- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.637
- 248
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #39.941
canım sen bunu 9 ay boyunca yaşam tarzı haline getirmen lazım, onun için biran evvel bu düzenli beslenmeye alıştır kendini. ekmek, pirinç makarna börek gibi şeylere sakın meyil etme, ben sırf o yüzden 10 kiloyu boşu boşuna aldım, çünkü ilk 3 ay çok yedim makarna pilav börek vs. bide biliyorsun düşük tehlikesi diye yattığım için yediğim üzerimde kaldı.offf yasemin ben senin kadar özen göstermiyorum amaaa sabahları pekmeze ekmeğimi banıyorum olmazmısütü arada sırada içiyorum yumurta yı hergün yemem 1 gün arayla yerim genelde,yoğurt pek yemem bu aralar ayran yapıp arada içtiğim oluyor çok nadir,peynir olmazsa olmazım zaten,fındık fıstık ceviz kayısı badem aldım arada onlardan atıştırıyorum olurmuuuu
canım geçen haftaadan araştırıyorum iki tane iyi duyduğum var bir daha ki kontrole ona gitmeyi düşünüyorum bakalım allah ne nasip edecek eşimde sinir oldu bu sefer normalde o bana evham yapma diyordu bu sefer diyor bu doktorun konuşmayla ilgili sıkıntısı var
valla eşim yolda resmen beni haşladı diyor sen tost ye boğaça ye cips ye vitaminsiz şeyler ye vitaminli şeylerde getirince midem bulanıyor yiyemiyorum de sonrada bebek gelişmiyor dersin yolda moralim bozuk olmasaydı daha çok yüklenirdi ama neyse fazla kıymadı
Canım eşim bankada olduğu içîn biraz da özel siğortayla îlgilen hastane bulmak lazım bu gittiğim hastanenin şartları iyi saat kaçta olursa olsun gittiğimde bana bakmak zorunda birde sıra beklemiyorsun direk içeri girebiliyorsun sürekli yanında özel hemşire var tüm tahlillerini işlemlerini o yaptırıyor biraz da ondan vazgeçemiyorum işte bu araştırdığım doktora eşim bu hafta bakacak öyle imkanları varsa direk oraya gidecem yoksa başka doktor araştıracamama ona daha gitmeyecek bu kaçıncı böyle yapıyor het gittiğimde sanki bedava bakıyormuş gibi bir sürü laf söylüyorcanım sen bunu 9 ay boyunca yaşam tarzı haline getirmen lazım, onun için biran evvel bu düzenli beslenmeye alıştır kendini. ekmek, pirinç makarna börek gibi şeylere sakın meyil etme, ben sırf o yüzden 10 kiloyu boşu boşuna aldım, çünkü ilk 3 ay çok yedim makarna pilav börek vs. bide biliyorsun düşük tehlikesi diye yattığım için yediğim üzerimde kaldı.3 ayda 10 kg alan ilk hamileyimdir :)))canım gitmeyi düşünüyorum deme, kesin gidicem de, çünkü bu dr baştan tarzını belli etti, insan ha değişir ha düzelir derken o doktora bağlanıp kalıyorsun, bak benden ilham al işte, inatla değiştirmedim kimseye kulak asmadım, en sonunda doğuma 1 ay kala değiştirdim, en hiç olmazsa şimdiden değiştir de seni takip eden bilen doktorun başta beri belli olsun.önceki doktoruma kötü diyemem ondanda Allah razı olsun ama çok evhamlı ve detaycıydı buda çok stresli bir durum oluşturdu her seferinde benim için.
