- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #16.681
Sevgili Arkadaşlarım, Yeni Dua Listemiz için bir öneri sunuyorum;
Hergün bir arkadaşımız için "LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN" çekebiliriz? Aşağıda hikmetleri yazıyor.
Bu duayı kabul eden ve okumak isteyenler , lütfen bu mesajı beğensinler.
Önerisi olanlarda önerilerini yazsın, aynı şekilde kim kimin önerisini beğenirse beğen'sin, ona göre 1-2 gün içerisinde netleştirelim kızlar, boş kaldık olmuyor böyle
LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN
TESBİHİNİN SIRLARI
Hazinetül Esrar
«Yunus as ın balık karnında bulunduğu sürece duası şu idi:
LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜN.TÜ MİNE'Z-ZALİMIN.
Manası :
«Senden başka hak ma'bud yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerdenim.»
Müslüman bir adam herhangi (meşru) bir işinde bununla dua edecek olursa mutlaka Allah onun bu duasını kabul buyurur.
«Ben öyle bir söz biliyorum ki sıkıntı ve kedere düşmüş bir kimse onu söyleyecek olursa mutlaka o sıkıntı ve kederden kurtulur. O söz, kardeşim Yunus'un sözüdür. Karanlıklar içinde şöyle sesleniyordu: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANE.KE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZALİMIN
Yine aynı konu hakkında Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz:buyurdular ki:
«Balığın karnında bulunurkenHz Yunusun yaptığı dua şu idi: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZALİMİN.»
Hadisin son kısmında şu cümleler yer alıyor : «Herhangi bir müslüman bir şey hakkında bu duayı yapacak olursa, mutlaka Allah onun duasını kabul buyurur.»
Sa'd bin Malik (R.A.), Peygamber'den (S.A.V.) şunu işit.tiğini rivayet etmiştir:
«Azız ve Celil Allah'ın ismi (öyle bir isimdir ki) onunla dua edilirse, Allah kabul eder. Onunla bir şey istenilirse Allah verir. O isim, Yunus bin Metta'nın yaptığı duadır.»
m ve kederden kurtardık. Ve işte böylece mü'minlerİ de kurtarırız.» Bu, o dua ile halini arzedenlere Al.lah'ın bir şartıdır (kabul buyuracağına dair)» buyurdular.
Diğer bir rivayette buyuruluyor ki:
«Herhangi bir hasta bu dua İle duada bulunacak olur da bununla kırk defa halini arzederse, mutlaka kendisine şehid sevabı verilir. Hastalıktan kurtulacak olursa günahları da bağışlanmış olur.»
Bazı salihlerden yapılan rivayete göre, salih bir kişi Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz'i rü'yasında görmüş. Bunu fırsat bularak sormuş :
Ya Resulallah! Benim Allah'ıma karşı bir hacetim var.buyurdular ki: «Balığın karnında bulunurken Zinnun'un yap.tığı dua şu idi: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZALİMİN.»
Başka bir hadisi şerifte de :
«Bir şey hakkında muztar kalan kimse abdest alsın, abdestini güzelleştirsin, iki rek'at namaz kılıp selam versin ve namazdan sonra secde ederek şunu söylesin: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZALİMIN.. Ve bu.nu kırk defa tekrarlasın da isteğini arzetsin. Nerede ve ne vakit arzu ederse Allah onun duasını ona göre kabul buyurur.» Ancak bunu gece yansı yapmak daha iyidir, daha güzeldir.
el-Hafız'dan yapılan rivayette, el-Hafız (rahmetullahi aleyh) diyor ki:
Bir hükümdarın arşivinde muhafaza içinde üstü mühürlü bir belgeye rastladım. Mührü açtım, belgenin tam üzerinde şu yazıyı gördüm: Bu her türlü gam ve kedere karşı şifadır: Bismillahi-Rahmani'r-Rahim.. deyip kişi geceleyin kalkar, abdest alıp iki rek'at namaz kıldıktan sonra ellerini kaldırıp şu duayı yapar: Allah'ım! Şüphesiz ki Zinnun senin kulun ve peygamberin idi. Kendisine dokunan bir zarar ve sıkıntıdan dolayı sana dua etti ve balığın karnından şöyle seslendi: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZA-LİMIN.. Sen de ona şu cevabı lütfettin: Onun duasını kabul ettik ve onu gam ve kederden kurtardık. İşte böylece müzminleri de kurtarırız... Şüphesiz ki ben de senin kulunum ve ca.riyen (falan kadının) oğluyum, nasiyem (dizginim) senin elinde bulunuyor. Bana dokunan bir kötülük, bir zarardan dolayı sana dua ediyorum. Derdimi sana arzediyorum ve Yunus'un (AS) dediğini diyorum: LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNI KÜNTÜ MİNE'Z-ZALİMIN.. Duamı kabul buyur, Yunu.sun duasını kabul buyurduğun gibi.. Onu gam ve kederden kurtardığın gibi beni de kurtar. Çünkü senin her şeye gücün yeter ve verdiğin sözden de asla caymazsın.
