- 10 Nisan 2013
- 1.189
- 136
- 173
- 36
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #42.641
canımm benimm gaz sancısı mı oldu bebeğinde inşallah tez vakitde geçer Yarabbim.. bak bizde çok çektik bu sancıdan benden naçizane tavsiyeler.. ben ilk zamanlar kimyon içtim bolca sonra bana dokundu onu bıraktım sen mesela günde 1 kez iç istersen, burada kızlar söylemişti ben aptal gibi sonradan içtim ama rezene al aktardan sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı at 1 dk kaynat suz iç ben hiç elif e içirmedim hep kendim içtim ama günde 3 kez yapıyorum içine şekerde atıyorum bence bu ınanılmaz rahatlattı.. Allah razı olsun.. özlem burcu söylemişti sağolsunlar.. bu arada çikolatayı çıkardım hayatımdan.. üzerine bol dua okuyun sancılanınca çok zor biliyorum ama gulhan o sancılanınca sen strese giriyorsun ya bebek onu hissediyor ddaha da geriliyor benım eşim geliyordu eve o da çok sakın yapılıdır onda rahatlıyordu acı elma yağının fasydasını gören çok olmuş biz denedik ama fayda olmadı kıcını uyarmadan zeytinyağı ile sil.. bi süre sen ne yaparsan yap ağlıyor bız omuza alıp gezdiriyorduk şimdi alıştı ona ınan sırt ağrılarımdan duramıyorum omuz istiyor cunku bızımkı hala gazlı bır bebek devamlı ıkınma ve ınleme halınde ama eskısı kadar ağlayığ etmiyor çok şükür. bi de zınco mu kullanıyorsun onu duzenli ve devamlı kullanman gerekliymiş bize hiç faydası olmadı onun bizde sap samlexe geçtik onunda faydası oldu heralde.. çok geçmiş olsun.. hep rahat ol hep dua oku kendıne de ona da.. Allah tez zamanda geçirsin inşallah..
aaay aayy aayyy büyümüş de tecrubelerini kardeşleriyle paylaşırmıışş:)) Bedriyem kuzum benim çıtırık annem...Elifimin sıkıntılarını atlatmasına çok sevindim...Şükürler olsun RABBİM e...Eğer erkeklerin de bir topiği olaydı eşimde benim için bizim hatun çok gazlı sabaha kadar uyutmyor beni yazardı herhal...fenayım kızlar yaaa...içmez olaydım geçen hafta evde bir çay buldum karışık bitki çayıymış...ama pek sevdim..2-3 akşam onu içtim..çarşamba sabahı eşim sabah da o çaydan yapmış anaaaammm anam anam...mesleğimi sonlandıracaktım neredeyse...öldüm yaaa...patur putur...ben bu yaş da bu kadar acı çekiyorsa o buğday taneleri napsın...yavrularım benim...ALLAH şifa versin İNŞALLAH...
slm kızlar nasılsınız..
ben iyi değilim..yavruşum pişik olmuş benim canaım çok yanıyo..gexe 3 e kadar uyumadı..gece lmabasından farketmedim heralde sabah gördüm...çok asabım bozuk..açtım altını 10 dk bekledi...o yaptı ben sildim..seba med in pişik kremini kullanıyodum ama görünen o ki işe yaramamıış..
tavsiyeleriniz bekliyorum..
Kızlar naıslsınız sızden bı rıcam var kuzenımın esının dayısı suan yogun bakımda ve 500 yasın okuyorlar sızlerden okuyabılen olabılırmı rıca etsem
Bir deneyeyim tatlım ya inş. iyi gelir dr gittim bugün diyorum yavrum gaz sancısı çekiyor gece uyumuyor diyorum bana tutmuş diyorki 10 günlük bebeğin gazı olmaz aç kalıyordur ondan ağlıyordur diyor ya diyorum bacaklarını kendine çekiyor ıkınıyor diyorum yok diyor açtır sütün geliyomu dedi bende bebeğe etecek kadar geliyor dedim sinir oldum ama ya
Ben kimyonlu su yapıyorum bi tülbente kimyon koyuyorum üzerine sıcak su döküp batırıp sıkıyorum kimyonun özü çıkıyor içine şeker koyup ılık ılık içiriyorum 4-5 çay kaşığı az da olsa rahatlıyor yavrum
aaay aayy aayyy büyümüş de tecrubelerini kardeşleriyle paylaşırmıışş:)) Bedriyem kuzum benim çıtırık annem...Elifimin sıkıntılarını atlatmasına çok sevindim...Şükürler olsun RABBİM e...Eğer erkeklerin de bir topiği olaydı eşimde benim için bizim hatun çok gazlı sabaha kadar uyutmyor beni yazardı herhal...fenayım kızlar yaaa...içmez olaydım geçen hafta evde bir çay buldum karışık bitki çayıymış...ama pek sevdim..2-3 akşam onu içtim..çarşamba sabahı eşim sabah da o çaydan yapmış anaaaammm anam anam...mesleğimi sonlandıracaktım neredeyse...öldüm yaaa...patur putur...ben bu yaş da bu kadar acı çekiyorsa o buğday taneleri napsın...yavrularım benim...ALLAH şifa versin İNŞALLAH...
