Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

ee işide ona göre ayarlayacan o zaman..yarım gün çalışacağına göre sana tam gün takip yapman gereken bi iş vermeyecekelr..baştan konuşmak gerek...

SAĞOL CANIM ZORLA YORUM ALDIM hahahahh :)) KOY KOY BAKALIMM..:)

almadı bilgisayar bazen alıyo bazen almıyo kafasına göre..kıjım pos verdi bize yandan çarklı..doktorda çok beğendi kendine aldı panoya koydu resmi..:))onu koyacaktımm..

Ay canım kıyamam ya ben o kadar küçük kreşe veremem evimde bakılır daha iyi onca bezli çocuk 2-3 yaşında çocuğa bakmaya benzemez hepsi bir arada güvenemem yani. Çok erken kreşe vermek için. Benim de annem başka şehirde kardeşim var gelip bakamaz bakacak olsa da ben istemem annemin hiç sabrı yoktur sabredemez yani bir de sigara içiyor illa yanında içer ağladığında filan bırakıp balkona çıkamaz ki ve asla çocuğumun yanında içilsin istemiyorum diğer yandan çalışmak zorundayım bakıcı olacak mecburen kaynanam kendine bakamıyor bakıyorda bakamıyor diyelim.

Canım bypas güvenilir bir yöntemdir aslında açıklığı tam sağlar ve bir daha tıkanıklık gerçekten zor olur ama olabiliyor demek ki diyet yapması yağlı yiyeceklerden uzak durması sigara hiç içmemesi lazım içiyorsa eğer. Geçmişler olsun bir gece hastanede tutabilirler tedbir amaçlı sonra çıkarırlar korkacak bir şey yok stentte.

canım ücretli izni 5.5 aya uzatıyorlar zaten 4 aydı 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. En fazla uzasa 6 ay olacak. 3 çocuk yapanlara yarım gün yasası gelecekmiş ancak onun içinde 3 çocuk yapılır mı kaldı ki yarım gün asla çalıştırmaz özel sektörler çünkü ayrıca eleman çalıştırmak demek bu o kişinin yarım günlük işini yapacak. Bu da çocuğu olmayan ya da yeni anne olanlara çalışmöa durumunu kısıtlıyor kimse öyle eleman almak istemeyecek. Kamu kurumunda bile zor yani. Yarım günlük işleri sana verelim yarım günü başkasına verelim yapacağına tek kişiye para verir tüm gün çalıştırır. Yüz asma, laf söyleme, bugün gitmesen olmaz mı iş var demelerde cabası. Allah bizim gibi çalışanların yardımcısı olsun bazen düşünüyorum çocuk istiyorum ama nasıl yetişicem diye. Bu kadar çok istemesem yapmazdım herhalde ailemin de durumu nedeniyle ya da eşimle yaşlarımız yakın olsa annem emekli olana kadar kesin ertelerdim.

güüül sana bişey soracam..bu çatı muayenesi nasıl bi şey anlatsana bana detaylı:))

canım doğum yapmadım detayını bilmiyorum ama parmakla yapıyor doktor canım. Aynen muayene olur gibi alttan parmağıyla kontrol ediyor içeri girip biraz ilerletiyor esneklik durumuna filan bakıyor işte eğer çatının dar olduğunu anlarsa sezeryana yönlendiriyor. Ama direkt sezeryan isteyenlere, ya da bir durumdan dolayı sezeryan olması gerekli olanlara yapılmıyor. Bazen doğum anında da yapıyorlarmış. Korkma kimden duyduysam kolay diyor çoğunluğu kendini kasmaman lazım rahat olmalısın sen alttan muayene olmadın mı onun gibi bir şey işte. Kızım sen tüp yaptırdın yaa bundan mı korkacaksın yapma lütfen..

çok dogru ben galiba ev hannımı olacagım durum onu gösteriyo artık çocuk yapar dururum

ben profa gitmiştim şu septumu aldırdıgımda adam 4 parmagını birden soktu muayene için 2 parmak e ki ayol

ya evinin yanında varmış yakınmış diye vermiş işte...ne bileyim yaa..çok zorr..e senin annen baksa nasıl yanında içer çocuğun yaa..içmez bence kıyamaz canım..çıkmaya çıkar dışarıyada sabırlı değil diyosun o ayrı..

ücretli izni arttırma hususunda sonra<dan geri adım attılar..külfet olur felan dediler..başka bir yöntem olarak yarım gün yasasını buldular..3 çocukla ne alakası var onu ben bilmiyıorum..onuda ilk defa senden duyuyorum..ne saçma yaa...yarım gün olayına gelince evet çok zor özzel sektör için..devlet için bence hiç zor değil..zor olsa 2 yıl ücretsiz izin hakkı vermezdiler..özelde tamam kimse öle eleman istemezde mevcutta çalışan adamıda sen emziriyosun diye işten çıkarack değillerya..evet çok zor bizim bankadada yöneticilerden iş var iş var diyip annelerin süt iznine çıkmasına engel olanlar olmuş..Allah onlara insaf versin..neticede annenin hakkı değil bebeğin hakkın.bebeğin hakkını elinden alıyolar ..yöneticiler öle düşünmeliler..ya bu konu açıldıkça ben sinir oluyorum yaa..inşallah ben öle bişey yaşamam..

ben anlatayımmı :))

analt kaç kez oldunda..:))

ya korktuğumdan değil..sonuçta usg parmaktan daha büyükte..nasıl bişey olduğunu bilmiyorum onu soracaktım..bana doktor 30. haftamda sandevu verdi ondan sonra 2 haftada bir gelecen dedi..34. haftada doğummu konuşuruz..37. haftada çatı muayenesi dedi..nasıl bişey onu merak ettim...

