- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #5.201
canım 6. haftadan sonra tansiyon düşüşleri yaşanır, ve bu yüzden baş dönmesi olur çokçok normal hatta güzel çünkü sana annişliği her an hatırlatır
git canım git bolbol dua et hepimiz için
gül ve merve taspihleriniz çektim, haydi belinize kuvvat :))) mervecim Rabbim hayırlı bebişler versin inşallah, gülcüm seninde hamileliğin çok sağlıklı geçsin canım
İnşaallah gülcüm. evet cok karısık bir durum. doktor düşündü , düşündü, düşündü hiç bir yorum yapamadı. tıp bile aciz kaldı benim bu durumuma prof. doktoruna danışacakmış. pazartesı gel dedi. sizce gidiyimi? ben tekrar muayene olmak ıstemıyorum( benim böyle bir fobim var. yüreğim küt küt atıyor. hele erkek olursa hayatta muayene olamam. tek korkum bu. o yuzden gıtmek ıstemıyorum. sımdı prof. erkekse muayene edıcem senı derse ıste oan mahvolurum. ( profada hayır olamam muayene nasıl derim kara kara bunu dusunuyorum
inşaallah canım benim. bu hastalığımı yaza girişte öğrendim yazım kışım oldu. inşaallah kışa giriyoruz önümüz kış hastalıgımda kışa girmemizle birlikte tam tersi olur iyileşiveririm.
evet banada öyle geliyor. pazartesı cagırdı gıtmek ıstemıyorum. ıncelıyıp durcaklar. nebileyim. baska bır doktora gıdıpte aynı strese bastan yasamak tahlıllerı beklemek ömrümden ömür gidiyor. 5 aydır hastanelerdeyım ne tedavi ne ilaç gel git sadece. bildğiniz iyi bir jnekoleji varmı
Canım kendini sakın kasma, çünkü yaşın daha çok genç. Hayallerin var, hani nickinin altına yazmışsınya İMTİHAN diye, işte bu senin imtihanın. Şifa nerdeyse bunu aramak zorundasın.
Tahmin ediyorum ki çok zordur yaşadıkların, duydukların ama katlanmak zorundasın, inşallah herşey istediğin gibi olsun.
İstersen adet olmayı bekle
adet olduğun zaman git, baksınlar...
Ne bileyim aklıma bu geldi:26:
Yaseminciğim yarında başlasan olur artık 40 gün okunacak ben bu reglimi 40 küsür günde oldum zaten öbürünü kaç günde olurum bilmem ama 28 günden biraz fazla zamanda olsu yeter bayrama denk gelmesin regli aşılamaya geçicem çünkü. Büyük ihtimal gelmeyecek çünkü 28 günde regl olduğum zaten baki değildir bayram falan geçmi olacak aileme gidicem çünkü sonra da Allah izin verirse regl ile başlıcaz şu perşembe günü filmi atlatayım nasıl çıkacak bakalım tüpler sağlamsa tabi. Olur da 40 günü tamamlayamadan regl olursam yine söylerim canım o birka gün okunur. Bir de bayramda teyzeme gidicem yine yarım kalıcak yaaa orada da okuyamam ki ne okuyorsun diye sorarlar. Benim küçük kuranım var onu bavula koysam odamıza çekildiğimizde okusam o zaman kimse de görmez dimi ama.
aslında bu doktorlara cok kızıyorum ınsanın pskolejısını mahvedıyorlar yav karsındakı 40 50 yasındakı bırı degılkı bırden yuzune dıyorsunkı kesınlıkle menopozdasın ımkansız adet gormen normlde ..yanı geldgımden beri uyuyorum zaten tam net bırsey bıle demıyorlar cok art nıyetlı gordum bu doktoru ya. gercekten sımdı dusunuyorumda 20 yasında oldugumu bılıyo ınsan bır hastayı bütünüyle ele almalı pskolejisinide dusunmeli surat beş karış sanki zorla bakılıyoruz. o doktor kapısına gelıp sonuclarımı alana kadar canımdan can gıttı zaten .. yok yok ben iyice düşündüm gitmiyim ben doktora dahada kötü oldum. nice insanlar var hiç bir sorunu yok hamıle kalamıyor. benım sonclarıma gore doktor adet gormen ımkansız dedı ama adt goruyorum bu adet sıvsı nerden gelıyor bagırsaktanmı nerden yani bildiğim adet kanaması görüyorum. benım durumum pek tıplık bir yanı yok bunu anladımCanım kendini sakın kasma, çünkü yaşın daha çok genç. Hayallerin var, hani nickinin altına yazmışsınya İMTİHAN diye, işte bu senin imtihanın. Şifa nerdeyse bunu aramak zorundasın.
