Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

bazı görümceler, kayınvalideler oğlları ve kardeşleri ile göbek bağlarını kesemiyor. hatta geline oğlanı elimizden aldı, aklını çeldi vs diye zaten ilk günden cephe alıyor. şimdiki gelinler akılllı. burada kv den dert yanan gelinlere sorun hepside en baştan resmi olsaydım keşke derler. gelinler oğullarınızın nüfüsuna geçiyr sizin değil.kimsenin kimseye mecburiyeti yok.kardeşin mutlumu sen ona bak. tekelinde değil kimse kimsenin.beklentilerinizi azaltırsanız daha mutlu huzurlu olur hayal kırıklığı yaşamazsınız. bu herkes için geçerli.

ben açıklamamı baştan yazdım dikkatli okursanız. tecrübe ile sabittir . ve zamanla normal bakmak zorunda olduğunuzu anlıyorsunuz. sizce ne yapmalı en doğru olan nedir?
Ben sizin yorummunuzu görmedim ki genel duruma bakarak yazdım fikrimi. Ve iki tarafı da eleştirdim tek tarafı değil.
Çözümü de gelin hanım görgü kurallarını öğrenmekle bulabilir. Bir kere bu durumdan kendinin rahatsız olması gerekir.
Ha sizler birine selam verince o almıyorsa veya evine gittiğiniz insan size hoşgeldin demiyorsa siz de bozulmuyorsanız demek ki sizin için zaten durum normal o zaman.
Ama bana göre değil ben bozulurum benim düşüncem budur.Ayrıca olaya gelin görümce değil insanlık, nezaket kuralları olarak bakıyorum ben.

şimdi burada konu gelin hanmın resmiyeti. nezaket kuralları değil.olması gerekenleri konuşmuyoruz. bu gelin böyle sorun bu. çözüm ne?

şimdi burada konu gelin hanmın resmiyeti. nezaket kuralları değil.olması gerekenleri konuşmuyoruz. bu gelin böyle sorun bu. çözüm ne?
Arkadaşım her koyun kendi bacağından asılır. Bana bizim gelin ya da akraba işte her neyse selamım almasa bana hoşgeldin demese ben de aynı şekilde davranırım Neticede kimse kimseye meraklı değil mecbur değil. E ne olur? Soğukluk olur ara bozulur. Sorunlu insan sorunu kendnde aramıyorsa çözümü başkası sunacak değil tek başına yaşar böyle nezaketsizlikse. Bu kadar basit.

iyiya gelin tek yaşamayı seçmiş işte. eşiyle tek gelin memnun,damat memnun. bir kv görümce değil :)

iyiya gelin tek yaşamayı seçmiş işte. eşiyle tek gelin memnun,damat memnun. bir kv görümce değil :)
Tek başına yaşamayı seçtiyse görümcesine abla konserve yap reçel yap demeyecek o zaman buna tek başına yaşamayı seçmiş denmezbaşka bir şey denir.. Tek başına yaşamayı seçen insan her durumda kendi başının çaresine bakar. Yanlışa yanlış demek neden zor geliyor ki onu anlamıyorum.

çünkü kendilerinin aile dir ama damat bey ağaç kovuğundan yetişmiştir onun daha önce bir ailesi yoktur çünkü derhal soğuk davranılmalı ve ailesinden koparılmalıdır
ama böyle yardımlar kabul edilir tabii
örneğin biz kredi ödüyoruz yetişemiyoruz kayınbabamlar biz bu sıkışıklıktayken yeni araba aldılar biz evlenirken hiç bir şey almadılar yok bebeğim doğdu tek bir çeyrek altın bile takmadılar eee sen uzaktan gelen görümceni evine davet edemiyorsun iki gün sana kalmaya gelse krizler geçiriyorsun o durumda aile sana neden yardım etsin
bütün sorumluluğuyla zorluğuyla çekirdek ailenle sen başbaşasın neden onlardan yardım bekliyorsun
hadi yardımı kalmayı şunu bunu geçtim
eğer kocan senin kızkardeşin gelince bir hoşgeldin demezse surat yaparsa nasılsın sorusuna iyiyim deyip kestirip atınca burdaki savunanların hepsinin tek kelime dahi etmemesi gerekir
belki damat dedikoducu kızkardeşinle konuşmak istemiyor ((((
zorunda mı
yani objektifliği kaybetmemek lazım

