- 15 Mart 2012
- 4.018
- 638
- 248
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #10.921
AMİNN canım ALLAH razı olsun..elbet olacak tatlım ALLAHın izniyle yardımcı olduysam ne mutlu bana ben6 ay ilaç kullandım ilacı bıraktıktan 11 ay sonra hamile kaldım RABBİM tez zamanda tüm isteyenlere nasib etsin..test sonucunu haber verirsin İNŞALLAH bebişin senledir ama negatif bile olsa durmak yok yola devamamin canım rabbim evladını da sana bağışlasın isteyen herkese de nasip etsin hayırlısından inş. çok saol paylaştığın için cnm ben bu yolda henüz yeni olduğum için pek bilgi sahibi değilim o yüzden gerçekten çok yardımcı oldun o zaman yarın yapıcam canım test korkuyorum ama hakkımızda hayırlısı olsun
“Allahım; sen kabul etmiyeceğin duayı ettirmezsin!
Allahım sen sevmediğin kulunu bu dehşetlere düşürmez, bu türlü ağlatmazsın!
Allahım Kelamın üstündeyim ve onu aramızda yabancı bir perde gibi görüyorum!
Allahım; boğulmak, yıkılmak, berhava olmak üzereyim!..
Allahım, güzel Allahım!..
Sen hiçbir nefse takatından fazla yük yüklemezsin!..
Beni ensemden bir kedi yavrusu gibi tut ve kaldır!
Beni bu imtihandan muzaffer çıkar!
Ey güzelliğin, iyiliğin, merhametin, kudretin yaratıcısı Allahım!..
Bilen sensin, sen bilirsin Allahım…”
ayyyy bak herkes test yap diyor hemde bilir kişiler diyor bunu yani sevgili hamişlerimizyok vanım ya yapmadım 2 gün geçiyo biraz daha beklemek istiyorum bu ay klomen ve çatlatma iğnesi oldum cnm normalde günlerim hep gecikir hatta pkolu olduğum için çoğu zaman söktürücülerle olurum ama bu ay da gecikme normal mi bilmiyorum ki dr olmasan gebesindir demişti bilmiyorum cnm bekliyorum işte
Tuğbacım sende bana benzedin ha, yok anam gelmeyince gelmiyor, sonra damla damla bişeyler oluyor geliyo sanıyorsun ama yok öyle sürünüp gidiyor bu mevzu, hemen randevunu güncelle ve yarın git bari dr ordaysa.kısceler naıslsınız bakalım bugun gecmıse bakamadım pek gusel haberler varmı ben bugun doktoru ıptal ettım bı kac gun daha beklıycem bakalım
kızlar sol taraffımda ağrı ve şişlik var karnımı sanki balon şişirmişler gibi şişkinlik var idarırmı yapıyorum sanki hiç yapmamış gibiyim çatlıcak herhalde yumyrta sağ tarafım ağrıyordu düne kadar bu defa sol tarafıma geçti..
sol taraftan olması aslında iiyii çünkü sağ tüpümü aldılar yaa o yüzden offf .. hayırlısı[/B][/COLOR]
evet canım aynen erken teşhis meselesi..ayyyy bak herkes test yap diyor hemde bilir kişiler diyor bunu yani sevgili hamişlerimizben yumurtlama takibine başlamadan evvel evi test deposuna dönüştürmeyi düşünüyorum, elimin altında olsu hergün yaaprım heralde
Tuğbacım sende bana benzedin ha, yok anam gelmeyince gelmiyor, sonra damla damla bişeyler oluyor geliyo sanıyorsun ama yok öyle sürünüp gidiyor bu mevzu, hemen randevunu güncelle ve yarın git bari dr ordaysa.
ooo bana bakın inanamıyorum kendime dr tavsiye ediyorumbende büyük gelişmeler var maşallah
gamzecim valla senden çok çok çok yakında güzel haberleri alırız inşallah yaaa, umut vermek istemiyorum ama umutlandırıyorsun beni kuşumhadi bakalım 2012 bitmeden bir hamiş furyası patlatalım inşallah
evet canım aynen erken teşhis meselesi..
var canım var sende gelişme var dr tavsiyeleri flan MAŞALLAH tütüüü
ayyyy bak herkes test yap diyor hemde bilir kişiler diyor bunu yani sevgili hamişlerimizben yumurtlama takibine başlamadan evvel evi test deposuna dönüştürmeyi düşünüyorum, elimin altında olsu hergün yaaprım heralde
Tuğbacım sende bana benzedin ha, yok anam gelmeyince gelmiyor, sonra damla damla bişeyler oluyor geliyo sanıyorsun ama yok öyle sürünüp gidiyor bu mevzu, hemen randevunu güncelle ve yarın git bari dr ordaysa.
ooo bana bakın inanamıyorum kendime dr tavsiye ediyorumbende büyük gelişmeler var maşallah
gamzecim valla senden çok çok çok yakında güzel haberleri alırız inşallah yaaa, umut vermek istemiyorum ama umutlandırıyorsun beni kuşumhadi bakalım 2012 bitmeden bir hamiş furyası patlatalım inşallah
ranana ne güzel dua bunlar ... eline sağlık bunları üşenmeden bizlere yazıyorsun ALLAH senden razı olsun..
