Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

canım sen bunu 9 ay boyunca yaşam tarzı haline getirmen lazım, onun için biran evvel bu düzenli beslenmeye alıştır kendini. ekmek, pirinç makarna börek gibi şeylere sakın meyil etme, ben sırf o yüzden 10 kiloyu boşu boşuna aldım, çünkü ilk 3 ay çok yedim makarna pilav börek vs. bide biliyorsun düşük tehlikesi diye yattığım için yediğim üzerimde kaldı. 3 ayda 10 kg alan ilk hamileyimdir :)))

canım gitmeyi düşünüyorum deme, kesin gidicem de, çünkü bu dr baştan tarzını belli etti, insan ha değişir ha düzelir derken o doktora bağlanıp kalıyorsun, bak benden ilham al işte, inatla değiştirmedim kimseye kulak asmadım, en sonunda doğuma 1 ay kala değiştirdim, en hiç olmazsa şimdiden değiştir de seni takip eden bilen doktorun başta beri belli olsun.
önceki doktoruma kötü diyemem ondanda Allah razı olsun ama çok evhamlı ve detaycıydı buda çok stresli bir durum oluşturdu her seferinde benim için.

tatlım insan ilk aylarda öyle oluyor, nerde luzumsuz şey var onu yemek istiyorsun ama işte dikkat et sonra benim gibi yarmagül olursun

Canım eşim bankada olduğu içîn biraz da özel siğortayla îlgilen hastane bulmak lazım bu gittiğim hastanenin şartları iyi saat kaçta olursa olsun gittiğimde bana bakmak zorunda birde sıra beklemiyorsun direk içeri girebiliyorsun sürekli yanında özel hemşire var tüm tahlillerini işlemlerini o yaptırıyor biraz da ondan vazgeçemiyorum işte bu araştırdığım doktora eşim bu hafta bakacak öyle imkanları varsa direk oraya gidecem yoksa başka doktor araştıracamama ona daha gitmeyecek bu kaçıncı böyle yapıyor het gittiğimde sanki bedava bakıyormuş gibi bir sürü laf söylüyor

Canım nasıl bir doktormuş o öyle ya saçmalamış iyice sorduğun sorulara veremeyeceği cevaplar olmasından korkuyor heralde sen hiç düşünmeden başka doktorada git canım bebeğin ve kendi iyliğin için kuzum

kızlar !!! Benim doktorum vitamin ilacı olarak elevit pronatal verdi.daha önce folikasit olarak folbiol kullanıyordum gebeliğğin 12. haftasından sonra folbiol yerine elevit verdi bu diğerlerine göre daha etkili olduğu için.Domuz jelatinin bu ilaçta kullanıldığını yazan haberleri okudum. Ama içim rahat etmedi. Bugün Üretici Firma BAYER'i aradım. Bana tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. 15 dak sonra Ahmet Bey adlı ilgili kişi bana döndü. Kendisine doktorumun bana elevit verdiğini ama çıkan haberlerde elevitte domuz jelatini kullanıldığını ve domuzun hem sağlık için hem de islamiyette hem de yahudilikte yeri olmadığını söyledim. Kendisi bana uzun bir açıklama yaptı ben özetliyorum.

"Domuz jelatini denilen madde bu ilaçta VAR fakat domuz kemiğinden kemik tozundan elde edildiğini, bu kemik tozunun bir çok kimyasal işlemlerle sağlık açısından zararsız hale geldiğini, sağlık Bakanlığının bu ilacı onayladığını söyledi. Ayrıca sağlık açısından tamamen faydalı ama dini açıdan herhangi bir şey söyleyemem sizin kararınıza kalmış" dedi.:44::44:

