Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

kızlar ben bişe ögrenndimde hacamat bilmem bilenleriiz varmı hacamat diye bişe varmış hem sünnetmiş hemde şifa veriyormuş hamile kalmak isteyenlerde yaptırıyormuş bileniniz varmı hiçö duydunuzmu ben yeni duydum araştırıyorum

Selamlaaaarr..
nasılsınız kızlar?

Tümaaaayyy, canımcımm kanaman devam ediyor mu? benim son gebeliğimde ki doktor da bana progestan vermişti bende kanamam çok çok yoğunlaşınca kendim bırakmıştım içmeyi kendi doktorum devam et bırakma demişti ama farklı bir doktor iyi ki bırakmışsın zaten düşürüyormuşsun yok yere kürtaj olurdun dedi.. ama çok geldi kanamam bir an da senin lekelenme sanırım.. hiç kendini yorma ama bencede farklı bir doktora gitmedinse de bir görün bence.. farklı bir fikir alırsın.. yüreğin rahatlar canım arkadaşım benimm.. ve hiç birşey için üzülme bak çok şükür senin bünyen döllenmeye açık bir bünye.. kolayca kaldın gebe senin adına ben yürekten inanıyorum çok güzel olucak herşey..

veeeeee gaammzzeeee hakikatende çok sevindim gebeliğine öyle midir? Böyle midir? derkkeeenn hoopp müjdeli haber.. şimdide sanırım değerin seni düşündürüyor. adet gününe 3 gün varmış testi yaptırdığında bence değerin GÜZELL..

Kızlar Allah hayırlsıyla her ikinize de sağlıkla kucağınıza almayı kısmet etsin. olmayanlarada nasip etsin, olanları ana-babasına bağışlasın. olucak olanlarıda hayırlısıyla kucaklarına almayı kısmet etsin inşAllah Yarabbim..

bende adını duydum ama nedir hiç bilmiyorum, araştırda yaz bakim merak ettim.
Buket kesin biliyordur gerçi

Kızlarrr annem bendeydi işyernde de çok yoğundum 1 hafta okuyamadım duaları öncesinde de regliydim ama bitiricem inşalah bugün akşamda okurum yarında okurum bitiririm. Bildiğiniz gibi aşılama için beklmedeyim annem de gitsin fala daha rahat olsun aşılamam regl beklicem yine. 13. günüm daha bugün bakalım kaçıncı gün teşrif edecekler.

kızlar bu sabah idrar testi yaptım.. pozitif .. sonra gittim kan tahlili yaptırdım 32 çıktı deger biraz düşük geldi bana korkuyorum dua edermisiniz...

Hayırlı olsun Gamzecim, inşallah herşey yolunda gider, çok sevindim senin adına...

Benim canım çok sıkkın 2 gündür bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum. Önceden akşamları ve özellikle yattığımda kıpır kıpır hissettiğim, dışardan bakınca bile bariz belli olan o hareketler kayboldu 2 gündür kalp çarpıntım var, öğleden sonra aile hekimliğine gidicem tetanoz aşısı için, eğer orada içimi ferahlatacak haber alamazsam hastaneye gidicem. Dua edin nolur herşey yolunda olsun :85:

bende adını duydum ama nedir hiç bilmiyorum, araştırda yaz bakim merak ettim.
Buket kesin biliyordur gerçi
x

ben okumuştum da şimdi hatırladım..bardak çekme olayı varşyya ona benziyo..ama bardağı çekilecek yerden delik açılıyo dışarıya pis kan çıkıyo..görsellere bi bakın pis pıhtılı kan:==))ama çok faydalıymış..sünnetmiş..Peygamber efendimizde yaptırırmış..psikolojik hastalıklara bile iyi geliyormuş. ama çocukla ilgili bişey yazmıyo..

