- 13 Mayıs 2012
- 3.924
- 453
- 398
- Konu Sahibi graphicdesigner
-
- #18.521
ssedacım amniyotik bant ip gibi bişelermiş bebeğe dolanabilirmiş ..dolandığı zamanda allah korusun boynuna dolanırsa ölebilir.koluna dolansa kolu gelişmeyebilir.ayağına dolansa ayağı.. kangren gibi bişe yapıyomuş. ama doktor bbeekten uzak dedi böle bi durumda bebeğe bişede olabilir olmayabilirde. allah bilir hayırlı kılsın inş cnm ... yasemincimde ilk sayfaya da yazmıştı benim için isteyende dua edebilir die allah razı olsun bu sebepten dolayı cnm ..
Kızlar adetim 2 gün gecikti bu sabah idrar testi yaptım 2. Cizgiyi cok silik olsada gördüm, az önca acile gittim beta hcg 2,4 cıktı, doktor ne gebesin ne degilsin, 2 gün sonra tekrar yaptir dedi, suan Allah'a sığınıp beklemekten ve O'na güvenmekten başka carem yok, ayrıca hic hamilelik belirtim yok sadece kasıklarım ağriyo, hayırlısı, perşembe akşam tekrar gidecegim inşallah
inşallah canım benim..sende benim sürceimi biliyorsun..aşılama için erzurumdan ankaraya kan gönderdim uçakla:))
öyle tabi çabalıyoruz ama umutlanıyoruzda çabaladıkça..ben mesela yumurtlarımın çatlamadığını bildiğim halde kendimi silkelettiriyrdim birkere..kimden ne duysam onu yapyıyorum..oysaki imkansız b halde hamile kalmam..:))tüpden başka çarem yok oda belli.. amaaaannn ooff inşallah seninki iyi geçer.. hastanede açılır ilk hamile sen olursun..
bu arada doçent doktor buket saraçoğlu olarak bir açıklama yapayım. amniyotik şilt yada bank, amniyon kesesinin üzerinde oluşan bezecikler.. olabilir muhtemel şeyler, takip edilmesi gerekli:))
kızlar beta değerim 625.3 çıktı gebelik ne durumda sizce 7gün geçtiii
haaa o yapar..ama ben aşılamada iki tane vurulmuştum, yinede beşin altında eksi binbeşyüz çıkmıştı benim değerim..o derece ümitsiz vakayım yani:))
ben çatlatma iğnesinden 13 gün sonra yaptım valla 2.4 çıktı büyük ihtimalle onun etkisi halen geçmemiştir
ohh canım herşey çok yolunda gider, sakın ümitsiz olma, Allah'ın mucizesinin ne zaman geleceği hiç belli olmaz
kız bedriye kadını maymuna çevirmişsinizvalla poponu devir yat, o gidince herşeyi eski yerine koyarsın boşveeeer, arı gibi çalışsın, ne biliim camlar çok kirli falan de, hemen bi silsin, banyoyu iyice ovalasın, direk söylenmezde .."ayy banyoyu ovalayacaktım belim ağrıyo, mal gibi kendimi hasta etmek için camı açık unutmuşum" de, boyuna çalışsın
Kızlar bugünki konu tam bana göre sanırım, dün akşam eşimle annesi yüzünden tartıştık ben ağladım falan çok kötü oldum sinirimi bozdu...
Ben alış veriş listesi yapmıştım bebek için kv bebeğin ihtiyaçlarını ben alıcam dedi kaç ay önce ama şimdi kp çalışmıyo (ztn emekli) oyüzden eşim alamazlar ben güvenmiyorum dedi işimi sağlama alıyım para ayırıyım dedi, listeden ona göre gereksiz bulduklarını silmeye kalktı bende sinirlendim hayır onların hepsi alıncak dedim, ne demek torununa bişe almamak ne yaptılar bu güne kadar ztn dedim bunu yapsınlar bari, e yoksa paraları yakalarına yapışıyım diyo sence yok mu dedim kira ödemiyolar altların araba var 2 dükkandan kira geliyo yine geçinemiyolar biz napalım dedim.. Sonra laf sen annemi sevmiyosuna geldi hiç aramıyosun ben her hafta arıyorum ve cuma günleri gidiyorum bir kere onlar beni aradı mı dedim hamileyim bir kere ya bişeyin ihtiyacın var mı diye sordu mu dedim o yapmıyosa sen yap dedi bende kimseye yalanamam dedim bana nasıl davranışırsa öyle davranırım annemle olduğum gibi olamam o da kızıyla olduğu gibi benimle olamaz ztn öyle bi çabası da yok kızını günde 10 kez arar beni hiç aramaz abartmıyorum 1 kere benim telefonumda adını göremezsin yani..
