Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

Sağol cnm en ufak bişe bile telaşlanmaya yetiyor.allah dermansız dert vermesin yavrularımızı bizleri korusun inşallah..Amin...
canım geçici bir durumdur hiç merak etme dr zaten gerekeni vermiş, damlayı çoğaltmış sen kalbini ferah tut lütfen. gerçekten iyi düşündükçe herşey iyi olur Allahın izniyle, kötü şeyler aklına getiripte hem moralini hemde enerjni bozma.
kuşum sen hangi marka mama aldın, benimki bebelac, üzerinde aylara göre verilmesi geren cc yazıyor ve 4 aylık olunca 180 içebilir yazıyor. ama tabiki 180 içemiyor, en fazla 150 şimdilerde. ama işte benim sütümde az tahminime göre ve çocuk aç kalıyor, aç kaldığı içinde midesinde yer oluyor heralde. zaten dediğim gibi son gittiğimde ebe pek yeterli bulmadı kilo alımını, maşallah görüntüsü iyi de en az 600gr alması gerekiyormuş, bizim bıdık 550 gr almış. ayrıca şimdi sen dr a sorsan ek gıdaya yavaş yavaş geçelimmi diye, sana kesin kızar, ne gıdası anne sütü diye tuttur, ama sonradan bu tadları geç almaya başlarsada ömür boyu her yyeceğe mırın kırın yapan yemek seçen bir çocuk olma ihtimali yükseliyor. onun için herşeyden tattır, bak doyurucu ver demiyorum bende doyurucu vermiyorum zaten. işe başlayınca benimde işyerinde süt sağacak yerim yok onun için sabah emziricem, akşam gelince emziriri bide gece uyanınca filan artık öyle idare edicem ama tabi ben 6 aylık olunca başlayacağım şimdilik durumlarım öyle gösteriyor. ama yani anne sütü veya mama verme konusunda çokta strese girme kendini yıpratma, zavallım yetimhanede büyüyenler veya annesinin sütü hiç gelmeyenler veya ne bileyim üçüz dördüz olanlar hep mama ile büyüyor ve maşallah hepside sağlıklı akıllı cin gibi çocuklar oluyorlar. çok kasma yani herşey olacağına varır, hepimizin çocukları Allaha emanet olsun en önemlisi o.

İnşallah yasemin işte insanın elinde değilki yapacak bişe yok allaha dua edip ilaçlarını düzenli vermeye çalışacağım inşallah iyileşecek daha da bişe olmayacak :)) burcunun da duaları sayesinde de inşallah:) yasemin maşallah ya çok tatlı yavruşun:))

c
canım geçmiş olsun Allah şifa versin..

ben sma veriyorum..daha önce milupaydı..milupada öyle yazıyodu.demekki mamadan mamaya fark var..anacım doysunda ha 150 ha 120..ama dediğin doğru kasmamak gerek..aç kalmaz Allahın izniyle..bende bugün ilk defa kaşığın ucuyla yoğurt verdim ağzına..şapırdattı:))bende en az 6 aylık olana kadar öğlenleri gidip geeyim diyorum..ek gıdalarla takviyelerle 6 aydan sonra süt sağması daha kolay hale gelir..Allah kolaylık versin hepimize..ben sanırım biraz korkuyorum..bastırdım bazı duygularımı..yetişememekten yapamamaktan yeterli gelememekten korkuyorum...aklımda sürekli planlar yapıp duruyorum..ev işlerine yemeğe çamaşıra bulaşığa nasıl yetişirim durup durup düşünüyorum..sanırım korkuyorum..

buketciğim bunları düşünüp kendini strese sokma herşeye yetişip mükemmel olmak zorunda değilsin böyle düşün eşinden kayınvalidenden yardım iste,evin biraz pis olsun çokmu önemli yavrunla geçireceğin zamanların kıymetini bil bu zamanlar geri gelmeyecek herşeyi yaparım diye de kendini kasma lütfen

bu arada sen yazınca aklıma geldi en iyi mama sma imiş yıllardır var olan bişey zaten bizim küçüklüğümüzde bile varmış,diğer markalar yerine sanırım en iyisi o

