Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

kızlar bayramda misafirlere ikram için ne yapacaksınız

çok güzel bir soru, 10 puan değerinde, fakat bana sıfır puan gelir bu sorudan çünkü ne yaptım nede düşündüm böyle birşeyi
Gelene dondurma ikram ederim valla en makbule geçecek şey bu sıcakta
aç olarak gelen olursa, yiyecek olarak A-101 de dr.otker'in pizaları var süpperrrr, 8 dakikada fırında pişip hazır oluyor, yiyenlerde parmaklarını yiyor
zaten biz küçüğüz diye bize kimse gelmez de, olur ya gelirlerse acil durum planım bu şekilde
ben birde şu ünlü cevizli havuçlu tarçınlı kekimden de yapayım
e bide bari börek te yapayım, yada gidip börekçiden alayım
ayy kendimi çok üşengeç ve hazırcı gördüm şuanda, ne oluyor bana böyle
 

valla ne yalan söyliyim bende seni çok hazırcı gördüm
 
benim eşim tatlıyı çok sever baklava yapmamı istiyor her bayram benimde öyle marifetlerim olmadığı için yapamıyorum, 2 gün önce gitmiş bim den hazır baklavalık yufkalar varya ondan almış bayrama kalmaz belki diye erkenden aldım diyor yanına sarma birde erinmezsem şeker pare düşünüyorum
 
Arkadaşlar bir yazı buldum gerekli kısmını kopyalayıp yapıştırıyorum buraya.
Polikistik over olanlar için değerli bir bilgi

Eğer, çoğu kadında olduğu gibi, gebe kalmada sorun yaratan polikistik over hastalığınız varsa tam buğday ürünlerine özel bir dikkat göstermeniz gereklidir. Bu hastalıkta, hormonal dengesizlik nedeniyle kan dolaşımındaki insülin düzeyi kötüdür. İnsülin artışının nedeni genelde bu rafine karbonhidratlardır. Polikistik over hastalığı olan kadınlar, rafine karbonhidratlardan (makarna, pirinç, gibi) fazla yedikleri zaman, kanda insülin salınımları artar ve bu da yumurtalıklarda düzensiz yumurtlamaya yol açabilir.

Yani direk olarak tahıl yememiz gerekiyormuş, uno'nun tam tahıllı ekmekleri filan var görmüşsünüzdür, ben mesala ondan yiyorum
ama bundan sonra daha farklı tahıl şekilleri de kullanacağım artık ne bulursam bilemiyorum şuanda :18:
 

evt yasemincim doğru yediğimiz, içtiğimiz gıdalar dikkat etmemiz lazım. mesela seri üretim tavukları, çiftlik balıkları, hazır gıdalar da erkek ve kadın için kısırlığa neden oluyormuş. gecenlerde tvde gösterdi.tüp bebekle bile çocuğu olmayan bir çifti gösterdi. bebek sahibi olmak için yaşam tarzlarını değiştirmişler. evde ne kadar plastik mutfak kabı varsa atmışlar. hazır olan hiç bir sey yememeye çalışmışlar. ve 12. tüp bebek denemesinde başarılı olmuşlar. zaten eskiden bukadar bebeksiz insan varmıydı. her sebze zamanında yenirdi . şimdi her sebze meyve yaz kış var. bizlerin dahada dikkat etmesi gerekiyor. bunları yaparak hastalığımıza destek oluyoruz. en azından tamamen kaçamasak da minimize edebiliriz.
 