Hacamat kısaca deri altında birikmiş olan pis kanın vücuttan atılma işlemine denir. Bu pis kan vücuttan atılmadığı takdirde biriktirdiği noktalarda organlara zarar verir. Hacamat işlemi ile sadece pis kan dışarıya atılır. Peygamberimiz efendimiz 14 asır önce ümmetine hacamatı yani kan aldırma işlemini, sağlıkla ilgili tavsiyelerinden bizzat etmiştir ve bunun çeşitli hastalıklara karşı faydalı olduğunu bildirmiştir ve birkaç hadisinde de hacamatın önemini belirtmiştir. Bunu şu sözleriyle ümmetine bildiriyor. “Sizin tedavi olmak için başvuracağınız en iyi çare hacamat’tır.”Hacamat işleminde damardan kan verme ile kıyaslanmamalıdır. Kan alma işleminde vücudun kullandığı açık renkli temiz kan gider. Hacamatta ise alınan kan, yoğurt, pıhtılaşmış kıvamda olur bu pis ve zararlı kandır. Alınan pis kan tamamen özelliğini yitirmiş vücudun artık kullanmadığı, damarlarda dolaşmayan zararlı toksit maddeler içerir. Ayrıca fazla kanın vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için hacamat tedavisi sıkça kullanılmaktadır.
Hacamat tedavisinin temel prensipleri, belirli noktalarda pıhtılar ve vücut içerisinde birikin toksit maddelerin vakumlanarak, damarlardaki tıkanıklıkları açma ve pis kanın temizlenmesi şeklindedir. Bu şekilde o bölgedeki organların kan akışını düzenleyerek hastalığın kısa sürede düzelmesini sağlayarak, kan dolaşımını temizleyerek düzenli olmasını sağlayacaktır. Hacamatın hiçbir yan etkisi bulunmayarak, çok hızlı tesir gösterir, çok etkilidir.
Peygamber Efendimiz aracılığıyla desteklenen hacamat, çok faydalı bir tedavi metodudur. Tarihteki araştırmalara göre Uygur Türklerinin de hacamatla ilgili tedavi yapmış olduğu izlenimlerine rastlanmıştır. Eski zamanlarda hacamatı her mahalle arasında berberler uygularmış. Zaman geçtikçe yerini modern tıp alarak hacamat eski bir yöntem olarak tarihte yerini almıştır. Geçmiş zamanlarda çok bilinmeyen hacamat son yıllarda hak ettiği değeri alarak, Almanya, İngiltere ve İslam ülkelerinde sıklıkla yapılmaya başlanmıştır.
Tıbbın üstadı olan İbn-i Sina Hazretleri “Tıbbın Kanunu” ( El Kanun FıtTıbb) eserinde ve diğer tüm eserlerinde hacamat tedavisinin ne kadar önemli ve faydalı olduğunu arz etmiştir. İslamiyet’te de hacamat ‘ Miraç Gecesi ‘n den sonra ehemmiyet kazanmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Abdullah b. Abbas (r.a) Hazretlerine “Ümmetine hacamatı emret” diye rivayet etmiştir. Hacamat önemi ve faydası hakkında pek çok hadis-i şerif bulunmaktadır. İsteyenler hadis kitaplarına göz atabilirler. Hiç hastalığı olmayan kişilerde de sağlık için yılda bir yada üç kez hacamat yaptırmaları tavsiye edilir.
30- 40’lı yaşlara gelip te hiç hacamat yaptırmamış bir kişi, kanının temizlenmesi için en az 4-5 kez tarama hacamat yaptırması gerekir ki pis kanı temizlensin. Peygamber Efendimiz her bahar ve sonbahar aylarında hacamat yaptırılmasını önermiştir.
Hacamat hangi hastalıklara iyi gelir:
· Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı
· Prostat, cinsel zayıflık
· Sinuzit, baş ağrısı
· Yumurtalık rahatsızlıkları
· Tembellik uyku fazlalığı
· Bel ve sırt ağrıları
· Akciğer tedavisinde
· Göz bebeğinin bozulmasında
· Kıl dönmesinde lif yırtılmasında
· Hemoroit
· Hormon rahatsızlıklarında
· Testis şişmesi ve iltihaplanması gibi bir çok hastalıkta hacamat yapılır.
Hacamat hangi hastalıklarda ve durumlarda yapılmaz:
· Çok zayıf ve yaşlı kişilerde
· Kalp yetmezliği olan kişilerde
· Aşırı kansızlarda
· Hamilelerde
· Tansiyonu çok düşük kişilerde
· Küçük çocuk ve bebeklerde
· Çok hassas ve korkan kişilerde de hacamat yapılmaması tavsiye olunur.

70 hastalığın şifası hacamatta!
Rasûlullah (s.a.v): "Miraç'tan inerken hangi Melek cemaatine rastlasam, ey Muhammed (s.a.v)! Ümmetine hacamat olmalarını emret dediler." buyurmuştur.

Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın. Ama Çin'den Almanya'ya - Malezya'dan Kanada ve Avustralya'ya kadar bütün dünyada kullanılan alternatif bir tedavi yöntemi... İşte hacamatla ilgili tüm merak edilenler.

Türkiye'de bu tedavi yöntemi Sağlık Bakanlığı tarafından tanınmadığı için maalesef ehil olmayan kişiler tarafından sağlıksız ortamlarda yapılıyor.

