Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

Canım çok normal bende yeni yeni toparlanıyorum. Mesela geçen sene kışlıklarla doldurmuştum dolabımı neler yapmıştım ama şimdi hiç canım istemiyor eşimin zoruyla gezip tozuyoruz iyi de geliyor hani çıkınca iyi ki çıkmışız diyorum ama o teklif etmese yatar uyurum hep tatil günlerinde işe gelmeyi hiç istemiyorum mesela hep uyku hali var. Ben direçliyimdir minyonumdur ama bir günde evin altını üstüne getirebilirim ancak bu aralar hiçbirşeye gücüm yok sanki. Evin normal işlerini yapıp oturuyorum. Saç dökülmesi olmaz mı aşılamalara başladığımdan veri var hep olurdu ama tutam tutam dökülüyor artık. Baş dönmesi ara ara oluyor halsizliği hiç sorma zaten. Ama canım eğer vücudu dirençsizse duşardan destek alman iyi olur vitamin kullan multivitaminler iyi geliyor ayrıca enerji veren yiyecekler tüket. Fındık badem, pekmez, kahvaltını eksik etme, öğün atlama. Toparlanman için elinden geleni yap eşinle güzel vakit geçir. Benim böyle halsizliklerim olmazdı tüpten sonra başladı ama yavaş yavaş düzeliyorum.

günaydın herkeslere..

doğrudur..benik dediğim dünyadan..seninki türkiyenin..Allah hayırlı etsin..:))

Bende gördüm sabah haberlerde. Bir de bir gazete tüp gelin diye başlık atmış haberi sunan sunucu o gazeteyi kınıyordu öyle bir yakıştırmadan dolayı. Kız bende tüp bebek yapıcam demiş ay sanki kolaydı da ha dediğine tüp bebek yapmak sorsun annesine bakalım neler çekmiş. Normal yoldan olabilecekse neden tüp yapsın dimi ama son çare olmalı ancak kendisi tüp bebek diye böyle bir şey istememeli çünkü hiç kolay değil ki.

günaydın kızlar
işyerindeyim yazdıklarınızı okuyunca salya sümük ağladım çok değil 3-4 ay önce bende aynı durumdaydım ne kadar zor olduğunu yaşamayan bilemez , hepinize tek tek isim isim dua ettim. Rabbim inşallah kabul etsin.

sedacım sen yaşadın biliyorsun zorluğunu, insanlar kolay zannediyor ben aşılamadan önce iğneler sonrası karnım şişti de şişti o bile beni nekadar rahatsız etti bide tüp bebek ilaçlarını kullanmak nekadar zordur, geçen gün hemşire bir arkadaşım anlattı adamın bir kızı var diye tüp bebek yaptırmış (çocuğu olanlara nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum ama ) hemde 3 tane koydurmuş üçüde tutmuş ama hepsi kız :) kolay olunca da kimisi öyle kız erkek diye seçim yapmak istiyor sanki ona kalmış

gÜNAYDIN KIZLAR

işyerinde iki arada bi derede yazmaya çalışırken;

ZEYNEBİMMM.. yazdıkların, tavırların hiçbirimize uzak gelmedi sana bişey diyeyim mi ben hamile kalmaya çalışırken görüşmeyi kesitiğim bana sıkıntı veren arkadaşlarımın hiçbiriyle görüşmüyorum çünkü o kadar içime kapandım ve kendimle mutlu olmayı öğrendim ki insanların sorularından bakışlarından okadar usanmışım ki farkettim ki o insanlar olsa ne olurr çevremde olmasa ne.. veren Allah, alan Allah bu milletteki neyin takıntısı anlamak imkansız Bu arada sen güçsüz kadınlardan görmüşsün ya kendini bende öyleyim. bende iki bardak çıkarayım makinadan hemmen belim kopar ağrıdan.. Sen bana hep çok güçlü geliyorsun.. Hep ama..

YASEMİN; bugun sana Rabbi yesir çektim 100 ad.. yarına kolaylık gelsin işlerine diye, Burcunun dediği İHlasları da okudum.. Rabbim inşAllah yüzünü güldürecek..

MERALİM; Kalbim, yüreğim, dualarım seninle.. senden gelicek güzel haberlerle..

