- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.637
- 248
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #47.241
ayyy buket maşallah çok tatlı olmuş yağmur yaa, kızzzzz sen heleki nasıl zayıflamışsın öyle anammm maşallah, darısı başıma yarabbimmmm :))) yahu şu siteye resim yüklemeyi beceremedim ben birtürlü nasıl yapıyorsunuz arkadaş!Kicisimin doğum gunusu:)))
aşağıda dosya yüayyy buket maşallah çok tatlı olmuş yağmur yaa, kızzzzz sen heleki nasıl zayıflamışsın öyle anammm maşallah, darısı başıma yarabbimmmm :))) yahu şu siteye resim yüklemeyi beceremedim ben birtürlü nasıl yapıyorsunuz arkadaş!
evet kuşum 36+2 de doğum yaptım, hiçbir iğne vurmadılar, maşallah betülün kilosu zaten 3,660 gr, boyuda 50 cm di, yani maşallah normal 9 aylık çocuk gibi doğdu zatenYasooo 36 mi?? Aa maşallah kızzz, peki,sonrasında kuvezde falan yattımı bir sorun yaşandımı? Ve öncesinde sana çiger geliştirici vurdular mi? şimdilik sorularım bunlar :)
tatlım çok geçmiş olsun ALlah şifa versin inşallah, birdaha yaşatmasın.Benimde öyle cnm hastanede 14 9 oluyordu evde bişe yok. Ama şimdi bişeye üzüldüm mü düşüyor gecen eşim hastaye kaldırıldı macta sakatlandi ben bayiliyodumm doktor farketti yatirdi beni tansiyon ölçtuler alamadilar sonra dinlendim ayaklarimj kaldırdılar 10 5 çıktı panikten düştü mide bulanTisi ter bosaldim fena bise allah kimseye vermesin inşallah
ayyy doğru yaaa bende öyle haftasonu gidip oynarlar ya hani iş arkadaşları filan öyle düşündüm kuşum.:)) diğer yuvarlak şeyler işte bizim şimdiki süt üretim merkezlerimiz :)))))Oy buket maşallah cnm iyiki dogdu öptüm onu çok :)
Tesekkurler burcum
yasemincim başka yuvarlak merakları ne hahaha:) cnm eşimin mesleği top oynamak cnm mecburiyetten inşallah bidaha kötü şeyler yaşanmaz
Allah iyiliğini versin cnm :) oda güzel top delileri :)ayyy doğru yaaa bende öyle haftasonu gidip oynarlar ya hani iş arkadaşları filan öyle düşündüm kuşum.:)) diğer yuvarlak şeyler işte bizim şimdiki süt üretim merkezlerimiz :)))))
Catin darsa cnm belkide normal doğumu önermez doktor. Kasılma demek açıklığa mı sebep oluyo buscapon ağri kesici değil mi ne alaka kiCanlarım, bugün çatı muaynesi oldum, güzel birsey degil ama herkesin abartttıgı gibide korkunç zor degil. Neyse hammdolsun kasilmalara rağman hiç açılmam olmamaiş, ve çatın çok darmış. Bide 10 gun rapor yazdi, sonrasida. Dogum iznine ayrilicam, evde bol yatış. Allah a emanet bizim kuzucuk
Yasoo yazdiklarin cok moral verdi bana canim benim, bizim oglan 32 de 1800 gr insallah o da senin kız gibi tosuncuk doğar, maşallah betül'e
Bu arada şuan acildeyim, kasılmaları azaltmak icin,buscopan serum yapiliyor, kendi dr me de sordum uygun mu diye onayıo aldım :) hayırlısıyla evimize gideriz insallah
Yalnızken daha çok düşünüyorsun cnm oda yoruyor belki seni bol su iç susuzlukta baş agrisi yapar cnmMerhaba kızlar nasılsıniz ben de durumlar ayni yatmaya devam bas agrim çok galiba psikolojik ben dişten sanıyordum ama bu aksam psikolojik olduğunu anladım basımın ağrısı esim eve gelince geçiyor o evden çıktığı gibi de başlıyor evde can sıkıntısından galiba yada annemin dediği gibi bende enes atak var annem bana diyor sende panik atak değil enes atak var esime fazla bagliligimla dalga geciyor