ben dua ederken ne dicegimi şaşırıyorum valla klasik duaları ediyorum
inşallah rabbim hepimizin duasını her şekilde kabul eder..
herkese iyi akşamlar kızlar kendinize iyi bakın .. hafta sonu topige giremiyorum.. çok yoğun oluyorum çünkü..
zuprez inşallah adetin hamileliğin için gecikmiştir...
inşallah haftaya bol hamişli hafta olur... Allaha emanet olun..
maşallah süphanallah, Rabbim bebeğinizi size bağışlasın, keyfi yerinde anlaşılan ellerini de bağlamış oh gel keyfim gel :))
maşallah kuzuşuna tatlımm..evet hareketlerini duyyorum ama göremedim 1 aydır özledim kuzumu ya..yarın olsa hemen..bende 18 ocakta ayrıntılıya gidicem canım bu arada sağlıkocağından geldilermi sana bana20.haftanda gel tetenoz aşısı yapcaz dediler..
çiğdemmmm oyyy yesinler o miniş erkek müsvettesni yaaa tipe bak sen pekte efendi bir poz vermiş, eller bağlı filan yerim ben onu. ayyy hemde sana benziyormuş harika bi duygu yaa, juniour çiğdemama dr öyle bişey dese kesin benim eşimde bozulur, hemen kıskanırdı çok iyi tanıyorum yapar yani yine iyi kıvırmışsın helal olsun sana.
maşallah Allahım doğana kadar hep böyle güzel haberler almanı nasibetsin canım benim. doğduğunda zaten güzelliklerin en .
maşallah kuzuyaaa büyüsün büyüsünde kocaman olsunnn
anaamm kız gibi güzel yüzlü bi damadım olacak demek ki kızzdemek ayaklarını sallıyordu maşallah ısırırım o ayakları ben benim mercimeğim de büyüse de ben de görsem
Hamilelikte Kabızlığa Dikkat!
Öncelikle doktorunuza başvurup konu hakkındaki görüşlerini aldıktan sonra tavsiye edilen ilaçların yanı sıra, bol sıvı alımı yaparak ve posalı meyveleri tüketerek bağırsaklarınızı harekete geçirebilirsiniz.
Bol bol su, Meyve suları, Mürdüm eriği suyu, üzüm suyu, Elma suyu, ıspanak, lahana, bamya, kabak, kuru kayısı, kuru incir, kiraz, elma, karpuz, kayısı, zeytinyağı, tarçın, yoğurt gibi besinler, bilinen faydalı besinler arasındadır.
Hamilelikte Nasıl Yatmalı?
Gebelik sürecinde bebeğin beslenmesi ve rahat edebilmesi, annenin de doğru nefes alabilmesi ve kalbi için bir risk oluşmaması adına sola doğru yatılması önerilir.
Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yapar ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Aynı şekilde sağa yatışta annenin vücudunda şişlikler de artar.
Hamilelik sürecinin özellikle son aylarında yani 7. aydan itibaren sırt üstü yatış da önerilmez. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. bu da anne için sağlık sorunlarına neden olabilir.
Hamilelikte erotik rüyalar
Bazen rahatsız edici boyuta varan bu rüyalar bir uzaylı doğurmadan çok seksi fantezilere kadar geniş bir yelpazede olabilir. Canlı ve sık rüya görme hamilelerin üzerinde durduğu bir konudur. Uzmanlar bunun sebebini kesin olarak bilemese de hormonların seviyesindeki değişikliklere bağlamaktadır.
İlk tekme ne zaman hissedilir?
Tahmin edilebileceği gibi her hamilelik farklıdır ve bebeklerin gelişimi de değişim gösterir. Ancak bebeğinizin ilk tekmesini 16-22 hafta arasında bekleyebilirsiniz.
Bu tekme biraz yumuşak ve okşayış şeklinde olabilir.
Bebeğinizin hareketlerini 24. haftadan sonra takip etmeye başlayın. Bu sayede gelişiminin normal seyrinde devam ettiğinden emin olabilirsiniz. Bu haftalardan sonra normalin üzerinde artan veya azalan hareketlenme söz konusu ise hemen doktorunuzu arayın.
Güvenli bir beşik nasıl olmalıdır?
Bebek beşiğini son ana bırakmamak mantıklı bir durumdur. Unutmayın, prematüre doğum sizin gebeliğinizde de söz konusu olabilir. Bu nedenle 1-2 ay önceden beşiği alıp bir köşeye koymanız iyi olacaktır.
Alacağınız beşiğin güvenlik standartlarına uygun olduğunu gösterir bir belgesi bulunmalıdır. Bu belge, beşiğin üretim esnasında ve sonrasında kontrol edildiğini gösterir.
