Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

çok saolun kıslar Allah razı olsun , Özlemcim bakalım cuma gıtcem doktor bısey dıyecekmı bılmıyorum hayırlısı artıın:)

gözünn aydın olsun inşAllah, Sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin Allah ım.. o kadar çok sevindim ki anlatamam..

kızlar maşaAllah topiğe can geldi inşAllah hep böyle gider.. çok şükürler olsun..

Aaaa çok güzel bi haberr rabbim korusun sağlıkla gelsin kuzuu darısı diğer tüm dıstlara inş. Öpüyorummm

[SUB][/SUB] iyi gecelet canlarim nasilsiniz biz iyiyiz dun istanbula donduk tatil guzel gecti ama çocuk la zormus gercekten hic dinlenmedim ama degisiklik oldu adagım vardi onu yerine getirdim allah kabul etsin ins ist mevlut okutmustuk ama akrabalar balikesirde old icin bide bizim oralarda kina yandigi icin kinamizida yaktik cok sukur kizim iyice bicirik kuduruk bisi oldu ama yinede uslu bi bebek cok sukur gelelim bombalara TUGBA BURCU CANLARIM TEBRIK EDERIM NASIL SEVINDIM NASIL MUTLU OLDUM ANLATAMAM RABBIM SAGLIKLA KAVUSMAYI NASİP ETSİN INS GUZEL SORUNSUZ MIS GIBI HAMILELIK GECIRIP PIRT DIYE DOGURUN ALLAH BEKLEYEN DIGER KARDESLERIMEDE NASIP ETSIN INS GUL TECRUBELI ANNE 2 COCUKLU OLMAK NASIL INS SEN BIZE SNLATIRSIN BEN BITaNEYLE Basedemiyorum :) pasta cok hos ellerine saglik aslicim canim ins oglusun da toparlar masallah hepiniz iyisiniz allah yar ve yardimcin olsun guc kuvvet sabir versin ben ozlemcim allah saglikla kavustursun guzel haberlerini bekliyorum ayseden haber varmi dostlar bedriye nazan tuba seda yasemin buket gul cigdem meral hepinizi optum unuttugum vsrsa özür dilerim

Burcuuuum canım benim çok sevindim ne güzel haber allahım inşallah kucağına alacağın günleri de nasip eder cnm sağlıkla evlendiği torunların olacağı günleri de nasip etsin rabbim.. Ay çok mutlu oldum ya hadi hayırlısı

Tuğbacım canım benim valla ne güzel haberler bi girdim hamilelik haberleri bidaha girdiğimde de bütün Topicin hamileliğini okumayı nasip etsin allah :) gözün aydın seninde cnm allah tamamına erdirsin inşallah...

Ayrıca niye geç söylüyorsunuz tehliken varmış dua ederdik geçti ama olsun sonuçta burda olma sebebimiz belli bidaha öyle yapmayın :)
Burcum bu dua listesinde yazma beni cnm bidahakine inşallah ama ben Size okuyacam sayısız vakit oldukça sayılı oldu mu vaktim olmayabilir yük oluyo.öptüm hepinizi

Biz yoldayız denizliye az kaldı bodruma geçiyoruz işte dönüş istanbul inşallah eğer vakit olursa istanbuldaki arkadaşlar görüşmek isterim bilginize...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

cnm cok saol rabbım heıyemı gonderdı cok sukur darısı ısteyenlerın basına ınsallah
Aaaa çok güzel bi haberr rabbim korusun sağlıkla gelsin kuzuu darısı diğer tüm dıstlara inş. Öpüyorummm
amin cnm cok saol dularınızı beklıyorum hayırısıyla
cnm cok saol amın fıstık kızın cok tatlı masallah suphanallah boyle varya nanaklarını sıkcanda sevcen kız

tatlım esım ancak start verdı :) yoksa bılıyonus zor gunler gecırdık hayırlısı

Kız maşallah suphanallah, Rabbim nazardan korusun Allah kabul etsin adağinızı canım. Iyi dileklerin içinde Allah bin kere razı olsun, Rabbim senin evladına uzun ve sağlıklı bir ömür versin

çok sağol gamzecim.ohh miss maşallah size, iyi gezmeler, çok keyifli ve kolay bir tatil olsun inşallah

