Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

ay herkes uykudan müzdarip..yeme olayına gelince bende baktım bu iş böyle gimez yeme düzenim değişecek..dün yine kızı uyuturken bende sızıp kalmışım(nasıl uyuttuğumu aşağıda yasemine özetleyeceğim). sonra gece 11, da kalktıp gittim mutfağı topladım. yemek yaptım iki tv izledim saçımı yıkadım yattım saat 1.5 du...ama sabah bi sıkıntım olmadı..zaten bölük pörçük uymaya alıştım demekki..böyle daha iyi oldu..

şimdi nasıl uyuttuğumu anlatayım..benimki de 4 ölçek mamayı yemeden uyumuyo. yiyo emziği alıyo kafayı koyuyo yatağa;(Bizim yatak) sonra bende yanına yatıyom..sırtına vuruyom ninni söylüyom ama bizimki başlıyo dönmeye bi sağa bi sola bi yukarıyo bi kalkıyo yatağın başından tutuyo bi yattığım yerde benim kucağıma geliyo bi omzumda yatıyo sonra kafayı kaldırıyo bidaha ya yastığa koyuyo ya başka yere koyuyo ya amuda kalkıyo her türlü akrobatik hareketi yaptıktan sonraaa bende yoruluyorum artık sızıpo kalıyorum.. diğer konuya gelince onuda aşağıda özetleyeceğim..

Kizlar halvet konularına girilmiş biz tamamen tükkanı kapattık hamileligimden buyana tık yok 3 ayı doldurunca bi denemeye çalıştık yarım yamalak ondan beri hic icraat yok 1 sene oldu diyebilirim

şimdi özlemcim cvede gülcüm.. bizdede 1.5 senedir tık yok..bende hiç tık yok..zaten ilk zamanlar canım çok acıyodu..kendimi vajinimus yapmışım haberim yok.. sonrada toplasan 3-4 kere olmuştr zaten oda adamın zoruyla. onun dışındada olmasın istemesin diye dua eder oldum inanın ki..evet evlilite bu durum çok önemli ama bende tık oğlu tık yok..ya zaten hormonel denge değişti..e uykusuzluk ve yorgunluk eklendi.yani bu şartlar altında istemememiz normal..e bi düşünün adamlara bişey oldumu..hayatlarında bi çocuklarının lması dışında ne değişti..uykuları yerinde yemeleri yerinde hayatları aynı seyrinde devam ediyo e tabi istemeleri normal..ama karşı tarafta yanıt yok bunu anlamıyolar.

canım eşler anlamaz anlayamaz onların düşünceleri farklı bizim hislerimizide anlayamazlar yerimize kendilerinide koyamazlar tabiki onlarda bi değişim olmuyor gerek psikilojik gerek bedenen etkilenen biziz uykusuzluk bi yandan çocukla uğraşmak evle uğraşmak zor...bakmayın benimde evliliğimden beri acı oluyo hele çok ara verip olunca gerdeğe dönüyo resmen ama hayatın gerçekleride bunlar maalesef ...ben bayıla bayıla koşa koşa o işi ypıyorum diyen bi kadın bilmiyorum zaten

evetttt ben geldim, konular derinleşmiş.
öncelikle duamnur burcum canım iyi olmana çok sevindim aman bak bana teyzem derdiki ayağının altında yumurta var gibi yürü kızım derdi ve haklıyıd. sende o derece dikkat et kuzum. çok öpüyorum inşallah yarında iyi haberlerle dönersin.

Özlem, Gül, Buket, Burcu şimdi sıra bizim konumuzda :))
sizinde yazdıklarınızı okuyunca vallahi içime su serpildi, insan kendisini çok kötü hissediyor çünkü eksik ve yetersiz gibi kadınlık işlevleri tamamen bitmiş gibi. ama siz yazınca kafama dank etti, hakkaten vucudumuz çok büyük tramvadan geçti, onun dışında uykusuzluk, yorgunluk, annelik sorumluluğu, ya tam halvetteyken bebek ağlarsa ne yaparım düşüncesi vs vs bunların hepsi bizi iktidarsızlığıa itiyor. aa birde doğum sonrası acıyan o bölge sorunu var. dr beni çokmu dikti ne yaptı arkadaş :))) gerçi hani şöyşe haftada yada 15 günde 1 yapabilsek alışır orasıda ama nerdeee, öyle bişey aklına gelmesin diye gerçekten bende dua eder oldum, bazen ağzını arıyorum "yok ya bende yorgunum zaten" dediği zamanlar varya dünyanın en mutlu insanı oluverip polyanna gibi uyuyorum hemen:)