BEN; bende kendimi hiç iyi hissetmiyorum, çok duygusalım, ağlamak o kadar yakın ki.. herhangi bişeye.. Bu haftada evde değilim kvlerdeyim.. eşim işten çık diyor işten çıksamm ya annem gelicek yanıma, ya kvlerde olucağım annem gelse bile kv bukadar işle uğraşırken evde oturmak olmaz destek olmalı ama şu var ben çok kendimle kalmak istiyorum.. ben neden yanlızlığı bu kadar çok seviyorum anlayamıyorum..

senin içinde 37. haftaya kadar yolu var demi..az kalmış..iyi dayandın sende..:)=))

senin içinde 37. haftaya kadar yolu var demi..az kalmış..iyi dayandın sende..:)=))

Bi gün çok iyi oluyorum ertesi gün çok kötü oluyorum.. kasıklarımda ağrı çok oluyor. işyerindekilerde beni patlamaya hazır bomba gibi görüyorlar :)) doğurucam diye çok korkuyorlar, helede patron.. bugun gidiyorum hadi desem sevinir..

Kızlar Günaydınn..İyi Haftalarrr...
Zeynep canım yazdıklarını içim acıyarak okudum..Bende çok yoruldum gücüm yok artık hatta biliyosunuz tüp bebek için kendimi bi türlü hazır hissedemiyorum bi türlü başlayamıyorum kızıyorum kendime bi yerlerden başlamak gerekiyor ewet ama olumsuz olursa nasıl altından kalkarım hiç düşünemiyorum bile toparlayamam heralde..
Dün dedem mevlüt okutturdu hacca gidiyo 7 sülale ordaydı neyse mevlüt bitti oturuyoruz uzak akrabalardan biri çocuk düşünmüyor musunuz die sordu herkes bana baktı ne dicemi bilemedim Allah nasip ederse olur inşallah dedim sonra tedavi oluyo musun dedi sanki ona olmadı dedim de tedaviyi soruyo hiç bişe diyemedim dondum kaldım biz böyle mutluyuz hiç çocuk istemedik bile dedim ama içimde kopanları anlatamam aslında ben rahatça olmuyo çocuğumuz diyebiliyodum dün nooldu anlamadım tutuldum kaldım bide herkesin için de sorulunca insan bi tuhaf oluyo zor attım kendimi dışarıı sonra bi baktım benimle birlikte evlenen kuzenlerim çocuklarıyla ilgileniyolar ilk kez bu kadar kötü oldum canım o kadar acıdı ki Rabbim böyle uygun görmüş napalım ama insan o kadar garip hissediyor ki kendini..
Yaşadıklarını sadece yaşayanlar biliyo onlar anlıyo seni bu bahsettiğim kadının da çocuğu olmadı..aslında anlaması gerekiyodu beni ya da ben çok abarttım bilmiyorum kızlar ama bu süreç çok zorlu ve bolca sabra ihtiyacımız olan zamanlar ..
hastalığımı bekliyorum tüp bebeğe başlamak için ama daha hazır değilim onu da biliyorum kaçmaya fırsatım olsa yine kaçarım biliyorum nedense kendiliğinden geleceğine o kadar çok inanmışım ki..

oyy meralimm gözün aydın biraz geç oldu bu kutlama sana sım sıkı tutunsun kuzucuklarınnnn maşallah

merhaba arkadaslar nasılsınız ? yaseminin son durumu ne gebelik zehirlenmesi olasılıgı vardı. durumu nasıl şimdi?

Canlarım bugün yazdıllarınızı okudum ama beğen tuşları telefonumda gözükmedi beğen yapamadım :))

Bedriye ben de senin ısdrarla bu zamanlarında evinde gecirmeni istiyorum, kızının odasını hazırlayarak, şkerlerini kıyafetlerini..neyse herşey istenildiği gibi olmuyor, inşallah şuanki durumun sana güzel getirileri olur..şimdi sen kv de iş de yaparsın kesin..

MERAL canım aklım sende ne yaptın acaba??