Günaydın herkese :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

göööönaydın canım :))))

canim allah hepimuze guzel gunler gostersin ins senindw bebisinin resimlerini gorucez ins bizimkiler buyumus olucak o zamana minicik yumuk yumuk ayy cok sevindim cok

yanaklar bal bal ins zir gunler bida gelmez canim minigin seni hic uzmesin hersey gonlunce olsun sekermi seker bi kiz dogdu icime annesi gibi

iyi tatller canim nasipse bende gorusmek isterim ins

İyi gunler canlarim...
Burcum canim takvimin hayirli olsun 40 hafta dursun insallah.Ben bu dua listesinde olamiyacagim tatile gidiyoruz zamanim olmaz .
Tugba hayirli olsun canin cok sevindim.
Asli dan minislerden haber varmi?

meralim canım hep aklımdasın ayy özledim seni, betülü gece uyuturken hep seni burcuyu sedayı aklımdan geçiriyorum... canlarım benim canlarım

Yaseminim canim benim ınan şimdi okuyorum hatırlanmak unutulmamak muhteşem bur duygu...ne yazık ki artık pek giremiyorum topige isimde yaşadığım değişiklik beni kopardı sizden...ama haberlerinizi Burcum dan Bedriyem den alıyorum...ALLAH bin kere razı olsun duaların için...

Bu arada Tuğba cim dün Burcum dan duydum o kadar mutlu oldum ki anlatamam...RABBİM sürecini huzurla sağlıkla tamamlamani sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin İNŞALLAH...

HEPİNİZ ALLAH A EMANET OLUN...BENİ UNUTMAYİN...

Zeynep , Gamze, Sabiha ve Burcu dualarinizi okudum RABBİM gonlunuzdeki her ne ise hayırlısıyla yasamanizi nasip etsin İNSALLAH

Şekerkız Tuğba
canım gözün aydın.hayırlı olsun.Rabbim tamamına erirsin,sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşallah.

Valla Gül,Burcu,Tuğba Maşşallah topikte bi uğur,bi neşe var buara.Darısı hayırlısı ile diğer burcu,diğer tuba,Seda ve Meralimin başına inşallh.haberlerin sonu gelmesin inşallah.hamilleik haberleri,doğum haberleri,mevlüt haberleri,ikinci bebişler....hep mutlu haberler alalım inşallah

Haber demişken Aslı dan haberi olanınınz varmı?kızının sarılığı geçtimi?oğlu küvezden çıktımı?eve çıktılarmı?merak ediyorum açıkçası ama rahatsız ederim diye arayamıyorum da.hani arayanınız varsa haber versinde hepimiz tek tek aramayalım.malum bebeklerin ne zaman uyuyup uyanacağı belli olmuyor,bide loğusalık..yeni doğum yapanı arayamıyorum onun için

kızlar acayip canım sıkkın ya fatih emirin üst dişleri daha çıkmadı kabarmış yemio az yese kusuyo ishal napcamı ne yedircemibilemedim çıksada kurtulsak ya üst dişelr çıkarken böyle şeyler yasayan varmı çok üzülüyorum...
maşallah canım RABBİM nazarlardan koruusn kuzuşunu AMİN canım kucağıma alayımda bende baş edebilcemmi bakıp görücem
sağol canm ALLAH isteyen hekese nasib etsin

Birçok anne ve bebeğin zorlu günleri bebeklerin diş çıkarmasıyla başlar. Bu dönemi bazı bebekler rahat, bazı bebeklerde çok sancılı bir dönem olarak geçirebilir. Sağlıklı bebekler 6–7 aylıkken diş çıkarmaya başlar ve aylarca devam eden bu süreç bebekler ve anne için zor bir dönemdir. Bebeklerde diş çıkarma genel olarak genetik düzene uyarak çıkar. Yani anne ve babanın dişleri erken çıkmışsa bebeklerin de dişleri o sürede çıkabilir.
Bebekler diş çıkarmadan önce bazı belirtiler baş gösterir. Yaşanan belirtiler değişebilir fakat genel olarak bütün bebeklerde aynı belirtilerle dişler çıkmaya başlar. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu bu belirtileri şu şekilde açıkladı;

Salya akıtmak: Hemen hemen birçok bebek 2 ve 3 aylıktan başlayarak salya akıtır. Bu durum bebekler için olağandır. Bazı bebeklerde az bazılarında daha fazla görülebilir. Bebek diş çıkarmaya başladığında daha fazla salya akıtır.

Ağrı: Bebekler diş çıkarmaya başladığında diş çıkarken diş etine basınç uyguladığı için diş etinde bazı iltihaplara neden olabilir. Bu iltihaplara bağlı olarak bebeklerde ağrılar oluşur. Bebeklerde en çok ağrıya sebep veren dişler ilk önce çıkan azı dişleridir.

Huysuzluk: Ağrının artması ve çıkan dişin yüzeye daha yaklaşmasıyla birlikte huysuzluk görülebilir ve diş tam anlamıyla çıkıncaya kadar bu durum sürekli devam edebilir. Bebekler için zorlu ve sancılı bir dönemdir.