Günaydın kızlar nasılsınız benım bugün kontrolüm vardı doktorum moralimi çok bozdu önce dedi bebeğin ayakları aşağıda rahmîn alt kısmında sonra bebek normalde 21 + 4 olması lazımken daha 20 haftaya bugün girdinîz dedi geçen gittîmizde de aynı 20 hafta demişti bu çocuk niye hiç büyümüyor mu kilo olarak artıyor birde bağırsakların da parlaklık var dedi soruda sorunca soru sormak yasak dîyor bende sinir oldum birşey sormadan çıktım ultrasyon kağıdına bir baktım ki geç gebelik yazmış kafama takıldı eşim git sor dedi dedim duymadın ne diyor soru sormak yasak olmazsa haftaya başka doktora gidecem
Günaydın kızlar nasılsınız benım bugün kontrolüm vardı doktorum moralimi çok bozdu önce dedi bebeğin ayakları aşağıda rahmîn alt kısmında sonra bebek normalde 21 + 4 olması lazımken daha 20 haftaya bugün girdinîz dedi geçen gittîmizde de aynı 20 hafta demişti bu çocuk niye hiç büyümüyor mu kilo olarak artıyor birde bağırsakların da parlaklık var dedi soruda sorunca soru sormak yasak dîyor bende sinir oldum birşey sormadan çıktım ultrasyon kağıdına bir baktım ki geç gebelik yazmış kafama takıldı eşim git sor dedi dedim duymadın ne diyor soru sormak yasak olmazsa haftaya başka doktora gidecem
Canım benim şimdilik idare ediyorum yapıyorum bakalım arada sırada eczaneyede giderim belki ama geç saat olduğu için nöbetçi eczane bulmak lazım uzun iş, aslında yengem ben yaparım demişti gönüllü ama ben daha aileden kimseye söylemedim,folik asiti iki gündür içiyorum salak kafam aylardır içiyordum 2-3 haftadır hiç içesim gelmedi ilacımda bitmişti bırakmıştım içmeyi bi zararı olurmuki,kafamda o var şimdi,bide diyorumki folik asit nedir bilmeyen hiç içmemiş hamileler var onlara bişey olmadığına göre bişey olmaz diyorum bakalım hayırlısı,duan içinde teşekkür ederim canım Allah razı olsun
burcu doktorunu değiştir,o ne yaa soru sormak yasak gerizekalı,zaten uyuz oluyorum bu doktorlara o zaman sormadan herşeyi anlat
ve gelelim banaaaaa, sabah gittim nst çekildim sonra dr bakttı ölçtü biçti maşallah iyi dedi, şuan için birşey yok dedi. sen protein ile ilgili böbrek doktorun ne derse onları herzaman bana bildir ki ona göre ilerleyelim dedi. protein bir sorun çıkartmazsa normal zamanında doğum yapabilirsin dedi. Allahıma şükürler olsun stresli hamilelik çok zor birşeydi yaa, şimdi nispeten rahatladım. ama tabiki her hafta bir dolu test yapılıyor protein takibim için. pazartesi gidicem vakıf gurebaya yeni tahlillerim yapılacak bakalım hayırlı haberler çıkar inşallah.
işte böyleee yani henüz doğurmuyorum
valla eşim yolda resmen beni haşladı diyor sen tost ye boğaça ye cips ye vitaminsiz şeyler ye vitaminli şeylerde getirince midem bulanıyor yiyemiyorum de sonrada bebek gelişmiyor dersin yolda moralim bozuk olmasaydı daha çok yüklenirdi ama neyse fazla kıymadı
tatlım insan ilk aylarda öyle oluyor, nerde luzumsuz şey var onu yemek istiyorsunama işte dikkat et sonra benim gibi yarmagül olursun
kızlar !!! Benim doktorum vitamin ilacı olarak elevit pronatal verdi.daha önce folikasit olarak folbiol kullanıyordum gebeliğğin 12. haftasından sonra folbiol yerine elevit verdi bu diğerlerine göre daha etkili olduğu için.Domuz jelatinin bu ilaçta kullanıldığını yazan haberleri okudum. Ama içim rahat etmedi. Bugün Üretici Firma BAYER'i aradım. Bana tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. 15 dak sonra Ahmet Bey adlı ilgili kişi bana döndü. Kendisine doktorumun bana elevit verdiğini ama çıkan haberlerde elevitte domuz jelatini kullanıldığını ve domuzun hem sağlık için hem de islamiyette hem de yahudilikte yeri olmadığını söyledim. Kendisi bana uzun bir açıklama yaptı ben özetliyorum.