SEDA canım valla bu sonbahar bende de bir tembellik var, evle ilgilnemedim, kış haz yapamadım, ama Rabbim güç kuvvet versin inşallah bu hafta hepisine girişecegim, böyle olmaz, Allah izin verirse bu çarş yada perş adet olucam, aşilamaya başlıyorum inşallah

ASLİ canım seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı duruma defalarca düş!üm hatta az önce bir arkadaşım dediki hocam sizin 9ocuk kız mı erkek mı, bende cocuk yok dedim, ve odadakilerin gözlerine bakamaddım, herkes tek tek dua etti, dert etmeyin hocam, sağlıkla olsun falan diye, halbuki ben öyle üzgün falan cevap vermedim ,ama artık herkes durumun farkında ve bana acıyorlar :))) bunlara alıştık artık Aslım vee tüp bebeğe başla, bak birbirimize cesaret verelim benide gazla :))

YASEMIN canım benim haftasonu her duamda vardın inşallah güzel haberlerle gelirsin

Allah razı olsun canım benim. Aslında dertler bir bizim biraz daha zamana ihtiyacımız var sadece. Tüp topiklerinde o bebeği tutanlar hiç olmayacak zannediyordum diyorlar inanamıyorlar ama olmuş işte şimdi bize de öyle geliyor. Siz de geçtiniz o yollardan şanslınız Rabbim nasip etti biz de Rabbimize sığınıyoruz nasibimizde varsa öyle böyle olacak elbet yoksa Yaradanın vardır bir bildiği.

aşılamalarım çok rahat geçti ama tüp için aynı şeyi söyleyemem evet aslında çok yıpranmadım tedavi sürecinde ama sonlara doğrı çok kasıldım e2 yükseldi hayati riskim vardı 20 tane yumurta yedim iki günde ohs olmamak için ki bir taneyi zor yerim. Yumurta geliştiricileri olmuştum zaten bir de transferden sonra başka iğneler başladı artık derim sertleşmişti kaskatıydı iğne zor giriyordu. Belirtiler çok yanılttı negatifi almak ayrı bir yıkılmaydı zaten ne kadar kendini hazırlarsan hazırla eh normal yolla olma imkanı olsa kim yaşamak ister bunları. Ben anlamıyorum erkek bebek için erkeklerin eşlerine yaptığı zulmü Rabbim veriyor şükretmek lazım evladın kızı erkeği olur mu bak işte o niyetle tüp yaptırıyor ama yine kız oluyor yani nasibinde olmayanı zorlamak yanlış. Hem zaten tüpte cinsiyet belirlenmiyor ki ne diye eşini zora sokuyor Allah akıl fikir versin ne diyim.

ahaha bediş doğurunca bomba patlatmış gibi mi olucan yani ne sanıyorlar hemen işyerinin ortasında doğurabileceğini mi keşke o kadar kolay olsa olduğumuz yerde pırtlatıversek eh ama yani karın büyüyünce öyle görüyorlar. İstersen çık işten eşinin dediği gibi bir de iş stresi olmaz en azından.

Aslıcım canım aldığımız negatifler filan sana kötü örnek oldu ama bak Meral'in tuttu. Allah güç kuvvet veriyor gerçekten sadece aldığımız hormonlardan böyleyiz. İnan biz birşeyler yaşıyoruz ve en kötüsü bu sanıyoruz bir oku hikayeleri ne imkansızlıklar içinde olmuş çocukları kaç kere deneyenler, yılmayanlar. Bak işte ben dr sonucu göstermek için beklerken bir kadınla konuştuk imkansız demişler kadına yumurtalıkların 6 yaşındaki çocuk gibi demişler kendi memleketinde denemiş olmamı bizim buraya gelmiş benim dr hiç umut vermemiş ama son kez deneyeyim demiş üçüz tutmuş. Canım bu aşamada gerçekten elimizden geleni yapıp gerisini Yaradana bırakmak lazım. Yoksa içinden çıkamayız Rabbim nasip ettiyse elbet olacak ama varsay ki olması dünyanın sonu mu bu. Hiçbirşey için olmazsa olmaz deme hayatta inan en zor şeyler hayatta en çok istediklerimizdir. Öncelik kendimiz kendi ruh sağlığımız olmalı. Bende işte böyle soranlara kızıyorum belki iyi niyetle diyorlar bak o kadının da çocuğu yokmuş ama bize kötü geliyor. O yüzden pek çevreye karışmak istemiyorum herkes tedaviyle ilgili soru soracak sorun ne diyecek. Kendini hazır hissettiğinde o gücü bulduğunda başla tedaviye. Hepimiz normal yolla olacak sanıyoruz ben ilk aydan gebe kalıcam sanırdım oda bile bakmıştım ama öyle kolay değilmiş inan bana artık olmazsa olmaz illa olmalı demiyorum çok planlar yaptım tüm hayatımı bu istek üzerine kurdum istemeye başladığımdan beri ama olmazsa da hayatıma devam edeceğim. Rabbim inşallah nasip edecek canım bizim öyle imkansız bir durumumuz yok ki ayrıca. İnanmak başarmanın yarısıdır sende inan ama tüm hayatını buna odaklama.

