..
Hayret bir şey yaa polis neden bir şey yapamazmış halkın mal ve can güvenliğini sağlamakla görevli değil mi eşinle birbirlerine girseler bir şey olsa ancak öyle mi el atacak yani.
canım her zaman her hastada 2. veya 3. günü başlatılıyor ben ilk günü duymadım hiç ama muayene edecektir iğneyi anlatacaktır filan ondan çağırıyordur.
Canım acaba işte mi bir sorun var ne bileyim durup dururken gül gibi adam neden böyle oldu bende iyiyim güler yüzlüyüm stresimi yansıtmıyorum diyorsun sen üzülme diye demiyor anlatmıyor belki ama farkında olmadan da bu şekilde yansıtıyordur belki yani neden birden böyle oldu ki. Mutlaka bir sebebi vardır erkeklerde böyle olabiliyor onu da baba olma heyecanı sarmıştır belki onlarda bizden beter zaten. Sen bir konuş rahatsızlığını söyle canım kendi başına ağlayarak üzülerek o anlamaz ki anlat nede böylesin üzülüyorum diye söyle çeki düzen verir kendine farkına varır da ama sen üzme kendini canım düzelir merak etme.
canım o jel progestan jeldir düşük önleyici bazı doktorlar veriyorlar önlem olsun diye bana da vermediler genelde tüpte verilir ama aşılamada da böyle verenler var bir de Burcu'nun düşükleri var ya ondan vermiştir onu. Regliyken evet daha iyiymiş hemen regli sonrası en temiz olduğu rahmin en iyi analiz edildiği zamanmış bende aşılamada ilk defa regl iken muayene oldum alışmıştım. Tabi işyerinde lavaboya giriyordum gidiyordum orada beklerken tekrar giriyordum temizleniyordum filan dua ediyordum bişi olmasın o anda diyee. Tertemiz bitiyordu ama gel bana sor dr alışık ama biz değiliz.
hımm..annem gelecek ona stres yapıyo dedin sanıyorum..bedriyem canım ya ne güzel anlatmışsın inan düne kadar aynı senin gibiydim ama sanırım biraz doldum taştım saç baş yolasım var çok sinir oldum çok bu arkekler bide doğursa naaparlar bilmem
ah buketim ya annesi yanında olan aylin canım benimki daha yok olmamasından endişeli bizimkide tatlıcım ben hiç naz yapmadım ki sana değil Rabbim gücenir verdim şikayet ediyo diye gıkım çıkmıyo diyorum bide arada
aslında benimkide çok anlayışlıdır çok düşkün bana ondan da yapıyo sanırım ya bide ilk ya bişey olursa diye çok mu korkuyo nedir anlamadım :26:
Aylin seninle olmadı sarılıp ağlaşalım en son naapalım toplu ağlşma
sağol canımm..darısı da senin başına
hımm..annem gelecek ona stres yapıyo dedin sanıyorum..
neyse tatlıya bağlayın gülün eğlenin hatta fotolarınızı çekip sonrrdan bakın birbirinize:))sinirkliyken ne çirkin oluyosun diye:))çok güleceksiniz:))
inşallah canım ya insanı bir anda bulutların üstüne çıkaran bir lafıylada sanki yerin 7 kat dibine sokan tek varlık şu eş dedikleri....
ya alt tarafı oturup bekleyecek işte çok heyecanlı bişey olur evde bekleeyelim bak evde sancı çekeyim falan deme diye 4 dönüyo etrafımda annemler doğuma yakın geleyim kızım zaten iznim az dedi bide tek onuda çok takıyo biliyorum bu gün özürde diledi ama hiç mutlu olmadım nedense o böyle yaptıkça sanki çok kötü bişeye gidiyomuşum gibi geliyo çok fenayım ya bi acayip oldum çöktüm resmen bilmiyorum
sana bi kas gevşetici vermedi mi bu adam..adam mı kadın mı krem yada başka bişey..uyacak bişey..ya kuzum ben doktorua katılıyorum..tsh ı ciddiye almalısın..tabiki sen bilirsinde..ya kızlar bu arada karnımın üzerrinde ağrı var diyordum ya artık düz oturamaz oldum yamuk oturuyorum ama yinede çok acıyor, doktora sordum kas ağrısıdır dedi ama hiç mi kas ağrısı çekmedim.. kabburgamın üstü ağrıor, oraya göbek geldi,göbeğim mi arıyor diye düşünüyorum ama ağrıda değil bildiğin acı.. nefes alamıyorum bu kas ağrısı nasıl olsun ki.. Bacağımı geçti resmen acısı.. yada bacağıma alıştım.. bütün ağrılarımda sol tarafımda kaburga, bacak Allah beterinden korusun inşAllah.
ben tsh testi veriyorum her ay çok şükür hepte düzenli çıkıyor dün tlfda doktorla konuşuyorum (TSH çıyla, bu ne demekse)
neyse doktor dedi ki tüm değerler iyi ama boğaz ultr.yaptırmamışsın diyorum ki boşyere onunla ilgili yaptrmak istemiyorum hem rakam yüksek evladımı gördüğüm ultdan. daha yüksek, hemde o ult. girmek istemiyorum.. , zaten artık 1 yada en fazla 2 kez yaparız testi dedi, ona rağmen sıkıntı yok evet ama yaptırın bunu talep etmişiz diyor.. bazen doktorları gerçekten anlamak güç..
evet yaa gerçektende öyle demii..niyeki acep..aşıkmısın nesin=??
