- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #37.741
çok üzüldüm Rabbim kolaylık ve sabır versin, 11 ayetel kürsi okudum ve 33 rabbi yessir çektim merhametlilerin merhametlisi Rabbim kabul eylesin inşallah.ACİL DUYURU
Kızlar bu mesajı yüreğim parça parça yazıyorum..Meral'le görüştüm...Dış gebelik geçiriyormuş,hastanede yatıyor şuan,ameliyata alacaklar,ve sanırım tüpleri alınacak...hem ruhen hem fiziksel olarak çökmüş durumda kuzum..Acilen toplu dua gönderelim
okuyabilenlere seçenek sunuyorum
ya 1 tane yasin
ya da 11 tane ayatel kursi
okuyup Meral'e yollasın..Rabbim bütün meleklerini yanına yollasın inşallah
ACİL DUYURU
Kızlar bu mesajı yüreğim parça parça yazıyorum..Meral'le görüştüm...Dış gebelik geçiriyormuş,hastanede yatıyor şuan,ameliyata alacaklar,ve sanırım tüpleri alınacak...hem ruhen hem fiziksel olarak çökmüş durumda kuzum..Acilen toplu dua gönderelim
okuyabilenlere seçenek sunuyorum
ya 1 tane yasin
ya da 11 tane ayatel kursi
okuyup Meral'e yollasın..Rabbim bütün meleklerini yanına yollasın inşallah
meral için 11 tane ayetel kürsi okudum rabbim kabul etsin allah yar ve yardımcısı olsun
offfffffffffffffffffff offffffffffffffffffffffffffff topice girdim.önce bi geçmişi okuyup bitireyim sonra yazılanlara cevap yazarım dedim.msjını görünce hiç bişeyin anlamı kalmadı zaten allak bullak oldu kafamben bu işin mantığını anlayamadım gitti arkadaş.dış gebelik denilen şey bebeğin rahim yerine tüplerde tutunmasıyla olmuyormu?tüp bebekte zaten transferi direk rahime yapıyorlar.eee nasıl oluyorda tüp bebek yaptıran biri dış gebelik geçirebiliyor?embriyo kendi kendine tüpe mi gidiyor transferden sonra?canım benim yıkılmıştır şimdi.yalan yok moralini bozmamak için bişey demedim ama ağrım kanamam var deyince 2 embriyo verildi ya biri düşüyor diye düşündüm.ama diğeri sıkı sıkı tutunacaktı meral e.o kadar emindim ki.Allah ım ya.sen yardım et ona.güç kuvvet ver
bende onu anlamadımya zaten..nasıl oluyo bilemedim..ya Allah nasip etmemişse elbetteki yapacak bişey yokta teknik olarak düşünmeden edemiyorum..
aynen buket var ya.tabiki bişeyler bişeylere vesile olacak.sonuçta bedişinde benimde tüpümüz alındı ama ne bileyim tüp bebek yaptırıp sonra dış gebelik?? bi açıklaması vardır herhalde
bende onu anlamadımya zaten..nasıl oluyo bilemedim..ya Allah nasip etmemişse elbetteki yapacak bişey yokta teknik olarak düşünmeden edemiyorum..
buket ya bişey dicem.şimdi merale 2 transfer yapıldı.ikisie tuttumu bilmiyoruz ama eğer öyleyse biraz bakındım ikisininde dış olma ihtimali çok düşükmüş.ayrıca biri dış biri normal olan gebelikler yaşanabiliyormuş tüp bebekte.onun hakkında şöyle bi yazı var
Hem normal gebeliğin hem dış gebeliğin aynı anda olması durumunda dış gebeliğin ameliyat ile tedavisi gerekir, bu durumda rahim içerisindeki normal gebeliğe dokunulmadan devam etmesine fırsat verilir ancak ameliyat ve anestezinin etkisinden dolayı belli bir oranda rahim içerisindeki gebelik kaybedilebilmektedir. Dış gebeliğin tedavi edilmesinden sonra rahim içerisindeki gebeliklerin yaklaşık %75'inin sağlıklı olarak doğumla sonuçlandığı bildirilmiştir. Heterotopik gebelikte dış gebelik tedavisi için meterotreksat ilaç tedavisi verilememektedir çünkü bu ilaç rahim içerisindeki normal gebelik için son derece zararlıdır. Ameliyat ile dış gebeliğin alınması açık ameliyat veya laparoskopik (kapalı ameliyat) yöntemleri ile yapılabilmektedir.
Nadiren mevcut ektopik gebeliğin (dış gebeliğin) tedavi edilmeden kendi kendine regresyona uğraması yani kendi kendine gelişmesinin durarak kaybolması görülebilmektedir. Bu konuda bir örnek vaka bildirimi 1993 yılında: Her iki tüpte bulunan ektopik gebelik ve rahim içerisinde ikiz gebelik birlikteliği. Ektopik gebelikler tedavi edilmeden izlenmiştir ve sonuçta ikiz bebekler canlı olarak dünyaya gelmiştir. (kaynak)
Allah ım hayırlısını versin ama okuyunca bari böyle olsa diye geçirdim aklımdan.belki bebişlerden birinin hayatta kalması mümkündür bellimi olur?hayırlısını ver Rabbim
neyse cuma test yaptı yoksa cumartesi kanaması başlıyacaktı adet oldum tutmadı diyecekti o moral bozukluğuyla doktora da gitmeytecekti allah muhafaza iş daha kötü yerlere de giderdi
neyse cuma test yaptı yoksa cumartesi kanaması başlıyacaktı adet oldum tutmadı diyecekti o moral bozukluğuyla doktora da gitmeytecekti allah muhafaza iş daha kötü yerlere de giderdi
ya laparoskopi yapılır muhtemelen ama..bi açıklama gerekli bende anlamadım..inşallah biri duruyodur...
aynen buket var ya.tabiki bişeyler bişeylere vesile olacak.sonuçta bedişinde benimde tüpümüz alındı ama ne bileyim tüp bebek yaptırıp sonra dış gebelik?? bi açıklaması vardır herhalde
inşallah.....çok dua et nolur.malum sizin duanız daha makbul.Acil şifalar versin Rabbim.sonrada yüzü hep gülsün inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?