Tahmin ediyorum ki çok zordur yaşadıkların, duydukların ama katlanmak zorundasın, inşallah herşey istediğin gibi olsun.
İstersen adet olmayı bekle
adet olduğun zaman git, baksınlar...
Ne bileyim aklıma bu geldi:26:
tesekkur ederım cnm. arastırıcam bu doktoru yinede.Mervecim ben ist dayim esenyurtta esencan tip merkezine gidiyorum bayan dr. Cok iyi ama başı cok kalabalik oluyor o yuzden memnun kalmayabilirsin, ozel muayenehanesi olsa %100 tavsiye ederdim. Operator dr gulnur seyithanoglu ismi.
evet haklısın. ama işte bende özel bir durum bu ılk muayenemde aglamıstım korkudan düşün artık. yanı cok korkuyorum bayan doktorda boyle oluyorsa erkegı dusunemıyorum birde erkek dıye kasılırım sıkıntıdan mahvolurum herlde ama baska care olmadıktan sonra bakılıcaz el mahkumcanım fsh değerin gerçekten çok yüksek ama bir yandan da regl olman tuhaf tabii dr araştırmak isteyecek belki hala bir umut var bir yumurta bie olsa yeter yanii sürekli takipte olsan 2-3 günde bir gidip gelsen yumurta takibi yaptırsan yakalanır yumurta belki de kimbilir. Erkek doktora neden muayene olamıyorsun canım kasıyor musun kendini. Bende ilk muayenemde bayana gittim muayesinden falan hiç memnun kalmadım bir daha hep erkek doktora gittim şubatta yine başka bayana gittim yine aynı muaynede canımı daha çok acıtıyorlar. Sonra aynı hastanede erkek doktora geçtim çok rahatım gerçekten hem açıklama yapıyor hem canım acımıyor daha nazikler bence bir umut varsa prof erkek bile olsa dene canım yaa bak nelere katlanıyoruz ben perşembe anestezi ile rahim filmi çekilicem, öbür ay aşılama olacak iğneler kontroller falan. Bayanların işi zor ama biraz umutt varsa arkasında gitmek lazım isersen baişka doktora daha git bayan olan.
Yaa ben anestezi almaktan korkuyorum nasıl birşey hiç bilmiyorum iğneyle mi yoksa maske takıp mı uyutacaklar hiçbir fikrim yok yaa.. Neyse öyle böyle olacak işte. Herşeye katlanırım yeter ki bebeğim gelsin. Tüp bebeğe bile hazırım yani ki çok sevinidğim de bir gelişme oldu bizim Eskişehir'de tıpta var bir tüp bebek o da başarı oranı az. Burada yaklaşık 3 sene önce acıbadem şubesi açıldı bende oraya gidiyorum zaten eşim yerel gazetede okumuş oraya bağlı tüp bebek merkezi açılacak diyre dorduk doktoruma kışın açılacaknış hastanenin kendi içinde. Çok sevindim yaa.. Yoksa ta Ankara'ya hzlı trenle gidecektim, orada kmsem yok otellerde kalacaktım işten izin almak sorun sürekli kontrole gitmek sorun. Aşılama tuutmazsa kışa kadar bekleyip orada yaptırcam doktorumdan da memnunum zaten ama daha iyi olan bir dr var çok yoğun ona yaptırırım belki. Aklalh yardım ediyor bir şekilde..
Tamam bitanem ozaman yarin okurum insallah senide haberdar ederim. Anlastik kuşum
Dedigin gibi odana cekikince okursun 5dk da, millete aciklama yapmak zirunda kalmazsin. Zaten millet dedikoduya yer ariyor aman aman firsat verme
aslında bu doktorlara cok kızıyorum ınsanın pskolejısını mahvedıyorlar yav karsındakı 40 50 yasındakı bırı degılkı bırden yuzune dıyorsunkı kesınlıkle menopozdasın ımkansız adet gormen normlde ..yanı geldgımden beri uyuyorum zaten tam net bırsey bıle demıyorlar cok art nıyetlı gordum bu doktoru ya. gercekten sımdı dusunuyorumda 20 yasında oldugumu bılıyo ınsan bır hastayı bütünüyle ele almalı pskolejisinide dusunmeli surat beş karış sanki zorla bakılıyoruz. o doktor kapısına gelıp sonuclarımı alana kadar canımdan can gıttı zaten .. yok yok ben iyice düşündüm gitmiyim ben doktora dahada kötü oldum. nice insanlar var hiç bir sorunu yok hamıle kalamıyor. benım sonclarıma gore doktor adet gormen ımkansız dedı ama adt goruyorum bu adet sıvsı nerden gelıyor bagırsaktanmı nerden yani bildiğim adet kanaması görüyorum. benım durumum pek tıplık bir yanı yok bunu anladım
tesekkur ederım cnm. arastırıcam bu doktoru yinede.