Hacamatla tedavi

Önce, bardak vb. den oluşan kupa kan alınacak yere vuruluyor, orayı havasız bırakıp uyuşturuluyor. Aynı yeri neşterle et ile deri arasını 2 veya 3 milim çiziliyor. Sonra kupayı neşterlenen yere tekrar vuruluyor. Kılcal damarlardan kan gelmeye başlıyor. Bu genellikle üç defa tekrarlanıyor. Tedavi 20-25 dakika sürüyor. Ortalama 300-350 gram kadar kan çıkarılıyor.

Hacamat konusunda Hadis-i Şerifler

Hz. Muhammed(s.a.v) Hadis-i Şeriflerinde, hacamatın önemi hakkında şunları buyurmuş:

"Damardan veya deriden kan aldırmak, tedavi olduğunuz şeylerin en faydalılarındandır."

"Sefer ediniz şifa bulunuz, oruç tutunuz şifa bulunuz, hacamat olunuz şifa bulunuz."

Hacamat nedir?

Peygamberimiz (s.a.v)'in sağlıkla ilgili tavsiyelerinden ve bizzat tatbik ettiği sünnetlerindendir. Hacamat, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade, kan fazlalığının, vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan bir tedavi usûlüdür. Hacamat’la alınan kan temiz kan değil, kirli, koyu, pıhtılaşmış, derinin altındaki uyuşuk kandır.

Bu kan, damardan değil deriden alınır. Hacamat’la pıhtılaşmış koyu kan alınınca, vücuttaki kanın akışkanlık özelliği artar ve dolaşımı kolaylaşır. Deri hafifçe bir neşter ile çizilir ve üzerine ağzı geniş bir cam kavanoz kapatılarak emici gücün etkisi oluşturulur ve kirli kan vücuttan çıkarılır. Bu yöntem, vücudun değişik yerlerine uygulanmakta ve hasta organa yakın yerler özellikle tercih edilmektedir.

Kullanılan malzemenin hijyenik olması gerekir.

Hacamatın hiçbir yan etkisi olmadığı gibi tamamen doğaldır. Hiçbir acı vermez ve iz bırakmaz. Aynı gün iyileşme görülür ve vücutta rahatlama olur. En hızlı tedavi usûlüdür. Hacamatla tedavi binlerce yıldır uygulanan en eski tedavi usûlü olup, günümüzde de Asya, Afrika ve Uzak Doğu Ülkelerinde yaygın olarak uygulanmaktadır. Avrupa da son yıllarda alternatif tıp olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Rasûlullah (s.a.v), baş ağrısından dolayı alnının her iki yanından, zehirlenmeden dolayı her iki omuz başı arasından, topuğundaki bir incinmeden dolayı da ayağının üzerinden kan aldırmıştır. (1) Rasûlullah (s.a.v)’in hanımları da hacamat yaptırmıştır. Rasûlullah (s.a.v): "Miraç'tan inerken hangi Melek cemaatine rastlasam, ey Muhammed (s.a.v)! ümmetine hacamat olmalarını emret dediler." buyurmuştur.

Hayber'de zehirli koyun etinden zehirlendiği zaman, Cebrail (a.s) kendisine, hemen kafasının arkasından hacamat yaptırmasını söylemiştir. İbn Ömer (r.a) şöyle buyurdu: Ben, Rasûlullah (s.a.v)'den şu buyruğu işittim: "Hacamat olmak aç karnına daha faydalıdır. Hacamat olmak aklı ve hıfzetme (ezberleme) gücünü arttırır." (2) Yine bir Hadis-i şeriflerinde: "Hacamat her hastalığa faydalıdır, uyanık olun hacamat olun." buyurmuştur.

Kafadan hacamat olmak; delilik, cüzzam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır. Hacamat’ın şifasını bilen büyük âlimler üç ayda bir hacamat olurlardı. Hacamat 70 hastalığa şifadır. Bunlardan bazıları; Kanser, cilt hastalıkları, sedef hastalığı, kısırlık, süreklilik arz eden kronikleşmiş birçok hastalıklar, migren, romatizma, mide, bağırsak rahatsızlıkları, karaciğer yetersizliği, zihinsel ve ruhsal birçok hastalıklarda, böbrek hastalıklarında kan vermenin faydaları belirgindir.

Kanser olup ameliyat olması gereken bir kişide, hacamat’tan sonra kanser kütlesinin yok olduğu görülmüştür. Hacamat ta kanser'den kısırlığa kadar birçok hastalığa şifa vardır. Müzmin birçok hastalığın hacamat’la tedavi olduğu tecrübeyle sabittir. Hacamat nazara ve sihire karşı da iyi gelir. 50 senelik kökleşmiş büyünün, hacamat’la ortadan kalktığı rivayeti vardır.