Ah canım benim kıyamam ben sanaa..asıl sorun ne biliyor musun? hamileliklerin son ayları çook daha hassaslaşılıyor ya işte bebek herşeyden herkesten önce gelmeye başlıyor...tek konu o oluyor ve eşler giderek yalnızlaşıyor...bu bunalma da ondan kaynaklanıyor...şimdi sen daha doğmadan hrşeyinle birlikte bebeğinlesin...bir sevgiyi paylaşıyorsun gündelik hayatın herşeyin hissettiğin bir canlıya ait..bu sıkıntılara da böylece katlanıyorsun...ama bi de eşini düşünsene...görmediği, duymadığı, ne olduğunu nasıl olacağını bilmediği bir duyguyla başetmeye çalışıyor...bi de üstüne seni kırmamaya çalışırken eh dış faktörlerde cabası (iş, aile vs) inan bana onların üstünde çok daha fazla baskı var...biliyorum senin şimdi bunu anlayışla karşılaman çok zor...ama en azından kendini üzmeyebilirsin...çünkü seninle ilgili bir durum değil bu...Eşin sana olan derin alakasından bunun onda yarattığı endişeden kafayı yemiş durumda...Asıl azıck sen ona anlayışlı ol..rahatlat onu...bak gör eski haline nasıl dönüyor...
ya kızlar bu arada karnımın üzerrinde ağrı var diyordum ya artık düz oturamaz oldum yamuk oturuyorum ama yinede çok acıyor, doktora sordum kas ağrısıdır dedi ama hiç mi kas ağrısı çekmedim.. kabburgamın üstü ağrıor, oraya göbek geldi,göbeğim mi arıyor diye düşünüyorum ama ağrıda değil bildiğin acı.. nefes alamıyorum bu kas ağrısı nasıl olsun ki.. Bacağımı geçti resmen acısı.. yada bacağıma alıştım.. bütün ağrılarımda sol tarafımda kaburga, bacak Allah beterinden korusun inşAllah.
ben tsh testi veriyorum her ay çok şükür hepte düzenli çıkıyor dün tlfda doktorla konuşuyorum (TSH çıyla, bu ne demekse)
neyse doktor dedi ki tüm değerler iyi ama boğaz ultr.yaptırmamışsın diyorum ki boşyere onunla ilgili yaptrmak istemiyorum hem rakam yüksek evladımı gördüğüm ultdan. daha yüksek, hemde o ult. girmek istemiyorum.. , zaten artık 1 yada en fazla 2 kez yaparız testi dedi, ona rağmen sıkıntı yok evet ama yaptırın bunu talep etmişiz diyor.. bazen doktorları gerçekten anlamak güç..
Bedriye canım, benimde bir arkadaşım okuldan izin alip eve giderdi ağrısına dayanamazdı, ama hic doktora gitmedi bebekten ağrıyor derdi, 6. Aylarında falandı sanirim..parol alirdi iyi gelirdi..simdi nur topu gibi bir kızı var..doktorun verdiği ilacların bazılarını kullan istersen canım..hani sen hep diyosunya bebek yavaş hareket ediyor diye belki senin ağrılarını o da hissediyor ve sürekli ağrı cektigi için yavaş hareket ediyor yavrum..şuan yazdığım yorum dünyanın en saçma en mal yorumu sanırım :)))) kendimden tiksindim :))
Meral , Didem için en mantıklı yorumu sen yapmışsın hay ağzını öpeyim :)))
SEDA balım ağzına sağlık varikoselle ilgili beni cok aydinlattın ve bide o jelin ne olduğunu anlatmışsın..ayy cehalet ne kötü :))) her topiğe senin gibi biri lazım :)))) ayy eczane beni kazıkladı mı acaba ya üffff(( neyse ilaçları almaya gittiğimde bir sorayım barı
ASLI tatlım anlaşılan sende adetliyken muayne olanlar kervanındasın :)) yok yok korkman açar otururum yanımda yedek bisey götüreyim bari, ben ilk gün coj az olurum zaten ikinci gün şelale :)))
DIDEM bebeğim sen hıç üzülme..minnak kızını düşün..inşallah eşin bugün senin gönlünü almak için bir sürü güzel şey yapar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?