- 10 Nisan 2014
- 1.090
- 274
- 113
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
saygılartebrik ederim
Ben sizin yorummunuzu görmedim ki genel duruma bakarak yazdım fikrimi. Ve iki tarafı da eleştirdim tek tarafı değil.ben açıklamamı baştan yazdım dikkatli okursanız. tecrübe ile sabittir . ve zamanla normal bakmak zorunda olduğunuzu anlıyorsunuz. sizce ne yapmalı en doğru olan nedir?
şimdi burada konu gelin hanmın resmiyeti. nezaket kuralları değil.olması gerekenleri konuşmuyoruz. bu gelin böyle sorun bu. çözüm ne?Ben sizin yorummunuzu görmedim ki genel duruma bakarak yazdım fikrimi. Ve iki tarafı da eleştirdim tek tarafı değil.
Çözümü de gelin hanım görgü kurallarını öğrenmekle bulabilir. Bir kere bu durumdan kendinin rahatsız olması gerekir.
Ha sizler birine selam verince o almıyorsa veya evine gittiğiniz insan size hoşgeldin demiyorsa siz de bozulmuyorsanız demek ki sizin için zaten durum normal o zaman.
Ama bana göre değil ben bozulurum benim düşüncem budur.Ayrıca olaya gelin görümce değil insanlık, nezaket kuralları olarak bakıyorum ben.
Arkadaşım her koyun kendi bacağından asılır. Bana bizim gelin ya da akraba işte her neyse selamım almasa bana hoşgeldin demese ben de aynı şekilde davranırım Neticede kimse kimseye meraklı değil mecbur değil. E ne olur? Soğukluk olur ara bozulur. Sorunlu insan sorunu kendnde aramıyorsa çözümü başkası sunacak değil tek başına yaşar böyle nezaketsizlikse. Bu kadar basit.şimdi burada konu gelin hanmın resmiyeti. nezaket kuralları değil.olması gerekenleri konuşmuyoruz. bu gelin böyle sorun bu. çözüm ne?
Arkadaşım her koyun kendi bacağından asılır. Bana bizim gelin ya da akraba işte her neyse selamım almasa bana hoşgeldin demese ben de aynı şekilde davranırım Neticede kimse kimseye meraklı değil mecbur değil. E ne olur? Soğukluk olur ara bozulur. Sorunlu insan sorunu kendnde aramıyorsa çözümü başkası sunacak değil tek başına yaşar böyle nezaketsizlikse. Bu kadar basit.
Tek başına yaşamayı seçtiyse görümcesine abla konserve yap reçel yap demeyecek o zaman buna tek başına yaşamayı seçmiş denmezbaşka bir şey denir.. Tek başına yaşamayı seçen insan her durumda kendi başının çaresine bakar. Yanlışa yanlış demek neden zor geliyor ki onu anlamıyorum.iyiya gelin tek yaşamayı seçmiş işte. eşiyle tek gelin memnun,damat memnun. bir kv görümce değil :)
çünkü kendilerinin aile dir ama damat bey ağaç kovuğundan yetişmiştir onun daha önce bir ailesi yoktur çünkü derhal soğuk davranılmalı ve ailesinden koparılmalıdırTek başına yaşamayı seçtiyse görümcesine abla konserve yap reçel yap demeyecek o zaman buna tek başına yaşamayı seçmiş denmezbaşka bir şey denir.. Tek başına yaşamayı seçen insan her durumda kendi başının çaresine bakar. Yanlışa yanlış demek neden zor geliyor ki onu anlamıyorum.
bir eğitimci olarak söylüyorum sizin cevabınız iletişim de ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor daha da bir şey söylimeyiceğimBen sizi özellikle önüme oturtup konuşmadim. Yazdiğim basit bir yazidan saçma sapan anlamlar çikarip, açiklamalarimi da anlamayip error verdin ve haliyle zihnin yoruldu. Frekans, minimalist, yormak asfdfsad Serdar Ortaç şarkısı gibi bol kelime, sıfır anlam hehe : ))
bir eğitimci olarak söylüyorum sizin cevabınız iletişim de ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor daha da bir şey söylimeyiceğim
oysa sizde o görümceyi komşu kadınları da tanımıyorsunuz ama onlar hakkında ahkam kesiyorsunuz ben elbette sizin yazdığınıza bakıcam sizi nerden tanıyabilirimBir eğitimci olarak kıçıkırık bir forum yazisindan hayatimi, karakterimi, tavirlarimi bilmeden iletişimim hakkinda ahkam kesmeniz takdire şayan. Koca yazidan herkes kendine göre bi parça seçip, gocuna gocuna cevap veriyor. Parça-bütün iliskisi sıfır. Anlamayana laf anlatmaya calismak da bir o kadar zor..
oysa sizde o görümceyi komşu kadınları da tanımıyorsunuz ama onlar hakkında ahkam kesiyorsunuz ben elbette sizin yazdığınıza bakıcam sizi nerden tanıyabilirim
yok sinirlenmedim gayet düşündüğümü yazdım evet ne ben konu sahibiyim nede siz oradaki gelinSiz neden benim yazdigima bakiyorsunuz? Durup dururken sizi neden bu kadar sinirlendirdi yazdiklarim? Ne ben konu sahibiyim, ne siz. Konu sahibi yorumlanmasi icin yazmis, ben de bunu yaptim. Gorumce de bu yorumlarima yetecek kadar bilgi vermis kendisiyle.
Son bir sey daha: size ne? Yoksa Adana çık aradan mi demeliyim?
yok sinirlenmedim gayet düşündüğümü yazdım evet ne ben konu sahibiyim nede siz oradaki gelin
siz görümcenin yazdıklarından farklı şeyler düşünmüşsünüz oysa ben çok farklı şeyler düşünüyorum
ama sizin ordaki insanları küçümser laflarla konuşmanız görümceyi savunanlara dedikodudan başka bir şey bilmeyen hain görümceler yorumlarınıza cevaben yazdım onun dışında hadi canım güle güle
ben kendi mesajımda sokak ağzı bir kelime göremiyorum ama çok sokak ağzı mesaj okumak istiyorsanız kendi yazdığınızı okuyabilirsinizEveet son cümlenizle sokak ağzına da geçmişsiniz. Geç bile kalmıştınız, tebrik ediyorum.
Heralde farkli şeyler düşünücez. Ben ortaya yorum yapiyorum, siz benim üzerimden oynuyorsunuz; fark bu.
Ve evet, küçümsüyorum. Hayati gelin, görümce, kaynana, elti dedikodudindan ibaret olan küçük dünyali insanlari küçümsemeye de devam edicem. Gelin-görümce gibi tartişmalarin tek sebebi bu başka hayatlari olmayan insanlar çünkü.
Bana daha fazla cevap vermeyin, muhattabim degilsiniz.
ben kendi mesajımda sokak ağzı bir kelime göremiyorum ama çok sokak ağzı mesaj okumak istiyorsanız kendi yazdığınızı okuyabilirsiniz
ve bende selam alıp vermemeyi bir marifet sanan , misafirlere nasıl davranacağını bilmeyen,eşinin ailesinden tamamıyla koparmaya çalışıp ama onların her türlü imkanından faydalanmak isteyenlere ukala, görgüsüz ,nezaketsiz vb demeye devam edeceğim
bencede cevap vermeyin ben sizi hiç muhattabım olarak görmüyorum çünkü
elin tuaf degil bence samimi olmak istemiyo bende pek konuşmam kendi içimde yaşamayı sevenlerden .Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?