- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #42.501
Canım benim Allah ol dedikten sonra 100 tan prof bi araya gelip yok desin, benm akrabama da kesinlikle olma imkanı yok dendi tüp yinede denedi etti olmadı tutmdı taa sonra artık olmıyacak demek ki dediklerinde doktorlara gitmekten vazgeçtikleri anda kendiliğinden oldu 2 tane çocukları var şuan.. tedavisiz.. ve hast gidip gelirken hiçbir problemi olmadan bebekleri olmayan insanlar da çok.. amacım umut vermek değil inan çevremde böyle örn çok, Allah ol desin olucaktır hayırlısıyla daha önce burada okumuştuk ama tekrar hatırlatayım istedim..
Hz. Musa A.s Hergün halkın içine karışıp halkın dertlerini dinler ve Rabbine dua edermiş. Birgün yine Halkın içinde gezerken bir çift yaklaşmış ve Ya Musa; Bizim çocuğumuz olmuyor bize derman demişler, Musa A.s o gece Rabbinde dua etmiş. ve " Onların asla çocuğu olmayacak asla döl tutmayacaklar" cevabını almıs. Aradan yıllar geçmiş ve Hz. Musa a.s yine halkın içinde gezerken bu çifte rastlamış çiftin yanında birde çocuk varmış.
Ya Musa bizim çocuğumuz demiş çift.
Hz.Musa; Rabbim bu çift için asla çocuğu olmayacak demiştin bunun hikmeti nedir diyince Allah Cc. Ben onlar için, kesinlikle cocukları olmayacak dediğim halde onlar benden umudu kesmediler bu yüzden şimdi çocukları var" buyurdu.
Allah'tan umut kesilmez. O herşeyi gören ve en iyi bilendir.
Bu kıssadan umarım ufak hisseler alırız.
iyi geceler. kızlar profosore gttm. ve bana ömür boyu cocugum olmasının ımkansız oldgnu soyledı. bır mucize olur olursa dedi. tüp bebek imkansız sana dedi.
iyi geceler. kızlar profosore gttm. ve bana ömür boyu cocugum olmasının ımkansız oldgnu soyledı. bır mucize olur olursa dedi. tüp bebek imkansız sana dedi.
MERVE canım benim bunu duymak hic de kolay degil Rabbim sana güc kuvvet verasin, ama şunu unutmamak lazım Allah yazarsa bir prof.un dedigi şey bile geçersiz sayılır ne mucizeler okuduk duyduk, sen de onlardan biri olacaksin inşallah, ve sadece Rabbim bilir kimin evlat sahhibi olup olamayacagini, komik gelecek ama kalbinin bir köşesinde yinede iğne ucu kadar bile olsa ümidini saklı tut ve bize takıl...
ASLİ canım benim, tespihler için Allah razı olsun tatlım, valla çok üzülüyorum senin bu haline ama gebelerinde içebildigi ilaclar var, bak gribin çok uzaması iyi olmaz, gerekirse yarın hemen ilac yazdır kendine, rAbbim tez zamanda şifa versin inşallah
SÜNDÜZ canım benim iyiyim kuzum, dün gece 9.30 da uyudum, okulda yorulmuştum, sen neden uyumadın? Kızın mı durmadı hayırdır?
BEYZA duamda sana da yer verdim inşallah hayırlı sağlıklı bir evladın olur, Rabbim bekletmez
Hepinize günaydın, Allah yardimcınız olsun canlarım
aslıcım drunla görüş bence ilerlemedn bi çaresine bakın buketcim 2. ay aşıları iki bacaktan bi koldan canım
canım günaydınn eğer eksik kalırsa yardım etmeye çalışırım Burcum daha fazla çekmek isterdim ama tesbihimi bitirmeye çalışıyorum :)) Canım hastalığım da bu gece öksürük başladı olacağı buydu da zaten neyse yarın gidince doktoruma sorarım artık bide şu halsizlik olmasa kafamı koyacak yer arıyorum valla
günaydın şekerler.. canlarım benimm.. Aslıı bugun daha iyisindir inşAllah.. bugun buradan güzel haberlerinizi almayı nasip etsin Allah..
Ya Bedriye varya ben paylaşacaktım fırsat bulamadım aynı şeyi düşünmüşüz demekki
Mervecim Allah'tan ümit kesilmez...
günaydın cicişlerim memleket havasını aldım geldim
herkes iyidir inşallah ben çok yoğun bir hafta geçirdim
güzel haberler var mı bu arada inşallah vardır.
ne güzel dua edıyosun arkadaşım.. Allah razı olsun dua edenlerden Amin.. Hayırlı sabahlar
amin canımmm,inşallahhhh çok güzel hayırlı mutlu haberler alırız
Ayy Aslı benimde benimde aklıma hemen bu hikaye geldi
Bircan nasılsın kızz? göbek attın mı düğünde nasıl gecti anlat bakalım..topıkteki en önemli gelişme Gülhan doğurdu ve Nazan'ın doğumuna çok çok az kaldı :)
Allah senden de razı olsun Beyza, sonucun nedir, test yaptın mı?
dün test yapmadım bugün yapıcam inş. Dua et bana cok merak edıyorum. Ya hıc cıkmazsa cızgı... Nasip. Bu arada benım ıstahım ıyıce kesıldı günde bır öğün zor yıyorum. Hamıleysem eger bunun bı zararı olurmu? Sen napıyosun ,bebeğin varmı,yaşın kac?