Canım beğen tuşu normal giriş yapınca da gözükmüyor şu anda nedense. Benim evi kaldırmam lazım yine mutfağımın dolapları filan. Kış hazırlıkları lazım. Her an misafir gelebilir teyzemin oğlu karısı. İstanbul'a gitmişler dayımlara bize de gelin dedim havalar soğumadan gelmek isterlerse önümüzdeki haftasonu gelirler belki iki gün kalırlar ama evi elden geçirmek lazım haftaiçi yapayım bari ben ancak haftasonu alıp yapabilirim kışlıkları akşamları olmuyor. Canım aşılaman hayırlı olsun inşallah ben tutacağına inanıyorum canım. Sen doğurgan bir hatunsun zaten sadece şanssızlıklar yaşadın. Ay napıyım diyorum bende arkamdan ne derlerse desinler olmuyor vah vah desinler napıyım yani söyler söyler susarlar. Rabbim vermeyince biz ne yapabiliriz ki. Elimizden geleni yapıyoruz sonuçta. Benim gelecek planlarım bile hazır velev ki olmadı b planımı bile hazırladım. Tabii daha dondurulmuşlarım var olmadı yazın bir deneme daha yaptırıcam filan ama herkesin hayatında başka planlar olmalı. Hem bu biraz olmazsa olmaz olmaktan çıkarır bu konuyu. Evet hep bir yerde sızısı kalacak ama hayat devam ediyor bizzat kendim gördüm yaşadı yengemin olmadı ama gayet mutlular dayımla yengemde şen şakrak biridir gel içine sor tabi ama ne yaptı hayata mı küstü yapamazsın insanın doğasına aykırı.

merhaba arkadaslar nasılsınız ? yaseminin son durumu ne gebelik zehirlenmesi olasılıgı vardı. durumu nasıl şimdi?

Ya gebelik zehirlenmesi filan gibi bir durum yok aslında öyle bir ihtimal varmış protein kaçağında filan ama bu olabilecekler arasında olduğu için düşünülüyor. Bir ilacım yan etkisi gibi olabilir de olmayabilir de illa olacak diye bir şey yok ki ben inanmıyorum böyle bir şey olacağına. Herkeste olabilecek bir şey. Gözlem altında tutmak istedikleri için hastaneye yatırmak istemişler ama salıdan önce yer yokmuş randevu yokmuş. Yasom çok şey yaşadı sıkıntılı oldu gebeliği ama sağlıkla bebeğini kucağına alacak hiç şüphem yok.

Burcu ve Seda canlar bilmiyorum olumsuz sonuçlardan dolayımı böleyim onu da bilmiyorum ama başından biri hiç sıcak bakamadım hep korku ve endişe var ama mecbur başlamak lazım bi yerlerden hastalığımı bekliyorum 19.günüm ama fena bir sol kasık ağrım var yürümekte bile zorluk çekiyorum neyin nesi anlamadımm
bide 2 aydır doğum kontrol hapı kullanıyodum çalışmalara ara vermiştik bu ay biraz dikkat etmeye çalıştık bakalım nolacak :) ne güzel kafam rahattı şimdi ayy acaba bişeler olurmu die stres yapıyorum galiba bide otlarımı da çok düzenli içiyorum inşallah şifa olur fshım düşer rahim hisarı kalınlaşır bakalım onun heyecanı da var zaten hastalndımmı doktora gittiğimde doktor herşey normal derse yaptırmam heralde tüp bebeği ne bilim eşim de öyle düşünüyo o da habire kaçmaya çalışıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…