Özlem cim Günaydin canım benim bukete yazdığın yorum gerçekten süper. Herşeyi mükemmel yapamayız bu fikre kendimizu alistirirsak daha rahat ederiz. Bende oyle oluyorum ara ara düşünüp duruyorum gamli Baykuş gibi ama Allahtan etrafimdakiler beni duzeltiyor. Hep bana verdikleri örnek şu; yetimhanedeki bebekler eger buyuyorsa senin bebegin bukadar ilgiye alakaya beslenmeye elbette sağlıklı büyür Allahin izniyle diyirlar buda bana mantikli geliyor ve rahatliyorum. Bak dun aksam dolabi actim bir kutu susamli biskuvi yere sacildi resmen. Hemen haliyi ortadan ikiye katlayip attim kenara hala da öyle duruyor amannn dünyanın işini bizmi bitirecegiz be elbet hayat bi şekilde sürüp gidecek yani ben kafama taksamda takmasanda...
ama tabi haftada bir bende cinnet gecirmiyor degilim. Arada bi banada geliyorlar herşey ust üste geliyor betul agliyir kakasini yapip butun kiyafetlerini batirmis oluyor ayni zamanda bir yandan kusuyor bir yandan karin açlığı başlamış olup feryadi basiyor. O sirada işyerinden telegon geliyor acil bilgisayardan Bağlan diyorlar. O sirada kapi çalıyor ve eve bir bakıyorum savaş alani yaninda toplu kalir o derece almış başını gidiyor ve akşama da yemegim yok tabi henüz:))))) işte böyle gunlerde feryadi kopariyorum bende bir insan olarak. Ama hep kendine telkin ver rahat olmaya calisin anneler mukemmelligi birakip bebeklerinizle kaliteli zaman gecirmeyi önemseyin. Benim sutum yetmediği ilk zamanlar baktim artik Betül e kizmaya basliyorum farkinda olmadan cocuk ne yapsin doymuyor ve ağlıyor hakli olarak bende mükemmel anneyim ya mama vermiycem diye direnip onuda kendimife yipratiyordum. Gerek yok arkadaşlar yapmayin boyle o cocugun sefkate sakin bir anneye ihtiyaci var en fazla olarak. Karni bi sekilde doyat ama o hisleri ona anneden baska kimse veremez. Bende mükemmel degilim herzaman dediklerimu bende uygulayamiyirum ama elimden geldigince böyle düşünüyorum. Amma konuştum tamam susuyorum

senin yorumunda harika canım mükemmel olmaya çalışmasak zaten sorun ortadan kalkıyor tabiki yapmamız gereken işi yapacağız ama önceliğimiz o olmayacak dediğin gibi bebeklerin annenin şefkatine ilgisine ihtiyacı var iş nasıl olsa hallolur,ve tabiki başka hiç bi işle ilgilenmeyin bebeğin üzerine titreyin de demiyorum herşeyin fazlası zarar hayattanda fazla kopmamak lazım

Betül ve Yağmur.. ikinizede bayıldım.. Rabbim özene bezene yaratmış.. Nasıl güzeller.. MaşaAllah.. Gözlerinizde ayrı bir güzeell.. bi daha bi daha baktım.. çok tatlısınızz sizz yaaa.. ikinizede felak-nas okudum.. Rabbim inşAllah sağlık, huzur hayırlı uzun ömürler nasip etsin..

Buket.. Sütü akşamdan sağınca evet azalma olabilir gün içinde sağma olasılığın yok mu? Sen eksilttikçe sütü o yerine gelicek ama akşamdan akşama sağdıkça eve gelip yağmur da emicek o zaman bir azalma söz konusu olabilir. keşke işyerinde sağabilsen o zaman büyük rahatlık olucak.. işyerinde yakın cafe pastane yok mu oralarla gidip görüşsen öğlenleri gidip orada sağsan işyeri uygun değilse.. ama olmazsa şu var çok bebek var gerçektende hiç anne sütü alamamış ve maşaAllahları var ki senin Yağmur 4 aylık kısmetse ve bu zamana kadar zaten emdi Allah ın izniyle emmese bile artık onun bağışıklığı gelişmiştir..