Yanak ve Çene bölgesinde kızarıklık: Bebekler diş çıkarırken salya akıttıkları için birçoğunda salyaya bağlı olarak yanak ve çene bölgelerindeki deride kızarıklık ve çatlaklar oluşabilir.

Öksürük: Diş çıkarken salyanın fazlalığına göre bebeklerin boğaz bölgesinde salyanın birikmesinden ötürü tıkanmalar görülebilir. Bazı bebekler bu dönem içerisinde ilgiyi üzerine çekmek isteyecekleri için öksürüğü devamlı hale getirebilirler.

Ateş: Bebekler diş çıkarırken ateş görülmesi bazı beklerde görüldüğü gibi bazı bebeklerde de görülmeyebilir. Ateş başka hasatlıklarında başlangıcı olabileceği için yüksek ateşte bebek mutlaka bir hekime götürülmelidir.

Isırma: Bu durum hemen hemen birçok bebekte görülür. Dişlerin çıkmasına bağlı olarak dişlerde kaşınmalar olur. Bebekte rahatlamak amacıyla elline geçen her şeyi ısırabilir.

İshal: Bebekler diş çıkarırken daha fazla tükürük ürettikleri için bağırsaklar hızlı çalışabilir. Fakat ateş gibi ishal de diş çıkarmadan kaynaklanan bir durum olmayabilir. Bebeğin eğer bir günden fazla süren bir ishali varsa mutlaka bir hekime götürülmelidir.

İştahsızlık: Bebekler verilen katı gıdaları bu dönemde reddedebilirler. Bu olağandır. Endişelenecek bir durum yoktur. Bebek sıvı gıdalardan gerekli besini alabilir. Diş çıktıktan sonra iştahı yerine gelecektir.

Uykusuzluk: Diş çıkarken yaşadıkları ağrıya bağlı olarak geceleri uyumada güçlük çekebilirler. Anne bu durum karşısında bebeğini sıvı bir gıdayla besleyebilir. Bebek bu durum karşısında sakinleşebilir.

Kulak Kaşıma-Çekiştirme: Bebek diş çıkarırken yaşadığı ağrıdan ötürü kulaklarında ağrı hissedebilir ve kaşıyabilir. Fakat kulakta iltihap başlangıcı olabilir. Doktora götürülmesi gerekebilir.

Diş Etinde Kanama: Diş çıkarken diş etine baskı uyguladığı için bazı küçük kanamalar olması normaldir. Bu şekilde oluşan kanamalar mavi benekler halinde diş etinde görülebilir. Buzlu bir pamuğun diş etine koyulması diş etini rahatlatabilir.

Anneler bebek diş çıkarırken neler yapabilir?

—Bebeğin yüzünde oluşan kızarıklıklara nemlendirici kremler uygulanabilir.

—Soğuk gıdalar verilebilir. Meyve püreleri çocuk için daha iştah açıcı gelebilir.

—Daha fazla su ve sulu içecekler vererek ishal olduğunda kaybettiği suyu tekrar bünyesine kazandırabilirsiniz.

—Diş etinde oluşan ağrıları dindirmek adına soğuk ve sert meyveler verebilir. Ağrıyı dindirebilirsiniz.

—Dişlerini kaşımaları için piyasada satılan kaşıyıcılardan alabilirsiniz. Fakat bunları buzdolabında bekleterek verirseniz bebek diş etlerinde daha çok rahatlama hissedecektir.

BUNLARA BAKILIRSA DİŞTEN KAYNAKLI...

İyi gunler canlarim...
Burcum canim takvimin hayirli olsun 40 hafta dursun insallah.Ben bu dua listesinde olamiyacagim tatile gidiyoruz zamanim olmaz .
Tugba hayirli olsun canin cok sevindim.
Asli dan minislerden haber varmi?

allah razı olsun tümayım, tatilinize kazasız belasız güle oynaya gidin, çok güzel ve huzurlu geçsin inşallah, bu arada yeşil elma bulantılarımı biraz olsun rahatlattı :) sağol tatlım

Zeynep , Gamze, Sabiha ve Burcu dualarinizi okudum RABBİM gonlunuzdeki her ne ise hayırlısıyla yasamanizi nasip etsin İNSALLAH

meraaaaaaaaal minikimmmmmmm, senin burda olman ne güzel pek güzel :)) Allah razı olsun

Zeynebim benim de haberim yok özlem arayıp soruyor, o bize bir cevap yazar mutlaka ,bu arada seni de yazdım listeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…