Ben fakir derim ki:
Nakşi tarikatından bazı şeyhler şu ayetin hassasını bana öğrettiler:
«Zinnun hakkında söylediğimizi de an. O, öfkelenerek giderken, kendisini sıkıntıya sokmayacağımızı sanmıştı. Fakat sonunda karanlıklar içinde: «Senden başka ilah yoktur. Sen münezzehsin, doğrusu ben haksızlık edenlerdenim» diye seslenmişti. Biz de ona cevap verip, onun üzüntüden kurtar.mıştık. İnananları işte böyle kurtarırız.»
Enbiya Suresi 87
Ve bana dediler ki:
«Bir şey hususunda sıkıntıya düşen,onu elde etmekten aciz kalan veya onu def'edemiyen veya bu-
lunduğu makamdan azledilmiş olup tekrar o makama dönmek isteyen kimse belirtilen ayeti kırk bir defa tastamam okusun. Bu sayıyı ne artırsın, ne de eksik tutsun. Ara yere de dünya sözü sokmasın. Ancak bunu her sabah namazından sonra kırk gün okumaya devam etsin. Hiçbir günü kaçırmamaya dikkat etsin Kırk gün dolunca durumun ne olduğuna baksın. Nasıl olduğuna dikkat etsin.»
Şeyhler bu hususta bana icazet verdiler ve ilave ettiler:
«Bu ayet belirtilen hususların gerekleşmesinde bir çok defa.lar tecrübe edilmiştir.»
Havass ehlinden bazısı diyor ki:
«Kim, La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü mine'z-zalimin'i her gün bin defa okuyup arzu ettiği makam ve mertebeyi talep ederse, mutlaka ona erişir. Allah onun rızkını genişletir, gam ve kederini giderir, bir nice hayırların kapışım ona açar, onu şeytanların ve zalim hükümdarlann şerrinden korur. Allah dostlarının yanında sevgili, düşmanları yanında da heybetli olur. Çünkü bunu (bi.lerek ve sebeplere tevessül ederek) okuyan kimse kendi kusurlarını bilir.»
Bilmiş ol ki: Cenab-ı Allah, bunu okumaya devam edene kurtuluş va'detmiş ve bu va'dini şu ayetiyle beyan buyurmuş.tur: «İnananları işte böyle kurtarırız.»
Azız kardeşim! Allah bizi ve sizi bu ayetin esrarını anla.maya muvaffak eylesin. Kurtuluş ile O'nun yapmış olduğu va'd sana yeter.. Allah seni basiret nuruyla nurlandırsın. Bu konuda belirtilen hadislere Havassı'l-Kur'an'da bak.
ve test yaptım... ve test yaptım.. şansıma test çubuğunun ekranı kaymış c de çıkması gereken kontrol çizgisi taaaa ortada çıktı testi yan tutunca köşede2. kırmızı çizgide görünüyor eşime gösterdim test bozukda olabilir bi dur bakalım dedi.. durmayıp ne yapıcaksam.. hayırlısını diliyorum Allah tann..bende duaları tamamladımm..
ve yaseminnn bütün yüreğimle budur diyorum sıradaki duamız inşAllah. yüreğine aklına sağlık.. buarada dün balıkçıya gittik
kızlar bişey sorucam ben ara ara kabızlık ve şişlik çekiyorum.. ara arada afedersiniz ishal olcak gibi karın ağrsı çekiyorum.. herzaman olmuyor ama normalmi acaba
Ayyy bedriye yarın sabah erkenden bir test daha yap, durma bekleme :)))) insallah hayirli sonuçlar olur valla cok sevinirim
Gamzecim sen ne yaptin buğun 14.30 da mi gidecektin doktora?
Kuzum cok normal bende de olmuştu bol bol su iç sakın cok ıkınma, akışına bırak, bol su unutma :)
kızlar bişey sorucam ben ara ara kabızlık ve şişlik çekiyorum.. ara arada afedersiniz ishal olcak gibi karın ağrsı çekiyorum.. herzaman olmuyor ama normalmi acaba
kızlar bişey sorucam ben ara ara kabızlık ve şişlik çekiyorum.. ara arada afedersiniz ishal olcak gibi karın ağrsı çekiyorum.. herzaman olmuyor ama normalmi acaba
Ayyy bedriye yarın sabah erkenden bir test daha yap, durma bekleme :)))) insallah hayirli sonuçlar olur valla cok sevinirim
Gamzecim sen ne yaptin buğun 14.30 da mi gidecektin doktora?
canım burcunun da dediği gibi sakın ıkınma bırak ben saf gibi ıkındım çünkü kanamam oldu sonra çok korktum aman canım dikkat et...
