Bizim de Meleğimiz Olacak, Buraya Yazıyoruz :)

konut projesi çiziyorum tatlım... napalım bebişimiz yolda ona ciciler almak için para lazım

evet canım minik minik böcek gibi hareketler hissediyorum daha çok gıdıklanma gibi ama çook güzel bi duygu

anaa böcek gibi mi benzetmeye bak seni oğluna şikayet edeceğim

oyy annesi para kazanırmış bol bol proje gelsin inşallah

hay ağzını öpeyim, bedriyeeeeeee oku bak oku , yanı başımızda gül varmış senin gibi olan anacım niye daha önce yazmadın, göbeğimizi çatlattı bu kız bizim

Görünce yazdım canım hemen ne bilem bedriyenin bu kadar kafasına taktığını
Baktım sen tek tek bulmuşsun belirtisiz hamişleri birde ben gireyim araya dedim

tamam tatlım cuma günü sela ile ezan arasında dualarımız seninle olacak inşallah. İnşallah bu sefer hayırlısı ile yüzün güler

inşallah canımm benimmm

canım temizlikçi çağıracak zamanım yok hem alışık değilim ben öyle temizlikçi çağırıp oturup iş yaptırmaya kurtluyum ben kalkar onunla beraber temizlerim. Canım öyle titiz biri değilim ama mutfak dolaplarım beyaz hemen iz leke oluyor sadece kapaklarını silicem birde çekmeceleri düzelincem, küvetimi yıkıcam duvaları falan banyonun bir de salon vitrinleri bu kadar salonumu dip köşe süpürüp sldim zaten haftasonu bir toz alırım. Cuma sabahta süpürüp silicem evi şöyle bir tamam işte yemekleride yarın akşam ve cuam sabah yapıcam koyucam 2-3 gün yemek yapmam hiç olmazsa napıyım ailem yok yanımda anneme de gel demek istemiyorum o varken stres olurum ben aman yat aman şunu yapma aman ağrın var mı söyler durur yalnız olmak daha iyi.

Canımm benim geçen seferde sen başlatmıştın çok güzel bir aşılama geçirmiştim Allah razı olsun senden Rabbim tez zamanda senin de tüm arkadaşlarımnında yüzünü güldürsün İnşallah bana ettiğinizin fazlasını Rabbim versin size ne diyim canlarımm bende okuyabildiğim kadar okucam salatı tefriciye ama bebek isteğiyle değil okumak istediğim için okucam Rabbim zaten gönlümden geçeni biliyor dua wtmek rahatlatıyor insanı bir liman oluyor başka sığınacak neyimiz var ki.

Aylin bende o böcek gibi hareketleri ilk 16. haftamda falan hissettim. Ama hazır ol asıl hareketleri 18. hafta itiberi ile yaşayacaksın
Hele 28. lerde sanki içinde birisi tekvando kursuna gidiyormuş gibi bi hisse kapılıyosun

Görünce yazdım canım hemen ne bilem bedriyenin bu kadar kafasına taktığını
Baktım sen tek tek bulmuşsun belirtisiz hamişleri birde ben gireyim araya dedim

ohh valla çok iyi yaptın canım, inşallah okur bedriye, şöyle koca koca yazaydın.....

anaa böcek gibi mi benzetmeye bak seni oğluna şikayet edeceğim

oyy annesi para kazanırmış bol bol proje gelsin inşallah

böcek gibi ama gıdıklıyor annesini sıpam böcüküm o benim aminn canım gelsin bol bol burdura da proje yapıyoruz bu arada eve ihtiyacınız olursa merkezde haberim olsun

gerçekten çok azmış işlerin bak belini incitirsen, ya da hasta falan olursan burnundan getiririz ona göre

oyy canım inşallah bu sefer ki de çok rahat geçer, rabbim hayırlı sonuçlar nasip etsin, evet çok haklısın iyi ki dua var, iyi ki inancımız var hamdolsun, yoksa bu içmizdeki korkuları sıkıntıyı nasıl çözerdik, ohh misss

not: Allah senden de razı olsun canım lafı bile olmaz

hehe hazırım ben tekmelesin dağıtsın beni ama doktorumun söylediğine göre plasenta bebekle göbeğimin arasına yerleşmiş o yüzden daha hafif hissedermişim bebişimi normalden... napalım buna da şükür diyorum sadece...

anam gül'de böcek gibi demişşş, anaaam şunlara bak , bebeleriniz doğunca siz bittiniz, hele aylin dibinde zaten biraz aklı ersin oğlunun annen sana böcek dedi diyeceğim bak gör

böcek gibi ama gıdıklıyor annesini sıpam böcüküm o benim aminn canım gelsin bol bol burdura da proje yapıyoruz bu arada eve ihtiyacınız olursa merkezde haberim olsun

oyy yerim ben onu
valla canım bizde ev almayı düşünüyoruz, daha karar veremedik burdur'dan alsak mı almasak mı diye, sana danışırım mutlaka oley

Yeni Doğan - İlk Gün

Telaş, heyecan, mutluluk ve endişelerin en fazla olduğu bir gündür.