Ben senin ailene nasıl davranıyorum sen nasıl davranıypsun dedi, benim ailen seni el üstünde tutuyo dedim gittin mi havada kapıyo seviyolar dedim sende onun karşılığını veriyosun dedim bende bana nasıl davranılıyosa onun karşılığını veriyorum dedim... İlk defa bu kadar açık konuş hiç laf demezdim. bana doğumdan sonra çalış demişti kv geçinemezsiniz hem boşuna mı okudun okadar fln demişti, kendi kızı da peşpeşe 2 doğum yaptı diye yardımcı tutsun çok yoruluyor dayanamıyor yavrum dedi, sinirlendim ozaman bili demedim dün laf arasında onu da söyledim ohh rahatladım!!
Sonra sinirimden ağladım , anladı hatasını geldi özür diledi ben seni ailemden üstün tutmuyorum onların yapmadığı fedakarlığı sen yıllardır yapıyosun fln dedi önemli değil dedim ama birilerinin lafıyla bana böyle konuşma dedim sende görüyosun herşeyi ama benim ailem çok iyi davranıyor her türlü ihtitacımıza koşuyolar daha biz demeden onu kıskandın dedim bizdeki samimiyeti dedim, niye ben sizinkilerle böyle değilim diye kıskandın dedim ama ben kötü de değilim iyi değilim çok aevmiyorum nefrette etmiyorum dedim sustu anladı sanırım ama çok sinirlendim hala kızgınım, istemiyorum yapmasınlar bişi beklemiyorumda ztn maaşımla bak nasıl alıyprum ben herşeyi...
ay kıyamam nasıl kızmış..zaten hep bi mevzu vardır kendilerinikini sevdiğin gibi sevmiyosun diye..sevmiyoruz demiyoruz ama olamazki aynı..ama yok onun annesi beni kızlarından ayırmıyormuş..hep beni düşünüyomuş..tamam düşünüyo amennah hakkını yiyemem haramdır ama bazende bakıyorum olamaz yani onlar gibi..o yapmıyo bikere, kızlarına davrandığı gibi bana davranmıyo..ama ben seni kızlarımdan ayırmıyorum sen bizi benimsemedin diyo..yani komik hem öyle değilsin hem öyle olduğunu iddia ediyosun hemde ben öyleyim diye tavır yapıyosun..olacak işmi..komik sadece gülüyorum..kızının iki tane arabası var enişte kızından önce gittimi niye kızımı yanlız ,yolluyosun diyo oğlu 6 aydır ankaradaydı beni hiç düşünen yok..apaçık ortada olamaz aynı zaten..ha ben sırf eşimin hatrına öyleymiş gibi kabul edip elimden geldiğinin bin kat üstünde çaba gösteriyordum ama baktımki yok..
az önce bahsettiğimiz o kap kacak tartışması kızının evinde hiç olmaz..beraber görüyorum evinde yemek yapacak oluyo, ona mı koyayım, ondamı yapayım , burayamı koyayım herşeyi danışır, her şeyi sorar izin alır, benimse her bulduğu hatamı yüzüme vurur..basit şeyler bunlar..anlatırken bile unatnıyo insan....ama erkekler görmüyo göremiyo,..ben kayınvalidemin çok iyiliğini görmüşüm düşünür beni yapar eder, ama asla kızlarına davrandığı gibi bana davranmaz, çünkü davranamaz..bu öncedende böyleydi ama eşim ısrarla yok seni ayırtetmiyo derdi..aynı olmasını beklemiyorum zaten..zihniyeti değiştirmek gerek..
Herkese iyi günler...
Ahhhh ahhhh benim yarama parmak basmışınızz..Benim kaynana beni işten çıkarttı çalışan kadın kocasını aldatırmış diye burnumdan getirdi.İşim rahattı şimdi eşimin tek maaşıyla hem kendimiz geçinmeye çalışıyoruz hemde kaynananın borçlarını ödüyoruz.Geçen eşim anne ben yetişemiyorum artık tümay 'da işe girecek dedi. Kıyameti kopardı o kadar parayı napıyormusuz kendisi hem emekli hem kira alıyor tek başına bide biz ne yapıyormuşuz parayı....
burcuuu canım hayırlı olsun, inşallah değerin yükselir,benim değer 12,7 çıkmıştı ama o çubukta tık yoktu kesin bi yanlışlık var labaratuvar testinde
ayy valla hiç duymadım böyle birşey ne biçim birşeymiş yaa ama uzakta demiş doktor birşey olmaz Allah'ın izniyle canım merak etmee..