Benim aşılama yapan doktorum ilk aşılamada yapmıştı bana ama neden yapmıştı onu da bilmiyorum daha gebelik bile yoktu ortada ama işleme yakın son kontrollerimden biriydi ne olup bittiğini anlamadan bir anda oldu bitti önce muayene etti sonra kalkma dedi yapıverdi. Belki rahmin uzaklığını filan ölçmek istedi bilemicem ters ya benim rahmim arkaya dönük yani.

elle muayene oldunmu iki parmakla bakcak okadar hiç muayane olmayanlar için zorda bizim gibiler için sanmıyorumki zor olsun o deilde bebek oldu olalı münasebet yok o sebepten zorlanırsak bilemem tabi kapandımı orası acep recep

ben profa gitmiştim şu septumu aldırdıgımda adam 4 parmagını birden soktu muayene için 2 parmak e ki ayol

Tabii canım çatı muayenesinde öyle 3 ya da 4 parmak ama aşılama da doktorum muayene kaç parmakla kontrol etti bilmiyorum bir anda oldu zaten ben birşeyde hissetmedim pek rahatsız olmadım öncesinde usg ile baktığından belki de kolay oldu.

rahimagzı yetmezligi varya sedoşı onu ölçüyolar sanırım o sebepten yapmıştır ölçüyolar belli bir ölçünü altındaysa dikiş uygulanıyo gebelikte

Memurların ücretsiz izine çıkma hakları var canım normal doğum izni bitince zaten maaşından kesiliyor işten de çıkaramıyorlar eleman yedeği zaten oluyor o bakıyor ama ben işçiyim ve son imzalattırdıkları formda artık normal doğum iznim bile yokmuş doğum iznine çıktığım an ücretli olacak. Yani 8. ayın sonunda çıkarsam 3 ayda evde olsam 4 ay hiç para alamıcam. Şirket elemanıyım ben burada. Özel sektörde de zor. Bende yv de duydum 3 çocuk olursa yarım gün olacakmış esnek çalışma filan saçmalık yaa.

Valla annemde sigara bağımlılık canım o kadar hastalık atlattı hala içiyor. Hele stres olsun sinirlensin daha çok içer yanında içmemesi mümkün değil uyurken normal dururken içmezde mızmızlanırsa ağlarsa yalnızda bırakamaz içer. Sabır lazım işte bir de o çok zor. Hiç sabırlı değil eşimin daha şimdiden herşeyi ona batıyor çocuk için bişi dese şöyle yap böyle yap diye iyice alınır ay hiç düşünemiyorum.

Canlarimmmm cok özledim sizleri ama hic firsat bulamadim şimdiye kadar
Tubacim cok zor günler gecirmissin cok gecmis olsun canim benim Rabbim en kisa surede melegini tollasin insallah..
Gul ben resimleri göremedim donunce bakarim artikin :)
Özlem canim gitmissin doktora hadi bismillah bbu 3ay düzenli calisinda tedaviye gerek kalmaz insallah
Bedriye canim hem basiniz sagolsun hemde cok gecmis olsun canim
Sedacim bende bu gece ruyamda babaannemin olum haberini aliuodum nasil etkilenmisim
Diger herkeside öpüyorum:)
Bana gelince şükürler olsun hersey yolunda cok güzel geciyo ve firsat bile bulamiyorum ama hep aklimdasiniz Allah a emanet olun..

haa sana yapıldı yani oradan biliyosun..anladımm..

ay sorma yaa..ilk başta eşim diyodu ben yanaşmam ben diyodumki saçmalama bi engel yok şimdide ben yapamıyorum yaa...tuhaf tuhaf rüyalar görüyom anca kırmızı noktalı:))ay bi denesemmi acaba kolaylık olur:)) doğum sancısı tutana ilişkiye girin diyolarya kolay oluyomuşş:))buda o hesap...

annen öyleyse hiç bulaşma anacım..sen üstelik bide annen için çalışıyosun..bunuda dile getiriyosun..valla annenein kendisinin teklifetmesi lazım eşinede bebeğede sesini çıkarmaması ve sigarayı da bırakması lazım...:)),

ay sizin izin olayınız daha kötüymüş yaa...Allah kolaylık versin hepimize...

ohh gez toz dinlen bol bol..enerji depola..lazım olacak..

bizde sadece bi kez oldu ondada kendimi nasıl kastıysam canım acıdı şimdi bende korkuyorum cesaret edemiyorum adamcagız zatenn ümidi kesmiş aslında hareket ediyo artık denesekmiki acaba pöff bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…