- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- 398
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #46.241
gelelim doğum hikayemizeee;
pazar günü hastaneye yatış pzts doğum olarak planlanmıştı biliyorsunuz,ben pazar günü evde çamaşır ütü yemek falan uğraşıyordum akşama gideceğiz evde yapılmadık iş kalmasın diye (malum evde kaynımla birlikte yaşıyoruz yemeksiz kalmasın,üstü başına giyecek elbisesi olsun falan diye) sabahtan beri sık sık tuvalete gidip duruyorum adet olacak gibi de ağrım var bacaklarım falan ağrıyor ama ben pek takmıyorum işe güce daldım,çamaşırım da ıslaklık var ama suyum gelse bilirim diyorum sıcaktan herhalde diye düşünüyorum,çamaşırımı değiştim baktım oda ıslandı ablamı aradım anlattım suyun geliyo hastaneye git dedi nerden biliyorsun belki değildir dedim ben hala yemek yapmakla uğraşıyorum bu arada eşimi aradım suyum geliyo dedim işteydi eve gelsin diye çağırdım ama ben çok sakinim annemi aradım gelsin yanımda dursun diye yemeği ona devrettim duşa girdim herkes bi telaşlı eşim arıyo hadi git hastaneye ben oraya geleyim diyor yok eve gel diyorum ablam arıyo hadi gittinmi annem başıma dikilmiş hadi hadi diyip duruyo ben hariç herkes telaşlı o arada nişanımda geliyo evden çıkıyoruz 14:30 du sanırım hastaneye gittik giriş yaptık yukarı çıktık derken 14:50'de doğum haneye aldılar beni hemen sancılarım 5 dakikada bir geliyordu,açılmam 4cm di bebek kanala oturmuştu hadi iyisin doğuruyorsun dediler bana,giydirdiler lavman falan yaptılar aradan 1 saat geçmişti sanırım suni sancı vereceğiz dediler o ara açılmam 5,5 cm oldu demişlerdi gerçi daha sonra 5 dediler ama anlamadım hangisi doğru,yan odada bas bas bağıran biri niye bu kadar bağırıyorki diyorum tamam sancı var ama bağıracak kadar bişey yokki diyorum ,suni sancıdan sonra benim sancılarda arttı sürekli de suni sancıyı arttırdılar saat 17:00'ye kadar zaman çabuk geçti ama ondan sonra geçmedi sanki sancılar arttı ben kendi kendime kızıyorum salakmısın ne normal doğumu sezeryan olup kurtulsaydın diyorum bi daha doğurursam normal istemem diyorum neyime güvendim diyorum kızıyorumda kızıyorum kendime haa bu arada sancılar sıklaşana kadar her sancıda ayetel kürsi okudum sizlere dua ettim ama sonra can havli ile hepsini bıraktım ve bende artık bağırıyordum dayanamıyorum epidural istiyorum diyordum ama hemen vermediler yok bebek hazır olacak yok açılma artacak halbuki doktor 3cm den sonra bebek kanala oturunca veririz demişti,ben ısrarla epidural diyorum neyse epidural yapacak olan 2 kişi geldi yanlarında yanlış malzeme getirmişler doğrusunu getirmeye gitti epeyce gelsin diye bekledik tam geldi doktor dur açılmaya bakacağım dedi baktı 7cm di sanırım bebek inmiş epidural yapamayız dedi iptal ediyoruz dedi saat 19:15 beni ıkındırmaya başladılar ıkınıyorum ama nefesim yetmiyor yarıda bırakıyorum hızlı hızlı nefes alıyorum yapma diyorlar ıkınmayı kesme diyorlar ama nefesim yetmiyor diyorum her sancı geldiğinde ıkınmamı istiyorlar her seferinde ben yarıda kesiyorum yapamıyorum diyorum hatta bir ara bak bebeğinin kafası burda simsiyah saçları var diyorlar o iyi sen ıkın diyorlar,neyse böyle böyle geçiyor zaman doktorum geldi hazırladılar doktor ıkınmazsan bu aşamaya gelmene rağmen sezeryana alırız diyor,kesi yapmak için iğne yaptı kesi attı ben biryandan ıkınıyorum hatta o kesiği yerden galiba eliylede baskı yapıyordu bir kaç kez ıkındım galiba sonra tamam artık ıkınma dediler oğlum gelmişti çekti aldılar onu ben çok yorulmuştum hiç halim kalmamıştı konuşmaya bile dermanım yoktu sorulara kafa sallayarak cvp veriyordum,ama oğlumun çıktığı an bi rahatlama bi boşlama oldu oğlumu sarıp sarmaladılar göğsüme koydular öptüm onu ağlıyordu sonra aldılar , benim dikişlerimi yaptı gitti doktorum,sonra diğer asistan doktor estetik dikişi yaptı onu yaparken biraz rahatsız oldum iğne deriye çok etki etmiyormuş sanırım biraz hissediliyordu kendimi kastım biraz birde titreme aldı bacaklarımı böylelikle herşey bitmişti doğum 20:02 de oldu ben ameliyathaneden 20:30 da çıktım ama oğlumu hemen vermediler oksijenlenmesi iyi olmamış sanırım küvezde tuttular biraz o arada geçen zamanı net hatırlamıyorum 1-1,5 saat olabilir
Doğum hikayeni ilk okuyan benim sanırım. Sakinligine hayran kaldım. Ben yerinde olsam soluğu hemen hastanede alırım sanırım.
Maşallah iyi dayanmissin... darısı başıma inşallah :)
Insallah bol bol sütun olurda oglusuna yarar canım... sen moralini yüksek tut ki sütun artsın...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.