- 5 Haziran 2010
- 4.607
- 609
- 448
- 42
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #47.341
canımm valla biraz zorlanırsın ama meme istediğinde mama hazırla biberona yanına yat emzirir gibi memeni tutacağına biberonu ver ağzına bir almaz 2 almaz 3 te alr alışır denemekte fayda var..Kızlar bana yardım edin ya ben asyayı memeden yavaşca kesmek istiyorum artık çok fena ısırmaya kanatmaya başladı ama bizimki doğru dürüst birşey yemiyor geceleri yatarken ve sabahları öğleye kadar sürekli acıktığında emmek istiyor buna nasıl çözüm bulabilirim ben birde artık asya hanım hastaneye kaldırıldığı günden beri yanımda yatıyor yatağına alamıyorum aldıktan sonra çok sık uyanıyor ama yanımızda yatınca gece 4-5 saat deliksiz uyuyor zaten uykusuz gecelerim vardı şimdi de heryerim tutularak kalkıyorum ve asya ne tarafımdaysa o tarafım yattığım için kollarım ağrıyor ve çok çabuk uyuşuyor sizce bu düzeni nasıl sağlarım yani kısacası bir yemeğe nasıl alıştırabilirim ikincis ide kendi yatağına nasıl alıştırabilirim odayı ayıramam çüünkü evim çok soğuk ve sadece 1 odamda klima var mecburen aynı oda da kalacaz
Canim ise yararmi bilmiyorum ama senin kokunu ozluyor demekki yatağına sana ait bi giysi koymayi denesenKızlar bana yardım edin ya ben asyayı memeden yavaşca kesmek istiyorum artık çok fena ısırmaya kanatmaya başladı ama bizimki doğru dürüst birşey yemiyor geceleri yatarken ve sabahları öğleye kadar sürekli acıktığında emmek istiyor buna nasıl çözüm bulabilirim ben birde artık asya hanım hastaneye kaldırıldığı günden beri yanımda yatıyor yatağına alamıyorum aldıktan sonra çok sık uyanıyor ama yanımızda yatınca gece 4-5 saat deliksiz uyuyor zaten uykusuz gecelerim vardı şimdi de heryerim tutularak kalkıyorum ve asya ne tarafımdaysa o tarafım yattığım için kollarım ağrıyor ve çok çabuk uyuşuyor sizce bu düzeni nasıl sağlarım yani kısacası bir yemeğe nasıl alıştırabilirim ikincis ide kendi yatağına nasıl alıştırabilirim odayı ayıramam çüünkü evim çok soğuk ve sadece 1 odamda klima var mecburen aynı oda da kalacaz
Kızlar bana yardım edin ya ben asyayı memeden yavaşca kesmek istiyorum artık çok fena ısırmaya kanatmaya başladı ama bizimki doğru dürüst birşey yemiyor geceleri yatarken ve sabahları öğleye kadar sürekli acıktığında emmek istiyor buna nasıl çözüm bulabilirim ben birde artık asya hanım hastaneye kaldırıldığı günden beri yanımda yatıyor yatağına alamıyorum aldıktan sonra çok sık uyanıyor ama yanımızda yatınca gece 4-5 saat deliksiz uyuyor zaten uykusuz gecelerim vardı şimdi de heryerim tutularak kalkıyorum ve asya ne tarafımdaysa o tarafım yattığım için kollarım ağrıyor ve çok çabuk uyuşuyor sizce bu düzeni nasıl sağlarım yani kısacası bir yemeğe nasıl alıştırabilirim ikincis ide kendi yatağına nasıl alıştırabilirim odayı ayıramam çüünkü evim çok soğuk ve sadece 1 odamda klima var mecburen aynı oda da kalacaz
günaydın arkadaşlarım öncelikle öğretmen olan canım arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.
uykusuz bir gecenin ardından yeni bir haftaya başlamaya çalışıyorum hala.
Gülhancım bu psikoloji ile sana umut dolu konuşmalar yapmak çok isterdim ama yapamıyorum. ben 3 aylıkken betülün odasını ayırdım ama uyumayan çocuk hiçbiryerde uyumuyor. yada en azından diş çıkaran çocuğu pamuklar içinde de yatırsan gece 50 defa kalkmak zorundayız... insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi inan, yaşamaya hevesim yok yani birde oruç tutmaya başladım, günler kısayken hamileyken tutmadığım oruçlara başliyim bari dedim.
neyse şikayet etmeye devam etsem sonu gelmez. halimize şükürler olsun, hasta olmasında zombi gibi gezerim napim.
duamnur burcu canım inşallah herşey yolundadır sen olumlu düşün moralini bozma moral çok önemli hamilelikte.
selam; benim halvet özürlü iktidarsız topiğim:)
kız yasemin hadi senin dikişin var peki biz sezaryenlilere ne halt oluyo..