canımm o silik 2. çizgi kolay kolay gözükmez öyle ben neler yaptım görmek için bir amıda kalkmadığım kaldı zamanında ama yok yok bence car diyorum ama bekle ayrıca değerin umut verici. İnşalllah değerin yükselir umarım gebesindir yaa nasıl sevindim anlatamam dualarımızın meyvelerini alıyoruz Rabbime bin şükür bunu görmek çok çok güzel ve herkes için de umut verici. Hayırlı haberlerini bekliyoruzzz
canım neyin çare olacağı hiç belli olmaz silkelettiriver. Çatar belkim silkelerkennkimler var okudum tüp beklerken gebe kalan hem de imkansızken. Ben de tüp diyorum ama daha yaza çok var önümde bir aşılamam var aylar var belli olmaz. Umutlar bitmez hiçbir zaman.. Kız sen maşallah doçent değil prof. olmuşsun bak benimde bilmediğim şeyler varmışş hayrett
bal gibi gebesin canımm hatta birkaç güne kese bile gözükür ama haftaya çağırmıştır dr kesin olsun diyee. Tebrikler sağlıkla kucağınıza da alırsınız inşallahh..
Ya ben ilk aşılamamı yaptırdım ya 10. günü kana gittim 1.2 çıktı ilk defa öyle bir değer gördüm bende hep 0 görürdüm ama 12. günü regl oldum zaten dr sormuştum 10. günü çıkar demişti. Şimdi hemen gitmicem ama regl olmaı beklicem sabredicem olmazsam öyle gidicem. Ben orada heyecanla beklerken kağıt çıktısını veren kızın yüzünü hiç unutmuyorum böyle suratını asarak, kafasını iki yana sallayarak biraz da o hallerime şaşırarak bakmıştı bende numara mı yapıyor bana acab güzel bi değer mi demiştim insan o kağıt yazıcıdan çıkana kadar bin türlü şey geçriyor kafasından onlara göre ne olacak tabii tekrar bunu yaşamak istemiyorum aşılamada aşağı yukarı regl zamanı belli zaten çatlama zamanı belli olduğu için bu yüzden evde beklemek en iyisi.
canımm 13 günde çooktan geçer iğnenin etkisi bende aşılama olduğumda dr 10. günü çağırdı dedim çatlatmanı etkisi yok mudur çıkar mı dedim çıkar geçmiştir etkisi o kadar uzun sürmez dedi ve 2.4 kötü bir değer değil bak ben 2.5 sene de kaç kere kan tsti yaptırmışımdır en yüksek değerim aşılamadan sonra yaptırdığım 1.2 değeriydi yani bence bekle ilaç falan kullanma canım tekrarlattır birkaç gün sonra regl olmazsan ayyy ,nşallah vardır bak burcunun da öyle çıkmış hem silik çizgi bie görmüşşş
süper taktik. Ahh ahh bir ben yapamyorum bunları kayınvalide evinde bile yerindne kalkmıyor ki kemik erimesi, tansiyon hiç derdi bitmiyor ama saçlarını sarar, manikürü pedikürü yerindedir. Evde pijamaları bile çoraplarıyla bir örnektir. Eve haftada iki kez kadın geiyor geri kalan zamanda kayınpeder kahvesine kadar yapar getirir meusesi ilacı yemeği önüne gelir o tüm gün tv izler gece de uyuyamaz yorulmuyor ki tabii nasıl uyusun gündüz uyur sonra uyku düzenim yok der mızmızlanır hamile olunca nazlanacağım bir eşim varr o da ne yaparsa artık. Annem zaten şehir dışında.. Neysem bebeemm gelsin de önemli değil hiçbirşey.
kuzum daha bişey yok tabiki, benimkide heves işte, Allah'ın dediği olur, zaten benim kafamı karıştıran silik çizgi oldu, hatta aylin'i hatırlarsan oda 0'lı bir değer görmüştü sonra yüksek değeri gördü, bakalım hayırlısı olsun, Rabbim içimizdeki bu anlamsız korkuyu alsın ve sana da en kısa zamanda koyu çift çizgiyi göstersin
çok sağol canım yukarıda özlem'e de yazdım, daha bişey yok kendi kendime gelin güvey oluyorum işte :)))) sedaaa sen kaynananı öp başına koy, hatta evin en rahat köşesine koy, orda öbizim bu kızların kaynanaları çok fena bir geçmişi oku isteren :))
Muhabbetiniz bol olsun güzeller...