bir eğitimci olarak söylüyorum sizin cevabınız iletişim de ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor daha da bir şey söylimeyiceğim

bir eğitimci olarak söylüyorum sizin cevabınız iletişim de ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor daha da bir şey söylimeyiceğim

Bir eğitimci olarak kıçıkırık bir forum yazisindan hayatimi, karakterimi, tavirlarimi bilmeden iletişimim hakkinda ahkam kesmeniz takdire şayan. Koca yazidan herkes kendine göre bi parça seçip, gocuna gocuna cevap veriyor. Parça-bütün iliskisi sıfır. Anlamayana laf anlatmaya calismak da bir o kadar zor..

oysa sizde o görümceyi komşu kadınları da tanımıyorsunuz ama onlar hakkında ahkam kesiyorsunuz ben elbette sizin yazdığınıza bakıcam sizi nerden tanıyabilirim

oysa sizde o görümceyi komşu kadınları da tanımıyorsunuz ama onlar hakkında ahkam kesiyorsunuz ben elbette sizin yazdığınıza bakıcam sizi nerden tanıyabilirim

Siz neden benim yazdigima bakiyorsunuz? Durup dururken sizi neden bu kadar sinirlendirdi yazdiklarim? Ne ben konu sahibiyim, ne siz. Konu sahibi yorumlanmasi icin yazmis, ben de bunu yaptim. Gorumce de bu yorumlarima yetecek kadar bilgi vermis kendisiyle.
Son bir sey daha: size ne? Yoksa Adana çık aradan mi demeliyim?

yok sinirlenmedim gayet düşündüğümü yazdım evet ne ben konu sahibiyim nede siz oradaki gelin
siz görümcenin yazdıklarından farklı şeyler düşünmüşsünüz oysa ben çok farklı şeyler düşünüyorum
ama sizin ordaki insanları küçümser laflarla konuşmanız görümceyi savunanlara dedikodudan başka bir şey bilmeyen hain görümceler yorumlarınıza cevaben yazdım onun dışında hadi canım güle güle

Eveet son cümlenizle sokak ağzına da geçmişsiniz. Geç bile kalmıştınız, tebrik ediyorum.
Heralde farkli şeyler düşünücez. Ben ortaya yorum yapiyorum, siz benim üzerimden oynuyorsunuz; fark bu.
Ve evet, küçümsüyorum. Hayati gelin, görümce, kaynana, elti dedikodudindan ibaret olan küçük dünyali insanlari küçümsemeye de devam edicem. Gelin-görümce gibi tartişmalarin tek sebebi bu başka hayatlari olmayan insanlar çünkü.
Bana daha fazla cevap vermeyin, muhattabim degilsiniz.

ben kendi mesajımda sokak ağzı bir kelime göremiyorum ama çok sokak ağzı mesaj okumak istiyorsanız kendi yazdığınızı okuyabilirsiniz
ve bende selam alıp vermemeyi bir marifet sanan , misafirlere nasıl davranacağını bilmeyen,eşinin ailesinden tamamıyla koparmaya çalışıp ama onların her türlü imkanından faydalanmak isteyenlere ukala, görgüsüz ,nezaketsiz vb demeye devam edeceğim
bencede cevap vermeyin ben sizi hiç muhattabım olarak görmüyorum çünkü

Şizofrenik sancilar içerisindesiniz. Allah çevrenizdekilere sabir versin : ))

G
elin tuaf degil bence samimi olmak istemiyo bende pek konuşmam kendi içimde yaşamayı sevenlerden .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…