- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #5.221
İnşaallah gülcüm. evet cok karısık bir durum. doktor düşündü , düşündü, düşündü hiç bir yorum yapamadı. tıp bile aciz kaldı benim bu durumuma prof. doktoruna danışacakmış. pazartesı gel dedi. sizce gidiyimi? ben tekrar muayene olmak ıstemıyorum( benim böyle bir fobim var. yüreğim küt küt atıyor. hele erkek olursa hayatta muayene olamam. tek korkum bu. o yuzden gıtmek ıstemıyorum. sımdı prof. erkekse muayene edıcem senı derse ıste oan mahvolurum. ( profada hayır olamam muayene nasıl derim kara kara bunu dusunuyorum
hangi hastaneye gidiyorsun.. çapa ya da bi git eğer ki oraya gitmedinse orası araştırma hastanesi.. profla görüş ve yardım rica et.. ve sana bişey söylicem bizim tanıdığımız vardı çocuk için çok uğraştılar yok olmadı.. bi sürü denediler vazgeçtiler sonra geldi peşpeşe bebekleri.. o doktor 1000 kere yok desin Allah ol derse olur.. hiiç önemli değil yani.. ve lutfen hayıt tohumunu iç.. sana bişey söylicem ben de çok korkuyorum muayeneden inan kalbimin çarpıntısından ürküyorum.. yığılıcam odaya diye.. ama erkek doktorlar (ben böyle düşünüyorum) kesinlikle muayenede de kontrolde de dinlerkende daha insaflı geliyor bana.. muayenede daha hassaslar. kadın doktorum kendisi bana dedi ki korkunu anlıyorum ama bende muayene oluyorum bu kadar kasılacak bişey yok tarzı konuşmuştu ama erkek doktor takip ediyor nasıl kasıldığını ettiğini adam senin şeyine de hiiç bakmıyor o monitöründen takip ediyor.. hiç çekinme.. rahat ol.. sen derdine derman arıyorsun.. Derdi veren Rabbim inşAllah dermanıda vericek.. hayıtııı iççç ama, bitkisel şeylere yönel.. bu profla yüzyüze gelemesende çapa da halil saygılı bey var prof. ona git. o çok iyi bir insan.. çok çok yoğun ama git durumunu anlat yardım rica et.. eğer ilgisini çekebilirsen yardım rica edersen hastasının peşinde koşturan bir insan.. gerçekten iyi biri.. en azından beni yönlendirin de.. daha kaç yaşındayım varsa tedavisi yardımcı olun diye bir konuş derim..
Hz. Musa A.s Hergün halkın içine karışıp halkın dertlerini dinler ve Rabbine dua edermiş. Birgün yine Halkın içinde gezerken bir çift yaklaşmış ve Ya Musa; Bizim çocuğumuz olmuyor bize derman demişler, Musa A.s o gece Rabbinde dua etmiş. ve " Onların asla çocuğu olmayacak asla döl tutmayacaklar" cevabını almıs. Aradan yıllar geçmiş ve Hz. Musa a.s yine halkın içinde gezerken bu çifte rastlamış çiftin yanında birde çocuk varmış.
Ya Musa bizim çocuğumuz demiş çift.
Hz.Musa; Rabbim bu çift için asla çocuğu olmayacak demiştin bunun hikmeti nedir diyince Allah Cc. Ben onlar için, kesinlikle cocukları olmayacak dediğim halde onlar benden umudu kesmediler bu yüzden şimdi çocukları var" buyurdu.
Allah'tan umut kesilmez. O herşeyi gören ve en iyi bilendir.
Bu kıssadan umarım ufak hisseler alırız.