Haydi hayırlısı olsun, gebeliğin ilk 4 haftasında annenin yediği içtiği hiçbir şey bebeğe geçmez, 4. haftadan sonrakiler bebeğe geçmeye başlar, yani şimdilik eğer hamileysen bebek yediğin içtiğin hiçbir şeyi almıyor, o yüzden bir zararı olmaz, benim bebeğim yok , hamilelikler yaşadım , 1 kürtajım var, 4 tanede kimyasal gebeliğim, bakalım hastanede yapılacak bütün testleri yaptım elle tutulur bir sebep bulamadılar, yaşım 32, topiğin ablalarından biriyim yani :)))
Profösörün kapısından girdiğimde yüreğim alevalevdi sanki. muayene oldum. sıra konusmaya geldi. doktor kızım sana tüp bebek ımkansız dedı. bosuna para harcama bır tane bıle yumurta yok sen menopoza gırmısssın !! Tek yontem yumurta nakli dedi. Onuda ben kabul edemezdim. Mucize dedi doktor! Ancak bir mucize ile bebek sahibi olursun. Yani kısacası kızım git gez dolaş hayatını yaşa dedi ve gitti...
Gitti ama nasıl bir gitmeydi bu tüm umutlarımı hayallerimi çalıp gitti sanki. Sanki bu olanların tüm suçlusu o doktordu. Ve en son olan bir avuç umudumuda yüreğimden söküp kapatmıştı kapıyı. Kala kaldım orada. Ayaklarımda mecalim kalmamıştı. Kalkmak gitmek istedim. Onu bile yapamamıştım. Bir recete vardı elimde. Ömür boyu kullanacakmışım onu. Arkadaşı gibi olacakmış. Otuzbeş yaşına gelincede tamamen kesilcekmişim. Kullanmamada gerek kalmayacakmış. doktor; kızım dedi. Sen bir kadınsın. Eksik bir şeyin yok unutma bunu. Biliyorum! Demekle yetindim Baska bir kelime daha söylemedim. Eğer bir cümle daha etseydim. Sinir krizi geçirecektim. Yanımda olan herkesi üzecektim. Zaten hastalar. Birde benim yüzünden yıkılacaklardı.
suan ilahi kapı dışında tüm kapılar kapandı bana. güneş doğar etraf aydınlatır ya.. Her yer apaydınlık olur.. içimiz ısınır. sonra hava kararmaya baslar önce gökyüzü kızıla çalar rengi.. o renk gittikçe ağrır aksam karanlıgı çöker her yere.. bir bir bakmışsın yer gök zfiri karanlık olmuş... dibine kadar kapkaranlık! en koyu karanlık.. kendimi o karanlıga benzetiyorum bir tane bile yıldız yok.. hiç umut yok..
eğer inancım olmasaydı bu karanlıgın içinde boğardım kendimi! Rabbime olan tevekkülümle inancımla bu zor zamanlarıda aşacagıma inanıyorum. o kapkara karanlığın sonunda doğan güneş gibi Rabbim benimde yüreğime bir ferahlık verecektir. O yüzden her zaman umutluyum. ümitliyim. Üzülmüyorum. üzülmeyeceğim . Vardır bundada bi hayır diyeceğim, dualarıma sarılacagım. ve siz arkadaslarım hepiniz buna şahit olacasınız. Rabbimin mucizesine , duaların mucizesine bir kez daha şahit olacaksınız. ve hepimizin imanları kat ve kat artacak. İnanıyorum olacak.
iyiyim kuşum sen nasılsın bol bol göbek attım valla demişlerdir koca göbeğiyle nasılda oynuyo ayıp ayıp:) ohh negüzel allah bağışlasın gülhanın bebeğini, darısı nazanıma.amin canımmm,inşallahhhh çok güzel hayırlı mutlu haberler alırız
Ayy Aslı benimde benimde aklıma hemen bu hikaye geldi
Bircan nasılsın kızz? göbek attın mı düğünde nasıl gecti anlat bakalım..topıkteki en önemli gelişme Gülhan doğurdu ve Nazan'ın doğumuna çok çok az kaldı :)
Allah senden de razı olsun Beyza, sonucun nedir, test yaptın mı?
iyiyim kuşum sen nasılsın bol bol göbek attım valla demişlerdir koca göbeğiyle nasılda oynuyo ayıp ayıp:) ohh negüzel allah bağışlasın gülhanın bebeğini, darısı nazanıma.