rezene çayı milupanın var sıcak suya atıyorsun kaynatmıyorsun suda eriyor süzmek falan yok ve biraz ılık içiliyor zaten tatlı şekere bence gerek yok daha kolay olur bunu kullanması bence
slm kızlar nasılsınız..
ben iyi değilim..yavruşum pişik olmuş benim canaım çok yanıyo..gexe 3 e kadar uyumadı..gece lmabasından farketmedim heralde sabah gördüm...çok asabım bozuk..açtım altını 10 dk bekledi...o yaptı ben sildim..seba med in pişik kremini kullanıyodum ama görünen o ki işe yaramamıış..
yaaaa büyüdük tabi biz :)) ayy meralll canım benımm ya cok guldummm..
ıcme o çayı ama demek kı sen bıtkı çaylarını sevıyorsun gaz yapmayanlarından bir tane ısmarlıyım sana :))
özlemimm ben aktardan rezenenın kendısını alıyoruz kaynatıyoruz yaa biz işin orj indık :))
ama rezene ıcın sureklı kulaklarını çınlatıyorum çok çok çok sağol, bıdığı öp bizim yerimize..
Buket gulhan cınkolu krem demıs ama ben bı yerd okumuştum cınkolu kremler epey etkılıymıs ve dr önerirse her pişiğe tavsıye edilmiyormuş ben ıslak hazır bezlerdn pek kullanmıyorum evde normal su ve kurulamayla sılıp bepanthol sur bak hemen alıyor alevını ben pişiğimizde ki boynunun altı su toplamıştı yavrumun resmen hemen aldı pişiğini çok tavsiye ediyorum birazda hava aldırırsan kremi emene kadar ohh mıs hemen geçicek hayırlısıyla çok memnun kalıcaksınn
ayy meralll biz iyicene büyümüşüzz...
ya kızlar bu elif bugun uyumadı doğru durust akşama doğru uyudu uyandı su an yine uyuyor ınanın gece bana uyku yok dıye korkuyorum bıde bgun tuvaletını yapmadı ona uzuluyorum bende ki ınanın bı yatsam tam gun kalkmadan yatarım heralde..
Kizlar hepinize tesekkur ederiz
Betul dun gece cok zor bi gece gecirdi bende tabi sabaha kadar uyumadim badinda bekledin nefes almakta zorlandi gürültülü nefes alip veriyodu Babasida isteydi sabahi sabah ettim sonra babasi geldi sabah hastaneye goturduk acile tabi orda da doktor yokmus cocuk doktoruna yönlendirdi neyse gityik ogleden sonraya gelin dedi cok kalabalikti olmaz dedim iceri girdim doktor beyden rica ettim neyse bi bakakim dedi bakti faranjit olmuş yavtum acile yonlendirdi bi igne yaptilar hava verdiler eve geldik 1 gibi tekrar gityik yine bamti 3 4 gun içerisinde atlatmasi lazim yoksa bronşit e cevirebilir ilac verdi gecmezse 3 gun sonra yine gel dedi buhar makinesi kullan nefes almakta zorlanirsa balkona cikar hava alsin gecmezse gece beklemeyin hastaneye gelin hava verdirin dedi ama kocam gececi iste insallah birsey olmaz Rabbim evlatlarimizi korusun
Simdi biraz daha iyi gibi uyumak icin zorluyor kendini ama uyuyamiyor dönüp duruyor kuzum benim cok masumlar ya onlara birsey olmasın
BEYZA anlattıklarından sanki kimyasal gebelik gibi geldi bana, çünkü bana da aynısı oldu, sanırım gebelik ihtimalin düşük ama yinede kahverengi akıntı bir işaret bile olabilir, hakkında hayırlısı olsun, inan ki üzülme, daha herşeyin başı, ve daha bir sürü zamanınız var, hayırlısı olsun hakkınızda
Yok kuzum ya üşütmesi mumkun degil ya evden bi yere cikmiyom kesin bulasti iki gun once kontrolu vardi hastaneye gittik kapida bekledik 1 2 saat kalabalikti birinden bulasti cunku sordum doktora soguktan mi diye yok bakteriyel virus ten dediBedriyem anne olmak ne zor, büyüdüğünde de kaygıları bitmez, evlendiğinde de..Rabbim annelerin hepsine yardım etsin, sen anlattıkça ben sizi gözümde canlandırıyorum, tuvaletini de yapar inşallah..ahh nerde sen nasıl yatıp uyucan, aklın Elif'de kalacak hep.belki okula başladığinda rahat rahat uyursun :)))
ayy mesudum demek ki çok üşütmüş, ya nerden kaptı ? Evet canım buhar mak kullan mutlaka, inşallah daha iyiye gider, göğüsünü sıcak tut mutlaka, ılık havlu koy, oku üfle, Allahım nazardan korusun, inşallah hast gitmeye gerek klamaz, olmadı taksiyle sen tek başına gidersin, ama inşallah düzelir Rabbim şifa versin, çok geçmiş olsun
Kızlar adetm pazar günüydü. Bugün kahverengı akıntm geldı. Idrar testı yaptım sonuc negatıf. Sızce hamılelık ıhtımalım varmı hala?
