- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #6.201
ay aşkolsun niye görmemiş diyelim bizde ilk geçen sene kesmiştik insan ayrı bi seviniyo inş. bu sedene nasip olur ama ben eve sokmuyorum koyun kestigimizden eti kokuyo kız yurduna veriyoruz kestirip kayınvalidemler büyük baş kesiyolar o veriyo yiyecegimiz kadar saolsun annemde veriyo
ay aşkolsun niye görmemiş diyelim bizde ilk geçen sene kesmiştik insan ayrı bi seviniyo inş. bu sedene nasip olur ama ben eve sokmuyorum koyun kestigimizden eti kokuyo kız yurduna veriyoruz kestirip kayınvalidemler büyük baş kesiyolar o veriyo yiyecegimiz kadar saolsun annemde veriyo
YA adam dedi ki kokmazzzbu aldığımız yer aynı zamanda bizim adaklıklarımızıda aldığımız yer.. ben çok uzun zamandır koyun eti yemiyordum anımsamıyorum yiyip yiyemediğimi.. eşimi zaten bilmiyorum demek ki kızlar biz 4 yıldır hiç koyun eti yememişiz.
buket aynen dediğin gibi.. tamamıyla hissediyorsun..mesela ben ilk dışta adetime 12 gün vardı biliyordum gebelik oluştuğunu öğrenmiştim.. 2.düşüğümde gidip kan testi yaptırmıştım.. 3. düşüğümde sabah uyandım eyvah dedim gitti bebeğim bi tuvalete gittim kanamam başlamış.. kesinlikle Allah o hissi veriyor insanın yüreğine... bu arada Allah inşAllah kabul eder, kurbanımızı aldık. bu bizim ilk kurbanımız kısmetse.. eşimle gittik seçtik kızlar ya çok duygulandım akşam ya bize de kısmet oluyor diye.. şimdi bile çok duygulanıyorum.. (görmemiş demeyin sakın ha) bu işlerin kısmet işi olduğuna inanıyorum.. 2 dakika da seçtik bu arada.. Allah tüm dileyenlere nasip etsin inşAllah.
Ya ben dşarıda yemekhanede falan koyun eti yiyemiyorum kokuyor ama dedemler hep koyun keserlerdi kavurma falan yapılırdı hiç kokmazdı kızlar yerdim yanii ne farkediyor ki acaba.
canım valla yerine göre değişiyor mu bilmiyorm ama raporuz tek kutunun fiyatı 360 tl iki kutu kesin veriyor zaten bana 3 kutu vermiş bir de çatlatma iğnesi var olmaz valla kendi muayenesi olsa bile başka hastaneye yönlendirmesi lazım seni doktor hemen rapor çıkarabiliyor aslında bana yazdı sadece birklaç gün onay bekledik yani. Asla altındna kalkamazsın birde aşılama işlemi için vereceksin, sperm yıkamaya vereceksin sen konuş doktorla rapor işini halletsin. O sormasa sen sor.
YA adam dedi ki kokmazzzbu aldığımız yer aynı zamanda bizim adaklıklarımızıda aldığımız yer.. ben çok uzun zamandır koyun eti yemiyordum anımsamıyorum yiyip yiyemediğimi.. eşimi zaten bilmiyorum demek ki kızlar biz 4 yıldır hiç koyun eti yememişiz.
Ayy ALlah kabul etsin canım benim, bizimde geçen sene ilk ti çok değişik bir duygu hakkaten, ALlah isteyen herkese nasibetsin, benim eşimin abileri babası filan kalabalık olduğu için büyük baş kesiyoruz, kayınvalidemden de ALlah razı olsun, onun evinde kesip biçip torbalayıp buzluğa yerleştirmeye hazır halde eve getiriyorum çok iyi oluyor.
Sedacım hoşgeldin canım hislerimizi aldırmak lazım ya hislenmiycem artık hiçbişeye üf ya nedir his his moralimiz bozuıluyor ancak
Bende aynen o gelse kesmeyi falan berecemem yapamam kuşbaşı doğraması falan çok iş. Kestirirsek bizde yurda bağışlıyoruz arada da eşim adak adar öyle olunca da kestirir ama eve hiç girmez. Biz bu bayram memleketteyiz kesmicez ama masrafımız çok olmasaydı istiyorduk vekalet verecektik keseceklerdi adımıza bağışlayacaklardı aşılama öncesi iyi olurdu ama kısmet olmadı.
inş. bebeginiz kucagınıza aldıgınızda allah kısmet eder gücünüzde yeterse akika kurbanı kesersiniz canım
ay bende çok istiyorum onu..bende bi kitap vardı hani bahsetmiştim..içinde dualar felan var diye..orada da yazıyo..sünnetmiş..peygamber efendimiz çocuklarına ve torunlarına kesmiş..birde yeni doğanı 7. gününde saçını traş edip saçının ağırlığı kadarda altın veriliyormuş.hz..hasan ve hüseyine de öyle yapmış efendimiz..sonradan yapılan bi çalışmada..yeni doğmuş bebeğin saçlarının traş edilmesi bebeğin zeka gelişimire olumlu yönde katkı sağlıyormuş..yaaa
Ayy ALlah kabul etsin canım benim, bizimde geçen sene ilk ti çok değişik bir duygu hakkaten, ALlah isteyen herkese nasibetsin, benim eşimin abileri babası filan kalabalık olduğu için büyük baş kesiyoruz, kayınvalidemden de ALlah razı olsun, onun evinde kesip biçip torbalayıp buzluğa yerleştirmeye hazır halde eve getiriyorum çok iyi oluyor.
Sedacım hoşgeldin canım hislerimizi aldırmak lazım ya hislenmiycem artık hiçbişeye üf ya nedir his his moralimiz bozuıluyor ancak
sordumkaradeniz hayvanı çok kokar dedi.. çünkü küspe veriyorlar dedi o da ıslak oluyormuş oda işkembesinde mi ne yoğun koku yapıyormuş ve tüm organları etkileniyormuş.. bugun benim yazılarımın başlığı "bir koyunun anatomisi" olsun
öyle yapcam mecbur nasıl kalkayım altından yoksa allah yardımcımız olsun
buket önceki sayfalarda yazımda görmedin heralde canım bu yumurtlama igneleri için ne kadar ödedin raporlumuydun raporsuzmuydun canım
asıl sen görmemişsin..şaşkoloz..2500-TL tuttu..ama tüpte 3 er tane iğne var..benim kurumum ilaçların &80 inin ödüyor..benden 600 tl felan çıktı..benim özel sandık..banka ya..
ayy afedersin görmek istememişim demekki kız lar ay bana bişeyler oluyoooooo anammmm
yaaa kolay değil bu işler..inyallah tüpe müpe kalmazsınız..işin içine bide maddiyat girince iyice geriliyo insan..3750 tüp+2500 ilaçlar+ilave ıvır zıvır+250 kist aspirasyoru+otel+yeme içme=7000-TL elde var 0..:))Allah hayırlısını versin..
ksıucelr benım bata 10gun kalmış ya sımdı fark ettım bu sefer stressız beklıycem olmadıgını bılıyorum cunku:)bayramdı seyrandı derken gecer gıder anlamam bıle gelsın yenı calışmalar ondan sonra:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?