evet haklısın. ama işte bende özel bir durum bu ılk muayenemde aglamıstım korkudan düşün artık. yanı cok korkuyorum bayan doktorda boyle oluyorsa erkegı dusunemıyorum birde erkek dıye kasılırım sıkıntıdan mahvolurum herlde ama baska care olmadıktan sonra bakılıcaz el mahkum
aslında bu doktorlara cok kızıyorum ınsanın pskolejısını mahvedıyorlar yav karsındakı 40 50 yasındakı bırı degılkı bırden yuzune dıyorsunkı kesınlıkle menopozdasın ımkansız adet gormen normlde ..yanı geldgımden beri uyuyorum zaten tam net bırsey bıle demıyorlar cok art nıyetlı gordum bu doktoru ya. gercekten sımdı dusunuyorumda 20 yasında oldugumu bılıyo ınsan bır hastayı bütünüyle ele almalı pskolejisinide dusunmeli surat beş karış sanki zorla bakılıyoruz. o doktor kapısına gelıp sonuclarımı alana kadar canımdan can gıttı zaten .. yok yok ben iyice düşündüm gitmiyim ben doktora dahada kötü oldum. nice insanlar var hiç bir sorunu yok hamıle kalamıyor. benım sonclarıma gore doktor adet gormen ımkansız dedı ama adt goruyorum bu adet sıvsı nerden gelıyor bagırsaktanmı nerden yani bildiğim adet kanaması görüyorum. benım durumum pek tıplık bir yanı yok bunu anladım
tesekkur ederım cnm. arastırıcam bu doktoru yinede.
evet haklısın. ama işte bende özel bir durum bu ılk muayenemde aglamıstım korkudan düşün artık. yanı cok korkuyorum bayan doktorda boyle oluyorsa erkegı dusunemıyorum birde erkek dıye kasılırım sıkıntıdan mahvolurum herlde ama baska care olmadıktan sonra bakılıcaz el mahkum
canım anestezi konusunda san bırsey soyleyecegım genel anestezi ınsan beynındekı hucrelere cok zarar verıyormus. benım eşim burun amleıyyatı olmus anestezi yapmsılar dogal olarak. eşim diyorki o anesteziden sonra kendım cok degıstım unutkanlık oldu bas agrısı oldu beyın hucrelerını zayıflatıyormus. annemde acil sezeryana almıslardı annemde aynı seyden sıkayetcı. ondan sonra bır esyayı koydgum yerı hatırlayamıyorum hemen unutuyorum dıyor bence anstezi olma
Kizlar ben cikiyorum canlarim. Allah hepimize hayirlisini nasibetsin, dr arayan arkadaslarima 4-4 luk dr, rahin filmi cektireceklere agrisiz sancisiz çekim, hamislerim icin saglikli ve kolay bi 9 ay, tup bebislilere saglikli kuzucuklar, vs vs Allahim hepimizin yar ve yardimcisi ol rabbimmmm
Yaseminciğim yarında başlasan olur artık 40 gün okunacak ben bu reglimi 40 küsür günde oldum zaten öbürünü kaç günde olurum bilmem ama 28 günden biraz fazla zamanda olsu yeter bayrama denk gelmesin regli aşılamaya geçicem çünkü. Büyük ihtimal gelmeyecek çünkü 28 günde regl olduğum zaten baki değildir bayram falan geçmi olacak aileme gidicem çünkü sonra da Allah izin verirse regl ile başlıcaz şu perşembe günü filmi atlatayım nasıl çıkacak bakalım tüpler sağlamsa tabi. Olur da 40 günü tamamlayamadan regl olursam yine söylerim canım o birka gün okunur. Bir de bayramda teyzeme gidicem yine yarım kalıcak yaaa orada da okuyamam ki ne okuyorsun diye sorarlar. Benim küçük kuranım var onu bavula koysam odamıza çekildiğimizde okusam o zaman kimse de görmez dimi ama.
