- 15 Mart 2012
- 4.018
- 638
- 248
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #7.261
canlar hepinizin dualarını okudum.Allah hayırlısı ile kabul etsin inşallah.Allah gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı kılsın,hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı etsin inşallah.hepinize hayırlı akşamlar.
Gülcüm duanı yaptım, Rabbim kolay ve sağlıklı bi doğum nasip etsin bebeğin sağlıkla gelsin
bedriyecim baban için "ya şafi" tespihini çektim rabbim hayırlı tez şifalar versin
sağolun canlarım ALLAH razı olsun dua okuyan dilleriniz dert görmesin İNŞALLAHH...:gülcüğüm canım dualarını okudum, rabbim kötü,kem gözlerden sakınsın seni, hayırlısı ile bebeğini sağa salim kucağına almayı nasip etsin,kolay doğum nasip etsin inşallah
Stres infertiliteye neden olur mu?
İnfertilitenin hayli stresli bir deneyim olmasına rağmen stres yüzünden ortaya çıkabileceğini iddia eden çok az bulgu vardır. Bununla birlikte, bazı durumlarda yüksek seviyelerdeki stres, kadınlarda hormon seviyelerinin değişmesine ve yumurta oluşumunda bozulmaya neden olabilmektedir. Buna ek olarak, aşırı stres kadınlarda fallop tüpü spazmlarına, erkeklerde ise sperm sayısının azalmasına da neden olabilmektedir. Ayrıca, stresin nasıl tanımlandığı da önemlidir. Kronik stresin depresyona neden olabileceği göz önüne alındığında, depresyonun yumurta kalitesini olumsuz etkilemesi ve depresyondaki kadınların iki kat düşük tehlikesiyle başbaşa olması, bize stresin dolaylı olarak infertilite tedavisini olumsuz etkilediğini göstermektedir.
İnfertilitenin yarattığı stres
Araştırmalar, infertilite tedavisi gören hastaların stres düzeylerinin hayati derecede önem taşıyan hastalıklarla mücadele eden kadınlarınkinden farklı olmadığını, hatta sıklıkla, bir parça daha fazla olduğunu göstermiştir. Tedavi gören infertil çiftler ilk önce gebelik elde edebilmek için, sonrasında ise, eğer tedavi başarısız sonuçlanırsa yaşadıkları hayal kırıklığı nedeniyle her ay kronik bir stres süreci yaşarlar.
İnfertilite süreci neden streslidir?
İnfertilite hayatın birçok önemli alanına yansıyan bir sorun olmaktadır. İnfertilite teşhisi almış bir çift vücutları ya da hayata dair planları üzerinde kontrol duygularını yitirdiklerini hissederler.İnfertilite, çiftlerin hayatında ciddi bir kriz yaratabilmektedir, çünkü hayatın önemli gayelerinden biri olan "ebeveyn olmak" belirsiz bir süre için gerçekleşememektedir. Bu sorunla karşılaşmadan önce, hayatları boyunca belli bir konuda emek sarfedip gayret gösterirlerse başarılı olabileceklerini görmüşken, infertilite sürecinde bunu gerçekleştirememek çiftler için çok zor bir deneyim olmaktadır. Ayrıca, infertilite tetkikleri, işlemler ve tedavi sürecindeki iğne ve ilaç kullanımı fiziksel, duygusal ve maddi olarak yoğun bir stres kaynağıdır. Çalışan kadınlar, doktor randevularına gidip gelirken işlerinden izin alma konusunda sıkça problem yaşayabilmekte ve bu da üstlerinde daha fazla bir baskıya neden olabilmektedir.
canım nasılsın ?
zaten bi anın bi anı tutmamasıda sanırım bi belirti..doktor bana dediki, sen nasıl bankacısın adama baktın mı ne mal oldugunu anlıyosun buna jredi verilir buna verilmez diyosun,biz psikiyatrlarda hal ve hareketlerden ve konuşmalar arasındaki söylemlerden bunu anlarız dedi..zaten konuşmanın devamında konu çocuğa gelince benim çeşmeler açılmıştı..ben daha öncede gitmiştim.ama bu seferki bana ilacın gerekli olduğunu ıspat etti..