Profösörün kapısından girdiğimde yüreğim alevalevdi sanki. muayene oldum. sıra konusmaya geldi. doktor kızım sana tüp bebek ımkansız dedı. bosuna para harcama bır tane bıle yumurta yok sen menopoza gırmısssın !! Tek yontem yumurta nakli dedi. Onuda ben kabul edemezdim. Mucize dedi doktor! Ancak bir mucize ile bebek sahibi olursun. Yani kısacası kızım git gez dolaş hayatını yaşa dedi ve gitti...
Gitti ama nasıl bir gitmeydi bu tüm umutlarımı hayallerimi çalıp gitti sanki. Sanki bu olanların tüm suçlusu o doktordu. Ve en son olan bir avuç umudumuda yüreğimden söküp kapatmıştı kapıyı. Kala kaldım orada. Ayaklarımda mecalim kalmamıştı. Kalkmak gitmek istedim. Onu bile yapamamıştım. Bir recete vardı elimde. Ömür boyu kullanacakmışım onu. Arkadaşı gibi olacakmış. Otuzbeş yaşına gelincede tamamen kesilcekmişim. Kullanmamada gerek kalmayacakmış. doktor; kızım dedi. Sen bir kadınsın. Eksik bir şeyin yok unutma bunu. Biliyorum! Demekle yetindim Baska bir kelime daha söylemedim. Eğer bir cümle daha etseydim. Sinir krizi geçirecektim. Yanımda olan herkesi üzecektim. Zaten hastalar. Birde benim yüzünden yıkılacaklardı.
suan ilahi kapı dışında tüm kapılar kapandı bana. güneş doğar etraf aydınlatır ya.. Her yer apaydınlık olur.. içimiz ısınır. sonra hava kararmaya baslar önce gökyüzü kızıla çalar rengi.. o renk gittikçe ağrır aksam karanlıgı çöker her yere.. bir bir bakmışsın yer gök zfiri karanlık olmuş... dibine kadar kapkaranlık! en koyu karanlık.. kendimi o karanlıga benzetiyorum bir tane bile yıldız yok.. hiç umut yok..
eğer inancım olmasaydı bu karanlıgın içinde boğardım kendimi! Rabbime olan tevekkülümle inancımla bu zor zamanlarıda aşacagıma inanıyorum. o kapkara karanlığın sonunda doğan güneş gibi Rabbim benimde yüreğime bir ferahlık verecektir. O yüzden her zaman umutluyum. ümitliyim. Üzülmüyorum. üzülmeyeceğim . Vardır bundada bi hayır diyeceğim, dualarıma sarılacagım. ve siz arkadaslarım hepiniz buna şahit olacasınız. Rabbimin mucizesine , duaların mucizesine bir kez daha şahit olacaksınız. ve hepimizin imanları kat ve kat artacak. İnanıyorum olacak.
canım benim neden ayaktasın 7den beri kızçen mi durmadı
iyiyiz çok şükür biz kızımı saat 8 de uyutuyoruz oyuzdende sabah 7 de uyanıyo gün başlıo benim için uyanıkken onunla ilgilen oyna hopla zıpla uyurken iş güç yap derken bi bakıom akşam olmuş o uyurken uyursam biraz dinleniyorum dün hiç yatmaya fırsatım olmadı ondan yorulmuşumMERVE canım benim bunu duymak hic de kolay degil Rabbim sana güc kuvvet verasin, ama şunu unutmamak lazım Allah yazarsa bir prof.un dedigi şey bile geçersiz sayılır ne mucizeler okuduk duyduk, sen de onlardan biri olacaksin inşallah, ve sadece Rabbim bilir kimin evlat sahhibi olup olamayacagini, komik gelecek ama kalbinin bir köşesinde yinede iğne ucu kadar bile olsa ümidini saklı tut ve bize takıl...
ASLİ canım benim, tespihler için Allah razı olsun tatlım, valla çok üzülüyorum senin bu haline ama gebelerinde içebildigi ilaclar var, bak gribin çok uzaması iyi olmaz, gerekirse yarın hemen ilac yazdır kendine, rAbbim tez zamanda şifa versin inşallah
SÜNDÜZ canım benim iyiyim kuzum, dün gece 9.30 da uyudum, okulda yorulmuştum, sen neden uyumadın? Kızın mı durmadı hayırdır?
BEYZA duamda sana da yer verdim inşallah hayırlı sağlıklı bir evladın olur, Rabbim bekletmez
Hepinize günaydın, Allah yardimcınız olsun canlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?