Ek gıda konusunda benim ablamın oğlu memeyi hiç almadı doğduğu ilk anda mamayla başladı 2,5-3 aylıkkende ek gıda tattı ve 4-4,5 aylıkken normal ek gıdaya geçti herşeyi verdi ablam şu an inanılmaz yemek seçiyor.. bende aynı şekilde annem senin zamanında biz bilmezdik ek gıda falan diyor yediklerimizden 40 gunlukten itibaren tattırırdık diyor ki ben asla sebze yemeği sevmiyorum ve yemiyorum.. bu biraz damak tadıyla alakadar heralde.. geçen atv de salı günleri zahide var ya orada çocuk dru çıkıyor o diyor ki anne gebeliğinde neye meyilliyse çocuk onu severek yiyecektir.. anne herşeyi severek yiyorsa çocukta severek yiyecektir.. anne seçiciyse çocukta aynı şekilde.. Sütü olan kişi bence ek gıdaya geçmek için acele etmemeli bu benim düşüncem.. drumuz diyor ki hayatı boyunca o gıdaları yiyebilir ama anne sütünü sadece bu dönemlerde içebilecek o yüzden aceleye gerek yok.. ama bebek mamada alıyorsa o zaman bende olsam hiç geciktirmeden ek gıdaya geçerdim.. bi yumurta, yoğurdun da vitamini alsın..

Gamze çok gçmiş olsun bebişine.. Hırıltısı falan durur korkma ilaca da başlamışsınız.. Bizim elif grip olduğunda ben her gün sarımsak yuttum antibiyotik değerindeymiş sen yedikten 1 saat sonra süte karışıyor ve Tuğra daha çok memede kalıcak çok faydasını görüceksn, lutfen hergün bir sarımsak ye lutfen şifa niyetine ye..

Bircann gözünüz aydınn.. Allah hep sağlık sıhhat huzur,uzun ömür versin bebeşine..bebişinde gaz varmış heralde zinco biz çok kullandık onu çok düzenli içirmek gerekiyormuş saatli olarak.. bizde bir işe yaramadı.. sap sımlex çok işe yaradı bize.. bide burada da sağolsunlar tavsiye etmişlerdi rezene içersen çok çok faydalı.. inan biz acillere gidiyorduk rezenenin inanılmaz faydasını gördük ve aynı zamanda sütününde yağ oranını arttırıyor böylelikle sütün bebeğine daha çok yarıyor.. ben rezeneyi aktardan aldım kendim demledim kaynattım günde 3 kez içtim.. şu an hala içiyorum.. inşAllah sizede şifa verir..

milupada şeker çokmuş dye duydum sma ya geçtim..veriyorum ite yatmadan evvel..

özlem yaso ..haklısınız..mükemmel olamayız..düşünmekten kafayı yiyecem..dünya telaşı bunlar boş..kafamda durmadan lan yapıyorum..hepsine yetişemem ki..

haklısın canım sende haklısın..

kızlar bu sabah çok tavsiyede bulunmuştum ama 1 saat önce resmen sinir krizi geçirdim üstümü başımı yırtıp avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım dakikalarca bağırdım ağladım kendimi sokağa attım vs vs vs.... bir bebek hiçmi susmaz hiçmi birşeyden memnun olmaz, hiçmi kendi kendine vakit geçiremez hiçmi bir başkasının kucağında durmaz hiçmi hiçmi hiçmi...... uzar gider bu liste. gözlerim balon gibi başım ağrıyor resmen hayaımda ilk defa sinir krizi nedir öğrenmiş oldum. çok zormuş çok, anne olabilmek ayrı bir zor, olduktan sonra ona bakabilmek ayrı bir zor. off Allahım sen beni affet ama ben çocuk bakmak için yaratılmamışım diye bağıra bağıra ağladım. 9 ay zaten ev hapsindeydim biliyorsunuz yattım bir fiil, doğum oldu arkasından bu kızın yanından 5 dk ayrılamaz oldum durmuyor susmuyor diye, evin balkonuna bile haftalardır çıkmadım düşünün. amannn işte böyle zor zor zor zor zor.........

yasemiin Allah kolaylık versin hani bazen neden olmuyor diye sorguluyoruz ya demekki tamda bu sebeplerden olmuyormuş, herkezin bi dayanma gücü vardır Allah kimseye altından kalkamayacağı bir yük vermez azıcık sabır,mutlaka altından kalkarsın canım

Son düzenleme:
[TABLE="class: cms_table_grid, width: 700, align: center"]
[TR]
[TD]asyamca / Gülhan[/TD]
[TD]13.03.2014 perşembe[/TD]
[TD]Ailesine huzur ve bereket, evladına uzun ve sağlıklı bir ömür[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

duanı okudum Allah kabul etsin..

kuşum sakin ol..sabır dile Allahtan.elbet geçecek büyüyecek..öyle düşünmek gerek..annenlere yakın değilmisin..yardım iste..