Şimdi biz de kocamla fıkıh bilgilerini okuduk. Domuz eti ve yağının haram olduğunu belirten ayet ve hadisler var ama domuz kemiği hakkında fıkıhçılar kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar. Biz de kocamla kararsız kaldık. Domuz kemiği tozu haram mı değil mi ? siz ne düşünüyorsunuz ? :44::44:

cnaım hiç düşünme hemen değiştir, diyarbakırda çok iyi doktorlar var, hem bu adama mı muhtaçsınız, bedavada bakmıyor, sorduğun sprulara cevap verecek bilgisine güvenmeyiyor herhalde çok sinir oldum adama

tatlım folikasit depolanan bişey o kadar ara vermenle sorun olmaz hem hamileliğini 5. haftada öğrenenler var, onlar geç başlıyor, kimseye bişey olmuyor, benim annem folik asit içmemiş maşallah tosun gibiyiz :))) hiç düşünme bile,ailen de yakında duyar o zmanda yengen yapar, hatta eşimin abisi doktor, benim kv'ye o iğneyi kalçadan bile vurdu, kadın çok iğne oluyordu hem koldan hem göbekten, bide clexan vardı, onu da ara ad sırada kalçadan vuruyordu oğlu, no probleme fıstık :))

ohh çok şükür canım ,bugün rüyamda kiloluydun, diyorum ki yasemin fotolarda daha zayıfsın , ama çok güzeldin, oğlunda çok tatlıydı, hatta önce hamileydin yanına geldim, sonra gittin pırt diye doğurdun, çok kolay oldu , sürekli gülen sevimlide bir oğlun olmuştu, hayırlara vesile olsun inşallah

kocan hakkı tatlım, bol ceviz yumurta, mutlaka bak kendine,aslında bebeğine bakacaksın,zorla ye, bide asla ama asla chips yeme canım

tatlım insan ilk aylarda öyle oluyor, nerde luzumsuz şey var onu yemek istiyorsun ama işte dikkat et sonra benim gibi yarmagül olursun

ya sen zaten çok yazıfsın kuzum nasıl olurda yarmagül olursun, doğurmadan bir fotonu koy, hiç olmadı göbek fotonu koy balım :)

canım ben olsam onu bırakır, onun yerine GNC'nin ona denk gelen vitaminleri var, içeriğine bakar onu kullanırdım, bu arada kızzz sen hamilemisinnnnn, maşallah hayırlı olsun, nasıl oldu? sağlığın nasıl? yoksun uzun zamandır?

ne bedavası canım özel sigorta diye iki katı ücret ödüyoruz

ne bedavası canım özel sigorta diye iki katı ücret ödüyoruz

Şuna bak! bide özel hasta durumunda adam soru bile sordurmuyor, valla inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla doktorunu değiştirirsin canım, bide adamın dedikleri bana hiç güvenilir gelmedi Elif Duru gayet sağlıklı bak göreceksin gelişimide normal, bu adam saçmasapan bir doktor

valla canım sabah epey üzüldüm sonra düşündükçe allah a emanet dedim o korur kızımı birde dedim kız değil mi geçen kesin konuşmamıştınız diyor bir kere kız dedim bir daha da sorma söylemem doğana kadar sorduğunu duymuyayım yok sinir etti valla diyorum eskiler ne rahatmış ya adetleri geçiyordu hamileyiz diyorlardı 9 ay sonra doğuyorlardı şimdi yok gelişmedi yok cinsiyeti belli olmadı ne kadar sorun var eşime diyorum aslında doğana kadar gitmemek lazım strese gerek yok gülüyor biliyor haftaya doktora gidelim diyeceğimi

Selam kizlar uzun bir aradan sonra nete kavustum . Trdeydim bir ay biliyorsunuz tupbebek icin.
Bu arada ikiziiiiiiim hamileligin hayirli olsun Rabbim kucagina aldigin gunleride gostersin Insaallah. Saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmeni dilerim. Ozlemde hamileymis canim ayni seyleri senin icinde diliyorum Rabbim sizlere bagislasin Insaallah. Cok guzel haber bunlar coook sevindim nekadar oldu bebisleriniz simdi??