"Domuz jelatini denilen madde bu ilaçta VAR fakat domuz kemiğinden kemik tozundan elde edildiğini, bu kemik tozunun bir çok kimyasal işlemlerle sağlık açısından zararsız hale geldiğini, sağlık Bakanlığının bu ilacı onayladığını söyledi. Ayrıca sağlık açısından tamamen faydalı ama dini açıdan herhangi bir şey söyleyemem sizin kararınıza kalmış" dedi.:44::44:
Şimdi biz de kocamla fıkıh bilgilerini okuduk. Domuz eti ve yağının haram olduğunu belirten ayet ve hadisler var ama domuz kemiği hakkında fıkıhçılar kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar. Biz de kocamla kararsız kaldık. Domuz kemiği tozu haram mı değil mi ? siz ne düşünüyorsunuz ? :44::44:
ne bedavası canım özel sigorta diye iki katı ücret ödüyoruzcnaım hiç düşünme hemen değiştir, diyarbakırda çok iyi doktorlar var, hem bu adama mı muhtaçsınız, bedavada bakmıyor, sorduğun sprulara cevap verecek bilgisine güvenmeyiyor herhalde çok sinir oldum adama
ne bedavası canım özel sigorta diye iki katı ücret ödüyoruz
valla canım sabah epey üzüldüm sonra düşündükçe allah a emanet dedim o korur kızımı birde dedim kız değil mi geçen kesin konuşmamıştınız diyor bir kere kız dedim bir daha da sorma söylemem doğana kadar sorduğunu duymuyayım yok sinir etti valla diyorum eskiler ne rahatmış ya adetleri geçiyordu hamileyiz diyorlardı 9 ay sonra doğuyorlardı şimdi yok gelişmedi yok cinsiyeti belli olmadı ne kadar sorun var eşime diyorum aslında doğana kadar gitmemek lazım strese gerek yok gülüyor biliyor haftaya doktora gidelim diyeceğimiŞuna bak! bide özel hasta durumunda adam soru bile sordurmuyor, valla inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla doktorunu değiştirirsin canım, bide adamın dedikleri bana hiç güvenilir gelmedi Elif Duru gayet sağlıklı bak göreceksin gelişimide normal, bu adam saçmasapan bir doktor
canım sen bunu 9 ay boyunca yaşam tarzı haline getirmen lazım, onun için biran evvel bu düzenli beslenmeye alıştır kendini. ekmek, pirinç makarna börek gibi şeylere sakın meyil etme, ben sırf o yüzden 10 kiloyu boşu boşuna aldım, çünkü ilk 3 ay çok yedim makarna pilav börek vs. bide biliyorsun düşük tehlikesi diye yattığım için yediğim üzerimde kaldı.3 ayda 10 kg alan ilk hamileyimdir :)))
Selam kizlar uzun bir aradan sonra nete kavustum . Trdeydim bir ay biliyorsunuz tupbebek icin.
Bu arada ikiziiiiiiim hamileligin hayirli olsun Rabbim kucagina aldigin gunleride gostersin Insaallah. Saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmeni dilerim. Ozlemde hamileymis canim ayni seyleri senin icinde diliyorum Rabbim sizlere bagislasin Insaallah. Cok guzel haber bunlar coook sevindim nekadar oldu bebisleriniz simdi??
tatlım folikasit depolanan bişey o kadar ara vermenle sorun olmaz hem hamileliğini 5. haftada öğrenenler var, onlar geç başlıyor, kimseye bişey olmuyor, benim annem folik asit içmemiş maşallah tosun gibiyiz :))) hiç düşünme bile,ailen de yakında duyar o zmanda yengen yapar, hatta eşimin abisi doktor, benim kv'ye o iğneyi kalçadan bile vurdu, kadın çok iğne oluyordu hem koldan hem göbekten, bide clexan vardı, onu da ara ad sırada kalçadan vuruyordu oğlu, no probleme fıstık :))
Canım ilk kanamam çamaşırıma çıkmış bida da olmadı ikinci ondan biraz daha fazla oldu ama şükürler olsun şuan iyiyim bugün hep yattım çok az kalktım elimden geldiğince dikkat ediyorumEvet ya kıvırcık şeker :))) ayy evet özlemim senin adını yazmış sonradan gördüm, sen nasılsın? Igenelri nasıl yapiyorsun eşinde koluna vuruyor mu? Kontrole nezaman gideceksin? Başka sorum yok, sevgiler :))
ASLI canım benim senin kanaman böyle resmen kan mı yoksa lekelenme şeklindemi? Ilac olarak ne verdler tatlım? şimdi nasılsın?