Burcum canımm çok geçmiş olsun ama varya aynı benim yolumdan geçiyorsunCanlarım, bugün çatı muaynesi oldum, güzel birsey degil ama herkesin abartttıgı gibide korkunç zor degil. Neyse hammdolsun kasilmalara rağman hiç açılmam olmamaiş, ve çatın çok darmış. Bide 10 gun rapor yazdi, sonrasida. Dogum iznine ayrilicam, evde bol yatış. Allah a emanet bizim kuzucuk
Yasoo yazdiklarin cok moral verdi bana canim benim, bizim oglan 32 de 1800 gr insallah o da senin kız gibi tosuncuk doğar, maşallah betül'e
Bu arada şuan acildeyim, kasılmaları azaltmak icin,buscopan serum yapiliyor, kendi dr me de sordum uygun mu diye onayıo aldım :) hayırlısıyla evimize gideriz insallah
ayy canım yat yat bizim karpuz bebeklerimiz yata yata büyüyor napalım. bende az yatmadım ohh üstüne bide 24 kg almıştım sefam olsun :)))) 8 kilosunu hala veremedim tabi...Merhaba kızlar nasılsıniz ben de durumlar ayni yatmaya devam bas agrim çok galiba psikolojik ben dişten sanıyordum ama bu aksam psikolojik olduğunu anladım basımın ağrısı esim eve gelince geçiyor o evden çıktığı gibi de başlıyor evde can sıkıntısından galiba yada annemin dediği gibi bende enes atak var annem bana diyor sende panik atak değil enes atak var esime fazla bagliligimla dalga geciyor
kız gamze ilk defa duydum bunu çok faydalı bir bilgi kuzum teşekkürler, bu sıra pek su içmiyorum hakkaten başımda ağrıyor.Yalnızken daha çok düşünüyorsun cnm oda yoruyor belki seni bol su iç susuzlukta baş agrisi yapar cnm
Canlarım, bugün çatı muaynesi oldum, güzel birsey degil ama herkesin abartttıgı gibide korkunç zor degil. Neyse hammdolsun kasilmalara rağman hiç açılmam olmamaiş, ve çatın çok darmış. Bide 10 gun rapor yazdi, sonrasida. Dogum iznine ayrilicam, evde bol yatış. Allah a emanet bizim kuzucuk
günaydın sevgili arkadaşlarım canlarım ballarım pekmezlerim...
yine kargalar kahvaltı etmeden işyerindeyim, gözümden kaşımdan kirpiğimden uyku akarken ayılmak için hemen topiğimize giriverdim.
Burcum canımm çok geçmiş olsun ama varya aynı benim yolumdan geçiyorsunbende acillerde çok serum yemiştim, artık sonlara doğru kendi kendime selfi yapıp anneme babama abime filan gönderip alay ediyordum kendimle :) sonrada zaten malum 36'lık betül hanımefendi çıkageldi. Allahım hayırlı ve en sağlıklı zamanda doğmasını nasibetsin mink kuzunun inşallah. bak bende açılma nezaman oldu biliyormusun. hani nişan denilen bir kanama oluyor ya, işte o nişan geldikten sonraki doktora gidişimde açılma olmuştu, ve zaten hemen yatırdılar hastaneye sabahıda doğum yaptım. büyük ihtimalle açılma olurken kanama oluyor. yani sancım var diye korkma açılma öyle kolay birşey değil, insanın canını yakan bir ağrı ile geliyor akabinde nişanı görüyorsun zaten. ama korkulacak bişey yok, nişan geldikten hemen sonra doğum olmuyor, ah benim akılsız kafam şimdiki aklım olsa nişanı görüncede direk gitmezdim boşu boşuna suni sancıyı yedim durdum sabaha kadar iyice açılsın diye. kendi haline bıraksam mutlaka kendi sancılarımla iyice açılma olurdu, tık diye gittiğimde doğum yapardım. işte acemilik :)
ayy canım yat yat bizim karpuz bebeklerimiz yata yata büyüyor napalım. bende az yatmadım ohh üstüne bide 24 kg almıştım sefam olsun :)))) 8 kilosunu hala veremedim tabi...
kız gamze ilk defa duydum bunu çok faydalı bir bilgi kuzum teşekkürler, bu sıra pek su içmiyorum hakkaten başımda ağrıyor.