Yaaa uykudan bizde muzdaribiz zırt pırt uyanıyo ne uyudugumuda anlamıyorum ve sonra başım ağrıyo. Burcuu kuzum bunlar iyi günlerin tadını çıkar

canım ben fatihe hamileykenden beri uyku blmiyorum şimdi 2. yolda sanırımbüyüyene kadar devam edecek..bakalım kaç sene..

yok canım benim okadar ara vermediğim 2. cocuktanda anlaşılıyodur heralde doğum sonrasını fln saymassak en fazla 15 gün he şimdi hamileyim yine o ayrı yine arada bir :)

kızlar ben geldim... hepinizin mesajlarını okudum ama o kadar gerideyim ki alıntı yap yap bitiremem herhalde... laptopu açabildim sonunda :)

annelik zor işmiş... hala annem hem bana hem oğluma bakıyor. çok gazlı bir bebek benim sıpa. bazen çok kolay çıkarırken bazen morarıyor. fazla emiyor bazen zorla alıyorum göğsümü bırakmayınca ağzından burnundan çıkıyor çok korkuyorum... bazende kakasını zorla yapıyor annem bu sabah sabunla yaptırdı. zeytinyağı falan içirdik poposundan da sürdük yok rahatlamadı. uyurkende sürekli bir inlemeler ağlayacakmı ağladımı falan bekliyorum uyurken bile susmuyor. annem 10 gün sonra gidecek çok sıkıldı benim hamileliğimde de gelip kalmıştı bir ay o zamanda mutfağa adım atamamıştım. şimdi tek başıma ne yaparım diyorum. daha yıkamasını bile öğrenemedim...

bugün sizin ek gıdalarınızı okudum kafam almadı ya zor işmiş. şimdi bunun dişi var aşısı var emeklemesi yürümesi vs vs gözümde büyüdü. nisan gibi çalışmayı planlıyorum. benim kv bakmaya dünden razıda sizin bu saydıklarınızı bu kadın beni dinlerde yapar mı orası var. eşimde benden yana değil biz nasıl büyüdük diyor. cazgırlık çıkaracağım ama annem gelininden çok çekti abim arada çok kaldı bana sürekli eşin üzülür sabırlı ol diyor. annem abim gözümün önüne geliyor.

bir burda size anlatıyorum...

birde benim tansiyonum hala düzelmedi 6. haftaya kadar düzelmezse dahiliyeye gidecekmişim

yasemincim doğum günümü kutlamışsın teşekkür ederim. araba koltuğunuz hayırlı olsun. bende de anakucağı var yada puset mi deniyor hani ilk altı ay kullanılandan daha evde kullanıyorum ama içi çok çukur gibi yastık koyuyorum içimde rahat etmiyor sen onu nasıl kullandın?

burcum inşallah vaktinde sağlıcakla alırsın kucağına izinede ayrılmışsın oh en güzeli şimdi teogdu yazılıydı kim uğraşacak onlarla... hem izinleri boşver bende 32 de ayrıldım başağrısına dayanamadım meğer doktorun normal dediği tansiyon aslında yüksekmiş. bebeğine birşey olacak korkusu daha çok üzüyor insanı.

gül vakit sayıyorsun inşallah bunu da sağlıcakla alırsın kucağına...

duamnur burcu nasıl odun umarım iyisindir...

hepinizi okudum ama inanın toparlayamıyorum. bebekleri uyamayanlara sabır diliyorum...

canım hoş geldin anneliğin her aşaması zor şuan en rahat zamanların diycem ama dediğim gibi ilk olunca senin için şuan en zor zamanlar alışırsın tatlım zamanla ilk zamanlarda bağırsakları geliştiği ve kaka yapmayı yeni öğrendiği için zor yapıyolar canım yakşalık3.4 aya kadar devam eder bende kulak pamuğu zeytn yağı ile yardımcı oluyordum ama çokta alıştırmamak lazımmış zaten kendisi yapmaya alışıcak gazıda olduğundan zorlanır ben metsil damla ve humananın kimyonlu çayından veriyordum..
açıkçası ben kendim bakma taraftarıyım ama çalıman gerekiyorsa tabiki çalışman lazım..
AMİN canım az kaldı bakalım :)

Canlarim ya yemek yiyemiyorum etrafimdakilerde benim üstüme çok geliyorlar kendin için yiyemiyorsan bebek için ye senin yüzünden çocuk gelismiyecek diye bir suru şey söylüyorlar ama yiyemiyorum agzima lokma koyduğum gibi midem kalkiyor sonrada yemeyi birakiyorum kilo alacagima veriyorum daha çok buda beni huzursuz ediyor ne yapmaliyim akil verinn

Canım kaçınci haftadasin zaten ilk üç ay senden besleniyor ufacık oluyor sonra büyümeye başlıyor... bende 13. Haftaya kadar yiyememistim ve kilo vermiştim...

