- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #43.501
terlemeyi anladımda ateş niye oluyo??buket tümaydan haber yok henüz doğurmadı sanırım , sizin bu ateş terleme sütten oluyo kızlar
aaaa neden birlikte yapmadın sen sadece kolaltı içinmi gittin özel bölge için mutlaka gitmelisin diğerleri hikaye orası şart
terlemeyi anladımda ateş niye oluyo??
Canlarim doguramadim daha bekliyorum sancim yok acilmam 2cmde kaldi bekliyorum kizimin biraz suyu azallmis ama genel durumu iyi cok sukur doktor haftaya saliya kadar bekleyelim dedi suni sanciyla bebegi strese sokmuyalim dedi.Annem gelldi evime gectim birazcik rahatladim stresim azaldi.
Nazan gecmis olsunn rahatsizlanmissin.
Cigdem canim esin ise baslamis cok sevindim hersey gonlunce olsun canim benim.
Burcum nasilsin ?
Buketim ben nazli kizimi bekliyorum sen nasilsin yagmur nasil?
kızlar biz oğlumuza bora ismini koymayı düşünüyoruz sizce nasıl
Mastit (meme dokusu enfeksiyonu)
Annesütü bebeği besleyen çok kıymetli besin maddeleri içerir. Ancak aynı maddeler bakterilerin üremesi için de çok uygun bir besiyeridir. Bu nedenle kanallarda biriken süt herhangi bir nedenle boşaltılmazsa, belli bir süre sonra burada bakteriler çoğalmaya başlar. Belli bir aşamaya kadar vücudun bağışıklık sistemi üreyen bu bakterileri vücutta herhangi bir hastalığa yolaçmadan uzaklaştırabilir. Ancak belirtildiği gibi süt bakterilerin üremesi için mükemmel bir ortam olduğundan, belli bir süre sonunda bakteriler hızlı bir şekilde çoğalarak meme dokusunda enfeksiyona yolaçabilirler.Uzun süreden beri devam eden memelerde dolgunluğa ateş ve "kırgınlık" gibi belirtiler eklendiğinde böyle bir enfeksiyon sözkonusu olabilir. Mastit ("meme dokusu iltihabı") adı verilen bu durumda ortaya çıkan ateş ve diğer belirtiler bakterilerin salgıladığı toksik maddelerin kana geçmesi sonucu oluşurlar.Meme dolgunluğu, mastit olmaksızın da ateş yapabilir. Halk arasında "süt ateşi" olarak bilinen bu durumda ateş dışında başka bir belirti yoktur, ateş memelerin etkili bir şekilde emzirilmesi sonunda kısa sürede düşer.Ancak ateş emzirme sonrasında düşmüyorsa, kırgınlık, genel bir hastalık hali, halsizlik gibi belirtiler varsa en muhtemel durum mastittir. Bu durumda doktora başvurmalısınız. Doktor yaptığı değerlendirme sonucunda mastit tanısını kesinleştirirse, muhtemelen antibiyotik tedavisi verecektir. Doktorun vereceği antibiyotik, bebeğinize sütünüzle geçtiğinde onda normaldışı bir durum yaratma riski olmayan bir antibiyotik olacaktır. Bu nedenle antibiyotik almaya devam ettiğiniz süre içerisinde emzirmeyi sürdürmelisiniz. Emzirmeyi sürdürmeniz tedavinin bir parçasıdır, zira süt kanallarda kaldıkça enfeksiyonu hazırlayan zemin devam edecektir.Memelerdeki enfeksiyonda rol alan bakteriler bebeğinizin normal ağız içi florasında normal olarak bulunan bakteriler olduğundan bebeğinize zarar vermezler.Memelerdeki enfeksiyon ender durumlarda daha da ilerleyerek memeiçi dokuda abse gelişmesine neden olabilir.Bu durumda memede özellikle absenin geliştiği bölgede ağrı, bölgenin cildinde kızarıklık, ateş ve diğer belirtiler daha da şiddetlidir. Böyle bir durumda doktor size antibiyotik yanında ufak bir cerrahi işlemler absenin boşaltılmasını önerecektir. Memedeki absenin ciltte en belirgin olarak göründüğü yere yapılan ufak bir bistüri kesisiyle absenin içindeki pü (ya da irin) boşalacak, ateş ve ağrı olmak üzere diğer belirtiler kısa zamanda düzelecektir. Absenin tedavisi bu şekilde olur, başka türlü olmaz.
bugünde hiç giremeyen anneler girdi..aylin ebru
aa çok güzel..özgün..adıyla yaşasın
özlem sağol bu bilgi için...benim sağ göğsümün ucu hala iltihaplı..beyazlamış ucu.1 aydır böyle geçmedi bi türlü..ne yapacam ne kullanacam bilmiyorum..
Ozlem masallah ya 19 haftalik olmussun bora ismide cok guzel biz kizimiza daha isme karar veremedik :)
Özleeemm harika bir isiiimm..bayıldıımm...çok net ve kişilikli ....B harfiyle başlayan isimlere sahip kişilerin çok iyi insanlar olduğunu düşünmüşümdür hatta deneyimlemişimdir hep...ve "o" harfi çok doğru bir harf...süper süper bayıldım...MAŞALLAH SÜPHANALLAH...
burju82/Burcu 30.01.2014 perşembe sağlıklı sorunsuz hamişlik,tüp bebğinin pozitif olması ve hayırlı evlat
duamnur/Burcu 31.01.2014 cuma Ailesine huzur ve bereket, eşine ve kendisine sağlıklı uzun bir ömür kısvceler dualrımı bıtırdım hayırlısıyla rabbım kabul etsın ınsallah
anaaaam kızz ebru hoşgeldin ,valla ben ,seda ,meral, sekerkiz tuba, fb tugba, zeynep dışında herkes hamile kaldı maşallah, topiğimiz bebeiş doldu, herkes kuzusunun fotosunu paylaştı senden de bekliyoruzherkese merhabalar kızlar nasılsınız özledim sizleri
ben malum giremiyorum artık eskisi gibi. kızımı büyütüyorum bütün zamanım onunla geçio hiçbişeye vakit ayıramıyorum. artık 5 aylık oldu büyüdü biraz teyzeleri benden böyle. sizler ne alemdesiniz hiç bilmiorum umarım herkes iyidir çok özledim sizlerle vakit geçirmeyi gerçekten
Canlarim doguramadim daha bekliyorum sancim yok acilmam 2cmde kaldi bekliyorum kizimin biraz suyu azallmis ama genel durumu iyi cok sukur doktor haftaya saliya kadar bekleyelim dedi suni sanciyla bebegi strese sokmuyalim dedi.Annem gelldi evime gectim birazcik rahatladim stresim azaldi.
Nazan gecmis olsunn rahatsizlanmissin.
Cigdem canim esin ise baslamis cok sevindim hersey gonlunce olsun canim benim.
Burcum nasilsin ?
Buketim ben nazli kizimi bekliyorum sen nasilsin yagmur nasil?
Allahım ne uzun zaman oldu herkesi çok merak ediyorum ama işler ve oğlum sağolsun giremiyorum siteye... seviyorum sizi çok çok iyi olun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?