Canım benim ne desen haklısın elbette, ama karşında savunmasız bir insan var Allahın yarattığı, düşünemeyen, anlamayan tamamen sana bağımlı yaşayan bir bebek, senin canından bir parça, bunların hepsini sende biliyorsun, evladını deli gibi sevdiğinide biliyorum, iş paylaşımı yap kocana bazı işleri bırak, mesdela ütü hep o yapsın, annen gelsin yemegi yapsın, evin temizliği içinde birini bul haftada bir gelsin, sende imkanın olursa Betül uslu durduğunda, kuaföre git, ağda yaptır saçını kestir, çik kendine bir kıyafet al, 1 saat bile olsa dışarı çıok tek başına, ruhun sinirlerin yorulmuş tebdili mekanda ferahlık var, endişelenme, ben şunu yapmazsam ne olacak diye düşünme, ben evden gidersem Betül ne yapar diye kaygılanma, biraz kendine vakit ayır lütfen, bir akşam eşinle çık dışarı, herşeyi sırtına yükleme, tüm yükü kaldırmak zorunda degilsin, Allah yardımcın olsun, Rabbim ya sabr ismiyle sana sabır versin seni sakinleştirdir, yeşil gözlü kuzuma da sakinlik versin, ona şimdi bir daha nas felak okucam

GÜLHAN canım duanı okudum, Rabbim evladına sakinlik ve sağlık versin, evine huzur ve bereket versin

canlarım teşekkür ederim Allah razı olsun destekleriniz için, hayatımda ilk defa böyle birşey yaşadım ve ruh hali olarak savaştan çıkmış gibiyim yorgunum bitkinim... şimdi internetten araştırdım ne oluyor bana böyle diye, meğersem doğum sonrası depresyon olurmuş böyle ilk 1 yıla kadar herhangi bir zaman diliminde olabiliyormuş... sabahki yazılarıma enerjime bakın birde akşama doğru yaşadığım olaya! zaten 9 ay sıkıntılı geçti,üstüne 4 ayda böyle yani 1 seneyi geçgin bunaltılı bir şekilde yaşıyorum, en sonunda patlak verdi. eşimde şehir dışında 1 haftadır, onun eksikliğide var, annem üst katımda ama betül hiçkimsede susmuyor durmuyor yapışık ikiz gibiyiz ama hayatımda dönüm noktası olabilecek yeni kararlar vermem lazım yoksa psikoloim sağlığım bozulacak ve bozulduktan sonrada hiçbirşey eskisi gibi olmuyor bununda bilincine varıp sizlerinde dediği gibi kendime vakit ayırmayı ve tüm ilgimi betülün üzerinden çekmeyi öğrenmem lazım....
hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız iyiki sizinle dertleşebiliyorum ve rahatlıyorum bir nebze de olsa..

Canım benim allah yardımcın olsun betül seni çok yoruyor ama dediğin gibi zamanla yoluna koyman gerekiyor herşeyi betülü de yavaş yavaş alıştırırsın çevrendeki insanların kucağına gittiğinde çok aşırı ağlamadığı sürece kucağına alma kucağına alan insanlar onunla oynasın zıplasın gerekirse onlara alışmaları için ellerinden geleni yapsınlar canım benim sende kendine zaman ayır yoksa bu ruh halin betülüde huzursuz eder kuzum benim

haklısın canım..kafayı dağıtmak lazım..banada 4 aydır eşim diyo seni çıkarayım diye ben hiç biyere çıkmadım..en fazla avm ye gittik hep beraber..yada bi kere yemeğe gittik yedik döndük..bende nasıl olsa işe başlayacam bebeğimden uzakaşacam diye biyere çıkmak istemedim..ama elbetteki insanın alışkanlıkları var..süregelen bir yaşantısı var..birden bire herşey değişmek zorunda kalıyor...zsamanla yoluna girer inşallah...bende kontrol manyağı oldum..gün içinde plan yapıp duruyorum..yok nevresim yıkarım yok şu yemeği yaparım yok bunu böyle yıkarım, düşünüp duruyorum...yetişememekten yapamamaktan korkuyorum sanırım..ama mükemmmel olmak orunda değiliz seninde dediğin gibi..sende zor bir hamilelik geçirdin..sıkıntılıydın...bide şimdi bebeğin sıkıntısı bindi üstüne..elbette off deme hakkımız var ama hepimiz biliyoruzki bırakıpta biryere gidemeyiz..keyfini çıkatmay bakmalıyız..elbette ağlayacaklar..biz onlara sahip olmayı ne çok istedik..Allah bizi onlarsız oları bizsiz bırakmasın...inşallah bende herşeyi yoluna koyarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…