- 5 Haziran 2010
- 4.607
- 609
- 448
- 42
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #9.341
canım hiç bişey yazamam yazdıklarının üzerine okadar duygulandımkiii herşeyi gören bilen rabbim allahım sen bizi umutsuzluğa kedere düşürme rabbim
aleyküm selam canım, nasılsın?
tubacım duanı okudum Rabbim kabul etsiin inşallah.
iyiyim elhamdülillah sen nasılsın tatlım
ve kar geldi sonunda gökten pamuk yağıyor sanki :)
Günaydın kızlarr.. Sabah itibariyle regl olmuş bulunmaktayım vatana millete hayırlı olsunn.
Böyle güldüğüme bakmayın tabi dün gece kötüydüm sanki içime doğru akşam hiçbrşeyim yoktu yemek yaptım yedik dizi izledim falan yatağa bir girdim coştum ben belki yarım saat ağladım ama ne ağlama eşimde benden önce yatmıştı yorgundu ona da çaktırmamaya çalıştım ama iyi oldu boşaldı içim sanki sabahta reglinin gerginliği vardı tabii eşime çattım durdum birazdan dr arıcam da yarın çağırır heralde 2. ye başlayalım derse başlıcaz hayırlısı ama artık tecrübe edindim aşılama da hiçbir belirtiye inanmamak lazım ve ben aaşılamadna söz etmicem artık yaptırmamış gibi varsaycam sizde sormayın bana haa yine olacağı günü söylerim dualarınızı esirgemezsiniz. Zaten sırf yaptırmış olmak için aklımda kalmasın diye yaptırcam yoksa bana tüp yolları göründü. Ama size çokl teşekkür ederim dualarınızla desteğinizle yanımda oldunuz asla unutamam. Çok pozitiftim o yüzden işlem sırasında ve sorasında Allah razı olsun.. Şimdi işlerim var kitaplar bitmedi daha çıkıyorum görüşrüüz.
bugun çok duygu patlaması yaşıyorum.. bizimle aynı anda evlenen bir yakınımız vardı çocuğu vardı tekrar gebeymiş duyunca kısa da olsa çığlık attım, eşim ne oldu ki dedi şaşırdım dedim.. Rabbime yalvarıyorum şu kanayan gönlüme bir umut bir bebek nasip etsin.. belki hiç bu kadar gönülden yalvarmamıştım.. çok uçlarda hissediyorum kendimi.. resmen ilişkide yok ortada ama diliyorum.. Hepimize nasip etsin.. ben artık gözyaşlarımız içimize aksın istemiyorum.. sevinçten ağlamak istiyorum.. aldığımız her nefes bize bir sevinç kaynağı çok şükür ama daha fazlasıyla hepimiz yalvarıyoruz birbirimiz içinde kendimiz içinde yalvarıyoruz.. Allah ım inşAllah duyar sesimizi.. eşime dedim bu akşam boşluktayım yada boşluğa düşüceğim bu çocukla ilgili çabalasak daha mı iyi dedim.. aşılama falan planına girsek ilerleyen aylarda. en azından onu düşünmeye başlarım ayy bilemiyorum.. Rabbim hayırlısını versin..
Seda sana şunu sormak istiyorum adet mi oldun canım benim.. bu ay umut bitti demişsin ya.. adetin geldi kesin diye düşünüyorum.. hayırlısı olsun o zaman.. bende rüyamda diş görmüştüm.. ve bir iki ay içinde gebe kalmıştm kendiliğinden.. yorumlara bende bakmıştım, hayırlara çıksın inşAllah..
Binbirgece-Gamze sana daha önceden de yazıcaktım hatta yazdımda gönderemedim diye anımsıyorum.. yazdımsada tekrar geçeyim.. bende 3 düşük var.. tüm testler yapıldı pıhtılaşma yok ama tek değer tam sınırda çıkıyor.. doktor gebelik oluştuğunda iğnelere başlıyacağız dedi.. ilk düşüğüm dış gebelikte oldu sol tüpüm kapanmış sonrasında 2 düşük yaşadım rahim filmi çektirirken öğrendim tüpümün kapandığını ve belki almaları gerekiyormuş ama gitmedim malum doktora.. ve hiç üzülmedim bu duruma tüpüm kapalıymış diye.. Allah ol demiş olmuş.. sende hiç o tüpe odaklanma derim.. Rabbim vericekse bize zaten vericek inşAllah. inşAllah verirde.. üzülme hiç birşeye Eşinle ilgilide sen anlattın sanırım bi tanıdığınıza gitmişsiniz eşinden dolayı duygulanmışsın diye senden kaynaklı çocuğunuz olmuyor değil hiçbirimizde durum bu değil.. Allah henuz "ol" demediği için olmuyor. Eşlerimizin kaderlerinde yoksa çocuk sahibi olmak biz belki vesileyiz onlara.. ama o da Allah ın takdiri.. Bu çocuk konusunda eşlerden hiçbirinde kusur yok bana göre, Rabbim in verdiğini yaşıyoruz. Sorumlusu olarak kendimizi görmek sadece üzüntü verir bizlere.. Ben neden üzülüyorum doktorlardan korktuğum için tedavi yaptırmıyorum o sebeble.. elimizden geleni yapmalıyız.. Gerisi Allah ın takdiri hemde vicdanımız da rahat eder o zaman.. o yüzden ben önümüzdeki ay kısmetse bi uğraş olsun diye belkide aşılamaya geçiceğim kısmetse.. bişeyler yapmalıyım.. beynimi bişeylere odaklamak istiyorum başka şeylere.. şu halime belki çaba iyi gelebilir diye inanıyorum..
iyi olmaya çalışıyorum canım, duygusala bağladım sabah sabah. erzuruma kar dün yağdı, bugün çok soğuk. yürürken penguen gibi yürüyorum düşmeyeyim diye :)
Günaydın kızlarr.. Sabah itibariyle regl olmuş bulunmaktayım vatana millete hayırlı olsunn.