Bu sebeple hacamat yapılırken mutlaka Ayet el-kürsi ve Muavizeteyn sureleri okunur. Rasûlullah (s.a.v) bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir Haccâm'a hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp haccâma ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: "Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır. (yahut hacamat sizin en iyi tedavi yollarınızdır)" (3) İbn-i Abbas (r.a) anlatıyor: "Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Haccam (hacamat yapan) ne iyi kuldur; (fazla) kanı giderir, beli hafifletir, gözü parlatır."

Londra Milli Hastanesinde ve Kopenhag Kraliyet hastanesinde hacamat’la ilgili Tıbbi araştırmalar yapıldı. Araştırmalar neticesinde kirli kan alınca, koyu kanı bulunan hastaların beyinlerinden geçen kan akışı hızlandığı, kanın incelmesiyle, kandaki alyuvar yoğunluğunun azaldığı, hemoglobin seviyesinin düştüğü, böylece kalbin beyne daha rahat pompalama yaptığı tespit edildi. Ayrıca araştırmalarda, kan akışının artmasıyla insanın ataklığının da fark edilir derecede arttığı görüldü. Hastalıklara karşı kan aldırmanın koruyucu bir rol oynayabileceği bu araştırmalarda ortaya çıktı.

Hacamat nasıl yapılır?

Hacamatın birinci hikmeti sevgili peygamberimizin (s.a.v.) sünneti olması ve Mirac'ta verilmiş olmasıdır.Onun herbir sünnetine uymanın ne kadar makbul olduğu hepimizce bilinmektedir.
Biz tabii ki işin tıbbi yönüne bakacak olursak önce hacamat (kan aldırmak) damardan değildir. Kan bağışı ile hacamat tamamen değişik iki yöntemdir.
Hacamat vakum usulu ile vücudun çeşitli yerlerinden kan almaktır. Damardan değil. Hacamatla vücuttta fazla kan kalp ve beyin sektelerine, sinirsel rahatsızlıklar, allerji gibi bir çok hastalığa sebep olmaktadır.
Hacamatla; işte bu fazla kan ve deri altındaki kirli kanlar dışarı çıkartılır. Deri altındaki kılcal damarlardan kan dolaşımı normal dolaşıma nazaran daha yavaş yürüdüğünden dolayı yıllarca bı kanlarda temizlenmeme oranı artar.
Bu sebepten dolayı vücutta çeşitli rahatsızlıklar (baş ağrısı, bel ağrısı, diz ağrısı, uyuşukluk, tembellik, ağırlık, v.s) baş gösteriri. Hacamat ile deri altındaki bu rahatsızlıklara sebep olan kan dışarı çıkartılarak kanın rahatça dolaşması sağlanmış olur.

Hacamatla tedavi olunan hastalıklar

Hacamat kan ile alakalı bir işlem olduğu için kan da insan bir bölgeye tesir etme imkanı vardır. Bununla beraber vücuttaki kirli kanı almakla kandaki toksinler, kolestrol ve kullandığımız ilaçlardan dolayı kanda bulunan ve bize zarar veren maddeler tehlikesiz bir şekilde vücuttan uzaklaştırılır.
Hacamat ile insanlar; anında tesir gösteren, emin, tehlikesiz, yan tesirsiz ve ucuz bir şekilde tedavi olma imkanı bulurlar. Bununla beraber hacamatla tedavi olunan hastalıkların bazıları şunlardır.
*Baş ağrısı, yarım baş ağrısı ve sinuzit,
*Tembellik, uyku fazlalığı,
*Yüksek tansiyon ve şeker hastalığı,
*Prostat ve ****** zayıflık,
*Sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), işiaz, diz ağrısı, yanlarda uyuşukluk,
*Hormon bozzukluğu,
*Yumurtalık hastalıkları,
*Buna benzer bir çok kadın hastalığı.