Canım çok mantıklı hemen başlayım Sağol tatlım Allah razı olsunselamlar kızlar herkese gunaydınnn...
aslı dun topiğe girmeden okudum çok şükür hersey yolunda senin için dualarımdasın, hersey çok iyi gelişsin inşallah.. çok çok dinlen.. kalp atışını duyana dek hayırlısıyla 300 adet (sen başka bi sayı da belirleyebilirsin) ayetel kürsi niyetlen ben hep böyle okudum çok şükür.. sende nıyetlen istersen hayırlısıyla inşallah.. başka bişey içinde yine niyetlen ayetel kürsi hayırlısıyla ..
Selam kizlar uzun bir aradan sonra nete kavustum . Trdeydim bir ay biliyorsunuz tupbebek icin.
Bu arada ikiziiiiiiim hamileligin hayirli olsun Rabbim kucagina aldigin gunleride gostersin Insaallah. Saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmeni dilerim. Ozlemde hamileymis canim ayni seyleri senin icinde diliyorum Rabbim sizlere bagislasin Insaallah. Cok guzel haber bunlar coook sevindim nekadar oldu bebisleriniz simdi??
Ozlemcim tebrik ederim. Bende 3. Asilama yaptirip burda trye oyle gitmistim hatirliyorsan. 1 ekim adet gunumdu tupe baslicaktik bizim seker gelmis gobusume konmusben ikizimi tek basina hamile birakirmiyiyim asli bosuna ikizim dememisim; ) sanada cok cok sevindim Sagliklu gebelik kolay dogum nasip etsin Mevlam Insaallah
Ozlemcim tebrik ederim. Bende 3. Asilama yaptirip burda trye oyle gitmistim hatirliyorsan. 1 ekim adet gunumdu tupe baslicaktik bizim seker gelmis gobusume konmusben ikizimi tek basina hamile birakirmiyiyim asli bosuna ikizim dememisim; ) sanada cok cok sevindim Sagliklu gebelik kolay dogum nasip etsin Mevlam Insaallah
AnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmOzlemcim tebrik ederim. Bende 3. Asilama yaptirip burda trye oyle gitmistim hatirliyorsan. 1 ekim adet gunumdu tupe baslicaktik bizim seker gelmis gobusume konmusben ikizimi tek basina hamile birakirmiyiyim asli bosuna ikizim dememisim; ) sanada cok cok sevindim Sagliklu gebelik kolay dogum nasip etsin Mevlam Insaallah
kızlar !!! Benim doktorum vitamin ilacı olarak elevit pronatal verdi.daha önce folikasit olarak folbiol kullanıyordum gebeliğğin 12. haftasından sonra folbiol yerine elevit verdi bu diğerlerine göre daha etkili olduğu için.Domuz jelatinin bu ilaçta kullanıldığını yazan haberleri okudum. Ama içim rahat etmedi. Bugün Üretici Firma BAYER'i aradım. Bana tekrar dönüş yapacaklarını söylediler. 15 dak sonra Ahmet Bey adlı ilgili kişi bana döndü. Kendisine doktorumun bana elevit verdiğini ama çıkan haberlerde elevitte domuz jelatini kullanıldığını ve domuzun hem sağlık için hem de islamiyette hem de yahudilikte yeri olmadığını söyledim. Kendisi bana uzun bir açıklama yaptı ben özetliyorum.
"Domuz jelatini denilen madde bu ilaçta VAR fakat domuz kemiğinden kemik tozundan elde edildiğini, bu kemik tozunun bir çok kimyasal işlemlerle sağlık açısından zararsız hale geldiğini, sağlık Bakanlığının bu ilacı onayladığını söyledi. Ayrıca sağlık açısından tamamen faydalı ama dini açıdan herhangi bir şey söyleyemem sizin kararınıza kalmış" dedi.:44::44:
Şimdi biz de kocamla fıkıh bilgilerini okuduk. Domuz eti ve yağının haram olduğunu belirten ayet ve hadisler var ama domuz kemiği hakkında fıkıhçılar kendi aralarında fikir birliğine varamamışlar. Biz de kocamla kararsız kaldık. Domuz kemiği tozu haram mı değil mi ? siz ne düşünüyorsunuz ? :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?