İnşaallah gülcüm. evet cok karısık bir durum. doktor düşündü , düşündü, düşündü hiç bir yorum yapamadı. tıp bile aciz kaldı benim bu durumuma prof. doktoruna danışacakmış. pazartesı gel dedi. sizce gidiyimi? ben tekrar muayene olmak ıstemıyorum( benim böyle bir fobim var. yüreğim küt küt atıyor. hele erkek olursa hayatta muayene olamam. tek korkum bu. o yuzden gıtmek ıstemıyorum. sımdı prof. erkekse muayene edıcem senı derse ıste oan mahvolurum. ( profada hayır olamam muayene nasıl derim kara kara bunu dusunuyorum
hangi hastaneye gidiyorsun.. çapa ya da bi git eğer ki oraya gitmedinse orası araştırma hastanesi.. profla görüş ve yardım rica et.. ve sana bişey söylicem bizim tanıdığımız vardı çocuk için çok uğraştılar yok olmadı.. bi sürü denediler vazgeçtiler sonra geldi peşpeşe bebekleri.. o doktor 1000 kere yok desin Allah ol derse olur.. hiiç önemli değil yani.. ve lutfen hayıt tohumunu iç.. sana bişey söylicem ben de çok korkuyorum muayeneden inan kalbimin çarpıntısından ürküyorum.. yığılıcam odaya diye.. ama erkek doktorlar (ben böyle düşünüyorum) kesinlikle muayenede de kontrolde de dinlerkende daha insaflı geliyor bana.. muayenede daha hassaslar. kadın doktorum kendisi bana dedi ki korkunu anlıyorum ama bende muayene oluyorum bu kadar kasılacak bişey yok tarzı konuşmuştu ama erkek doktor takip ediyor nasıl kasıldığını ettiğini adam senin şeyine de hiiç bakmıyor o monitöründen takip ediyor.. hiç çekinme.. rahat ol.. sen derdine derman arıyorsun.. Derdi veren Rabbim inşAllah dermanıda vericek.. hayıtııı iççç ama, bitkisel şeylere yönel.. bu profla yüzyüze gelemesende çapa da halil saygılı bey var prof. ona git. o çok iyi bir insan.. çok çok yoğun ama git durumunu anlat yardım rica et.. eğer ilgisini çekebilirsen yardım rica edersen hastasının peşinde koşturan bir insan.. gerçekten iyi biri.. en azından beni yönlendirin de.. daha kaç yaşındayım varsa tedavisi yardımcı olun diye bir konuş derim..
Hz. Musa A.s Hergün halkın içine karışıp halkın dertlerini dinler ve Rabbine dua edermiş. Birgün yine Halkın içinde gezerken bir çift yaklaşmış ve Ya Musa; Bizim çocuğumuz olmuyor bize derman demişler, Musa A.s o gece Rabbinde dua etmiş. ve " Onların asla çocuğu olmayacak asla döl tutmayacaklar" cevabını almıs. Aradan yıllar geçmiş ve Hz. Musa a.s yine halkın içinde gezerken bu çifte rastlamış çiftin yanında birde çocuk varmış.
Ya Musa bizim çocuğumuz demiş çift.
Hz.Musa; Rabbim bu çift için asla çocuğu olmayacak demiştin bunun hikmeti nedir diyince Allah Cc. Ben onlar için, kesinlikle cocukları olmayacak dediğim halde onlar benden umudu kesmediler bu yüzden şimdi çocukları var" buyurdu.
Allah'tan umut kesilmez. O herşeyi gören ve en iyi bilendir.
Bu kıssadan umarım ufak hisseler alırız.
Bedriyecim ayyy cok guzel bir menkibe anlatmissin yaa muhtesem Allah razi olsun tatlim. Cooook hosuma gitti, insanbazen seytana uyuyor umit etmek bile istemiyor ama yapmayalim, umut her daim var cok dogru coook...
Tek yumurtalık, tek böbrek ve yarım rahimle 8 yıllık mücadelenin ardından hamile kalmayı başarıp kısa bir süre önce oğlu Muhammed Yahya’yı dünyaya getirmesi. Böylece tıp tarihi bir mucizeye daha tanık oldu…
Songül Dokumacı’nın bir yıl önce hasta dosyasında yazanlar şöyle:
* Tek yumurtalık
* Tek böbrek
* Doğuştan yarım rahim
* Erken yaşta yumurtalık yetmezliği
* B12 vitamin eksikliği
* Şeker hastalığına yatkınlık
* Kan pıhtılaşmasında sorun var
* Aşırı kilo
* Bebek sahibi olmak için yapılan tedavilerde iki hamilelik yaşandı, iki hamilelik de üç aylıkken sona erdi ve kürtaj oldu.
Sonuç: Anne olması çok ZOR…
Hasta tablosu olarak hiç ümit vermeyen Songül Dokumacı Bahçeci Sağlık Grubu’nda kişiye özgü doğurganlığı arttırıcı bir takım çalışması başladı.
Kişiye Özel Doğurganlık Nasıl Artırılır?
Aile Hekimi Dr. Murat Berksoy tarafından tıpta ‘Fertility Nutritionist’ olarak ifade edilen doğurganlığın arttırılması yönündeki tedavide; anne adayı için özel bir yaşam biçimi belirlendi, özel beslenme-egzersiz programı hazırlandı ve psikolojik destek verildi.