Böyle bir günde, ister normal doğum olsun, ister sezaryen, annede ağrılar ve yorgunluk kaçınılmazdır. Herhangi bir ağrı çok şiddetliyse en çok "doğum sancısı gibi" tarif edilmez mi. Bu nedenle doğum günü, annenin de bebeği kadar yardıma ve bakıma ihtiyacının olduğu bir zamandır.

Bu durumdaki bir insandan, ancak bir kişi, kendisini kucaklaması, beslemesi ve bakması için yardım umabilir. O da dünyaya yeni gelen minik bir bebektir. Dünya tatlısı bebeğini gören anne, işte o anda, bütün yorgunluk ve ağrılarını bir anda unutur. Hayata dair mucize görmek isteyenler böyle bir duruma şahit olmalıdırlar.

Minik bebeğiniz de, hele normal doğumla gelmişse bir kaç saat yol yorgunluğu çekecektir. Hemen bütün bebekler doğumu takip eden ilk bir saat uyanıkken ardından yaklaşık iki ila dört saat süren bir yol yorgunluğu uykusu yaparlar. Bebeğin bu ilk bir saat içinde, hatta ideal olanı hemen doğar doğmaz annenin kucağına verilip emzirilmesinin sağlanması çok önemlidir. Çünkü bu uygulama anne sütünün yapımını uyaran ve bu yüzden kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Uykuya daldıktan sonra o ilk yarım bir saatteki kadar memeyi iyi tutmayabilir. Bu da anneyi ve yakınlarını emdirememe endişesine sevk edebilir.

Yani demek istiyoruz ki sevgili anne, ne kadar yorgun ve ağrılı olursanız olun bu ilk saati ve ilk günleri gerektiği gibi değerlendirin. Bebeğiniz sizden tek bir şey isteyecektir; o da sevgiyle kucaklanmak ve anne sütü emmek. Yakınlarınız ve eşinizden, bebeğinizi emzirebilmeniz konusunda yardım isteyiniz. Çünkü siz ne istediğiniz gibi kalkabilir, ne de oturabilirsiniz. Ne yapın edin ve bu en zor gününüzde bebeğinizi sık sık emzirin.

Bebekler doğar doğmaz yaşadıkları her an, bulundukları ortama uyum sağlamaya ve adapte olmaya yönelik olarak, anne karnında başladıkları büyüme ve gelişmelerine devam ederler. Sizlerin gözleri önünde gerçekleşecek olan bu süreçte, o adeta her gün yeni bir gelişme göstererek sizi şaşırtacak ve mutlu edecek. İlk bakışı, ilk gülümsemesi, ilk hecesi dünyaların sizin olmasını sağlamaya yetecek. Yüzündeki bir an memnuniyetsiz bir ifade bütün neşenizi kaçırırken küçücük bir ağlaması kendinizi mutsuz ve çaresiz hissettirebilecektir. Hayatınızı büyük ölçüde etkileyip değiştirecek. İmkanlarınız ölçüsünde ona bakıp büyütürken cevaplanmasını istediğiniz bir çok sorunuz olacak. Ona olan sevginizden dolayı her öneriyi can kulağıyla dinleyip hemen yerine getirmeye çalışacaksınız.

Bebekler her zaman doğum doktorunuzun verdiği randevuya uymayabilirler ve beklenen günden daha önce yada sonra doğabilirler. doğum sonrası da her şey çok hızlı gelişir ve ne zaman, neyi, nasıl yapmanız gerektiği konusunda her gün daha fazla bilgiye ihtiyacınız olur. Bu arada çevrenizden de birçok tavsiye alırsınız. Tamamen iyi niyetle yapılan bu tavsiyelerin içinde bazen yapılması doğru olmayan uygulamalar da bulunduğunu ve sonuçta bebeğin sıkıntıya girdiğini görebilirsiniz.

İşte yapılmaması gereken hatalı önerilerden birkaç tanesi:

Yeni doğan bebeğe ;

üç ezan süt vermemek emzirmemek,
şekerli su vermek,
serum suyu vermek,
reçelli ballı lokumlu emzik vermek,
bebeği göbeği düşmeden yıkamak,
tuzlamak,
kundaklamak ...

Ne Yapmalıyız ?

Bebekler ve çocuklar yetişkin insanların küçük modelleri küçültülmüş halleri değildir. Her yaşın hatta ilk iki yıl içinde her ayın kendine özgü bedensel ve ruhsal işleyiş farklılığı vardır. Nasıl hamileliğin son aylarındaki fetus ilk aylardakinden farklılık gösterirse her yeni doğan bebek doğumdan itibaren de büyümeye ve gelişmeye devam eder. Yani yeni doğan bir bebeğe altı aylık hatta üç dört aylık bebeğe davranıldığı gibi davranılamaz aynı şekilde beslenemez.