Son düzenleme:

Tatlım süpersin, çok doğru, elimizden geldiğince her meyveyi sebzeyi mevsiminde yiyelim, üşenmeyelim evde kendimiz yapalım yapabildiğimiz herşeyi. (benim demin bayram için yazdıklarımı unutun gitsin, evde kendi ellerimle bildiğim yağlarla ve kıymalarla yaparım ben böreğimi)
hakkatende öyle, eskiden herkesin pıtır pıtır bebekleri olurdu hemde daha ilk aydan, birkaç ay beklenince millet şüpheye düşerdi hatta bunların çocuğu olmuyormu diye, mahalle baskısından sebep herkes erkencikten yapardı çocuklarını. belki bizde evlendiğimiz ilk zamandan itibaren yapsaydık olurdu, ben şahsen gittim d.kontrol hapı kullandım , korundum vs vs, sistemi bozdum yani.
 
yazımı gönderdikten sonra senin yazını okudum. tam isabet olmuş.:)) bencede kendin yap elinden geldeğince ama sağlıklı olsun. belki tamamen bırakamayız ama en azından olduğunca az tüketiriz. hatta bir süre sonra vicdanen de rahatsız olup tamamen bırakırız. nelere katlanmıyoruz ki bu ugurda:) dün soğan kürüne başladım. midem bulana bulana içtim ama alışacağım. bir süre sonra su gibi gelecek hatta:)
 
Son düzenleme:

soğan kürü süper birşey canım sakın yarıda bırakma. burnunu tıka iç, bitincede burnunu daha açmadan ağzına herhangi birşey at, onuda ye, sonra burnunu aç ozaman hiç kokusunu ve tadını almıyorsun soğanın şahsen ben badem yiyordum 1-2 tane, eşim diyodiki ne güzel kokmuş ağzın ne yedin
 
selamlar her kese.can ciğerlerim nehayetkı işlerim bitti.yoruldum ufff.sizler nasılsız.yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz sefalar getirdiniz.yasemencim,aynurum,özlemim;demetim canlarım siz nasılsız ;Başım çatlıyor ya.midem bulanıyor;göğüslerim şimdiden ağrımaya başladı hiç iyi diyilim bu gun yorgunluk halsızlık var üstumde...:2::2::2:
 
canım bende yapmıştım sogan kürünü 11 gun ama :),,,,bu ayda buhara oturdum ....hayırlısı bakalım daha neler yapacaz
 

hahaha süper:) yok bırakmayacağım inşallah. 15 gün içip incir kürüne başlayacağım. bir ara hayıt tohumu kaynatıp içiyordum. ama öyle berbatki soğan bile yanında harika kalır devam edemedim. oda mucizevi bir seymiş ama ben devam edemedim.
 

hoş geldin canım ne güzel bitirmisşin işleri benim daha bir sürü işim var kara kara düşünüyorum nasıl bitiricem diye, geçmiş olsun hayırdır bu mide bulantısı niye kız yoksa hamilemisin
 
hoş geldin canım ne güzel bitirmisşin işleri benim daha bir sürü işim var kara kara düşünüyorum nasıl bitiricem diye, geçmiş olsun hayırdır bu mide bulantısı niye kız yoksa hamilemisin
hoş bulduk canım.ay canım keşki hamilelikten olsa.bilmiyorum bazen oluyor benim blantılarım,,canım gelek beraber yapalım işleri sıkılıyorum zaten iş görmeyı çook seviyorum.
 
ayy yoksa hamişliktenmi acaba hadi bismillah
hoş bulduk canım.ay canım keşki hamilelikten olsa.bilmiyorum bazen oluyor benim blantılarım,,canım gelek beraber yapalım işleri sıkılıyorum zaten iş görmeyı çook seviyorum.

valla aklımızdaki ilk mevzu bu olduğu için direk bende hamişliğe yordum
ahh sen ne güzel bir insansın canım yaa, iş yapmayı seven nadir kıymetli insanlardan bir tanesisin sanırım, bende senin tam tersine işten kaçarım
 
hoş bulduk canım.ay canım keşki hamilelikten olsa.bilmiyorum bazen oluyor benim blantılarım,,canım gelek beraber yapalım işleri sıkılıyorum zaten iş görmeyı çook seviyorum.

hadi yaa ben hiç sevmem tembelimdir ev işi konusunda, evi temizlemem gerektiği zaman bir erinirim ki sorma gitsin çoğu zaman ertelerim o yüzden
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…