memleketten anacımı aldım da geldimçok mutluyum...
gözün aydın canım anneler misdir misss (tabiki kendi annemiz , no kaynana :)))
kızlar kızlar okudunuz mu oukudunuz mu, kıvançla azra bebek yüzünden ayrılmışlar..yaya yya yaya ya..
azra bebek istemiş kıvanç istememiş bu yüzden ayrılmışlar.ya ya ya yaaa..:)))
oda bişey mi, benim okulda bir arkadaşım var, 4 yıllık evli, "4" diyorum, ilk gebeliği düşük olmuş şimdi 6 aylık hamile (maşallah) bugün bana dedi ki, "ayy keşke 2 yıl sonra falan olsa bebek, şimdi hiç istemiyorum, ben rahatıma çok düşkünüm valla" dedi, gözüm pörtledi yaaaaa dangozz
Canım dah bu neki kaynım evden para çaldı kaynanam beni eşimi suçladı bizim borcumuz vardı biz yapmışızdır diye ben altınlarımı vermedim eşim daha öncede bi araba almış satmıştı onun borcunu ödedik hala başıma kalkar evimde tek bir iğnesi yok fırınımı babam aldı maddi manevi herşeyime babam koştu.O ise hep kendine istedi.Benim evimden daha iyi döşeli onun evi şuanda çünkü benimkileride toplayıp götürdü bunları eşime söyleyince paragöz oldum daha kurban bayramından önce bana bir sürü küfür edip evden çıktı gitti sonrada gelin beni evden kovdu dedi...
tümay enin sadece kaynanan piskopat değil, sülalecek manyaklar (eşini ayrı tutuyorum) Allah bildiği bibi yapsın, sanada hem bu dünyada hem öbür dünyada merhamet estin, günahlarını affetsin inşallah
kızlarrrr hehe :) hayatımda ilk defa patik ördüm Eki Görüntüle 642439 hatta örgü ördüm :)bakın nasıl olmuşş..
ayy ne şeker güle güle giyinsin, maşallah
arkadaşlar dün gittim doktora bebişim ayaklarını oynatıyodu ellerini çok şükür rabbim bunuda görmeyi nasip etti bana ..haftasına göre çok iyi dedi şimdilik bi sıkıntı yok çok şükür. ama o bant gibi şeyler war hala bebekten uzaktaymış.doktor bişe olacağını sanmıyorum dedi bebek korur kendini dedi.. çükünü gösterdi :))) erkek gibi dedi ama daha net sölemek için 1 kaç hafta daha geçsin dedi.. burnunu gösterdi karadeniz erkeği dedi :))) ben orda diyorumki inş eşime benzer oda diyoki aynı senin burnun büyük hehe :)) güzel olmamasıyla birlikte eşim burnumu çok sewer en çok öptüğü yer :)) inş hep böle güzel dewam eder..kan tahlillerimde iiyi çıktı çok şükür.. ikili test istiyomusun dedi istiyosan pazartesi gel dedi ama karar weremedim ben yaptırsam mı die bakalım hayırlısı inş.allah hepinizden razı olsun dualarınız için gerçekten hakkınızı helal edin .. aama dualarınızıda eksik etmeyin
bedriyecim inş hep güzel şeyler duyacaksın bana doktor kalp atışını geç dinletti oda inan 3 sn ekranda gördük attığını .. darlanmayın kızlar kaynana konusunda gerçekten öbür tarafıda war bu işin sabır sabır sabır en çok yapmamız gereken şey..
ohhh çok şükür canım çok sevindim, maşallah, Rabbim seni sınıyor, inşallah sağlıkla doğar paşamızzzzzzzzz :))))))
o zaman okuyun :)))))
gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar
kaynana ;
- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım demiş.
gelinde ;
- tabi anne konuşalım demiş.
kaynana başlamış anlatmaya.
- aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim. kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli olurum. gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;
gelinde ;
- anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım
kuzum daha bişey yok tabiki, benimkide heves işte, Allah'ın dediği olur, zaten benim kafamı karıştıran silik çizgi oldu, hatta aylin'i hatırlarsan oda 0'lı bir değer görmüştü sonra yüksek değeri gördü, bakalım hayırlısı olsun, Rabbim içimizdeki bu anlamsız korkuyu alsın ve sana da en kısa zamanda koyu çift çizgiyi göstersin
çok sağol canım yukarıda özlem'e de yazdım, daha bişey yok kendi kendime gelin güvey oluyorum işte :)))) sedaaa sen kaynananı öp başına koy, hatta evin en rahat köşesine koy, orda öbizim bu kızların kaynanaları çok fena bir geçmişi oku isteren :))
Burcu kız sen kesin hamilesine.bunlar nasıl yorumlar böyle.bence kotu insan yoktur hatalı tavırlar vardır:))
Bu arada esine ailene felan söyledin mı?