Böyle güldüğüme bakmayın tabi dün gece kötüydüm sanki içime doğru akşam hiçbrşeyim yoktu yemek yaptım yedik dizi izledim falan yatağa bir girdim coştum ben belki yarım saat ağladım ama ne ağlama eşimde benden önce yatmıştı yorgundu ona da çaktırmamaya çalıştım ama iyi oldu boşaldı içim sanki sabahta reglinin gerginliği vardı tabii eşime çattım durdum birazdan dr arıcam da yarın çağırır heralde 2. ye başlayalım derse başlıcaz hayırlısı ama artık tecrübe edindim aşılama da hiçbir belirtiye inanmamak lazım ve ben aaşılamadna söz etmicem artık yaptırmamış gibi varsaycam sizde sormayın bana haa yine olacağı günü söylerim dualarınızı esirgemezsiniz. Zaten sırf yaptırmış olmak için aklımda kalmasın diye yaptırcam yoksa bana tüp yolları göründü. Ama size çokl teşekkür ederim dualarınızla desteğinizle yanımda oldunuz asla unutamam. Çok pozitiftim o yüzden işlem sırasında ve sorasında Allah razı olsun.. Şimdi işlerim var kitaplar bitmedi daha çıkıyorum görüşrüüz.
canım çok güzel yazmışsın . ben bu yola 2007 senesinde başladım evlendilten 2 ay sonra hamile kaldım 1,5 aylıktı kanamayla kendiliğinden düştü 2 ay sonra çikolata kisti amiliyatı 1 sene hamile kalamadım 2. hamilelğimde kalp atışı durdu 8 haftalıkken kürtaj oldum... 3.ü kimyasal gebelik sonra negatif aşılama sonra doğla yolla hamilelik ama o da dış gebelik oldu sağ tüpüm alındı ..
bu süreçler ne kadar zor bilirisniz hepiniz hem maddi hem manevi olarak çok yıpranıyorsunuz.. dışardaki kişilerin baskısıda bir ayrı piskolojik olarak çok yıprandım hastalık hastası oldum herşeyin altında bişey aradım ama son yaşadığım gebelik ve sonrasında yaşananlar beni kendime getirdi napıyorum dedim hırs yapmışım hayatımda öncelik çocuk tedavi doktor olmuş canımdan oluyordum düşünmücem artık dedim ara vericem ben dedim eşimde öyle düşündü ....
1,5 sene ara verdim bu sürede kendimize geldik eşimle tatile gittik gezdik hiç konuşmadık çocuk konusunu spor yaptım zayıfladım sadece kendimizi düşündük gerçketen böyle bir araya ihtiyacımız varmışşş.. kendimizi ne zaman hazır hissetik ozaman karar verdik bu ay ilk denememiz di olmadı kan tahili sonucum negatif ama sitresten hala hastalanmadımm 3 ay içinde olmazsa tüp bebeğe geçicez nasipse inşallah gerek kalmaz o aşamalarda zor çünkü...
bdroner bencede aşılama yapıcağına sevvindimm çünkü zamna çok cabuk geçiyor en azından şunuda yapmadım demezs,n çabaladık dersin ...
Kızlarr doktorla konuştum bu ay bekleyelim yapamayız dedi neden öyle dedi bilmiyrum tel de fazla bişi soramadım ama çok yumurtam vardı benim büyümeyen belki de iyice temizlenin diyedir bilmiyorum kontrole de çağırmadı öbür reglimin 2. günü gidicem bu arada herhangi bir ilaçta kullanma dedi bakalım kısmet bu ay beklemedeyim yanii.
Seda derler ya aşılamadan sonraki ay tutma ihtimalide yuksek diye.. Sen rüyanıda gördün, bu ay da çalımaları yapın belki hiçbirşeyegerek kalmadan gelir kendiliğinden inşAllah.
Tuğba Duanı okudum.. İnşAllah kabul olur.
Burcu sen nasılsın, napıyorsun canım benim.. Bende aşılamaya geçmeye karar verdim de daha doktor bile yok ortada.. eşime özele gidelim dedim o da üniversite hastanesi var oradaki prof a gidelim diyor ee onlarda rapor falan çıkarıyorlarmış oda ayrı bir süreç.. Rapor 1,5 ayda falan çıkıyormuş.. ayrıca o hastane çok boğuyor beni. o prof da maalesef sürekli spekulm la muayene ediyor. adama merhaba diyorsun önce bir muayane edelim diyor. Hayırlısı bakalım. ben bu topikte bir bora bey diye doktor var aslında ona gitmek istiyorum ayrıca aklıma geldi tek tüple acaba aşılama yapıyorlar mı? O konu hakkında hiç fikrim yok mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?