Beşiğin korkuluklarının arası sık olmalıdır. Aksi takdirde sürekli hareketli olan bebekler kafalarını veya vücutlarının başka bir bölümünü bu aralara sıkıştırabilir.
Beşiği kurduktan sonra sert bir şekilde sallayın ve stabil olup olmadığını kontrol edin
maşallah cnm yerim ben onu ya rabbim sana bağışlasın hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin yaaa ne güzel bi duygudur nolur bizlere de dua et rabbim hayırlısıyla nasip etsin bizlere de inş.
kızlar ya kimse sormuyo ama ben hala kırmızıları görmedim beklemedeyim sizce olmuş mudur yaaa tutmuş mudur bu ay inş tedavi boşa çıkmaz ara ara kasıklarıma ağrı giriyo ama bilmiyorum henüz adet belirtisi yok
yasemincim dra gtimekten vazgeçme lütfenrabbim nasip eder bu sebeple bilinmez canım
burcucum duanı okudum allahım kabul etsin
sibelcim duanı okudum allah kabul etsin
çiğdemcim oğluşuna maşallah
duamnur cum iyi yapmışsın ayrılmakla öyle pis insanların şerrinden allah herkesi korusun
gamzecim çalışmalara devam et canım yumoşlar çatlaıyorrrrrrrrrrrrrr
haklsıısn aynen dedıgın gıbı tatlım :) gelıyo hemen gıdm dıyom gelmıyo aman sonra gıdıyım dıyom:)
evet canım cidden büyük sorun bak benim kanamalı oluyordu..dr olmadı ürolojiye gidicen dedi böbreklere bile vuruyo dedi ben gitmedim ama dikkat ettim kendime etmeye calışıyorum..bebek düşünüorum dedim bu durumda düşünme dedi...bak sadece üşütmeklede alakalı değil sonucta hijyenledee alakalı evli bayanlarda sık oluyo dedi dr bana..bak bide özel ama ilişkiden önce mutlaka su içmek lazım ilişki sonrasıda lavaboya gitmek lazım..he biraz yatmak gerekio döllenme için ama ben yarım saat fln yatıyodumtabi tabi gül'cüm, damadımı evde bırakmaya hiç niyetim yok, bukadar güzel yağız bir delikanlıyı en kısa zamanda dünyalar güzeli bir prenses ile buluşturmayı hedefliyorum.
hatta demin tanımadığım bir topikte idrar yolu enfeksiyonu muhabbeti gördüm , orayada yazdım, herkes önemsiz görüyor ama sırf bu yüzden hamiş olamıyoruz belkide, dr kesinlikle söyledi enfeksiyon varken bebek tutmaz dedi. onun için çok önemsiyorum, tertemiz olacam Allahın izni ile en kısa zamanda, bol su, ilaçlar, iğneler, pamuklu iç çamaşırı, günlük ped kullanmak yok filan. doğru yoldayım yani artıkın
aynen canım benimde hastanede telefonumu yanlış yazmışlar hemşire evime geldi ulaşamadım size die ertesi gün gittim bilgilerimi aldı tarttı tansiyonumu ölctü fln 20. haftada aşıya gel dedi gönderdi..:)---
--- ayy bende cok ozlemstim ya, doktora diyorum biraz daha bakalim guluyo :)) az kaldi yarin babasiyla gorursun artik canim..
Beni hic aramadilar saglik ocagindan sanirim benim aile hekimim biraz vefasiz :)) gebelik kaydim ama hic aramadilar da gelmediler ki evde olmuyorum ztn gunduzleri ama aricaz demislerdi. Neyse ben ben giderim 20. Haftada asi icin sagol bilgilendirdigin icin haberim yoktu valla..
--- kankamizin annesiii ne güzell paylasim yapmissin okudum bilgilendim sayendeee odasini bakmaya basladik ama karr veremiyorum henuz erken diye dusunuyorum..
.
aynen canım benimde hastanede telefonumu yanlış yazmışlar hemşire evime geldi ulaşamadım size die ertesi gün gittim bilgilerimi aldı tarttı tansiyonumu ölctü fln 20. haftada aşıya gel dedi gönderdi..:)
canım bana kalsa odasını düzcem eşyalarını yerleştircem bile :)) ama eşim frenlio neyse 18i dr a gidince dönüşte odasını almaya gidicez dahada dayanamam herlde
git bi kendini göster tatlım biz geldik de :)) direk aile hekiminin hemşiresine gidiceksin numara falan yok..--- ayy günahini mi aldim simdi doktorumun yaa gidiyim ozaman diyim ben geldimmm diye :))
Odasini fln boyadik artik benide kimse tutamaz ozaman kankamizda aliyomus bizde alalim barii burda paylasalim odalari yapinca
Canım benim zaten seninle benim son aylarda kaderimiz aynıydı hep hatırlarsan, lekelenmeler, gecikmeler, uzun uzun sürmeler vs vs. anacım gitte kurtul valla, yani en fazla gittiğin gün gelir eve ağlar zırlar rahatlarsınama sonradan ilaç vs bişeyler verir içip düzenine girmeye çalışırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?