canım benımde eltim soylenıp duruyor kaynanam bır kere dedı o binkere :) ona neyse .. bende bısey dıyemıyorum daha cok kucugum okulum var falan dıyorum bızde senn yasında evlendık dıyor nıcın evlendın ozaman dıyor ınsanların kalbınıde kırmak ıstemıyorum bazen cok hadlerını asıyorlar ozellıkle eltim! sonrada dıyorkı bızım buralarda cocgu olmayınca ustune kuma almıs akrabalrdan adamda haklı soyu yuruycerk fln oyle seyler anlatıyo.. cok uzuluyorum hıc dusunmuyormu acab bır sorunumu var neler yasadıgımdan haberi yok.. ona gore bır elım yagda bır elım balda.. aslında boylelerıne cvp vermek lazım doguracak olanda benım bakıcak olanda ızın verınde bız karar verelım ne zaman doguracagımıza taktır Allatan olmazsada olmaz yanı napalım camdan assagamı atalım kendımızı..sorma canım sorma kendi teyzem bile gelini hamile kalınca işte senden bekliyoruz artık yapı falan dedi ya hiç düşünmüyorlar oluytor mu olmuyor mu ne sorun var diye. Gelini de aynı bayramda da gidicez mecbur bebeği görmedik daha annem dayımda istanbuldan gelecekler orada buluşucaz ya bırak teyze mi annem bile ilgilenmiyor onun da sağlık sorunları var her gün arıyorum onun için çalışıyorum ona yardım etmek için hamileikte ve bebek doğunca da onun için çalışıcam ben ama bugn hormona gittiğimi söyledin bir sorun var mı diye bile sormadı. Ara kanamalar var psikolojikmiş diyorum mana ne derdin var diyor insan çektiğini sadece kendi biliyor işte kuzum anneme rahim filmi aşılama hiçbirşey demicem çünkü başlıcak ne aceleniz var normal deneseydiniz falan diye birde takacak kafasına diyorm kimseyle paylaşmıyorum.
Maalesef bazı doktorlar öyle canım iki bayan dr gittim aynen senin dediğin gbiilerdi bu doktorumdan memnunum anlatıyoruz dinliyor, açıklaa yapıyor bazılarına anlatıyorsun ama cevap vermek bir yana dinlemediği bile öyle belli oluytor ki kadın sağklığı konusunda bir doktorla kalmauacaksın tamam erkek dr muıayene olma o zaman kasılıyorsan bak bana şubatta dr pco var sende dedi doğum kontrol hapı verdi bebek istediimi bile bile kullanmadım sonra bu dr başladım kiiside aynı hastanede üstelik, yok ne pcosu dedi ve başka ilaç verdi hem regl düzen sokacak hemde korunma olmayacak bir ilaç işte varmış yolu demekki bir iki ay daha ara kanam oldu ama düzene girdi şimdi psikolojikti çünkü biliyorum. Aynı hastanenin iki dr bile bir değil. Bana kalırsa peşini bırakma derim tatmin olmazsan en iyi dr git. Bak regl zaten çatlayan ama dölllenmeyen yumurtanın dışarı atılması demek yani yumurtan olduğunu gösterir istisna bir durum yoksa. 20 yaşında mısın sen canıım çok gençsin ama yie de hazırla kendini herşeye Allah daha büyük dertler vermesin bitanem ama be bir umut olduğunu düşünüyorum hala.
cnm bu kadar ayrıntılı bılmıyordum sadece anestezi hakkın hafif birseyse bunda kullanma dıye soyledım. ıns. oyle bır sey olmaz. sana hafıf verecklerını soylemısleröyle mi hiç duymamıştım ama kardeşim de nestezi aldı mide ameliyatı olmuştuı hiçbir sorun yaşamadı hemde o baya uzun aldı yani ama ben öyle fazla anestezi almıcam ayarlarlar dozunu işlem bitene kadar sadece uyuyacakmışım dr öyle dedi çok hafif olacakmış almak zorundaymışım çünkü can yakıcıymış ve benim rahmim arkaya dönük o yüzden zorlanabilirmişim kasarsam kendimi işlem yarıda kalıp tekrarlanabilirmiş. O yüzden iyi olur tehlikeye atma aşılamadan önce de şart işte. Napıyım artık. Ben bol bol balık yerim hafızam kuvvetlidir birşey olmaz İnşallah:))
zaten adetlı gttım doktora. ne kullandım sen nerey gttın dedı sımdı ona bol bol dua okudum dua aldım mmı dıyeyım ne dıyeyım :) adet oluyorsam dualarla oluyorum baska bır acıklaması yokki.Çok haklısın, doktorun resmen itici bir şekilde konuşmuş, üstelikte bayan doktor. Halinden anlaması gerekirken, sanki karşısında 40-45 yaşlarında çoluklu çocuklu bir kadın varmış gibi haykırmış nasıl olur diye!
Keşke farklı bir doktora gitmeyi denesen, yinede dediğimdeyim, adet olduğunda bekleme al sonuçlarını eline ve git o doktora, görsün bakalım neymiş!
senınde canım Allaha emant ol.. k.i.b tadını cıkarttt kaplıcalarınn :)Kizlar ben cikiyorum canlarim. Allah hepimize hayirlisini nasibetsin, dr arayan arkadaslarima 4-4 luk dr, rahin filmi cektireceklere agrisiz sancisiz çekim, hamislerim icin saglikli ve kolay bi 9 ay, tup bebislilere saglikli kuzucuklar, vs vs Allahim hepimizin yar ve yardimcisi ol rabbimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?