canım facebookta anne ben burdayım a kayıt oluyosun öle gelio adresine..Gül'cümm Çok beğendim, bende istiyorum bebeğimden mektup almak nerden buldunnn
ıkınmamaya çalışıyorum cnm.... sende de ishal olucak gibi ağrı oluyormuydu yoksa kabızlıktan dolayı tuvalete gidemediğimiz için mi o ağrı oluyor anlamadım...
ve test yaptım... ve test yaptım.. şansıma test çubuğunun ekranı kaymış c de çıkması gereken kontrol çizgisi taaaa ortada çıktı testi yan tutunca köşede2. kırmızı çizgide görünüyor eşime gösterdim test bozukda olabilir bi dur bakalım dedi.. durmayıp ne yapıcaksam.. hayırlısını diliyorum Allah tann..bende duaları tamamladımm..
ve yaseminnn bütün yüreğimle budur diyorum sıradaki duamız inşAllah. yüreğine aklına sağlık.. buarada dün balıkçıya gittik
:84::84: beni de listeye yazın kızlar nolurrr bakın ağlarım zırlarım susturmazsınız:84::84:
bat :15 şubattt inşalah gelmez
Oh oh masallah cok sevindim, gülcüm o carpintilar demir eksikliğinden olabilir, hamileleikte daha belirgin oluyor eğer öyleyse hemen bir demir hapıyla tosun gibi olursun, seni kuzuda hop hop hoplar :))))
Kızlaaaaaaaaaaaaar şu gebelik muhabbetini yapıpta burdaki herksei güldürenlere sesleniyorum: insallah hepiniz tez zamanda peş peşe doğurursunuz, hatta ikiz ikiz olur inşallah emi, hemde böyle topaç ve sağlıklı olurlar :)))))))
Ayrıca dikkatinizi çekerim gül'le hemen teşhis koydum, yani bana muayneye gelebilirsiniz boşuna doktor stresi yaşamayın, zaten SEDA da bizim hastanede çalışiyor, biz ikimiz sizin doğumlarınizi üstleniyoruz zaten maşallah bereketlendi topiğımiz :)))))))))))
ıkınmamaya çalışıyorum cnm.... sende de ishal olucak gibi ağrı oluyormuydu yoksa kabızlıktan dolayı tuvalete gidemediğimiz için mi o ağrı oluyor anlamadım...
canım sabahları lık suda bekletilmiş kuru kayısı ye birkaç tane ayrıca kabak çekirdeği de iyi geliyor denenmiştir.
canımm inşallah vardır valla ben dayanamaz tekrar alır yapardım hemen güzel haberlerini bekliyoruz heyecanlaa
tamam ağlama ağlama yasemin arkadaşımız yazar hemen seni listeye canım yerimiz bol
canım benimm.. test var yanımda da.. sanırım korkuyorum..
canim benim içime doğuyor senin herşeyin normal, insallah doktor çok sağlıklı bir gebelik olduğunu söyler, hem doktorun dediğinden ziyade Rabbimin ne nasip edecegı önemli, insallah çok güzel gelişmeler olur. Ve bebeğin 9 ay boyiunca mis gibi sağlikla sana tutunur annesi, Allah yardimcin olsun, ruhun ferahlıkla dolsun
evet cnm saat 14:30 da gidicem nasipse ... ıkınmamaya çalışıyorum .. bol bol su içiyorum cnm .. bugün benim için dua edermisiniz kızlar.. inşallah doktor randevum iyi geçer.....
Ayy bedriye, seda hakli hemen yap bekleme sadece çişini 4 saat kadar tut ondan sonra yap, daha net sonuç verircanım benimmm belki gün içinde yaparımmtest sabah aldırdım eşime.. Allah hepimize herşeyin hayırlısını nasip etsin inşAllah.
ıkınmamaya çalışıyorum cnm.... sende de ishal olucak gibi ağrı oluyormuydu yoksa kabızlıktan dolayı tuvalete gidemediğimiz için mi o ağrı oluyor anlamadım...
canım sabahları lık suda bekletilmiş kuru kayısı ye birkaç tane ayrıca kabak çekirdeği de iyi geliyor denenmiştir.
canımm inşallah vardır valla ben dayanamaz tekrar alır yapardım hemen güzel haberlerini bekliyoruz heyecanlaa
tamam ağlama ağlama yasemin arkadaşımız yazar hemen seni listeye canım yerimiz bol
canım benimm.. test var yanımda da.. sanırım korkuyorum..
canım yarın sabah erkenden ilk idrarla yap istersen ilk başlardayken gebelik daha iyi sonuç veriyor öyle ama biraz tutup bugünde yapabilirsinn.. Nasıl bekliyorsunuz anlamuyorum yaaa gerçi bende yemin ettim aşılamadan sonra dr dediği gün gitmicem teste beklicem 10. gün çağırdı gittim 2gün sonrada regl oldum boşuna heyecan stres sen inşallah güzel haberler verirsin canımm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?