ayy özlemcim yaa nasıl bir uyumuşum varya, elimin 3 yerinden sivri sinekler sokmuş, bi uyandım delik teşiğimyasemiiiiiiin sen yine uyudun herhalde kalk kalkta yerine yat uyuma orda burda
ondan sonrada üzülürler ayy bizim neden çocuğumuz olmuyor diye, arkadaş kurtlar vadisimi getirecek sana çocuğu sen işine baksana yaa beide sinir ediyor bazen benmki ama ben küsüyorum filan ozaman ilgisi bana kayıyor bazengünaydın herkeseeeeee dün akşam gıcık kocam beni deil kurtlar vadisini tercih etti
Günaydın kızlar herkese hayırlı cumalar
kızlar delirmek üzereyim iş yerinde işler yoğun birde sitres hat safhada sürekli eleştiri yapan bir arkadaşımız sayesinde sinirlerim gergin bunu eve eşime yansıtmamaya gayret gösteriyorum eve gidince hemen işlerimi yapıp yatıyorum eşim farkediyo ama regli dönemimdeyim deyip geçiştiriyorum..
offf daral geldi gitmek istiyorum gerçekten artık offfff kızlar..
Günaydınnn herkese hayırlı cumalarrr çok şükür bu haftanın da son gününe geldik.
Bedriyecim bugün senin dua günündü sabahtan okudum, birsürü dualar ettim hem baban için hem senin bebeiş için, birde bu stresli günleri kolay atlatabilmen için, Allah kabul eder inşallah.
ayy özlemcim yaa nasıl bir uyumuşum varya, elimin 3 yerinden sivri sinekler sokmuş, bi uyandım delik teşiğimanacım bu havada sivrinin ne işi var ben anlamadımki
ondan sonrada üzülürler ayy bizim neden çocuğumuz olmuyor diye, arkadaş kurtlar vadisimi getirecek sana çocuğu sen işine baksana yaa beide sinir ediyor bazen benmki ama ben küsüyorum filan ozaman ilgisi bana kayıyor bazen
Gamzecim günaydın, ayy eğer gerçekten regl dönemindeysen o salak kızın dedikleri daha da gıcık geliyordur sana bu dönemde, bence seni sakinleştirecek bişeyler iç, kahve veya melisa çayı veya sana ne iyi geliyorsa, Allahım nedir bu regl döneminde çektiğimiz stres yaa, resmen insan başka biri oluveriyor, şahsen ben öyle oluyorum heleki son aylarda
Günaydınnn herkese hayırlı cumalarrr çok şükür bu haftanın da son gününe geldik.
Bedriyecim bugün senin dua günündü sabahtan okudum, birsürü dualar ettim hem baban için hem senin bebeiş için, birde bu stresli günleri kolay atlatabilmen için, Allah kabul eder inşallah.
ayy özlemcim yaa nasıl bir uyumuşum varya, elimin 3 yerinden sivri sinekler sokmuş, bi uyandım delik teşiğimanacım bu havada sivrinin ne işi var ben anlamadımki
ondan sonrada üzülürler ayy bizim neden çocuğumuz olmuyor diye, arkadaş kurtlar vadisimi getirecek sana çocuğu sen işine baksana yaa beide sinir ediyor bazen benmki ama ben küsüyorum filan ozaman ilgisi bana kayıyor bazen
Gamzecim günaydın, ayy eğer gerçekten regl dönemindeysen o salak kızın dedikleri daha da gıcık geliyordur sana bu dönemde, bence seni sakinleştirecek bişeyler iç, kahve veya melisa çayı veya sana ne iyi geliyorsa, Allahım nedir bu regl döneminde çektiğimiz stres yaa, resmen insan başka biri oluveriyor, şahsen ben öyle oluyorum heleki son aylarda
canım öyle bir şey olunca git şarteli kapat, aaa elektrikler gitti de şartele bakmak aklına gelmezse iyisin, sonrada açarsıngünaydın herkeseeeeee dün akşam gıcık kocam beni deil kurtlar vadisini tercih etti
Günaydın kızlar herkese hayırlı cumalar
kızlar delirmek üzereyim iş yerinde işler yoğun birde sitres hat safhada sürekli eleştiri yapan bir arkadaşımız sayesinde sinirlerim gergin bunu eve eşime yansıtmamaya gayret gösteriyorum eve gidince hemen işlerimi yapıp yatıyorum eşim farkediyo ama regli dönemimdeyim deyip geçiştiriyorum..
offf daral geldi gitmek istiyorum gerçekten artık offfff kızlar..
bedriyeciğim günaydın hoşgeldin nasılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?