ben bubchen kullandım memnunum Kantaronı yağı daha iyi geldi tavsiye ederim bide mutlaka havalandır bezinin markasının değişimi gerekebilir ben her degistirdigimde havalandırma krem suruyorumslm kızlar nasılsınız..
talk pudra kullanma canım tozları bebeğin akciğerine yapısıp taslasiyo r deniyorTatlım beninlinde de pişik vardı ben bebanthol pişik kremi ve dalin pudrasını bir kullanıyorum çok iyi geliyor bide benim arkadaşım yeni doğan hemsiresi o besitin diye bir ilaç önerdi çinkoluymuş bu ilaç sürdüğünde kalın tabaka şeklinde sürülüyormuş ve hiç sürtünme yapmadan bezini bağlıyormuşsun bez kremi emdikçe pişik geçiyormuş 1-2 güne hiç birşeyi kalmaz dedi istersen dene tatlım inş. işe yarar kuzucum
ben o hayalet gbı cızgılerı psıkolojık uydurmusum sanırm suan hıc görmuyrm sankı onları. Bılmıyorum ablacım ama ınan üzüldüm okadar dıkkatlı denememıze rağmen.... Okadar belırtı yaşamama rağmen. Bırde ben vajınısmusum gebelık ıhtımalım var dıye ara vermıstm tehlıke olmasın dıye. Bu hayal kırıklıgı cok üzüyor ınsanı gercekten... Dıyecek bıse bulamıyorum görmüyorum ıkıncı cızgıyı..
Yok kuzum ya üşütmesi mumkun degil ya evden bi yere cikmiyom kesin bulasti iki gun once kontrolu vardi hastaneye gittik kapida bekledik 1 2 saat kalabalikti birinden bulasti cunku sordum doktora soguktan mi diye yok bakteriyel virus ten dedi
Burnu da tikali seside kisik hic keyfi yok gülmüyor kuzum insallah biran once iyilesir
Tmm canim dediklerini yaparim cok sagol
Hakkinda hayirlisi olsun cnm sonuc ne olursa olsun uzulme kafani da cok takma psikoloji cok onemli Rabbim hayirli evlatlar versin
beyzacım şüphesiz ki Rabbimin nasip ettiği anda olacak ..yaşın 22 ,benden tam 10 yıl daha gençsin ve daha yolun en başındasın, şimdiden moralini bozma,yıpratma, kendini üzme..inan ki değmez..ben senin gittiğin gideceğin yolların hepsini gördüm yaşadım ve şunu biliyorum ki ağlayıp sızlamak, eşinle bu yüzden kavga etmek, kendini yetersiz görmek, hamilelere özenmek, her anında bebek düşünmek vs vs vs o kadar yalnışmış ki , şimdi benim elimde bir hiç var, ama ben o hiç'e şükrediyorum bana neler öğretti ne güzellikler ,rahmetler sundu bana..tek kızdığım o kadar yıl kendimi ve eşimi boşu boşuna üzdüğümdür, o kadar göz yaşını boşu boşuna döktüğümdür..şuan o kadar mutlu ve huzurluyum ki sabırla hakkımda hayırlı olanı bekliyorum..kısmetimi bekliyorum...
sende bekle sabırla kendini yıpratmayarak ..Allah'ın mucizesini bekle...sana o kadar çok şey yazmak isterim ki şimdi..sayfalar dolusu yaşadığım her anı anlatmayı..şimdi senin bu üzüntüne tebessüm ediyorum çünkü kalpten inanıyorum ki rabbim sana çok güzel bir evlat verecek ..hiç korkma ve ümidini kaybetme ve asla kendini suçlama...sevgilerle :)
iyiyim tatlım annem ile kardeşim geldi bu sabah mutluyum kizimda bi şaşırdı sonra alıştı sen nasilsinsündüzüm iyi geceler canım, tam çıkıyordum seni gördüm, bir selam vermeden gitmeyeyim dedim..iyisindir inşallah ???