Ya evet normal dogum yapanları anliyorum da, sezeryan olanlar neden acı çekiiiii??? Amanınn
Bu arada bedişimiz gelmiş topige hoşgelmiş :)
bende de iz filan yok kuzum zate dikişlerin hepsi dışta değil içtekilerle dıştakiler hspsi toplam okadarmış sanırım içte çok fazla.
evet battaniye tabi ama kalın yani o çıtçıtlıya göre daha kalın ve koruyucu bence. ben onun içine betülü bohça yapıp koyuyordum :)
ayyy kız doğru dedin alttan sezeryan hakkaten. ama burcu ben artık bu hamilelikten illalah ettiğim için artık çıksın yeterki diye nekadar fazla ıkındıysam heryerimi parçalamışımdır yani doğrudur :)))
canımmm hoşgeldin, evet ya topiğimiz canlı şükürler olsun, bebekler büyüdükçe yada hamişlerimiz izin alıp evde yatmaya başladıkça çoğalıyoruz :)))
ben betüle gece sütü vermiyorum artık eğer ağlayıp sızlamazsa, öyle öyle alışır inşallah.
halvet konusunuda iyiki açtım ya utandık sıkıldık ama hepimiz meğer aynı derttten muzdaripmişiz. insan tek olmadığını öğrenincede içi rahatlıyor. demekki doğum sonrası yaşanan bir geleneksel olay bu heralde.
korunma yönteminden bahsetmişsin süper :)))) bende yasmin kullanıyorum d.kontrol hapı, eşimde diyorki bu ilacı niye içiyorsun boşu boşuna diyor gülmekten ölüyoruz :))))
ayy buket negüzel dedin kız hakkaten özürlü olduk çoğumuz
kız evet yaa benim aklıma gelmemişti hakkaten siz sezeryanlılara ne oluyor anacım:)
bedriyecim hoşgeldin kuzum seni sık sık görmek nekadar güzel oh topik birleşti yine yavaş yavaş. dediğin gibi hakkten bıkmışız ya o ne öyle :)
buketin 100 puanlık soru sormuşşsun :) ben işe başlamadan önceki evdeki dönemlerimde çok sinir ve stresliydim gerçekten ayy hatırlamak bile istemiyorum. hatta bu tavırlarım yüzünden eşimin benden soğuduğunu ve artık çocuksuz olan dönemlerimizdeki sevgisini yitirdiğini hissetmiştim. ve bence gerçektende öyleydi, düşün artık birbirimize iyi geceler bile demeden yatar olmuştuk... sonra topladım kendimi, kızım sen napıyorsun dedim, sen bu adama böyle davranıp soğutursan ondan sonrada yıllar yılı uğraşırsın ama tabiki kırılan şeyde hiçbirzaman eskisi gibi olmazmış derler ozaman napıcan peki dedim. sabırlı ol sakin ol, nekadar kızgında olsan ne olursan ol, içinden gelmese bile güleryüz göster, iyi davran, hal hatır sor, sevgi dolu yaklaş toparla bu durumu acilen dedim. ve zamanla öylede yaptım çok şükür. ama zor zamanlar geçirdik be, bütün anneler ve anne olmaya çalışan arkadaşlarım hepimiz büyük tramvalar geçirdik, sosyal baskı, psikolojik çöküntü, vucut hırpalanması, ilaçlar iğneler hormanal denge bozuklukları, yani manyaklaşmamız normal, ama düzeltmekte yine bizim elimizde. içinizden gelmesede kendinizi zorlayın, zamanla o zorlayarak yapılan şeyler normale dönüp isteyerek yaptığınız şeylere dönüşüyor. bu geçici dönemde birbirlerinizi yıpratıp sonradan telafisi olmayacak boyutlara ulaşmadan kendimize çeki düzen vermemiz şart kızlar.
peki kızlar size bi sorum var..doğuran bebekli annelere sorum..peki bu halvetsiz günlerde hiç eşinizle bu yüzden tartıştığınız oldumu. veya evdeki genel durumla ilgili olarak..sonuçta bi velet var hayatımızda ..omuzlarımıza yük bindi..evdi işti çocuktu derken gerildik..bu yüzden sıkıntı yaşıyor musunuz.?
anlatın güzin ablanıza:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?