BAK BENDE MENÜMÜ YAZAYIM .. tabi şimdiye kadarki... 7-8 tane bebek bisküvisine 1 kaşık labne 1 kaşık pekmez yarım ceviz, yarım yumurta sarısı katıp suyla ezip sabah yediriyorum. öğlen bi çorbası olyorki senin fikrin muhteşemmiş..ben her sabah kalkıp ne pişirsem diye düşünüyorum..sonra saat 4-5 gibi meyve yoğurt yada mam yiyo..akşamda biz geldiğimizde ne varsa ondan veriyoruz azcık..emziriyorum felan akşamda öyle geçiyo..sonra 8.5 gibi uyutuyorum 4 ölçek mama yapıp yedirip..sonra gece 12-yada 1 de yine uyanıyo yine 4 ölçek mama veriyorum. sonra saat 4 de yine uyanıyo meme yiyo busefer..6 dada uyanıyo yine meme yiyo sabah 7 den 7, 5 a kadarda i sağpa bi sola bi amuda kalkıyo yine uyanıyo..durum bu..kilosu kilo alması iyi..benim doktor ara öğün vermeyin yemeklerden yesin dedi.. ara öğün verirseniz zayıflar asıl öğünlerden alması gerektiğini alamaz dedi..1 yaşına gelmiş çocuk ailesiyle sofraya oturur dedi..artık ne var ne yok sizinle yiyecek dedi..ama ne yapacağıımı bilmiyorum yaso..benim evde her zaman 4 4 lük yemek olmuyo..ben eve geliyorum saat 7.5.. yemek ye çocugu uyut oluyo saat 9.. bazen bende onunla birlikte sızıp kalıyorum..lazımki kalkıp yarının yemeğini yapayım..oda her zaman olmuyo.. napacam yaso yaa..bana pratik bişeler lazım..bildiğin kitap kaynak yada forumdan sorabileceğim birileri varmı..bişeyler araştırmam ve bir çare bulmam lazım bu işe..bak doktora bu ay soracaktım gece kalkmaları nasıl azaltırım diye soramadım unuttum..nasıl azaltacam bilmioyorum..e bana kadir oluyo gece uykyu alamayınca günüdz işte kafam şişiyo akşam 7.5 da evdeyim e saat 10 a kadar hiç oturmamışım düşünün bünye dayanmıyo..bi yol bulmam bi düzene koymam gerek napacaz yaavv..çok dertliyim çokk:))Buketcim, betül 6 ay emdi ve sonrasında devam sütü ve çorbaya ve meyve vermeye başladım ben zaten. normal yemek yemesi konusunda çok hevesli ve aceleciydim, çünkü daha geç vakte bırakılınca yeme konusunda sıkıntı olduğunu çok kişiden duydum. yani daha kendini bilmeden ağzının tadını anlayamadığı dönemlerde herşeyi azar azar vermeye başladım.
şuanki beslenme şekli şu:
* sabah uyanınca 120 cc günlük sütün içine 2 dilim kızarmış eti bebek ekmeği + YARIM yumurtanın sarısı ve beyazı + 1 kibrit kutusu kadar labne peyniri + 1 çay kaşığı fındık ceviz bedem fıstık karışımının rondoda çekilmiş hali + 1 tatlı kaşığı pekmez.
* sonra saat 11-12 arası uykuya geçerken 70 cc suya 50 cc günlük süt koyup 1 kaşıkta bebelac 4 numara toz devam sütünden ekliyorum.
* öğlen yemeği olarak içine pataes,enginar,brokoli,havuç,fasulye,bezelye,pirinç,bulgur,kabak,kırmızı mercimek,kıyma ve 1 kaşıkta irmik koyarak yaptığım ve, yaptığım gün hemen buzdolabı poşetlerine 1 yiyimlik olarak koyduğum çorbadan hergün 1 poşet çıkarıp öğlen taze taze onu içirmeye çalışıyorum.
* sonra saat 16:30 gibi büyük zorluklarla tekrar uyutmaya çalışırken yine 70 cc suya 50 cc günlük süt koyup 1 kaşıkta bebelac 4 numara toz devam sütünden ekliyorum.
* saat : 18,30 gibi yarım muz ve yanına ya yarım elma, ya yarım armut gibi bir meyve daha ekleyip blendırla püre yapıyorum o şekilde meyve saati oluyor.
* akşam yemeği olarakta artık evde ne piştiyse et tavuk balık ıspanak köfte vs her ne varsa, yedirebildiğim kadar, çok zorlamadan ama üstün bir uğraşı sergileyerek onlara alıştırmaya çalışıyorum. çok sevmediği bir şey ise eğer çok zorlayıp onu yemek yemekten soğutmak yerine hemen bir çorba ısıtıp onu veriyorum öyle günlerde. evde mutlaka kurtarıcı bir çorba olmalı yani hergün. zaten olmasada benim buzluktaki sebze çorbalarım sağolsun :)
* sonra yatma vakti gelincede yine yukarda anlattığım şekilde sütünü hazırlayıp veriyorum.
gece 4 te kalkıp bir parti daha süt veriyordum 1 yaşına kadar, ama artık kestim, eğer ağlamazsa huysuzlanmazsa vermiyorum, normal insanlar nasıl gece bişey yemiyorsa o da normal insan olmaya başlasın artık dedim. Dr da bunu onayladı.
Uyku durumu tabiki kolay değil, çok kolay uykuya dalmıyor, tam daldı derken uyanıyor vs, yani akşamları beni benden etmeden uyumuyor:) gece ise değişken uyuyor yada uyumuyor diye bir yorum yapamıyorum çünkü hiç belli olmuyor. Biliyorsun betülün 10 gecede 21 kere uyanma rekoru var yani, o yüzden bana lütfen uyku soruları ile gelmeyin arkadaş!!! :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?