Songül Dokumacı’ya erken yumurtalık yetmezliği yaşadığı için özel program uygulandı. Kilo verme programına alındı ve 79 kilodan 68 kiloya düşürüldü. Metabolik ve hormonal bozuklukları için ilaç tedavisi ve tedaviyi destekleyici vitamin- mineral destekleri verildi. Kanının akışkanlığını arttırıldı. Bu arada eşi için de sperm kalitesini arttıracak beslenme programı uygulandı, besin destekleri aldı. Çiftin yaşadığı kaygıları kontrol etmelerine yardımcı olundu.
Gebeliğe Hazırlık Tedavisi
Tüm bunların ardından Bahçeci Sağlık Grubu Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Halit Fırat Erden 4 Temmuz 2011’de gebeliğe hazırlık tedavisine başladı.
* Yumurtalık rezervini takip etti.
* Rahimi gebelik için hazırladı.
* Uygun tedavi protokolü ile yumurtalıklarını uyardı.
* Tüp bebek tedavisi sırasında yumurtaları topladı.
* Embriyo transferini yaptı.
Ve Mutlu Son!
Songül Dokumacı hamile kaldı ve kısa bir süre önce de oğlu Muhammed Yahya’yı dünyaya getirdi.
Songül Dokumacı’nın hamileliği süresince kilosu, şekeri, tansiyonu, kanının akışkanlığı takip edilip, ihtiyaç duyulduğunda vitamin- mineraller takviyesi verildi.
Mutlu sona ulaşana kadar geçirdiği süreçleri anlatan Songül Dokumacı, “Bebek sahibi olmam neredeyse imkânsızdı. Ama içimde her zaman bir umut vardı. Ve doktorlarımın uyguladıkları doğru tedaviyle hamile kaldım ve oğlumu dünyaya getirdim. Çok mutluyum” dedi.
Baba Aydın Dokumacı (38) hala yaşadığı mucizeye inanamıyor. “Umudumuzu yitirdiğimizde baba olacağımı öğrendim. Şimdi oğluma bakarken mucizelere daha çok inanmaya başladım. Çünkü oğlum bir mucize” dedi.
iyi akşamlar hanımlar benim eşimle aram biraz limoni eşimle aramı düzeltmek için hangi duaları okuyabilirim .annesiyle tartıştık kadın gitti bidaha gelmiyor benden özür dilememi bekledi bende haklı olduğum için özür dilemedim eve gelmiyor eşimde iki arada bi derede kalıyor onada üzülüyorum ama bana tavır yapıncada çok sinirleniyorum hayat çok zor hep bi imtihan içindeyiz rabbim yar ve yardımcımız olsun bana dua edin :18:
herkeslere günaydın evet dün önce gögüsümdeki agrı için doktora gittim reflü dedi filmlerim temiz çıktı hamdolsun sonrasında jinekoloğuma gittim 4 tane yumuşum olmuş bu kaçtane yurmurta kızım dedi klomene aşırı teki vermiş yumurtaların dedi neyse 3 sol tarafta 1 sağ tarafta aşılam yapcaktık ama ani bi manevra ile cinsel temasa dönüş yaptım umarım hata yapmamışımdır. aşılama içinde benle risk paylaşırmısın dedi 4 yumurtanın 4 döllenme ihtimali var dedi bu durumlarda igne ile girip ikisini öldürüyozmu dedi alıyozmu dedi net hatırlamıyorum bende dedimki ben bunu yapamam dedim dediki hepimiz inançlı insanların ben asla kürtaj yapmayan bir insanım dedi hacca gidicem dedi bende dedimki olsun dedim istemiyorum dedim ama bende ozaman aşılama yapmam dedi gazetelere düşerim bu yaştan sonra dedio yğzden çat latma ignesi vermedi kızlar umarım hata yapmamışımdır nasipte varsa zaten olur işte 20 ekimde beta hcg yaptırcam doktorum hacca gitmeden eger gebelik yoksa igneye başlıcaz o daha kontrollu oluyomuş bana nolur dua edin
vajinadaki perde kısmına gelince eşim dun farkı farketti gerçeten takılan bişe varmış menunuz yani şimdilik böyle hayırlısı hakkımızda
Gunaydin kizlar, bennasipse bugunkuzuluk kaplıcalarınagidiyorum, p.tesi aksam yada sali aksam donucem ama bilgisayarim yanimdayazarim sizeordan.esimin adapazarında isi varmis bugunden gidicez. Insallah ordahamile kalirim hayırlısı ile,
Simdimerve ve gülün tesbihlerini cekicem Allah kabul etsin.