E="afy2646, post: 37891894, member: 542640"]Canım kaçınci haftadasin zaten ilk üç ay senden besleniyor ufacık oluyor sonra büyümeye başlıyor... bende 13. Haftaya kadar yiyememistim ve kilo vermiştim...[/QUOTE]
Canim 12 haftadayim iste millet konuşunca kendimi suçlu hissettim

E="afy2646, post: 37891894, member: 542640"]Canım kaçınci haftadasin zaten ilk üç ay senden besleniyor ufacık oluyor sonra büyümeye başlıyor... bende 13. Haftaya kadar yiyememistim ve kilo vermiştim...
Canim 12 haftadayim iste millet konuşunca kendimi suçlu hissettim[/QUOTE]

canım çok normal miğde bulantıs olabilir benim ilkinde çok sürmemişti ama bunda 17.18. haftaya kadar sürdü birde sen okadar dra gittin psikolojik olarakta etkilenmişsindir eşinle konuş çok üstüne gelmesinler dra gidince söyleyelim de ama dra kntrole gittiğinde anlat ona göre bir ilaç verir

Sebiha kuşum bende pusetin içine küçük bebek yastığı koyuyordum , geçen haftaya kadar da arabada onda oturuyordu ama büyüdü artık sığmıyor:)

Duamnur Burcum canını sıkma arkadaşların dediği gibi o senin yediklerinle değil senden depolarından besleniyor şuanda zaten. bu dönemde sevdiğin ne varsa onu ye kuzum. ben mesela hep makarna yerdim .

Günaydın bal böcekleri karıncalar, kraliçe arılar :)

Sebihaaa dogum günün kutlu olsun canim,hic korkma Allah kolayligini verecek insallah, Ya Allah de,insallah bıdık oğlunda mışıl mışıl uyur geceleri, zort zort da gaz çıkarır,bende tam yazılı haftasi izne ayrıldım,tam zamaninda yani, zatenokulda sürünüyordum, iyice pestilim çıkardı, şimdi evde totoyu devirip yatıyorum

özlemmm, buket, yaso ve gül,benim kocam doğum sonrasını hayal ediyor garibim,helebi lohusalik bitsin diyor, ee bu sendromlarin farkinda degil tabi :)
Özleeem herkes bana bugünlerin en iyi zamanların diyor :) ee artik bende buaraya icimi dökerim

Duamnur burcu canim, ben 16 haftaya kadar bir sey yemedim, dort kilo verdim, bebegin. Gelisimini hic etkilemedi,kendini sadece su icmeye zorla,cünkü su kanamayi durduruyor, bnenim dr soylemisti, Allah a emanet

Canlarım Günaydın ve hayırlı cumalar
Bukett yağmur kocaman olmuş maşallah yaşına da girmiş Rabbim hayırlı ömürler versin
Burjumm izne ayrilmissin Ohh Mis bol bol dinlen uyu keyfini çıkar bende çok erken ayrilmistim ama hep gezmelere gittim kicimin üstüne oturamadim erkenden doğum yaptım ; )
Burcu canım hiç zorlama kendini yemek için zamanla gecicek bebiş sendeki depoları kullanır
Kızlar ek gıdalarla ilgili konusmussunuz ya ben sabah peynir yumurta veriyorum öğlen sebze çorbası yapıyorum kemikli etli suda atıyorum sonra yoğurt ve elma yada üzüm veriyorum diğer meyvelere henüz geçmedi başka be verebilirim? Bi akıl verin?

İnce konulara girilmiş valla bende sizdenim biz o kadar yorgun oluyoruzki zaten geceleri birlikte bakıyoruz adam uykusuz işe gidiyo zaten yani durum fena yine vakit bulmaya çalışıyoruz tabi bebisler annemde kaldığında falan ama benim zaten acıma hiç gecmediki hep acı hep acı doktorami gitsemki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…