canım öncelikle hayırlı si olsun yasin çok genç ve Rabbim zamanı gelince veriyor inan sen ne yaparsan yap nasip ötesi olmuyor beklemek çok zor biliyorum allah bu yolda kimseyi çaresiz bırakmayın en kisa Zaman da hamis ol insÖncelikle yazdıklarım için Rabbim senden razı olsun beni çok mutlu ettin . Anladım ben dinlerim tabiki bana da tecrübe bir yandan. Eşim bu konuların üstüne gitmiyor dusunceligine ve anlayışı beni mutlu ediyor. Bugünkü yaşadıkları mi da anlattım. P.tesi yada salı kan testine gitmeye karar verdim. Adetim çok kendini belli etmezse tabi.. bu konularda çok aklımı karıştırmadan bilgi sahibi oluyorum bir yandan. Kimisi yerleşme kanaması yaşayıp adeti 10 gün geçtikten sonra bile anca idrar görmüş. Dediğiniz gibi kan testi net olmuş olur. Ben Rabbim den hayırlısı ni istiyorum o en iyi bilendir. Zamanı var dediğin gibi abla bizi bizden çok bilen Rabbim var.. dualarimiz müşterek ınş. Belkide süpriz olur kanda hamile çıkarım nasip.. biz her zaman gülümsemeye devam edelim en iyisi, sağlık önemli muhabbet önemli.. :)))) Hepimiz anne adayiyiz
ahh canım ilk günler çok zor geçiyor zamanla düzelir ama baya yoruluyorsun sonra o yorgunluk bir guluse geçip gidiyor allah yardimci olsunMrb canlarım çatşambadan bu yana uykuya hasretim bir saat kesintisiz uyuyamadım gögüsler yara ölüyorum aglıyorum birde benim kız altını açtıkmı basıyo çıglıgı gelen giden saolsun eksik olmuyo canım annemde benle perişan bugun kız agladı diyr ben agladım ben agladım diye o agladı şekeri düştü kıyamam ee artık sabahlar olmasın bana(((
Hayırlı olsun betusun hasta olmasına üzüldüm canım ahh depresyon kış aylarında dahada artıyor Cocopops sütü arttırıyor Muş bide motillium tb arttırıyormus Dr sormak lazım tabi ahh büyüseler bi hersey guzel olucakgünaydın canım arkadaşlarım, depresyondayımmmmm...
taşındık heryer heryerde, betül hasta oldu burnu akıyor gözleri akıyor.. evdeki tamiratlar hiç bitmiyor vs vs vs.
bu halimede binlerce şükürler olsun ama tabi sinirlerim yıpranıyor dün ağladım durdum. bugün güçlü olmaya karar verdim. allah dermansız dert vermesin be yasemin dedim kendi kendime, sen güçlü olacaksın ki herşey düzelsin, yoksa herşey daha da zora girer dedim. eşime 2 kutu melisa çayı siparişi verdim yoksa kafayı yiycem.
nazancım ayyyy maşallah sana bebeğin dünyaya gelmiş ayy çok sevindim Allahım sağlıklı huzurlu nice uzun ömürler nasibetsin oyy yerim ben onu miniciktir. bende ilk günlerde ağlıyordum onla birlikte. çok değişik bir dönem ya, okadar acı çekiyorsun doğumda zaten büyük bir tramva geçiriyorsun, sonra hayatında ilk defa bir bebek mesuliyeti alıyorsun, karnını doyuramadığını düşünüp tekrar bir stres ve üzüntü geçiriyorsun. o sırada ameliyat yaralarına bakım yapıyorsun oturamıyor kalkamıyorsun, o sırada Allah korusun bide sarılık marılık hikayeleri kafanı bozuyor vs vs.. ama deminde dediğim gibi Allahım dermansız dert vermesin, günler geçiyor ve hepsi geçecek ama işte içinde bulunduğumuz günden sorumluyuz ve o günlerde çok stres yapıyoruz elimizde olmadan. Allah sabır metanet güç kuvvet azim cabbarlık versin hepimize inşallah.
buketcim pişik ilaı sormuş, hametan diye bir krem var çok etkili buket ben günde 1-2 defa ondan sürüyorum altını açtığımda. ben aslında 3 çeşit krem kullanıyorum her açtığımda farklı krem sürüyorum. hani biri iyi gelmezse diğeri gelir diye. buda iyi bir yöntem bence dene derim.
meralim gazmanlıkta bende arkandan geliyorum, heleki stres oldum dedim ya dün için, aman Allahım yaa okadar uzun gaz neremden çıkıyor anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?