Kuzuluga yakinoturan varsap.tesi bulusalim kizlar :)
Melekcim ayyy 4 tane yumos masallah subhanallahcanim dogru karar vermissinbence , bi boyle dene, olmazsa aşılamaya donersin bidahaki sefere. Bende olsam senin gibi yapardim
merhaba hanımlar. dün hastaneden gelir gelmez uyudum. başımı kaldıramadım. bi ara girdim forma sonra cıktım hemen. sonuclarım iyi çıkmadı kızlar. doktor apaçık menopozdasın dedi. Dedim bunun geri dönüşü yokmu? dedi hayır bunun geri dönüşü olmaz daha. yumurtalıkların sıfır hiç yok dedi. fsh:70 tsh:3.450 Lh: 48 estradiol: 45 prolaktin: 21 sonuclar bu. dedim ama ben 3 aydır ADET görüyorum. hemde hiç ilaç kullanmadan. şaşırdı sana ilaç vermedikmi dedi. evet verdınız. adet söktürücü. kullandım adet olmadım. sonradan kendılıgımden gördüm. sadece duzensiz görüyorum dedim. baska bır sey kullandınmı dedi hayır . hiç bir şey kullanmadım. bu hastalıgımı ogrendıgım gun taa 4-5 ay once bır hafta hayıt tohumu bıtkısel kur karısımı içmiştim . o kdar oda 1 hafta aradan 3 ay gectıkten sonra adet gordum dedim. baska bırseyde kullanmadım. belki vicudum geri dönüş yapıyordur dedim. yok imkansız bu dedi. geri dönüş olmaz. ama adet görmen beni çelişkiye düşürdü. normalde bu sonucara göre adet olmaman lazım pazaretsi gel ben bır ust hocalrıma danısayım ona gore bırseyler soyleyecegım dedı kızlar durum bundan ibaret
Ayyy Allah yardimcin olsun tatlim yaa boya cikartmak berbat biseydir, iste erkeklerin umrundami ki uyuzklar insanbi haber verir yaa.Kızlar nasılsınız tesbihleri çekemedim bir türlü ev almış başını gidiyor salon boyandı kalorifrler değişecek çıkardılar yenisini getiremediler bende yerleştiricem şimdi artık bir yandna yalıtım oluyor bina balkonu boyadılar oturma odamın camına hep boya sıçratmışlar boyaya başlıyoruz demediler hiç. adamlar hemen yatak odası ve salon camlarına naylon serdik yapıştırdık yoksa nasıl uğraşıcam işten gelipte boya çıkarmakla. Akşam inşallah okucam kızlar..
Buketciğim ya seni soramadım hiç işlemin nasıl geçti, test günün ne zaman arada denk geliyorum yazdıklarını görüyorum inançlısın bebeklerimi koydum karnıma geldim diyorsun bu çok güzel birşey inanmak başarmanın yarısıdır. Bende bir aşılama yaptırayım bir daha ki aya o maratona giricem ama kışa olacak çünkü burada tüp bebek merkezi çılacak gittiğim hastanede onu beklicem.
7VerenGul / GÜL canım duanı okudum tesbihini çektim inşallah bebişin gelir sağlıklı bi hamişlik yaşarsın sağlıklada babişini kucağına alırsın inşallahh
kızlar benim kırmızılar hala gelmediiiiiii gelmedikce de iyice umutlanıyorum rabbim umutlarımı boşa çıkarmasın inşalah bebiş gelmiştir
Ayy kuşum harika bir haber yaaa hadi insallahh cift cizgi cubugunu gormek nasibulur bize bu ay
yasemincim aç kulağını beni dinle, bizim buralara yakın kaplıca var, 6 yıldır çocuğu olmayan bir arkadaş kaplıcalardan sonra hamile kalmış, yine 8 yıl çocuk sahibi olmayan bir akradaşımın annesi kalıca sonrası hamile kalmış, ve yine böyle 2 tane daha kaplıca hikayesi duydum, bana ısrarla kaplıcaya git diyorlae, hem senin yumurtalıklarından birinde iltihap vardı ya , kaplıca vajinal ve yum. iltihaplarına çok iyi geliyormuş , hazır interneti varken bir araştır sende buna benzer hikayeler okuyacaksındır, aman bu fırsatı kaçırma
Ayyy Allah yardimcin olsun tatlim yaa boya cikartmak berbat biseydir, iste erkeklerin umrundami ki uyuzklar insanbi haber verir yaa.
Ben simdi seninmeryem sureni okuyacagim bu arada unutmadan.okuyunca yine yazarim buraya, abdestim varkenokuyim hemen
Ayy kuşum harika bir haber yaaa hadi insallahh cift cizgi cubugunu gormek nasibulur bize bu ay
Sedacim, meryem suresini okudum senin icin. Allah kabul etsin canim
sedacım meryem suresini okudum Rabbim kabul etsin inşallah, hayırlı aşılamalar olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?