ben börek göreceğim ve yemeceğim bu nasıl olacak yasemin ben tutamam kendimi elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışırım ama senin kadar yapamam sanırım,neyse yavaş yavaş alışırız öyle değilmi

ayşeciğim hoş geldin canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun darısı sizlere olsun inşallah , canım ben şuan 5 haftalık hamileyim

sen neler yaptın anlat bakalım tedavi oldunmu

canım çok sağol içimi rahatlatıyorsun,dediğim gibi çoğu insan folik asitten habersiz ama işte insan yinede düşünmeden edemiyor,iğneyi kendim yapabilirim sanırım bilmiyorum bakalım

Ozlemcim tebrik ederim. Bende 3. Asilama yaptirip burda trye oyle gitmistim hatirliyorsan. 1 ekim adet gunumdu tupe baslicaktik bizim seker gelmis gobusume konmus ben ikizimi tek basina hamile birakirmiyiyim asli bosuna ikizim dememisim;) sanada cok cok sevindim Sagliklu gebelik kolay dogum nasip etsin Mevlam Insaallah

Canım ilk kanamam çamaşırıma çıkmış bida da olmadı ikinci ondan biraz daha fazla oldu ama şükürler olsun şuan iyiyim bugün hep yattım çok az kalktım elimden geldiğince dikkat ediyorum
Canım çok mantıklı hemen başlayım Sağol tatlım Allah razı olsun

Amaninnnn ikizimmmmmm hayırlı uğurlu olsunn Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsinnn çok sevindimmmmm

aaaaa canım gözün aydın çok sevindim aşk olsun sormasak söylemeyecekmisin,topic hareketlendi çok şükür,inşallah devamıda gelecek,kaç haftalık oldu bebişin?

Sagolun kizlar Allah razi olsun.
Ozlem biz bugun 7arti3 olduk hayirlisiyla
1 ay tr deydim net olmayinca haber edemedim geldim sifremi kabul etmedi yeni hesap actim 24 saat sonra aktiflesir yazdi derken bidaha denedim girdim

Ikizim hic canini sikma yaseminin de kanamalari vardi bi kac kisi daha yasamisti bak Masaallah duzeldi bol bol dinlen ve dua et canim
evet masaallah baya hareketlenmis burasi Rabbim hep mutlu haberler vermeyi nasip etsin Insaallah

Anaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammm
Ayşeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Kızzzzz ne zamandır aklımdasın, bu kız kesin hamile dedim, anammmmmmm maşallah gözün aydın canım benim, kaç haftalık? Sağlığın nasıl? Nasıl öğrendin hemen ayrıntı yazzzzz, vaaaaayyyyy maşallah subhanallah :)))))))

güzel bir araştırma olmuş..ama bence domuz domuzdur..ilacı karalamak istemem ama vaz geçilmez bir ilaç değil..ardı önü vitamin..yerine başkaıs da vardır..mecbur değiliz neticede içmeye..tamamlayıcı başka ilaçlarda var..benim fikrim bu..bende bugün değiştridim vitamini..bende elevit içiyodum..başkaısnı aldım..bu benim fikrim dediğim gibi

yani şimdi sen hamiş misin:))))anaaaaaamm benmi ilk okuyorum bu haberi..hadi gözün aydın...keramet tr ye gelmekteymiş demekki..bereketli memleketimin bereketlli toprakları rhamine berreket getirdi..gözümüz aydın..Allah tamamına erdirsin

gelelim bana bugün kontrolüm vardı...ilk defa nst ye bağladıla..bundan sonra 10 günde bir doktora gidecem ve herseferinde nst ye bağlanacamışım...doktor bebeğin başı yukarda dedi..dönmemiş henüz dedi..bu haftalardan sonra bebeğin dönme olasılığı düşermiş..ama doğumun başlamasıyla yani sancıyla dönen bebekler de varmış....ama tabi doktor eklemeden etmedi..dönmezse sezaryen olursun diye..neyse bende inşikAK OKUMAYA KARAR VERDİM BOL BOL...DÖNSÜN DİYE...

NEYSE DURUM BU..ALLAH HERKESE SAĞLIKLI DOĞUMLAR VERSİN...
BU ARADA ASLI DUANI OKUDUM ALLAH KABUL ETSİN..BEBEĞİN SANA SIKI SIKI TUTUNSUN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…