İlk gün sağlık doğum hemşireniz bebeğinize Bir K vitamini enjeksiyonu ve bir de hepatit B aşısı enjeksiyonu yapacak, ayrıca gözlerine de iltihaplanmadan koruyucu bir ilaç damlatacaktır.

Hastaneden taburcu olurken size bir reçete verilecektir. Bu reçetede bebeğinizin göbek bakımı ile ilgili antiseptik solüsyon ve steril gazlı bez, bir de D3 vitamini olacaktır. Bunları nasıl uygulayacağınızı doktorunuz veya hemşirenize sorunuz.

anamm kör olan okur bu mesajı, super olmuş

bana göre az canım ya yaparım hemen onları ben dizim başlayana kadar sonra bir de dizimi bile izlerim duaları da okucam bu akşa bitiricem inşallahh.. Rabbim her derrt için dualar ne derdin varsa yetişiyor dua et diyor anlamlarına baktıkça okudukça daha iyi anlıyor insan. Ne mucizeler oluyor hayatta bak 20 sene evli çiftin tüp bebekle bile olmamış sonra kendliğinden olmuş buna kimin gücü yeter Rabbim ol desin yeter ki olamayacak var mı. Canım benimm duacınım inşallah tez zaman güzel haberlerini alalım

olsun orada olduğunu seninle olduğunu biliyorsun ya biraz evhamlı olur insan hissedemeyince ama şöyle düşün bak annem diyor ki bizim zamanımzda öyle ultrasonda bebeği göremezdik bir giderdik kalp atışı deyip az birşey dinletirlerdi daha başka yok doğumda ancak cinsiet falan öğrenmede yokmuş hele köylerde düşünsene hiç dr yüzü görmezmiş ninelerimiz reglisi geçti mi karın çıktı mı gebe eve de gelirmiş bir ebe doğurtur tamam yok testleri vitaminleri kontrolleri neredee ama bak anne babalarımız sapasağlam şimdiki nesilden daha sağlıklı ama işte hormonlar, çevresel faktörler herşeyi değiştirdi.

tatlımm 5. aydan sonra olan mide yanmaları saçlanma deniyor yalnız bilimsel olarak bakıldığında ondan değilmiş hamilelikte bebek büyüdüğü için mide küçülüyor reflü oluşuyormuş mümkün oldukca yemeklerden sonra yatmamaya özen gösterin.......

Son düzenleme:

Sağlık olsun canım, o iyi olsunda içerde, gerisi çokda mühim değil :)

İnşallah o güzel günleri görmeyi nasip eder Rabbim

anamm kör olan okur bu mesajı, super olmuş

Çok hoşsun canım yaa

Hımm öyleymiymiiş :) Olabilir canım ya zaten ağzıma bi naneli first alıyorum hemen geçiriyo. Demekki nane aroması reflüye iyi geliyo :) Ama çok kötü bişey ya eğer naneli sakızın iyi geldiğini keşfetmeseydim çok zorluk çekerdim ben

sanırım canım valla bende mide yanması eksime ağrı hiç bişi olmadı canım cok şükür..bi bel kasık ağrısı bide nabız yüksekliği neyse az kaldı hayırlısı ile bebiişlerimize kavuşuruz canım..

ben cıkıyorum hayırlı akşamlar kızlarr

canımm benimm yaa yazdıklarını okuyunca hemm sevindimm, hemm kocaman yazmışsın diye bir daha sevindimm.. sende benim gibi o zamanlar canın sıkılmış diye üzüldüm inan çünkü insan takınca çok can sıkıcı bir ddurum çıkıyor ortaya.. ben çok üzülüyorum.. ama yenicem inşAllah.. inan ctesi doktora gidiceğim ya kısmetse yüreğim ağzımda aksilik var der mi diye.. netde çok okudumm evet burcumun yazdıklarını ama şimdi senide okudum ya tanıdık bir kişinin de aynı konuyu yaşaması en azından güzel bir işaret benim için.. inşAllah bana da bu belirtisizliklerle senin gibi sağlıklı bir gebelik süreci ve sağlıklı bir evlat nasip eder Allah..

Çiğdemm canım sana rahat ol diyeceğim ama ben olsam bende olamazdım ama bildiğim şu var tehlikeli durum olsa nst midir nedir onda çıkıyor ve vakit erken diye doktor seni hastaneye yatırmayı da teklif ederdi.. dualarla geçicek buu gunler artık lutfen sıcak su koyma biyerine.. akşama kısmetse olmazsa yarın akşama kuran okuyacağım sana da okucamm gönlünü ferah tut.. bence anlık bir konu yaşadığın geçicek hayırlısıyla

İnşallah canım, görüşürüz iyi akşamlar

İnşallah hiç bi aksilik çıkmayacak canım. Elimizden dilimizden geldiği kadar her zaman hep destek tam destek veririz evveAllah :)

Bende çıkıyorum canlarım görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…