Hacamat hangi hallerde yapılmaz

*Hacamat çok ihtiyar ve zayıf kişilerde,
*Kalp Yetmezliği olanlarda,
*Bir yeri kesildiğinde kanı durmayan kişilerde,
*Hamilelerde,
*Aşırı kansız kişilerde
*AİDS HİV
*Tansiyonu çok düşük olan kişilerde
*Küçük çocuklarda
*Çok hassas ve korkan kişilerde kanlı hacamat yapılmamaması tavsiye olunur, duruma göre kansız hacamat tatbik olunur.

arkadaşlar doktorun sekretiyle görüştüm ..bugün çok yoğunlarmış.. yarın saat 14:30 verdi... değerin kaç dedi 32 dedim çok düşük değer dedi canım sıkıldı... :-((((((((((((((((

canım ya başınız saolsun rabbim mekanını cennet etsinn evet hepimizin hakkında hayırlısı

Canım başınız sağolsun, Allah ablana ve ailesine sabır versin, dayanma gücü versin inşallah..

ay bircaaann.başınız sağolsun..genç miydi?hastamıydı? çok üzüldüm yaaa...

canım başınız sağolsun, Allah sabır versin sizlere inşallah,i tabiki eklerim tatlım sen merak etme.

başınız saolsun canım Allahım ablana ve size sabırlar versin...

başınız sağolsun canım RABBİM geride kalanlara sabır versin..

sağolun kızlar amin inşallah mekanı cennet olsun. buketcim 49 yaşındaydı kalp krizi geçirdi. en cok ablam için zor tabi, insanın hayat arkadasını kaybetmesi çok zor..

canım benim içini ferah tutmaya çalış, robotmu bu durmadan belirli aralıklarla hareket edecek. çocuk belki yoruldu, dinleniyor, attı bacak bacak üstüne keyfine bakıyor belkim. rahatsız etmeyelim lütfen cık cık cık
pozitif düşün herşey iyi olsun, hemen negatife yoğunlaşma tatlım. bu hatayı hepimiz yapıyoruz ama yapma.
arkadaşlar doktorun sekretiyle görüştüm ..bugün çok yoğunlarmış.. yarın saat 14:30 verdi... değerin kaç dedi 32 dedim çok düşük değer dedi canım sıkıldı... :-((((((((((((((((

canım o çok bilmişe sen ne bakıyorsun, belki hakkaten kızların dediği gibi geç döllenme onun için değer şuan için böyledir. sen bence sapasağlam hamişsin, belirtilerin filan tam layıkıyla çok güzeldi çünkü. benim içim rahat senin bakımından kuşum ALlahın izniyle içini sıkma

ya sekreter nerden bilecek be gülümmm.. canını sıkma Allah aşkına.. Rabbim in gücüne gidecek.. hertürde bu kulumun canı sıkılıyor diyecek.. benimde 22 ydi ve doktor değere takılma demişti.. önemli olan artış.. git bi doktora rahim kalınlığına falan bakar, inşAllah hayırlı haberlerle gel..

sağolun kızlar amin inşallah mekanı cennet olsun. buketcim 49 yaşındaydı kalp krizi geçirdi. en cok ablam için zor tabi, insanın hayat arkadasını kaybetmesi çok zor..

Allah Rahmet eylesin Rabbim başta ablan olmak üzere heepsine sabır versin. gerçekten çok üzüldüm..

Yasemin arada bir hatta günde 1 kez bile hissetmiş olsam elbetteki böyle davranmam ama ben hiç hissetmiyorum. İnşallah benim saçmalamamdır ne bileyim, çok rahatsızım bu durumdan. Dün kötü bir rüya ile uyandım uykumdan. Bebeğim doğmuş ve ben onu emzirirken süt ağzından dışarı taşıyo. Ne olduğunu anlayamadan bebek elimde taş gibi kalıyo, öyle kötü oldum ki, kimselere birşeyde diyemiyorum, inşallah birşey yoktur. İnşallah.

off yaaa..öyle tabi..yaşla da alakası yokki bunun(

7veren gül..anacım yasemin çok haklı..çokcuk yan gelmiş yatıyo..sen niye oynamıyo diyosun..:))

Değerin düşüklüğü o kadar önemli değil. Önemli olan düzenli bir şekilde artması. 2 gün sonra yenilersin kan testini.

off yaa..bide böyle bişey var tabi..psikolojik hamileler psikolojik hamile şizofrenler oluyo:)) bende belki senin yerinde olsam..böyle endişelenecem..ama doktor ayağının dibinde...kendi kendini yiyeceğine git bi danış..şüpheleniyorum dee..ve inşallah şüphelerin yersiz çıksında ..gör gününü:)

Baş belası psikoloji İnşallah günümü görürde gelirim. Allaha emanet olun.

canım hayırdır inşallah, bence senin şuan ruh halin kötü ya, hani herşeyin kötüsünü düşünüyorsun, onun için rüyalarında bu yönde etkilenmiş. Lütfen kalbini ferahlatacak dualar et, bol bol dinlen, ama kendini dinleme, bebeğine huzur mesajları yolla vucudundan bak inşallah cevap verecektir annesine. yaramazlıklara başladı bak kerataya sen yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…