Tatlım İnşallah katlana katlana kanatlanır sonucunlab hatası olabiliyor canım idrar testlerinin 25--50 arası duyarlılığı bence koyulaşmasını takip et sonra tekrarlarsın kanı başka biyerde
inşallah cnm vardır burda konuşunca daha bir umutlandım cnm bende idrar testi yaptım 2 tane silik çıktı sonra kana gittim 2.4 çıktıayy valla hiç duymadım böyle birşey ne biçim birşeymiş yaa ama uzakta demiş doktor birşey olmaz Allah'ın izniyle canım merak etmee..
canımm o silik 2. çizgi kolay kolay gözükmez öyle ben neler yaptım görmek için bir amıda kalkmadığım kaldı zamanında ama yok yok bence car diyorum ama bekle ayrıca değerin umut verici. İnşalllah değerin yükselir umarım gebesindir yaa nasıl sevindim anlatamam dualarımızın meyvelerini alıyoruz Rabbime bin şükür bunu görmek çok çok güzel ve herkes için de umut verici. Hayırlı haberlerini bekliyoruzzz
canım neyin çare olacağı hiç belli olmaz silkelettiriver. Çatar belkim silkelerkennkimler var okudum tüp beklerken gebe kalan hem de imkansızken. Ben de tüp diyorum ama daha yaza çok var önümde bir aşılamam var aylar var belli olmaz. Umutlar bitmez hiçbir zaman.. Kız sen maşallah doçent değil prof. olmuşsun bak benimde bilmediğim şeyler varmışş hayrett
bal gibi gebesin canımm hatta birkaç güne kese bile gözükür ama haftaya çağırmıştır dr kesin olsun diyee. Tebrikler sağlıkla kucağınıza da alırsınız inşallahh..
Ya ben ilk aşılamamı yaptırdım ya 10. günü kana gittim 1.2 çıktı ilk defa öyle bir değer gördüm bende hep 0 görürdüm ama 12. günü regl oldum zaten dr sormuştum 10. günü çıkar demişti. Şimdi hemen gitmicem ama regl olmaı beklicem sabredicem olmazsam öyle gidicem. Ben orada heyecanla beklerken kağıt çıktısını veren kızın yüzünü hiç unutmuyorum böyle suratını asarak, kafasını iki yana sallayarak biraz da o hallerime şaşırarak bakmıştı bende numara mı yapıyor bana acab güzel bi değer mi demiştim insan o kağıt yazıcıdan çıkana kadar bin türlü şey geçriyor kafasından onlara göre ne olacak tabii tekrar bunu yaşamak istemiyorum aşılamada aşağı yukarı regl zamanı belli zaten çatlama zamanı belli olduğu için bu yüzden evde beklemek en iyisi.
canımm 13 günde çooktan geçer iğnenin etkisi bende aşılama olduğumda dr 10. günü çağırdı dedim çatlatmanı etkisi yok mudur çıkar mı dedim çıkar geçmiştir etkisi o kadar uzun sürmez dedi ve 2.4 kötü bir değer değil bak ben 2.5 sene de kaç kere kan tsti yaptırmışımdır en yüksek değerim aşılamadan sonra yaptırdığım 1.2 değeriydi yani bence bekle ilaç falan kullanma canım tekrarlattır birkaç gün sonra regl olmazsan ayyy ,nşallah vardır bak burcunun da öyle çıkmış hem silik çizgi bie görmüşşş
süper taktik. Ahh ahh bir ben yapamyorum bunları kayınvalide evinde bile yerindne kalkmıyor ki kemik erimesi, tansiyon hiç derdi bitmiyor ama saçlarını sarar, manikürü pedikürü yerindedir. Evde pijamaları bile çoraplarıyla bir örnektir. Eve haftada iki kez kadın geiyor geri kalan zamanda kayınpeder kahvesine kadar yapar getirir meusesi ilacı yemeği önüne gelir o tüm gün tv izler gece de uyuyamaz yorulmuyor ki tabii nasıl uyusun gündüz uyur sonra uyku düzenim yok der mızmızlanır hamile olunca nazlanacağım bir eşim varr o da ne yaparsa artık. Annem zaten şehir dışında.. Neysem bebeemm gelsin de önemli değil hiçbirşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?