- 2 Temmuz 2014
- 746
- 408
- 78
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Yiyip içiyordur. Temel ihtiyaclarindan feragat ettiğini sanmıyorum. Aile kavramı karı koca çocuk değildir . Insanlar toplu halde yaşarlar. Kardeşinin eşiyle arasının kötü olması kardeşiyle ilişkisini doğrudan etkiler .
Yiyip içiyordur. Temel ihtiyaclarindan feragat ettiğini sanmıyorum. Aile kavramı karı koca çocuk değildir . Insanlar toplu halde yaşarlar. Kardeşinin eşiyle arasının kötü olması kardeşiyle ilişkisini doğrudan etkiler .
Toplum ve iletişim bilimci olarak aileyi size anlatıyorum. Egitimcisiniz ama iletişimin ne olduğunu önemini bilmiyorsunuz üzücü . Gece gündüz beraber olmak ayrı temel iletişim kuralları ayrı. Bu basit ayrımı eğitim fakültelerinde ogretmiyorlar mi ? Insan sosyal bir varlıktır Üzgünüm.Aile kavrami kari, koca ve cocuklardir. Hatta ismi de cekirdektir. Sizin o dediginiz sülale oluyor. Ben bir eğitimciyim ve insanlarin nasil yasadigini bana mi anlatiyorsunuz?
Kardesinin esiyle kotu olmasi kardesini etkiler bik bik bik Kardesinin esinin hayatina karismasin o zaman. Yerini bilsin. Kaynana, elti, gorumce, k
Meseleyi gelin görümce olarak ele almaktan ziyade insanlar olarak ele alırsak,kişiden kişiye değişir içe kapanıklık.Kimi bazı konularda içe kapanıktır,kimi her konuda.Kimi işyerinde içe kapanıktır,kimi arkadaş ortamında.90 günlük gelin olayı abartılmıyor.Evlilik öyle kolay bir mevzu değil.Hele ki ilk dönemleri.Kendi içinde kimin ne yaşadığını bilemeyiz.Dünya kadar vajinismus sorunu olan,eşiyle ilgili hayalkırıklığı yaşayan,evliliğe aileye adapte olmakta sorun yaşayan insnaların konusu okuyoruz burda.Anne babası yokken kendi isteğiyle (davetli değil) annesini evine gelen görümce de misafirlik beklemesin bi zahmet.Bir kere mahallenin diline düşmek ne demek.Bu kadar abartacak ne var.Ya insan bazı şeyleri bilmiyorda olabilir.Görümce sürekli eleştiride.Varsa sorunu kardeşine demeli.Yoksa onun dışında tabiki güelryüz,karşılıklı anlaşma iyidir.Görümce anneye dert yanar olanlarla ilgiliAnne gelien cephe alır.Bu da bir huzursuzluk için varsayım.Olur demiyorum.Ama mahalledekilerle böyle rahat rahat konuşuluyorsa,anneyle haydi haydi konuşulur.Bence "gelin" sifati cok abartiliyor.
90 gunluk bebekten bahsetmiyoruz.
Hayati 90 gunle sinirli da degil gelin hanimin.
Dolayisiyla usulu bildigini varsayariz.
Ayrica ice kapanik olmanin ne demek oldugu karistiriliyor burada bence.
İce kapanik biri gorumcesine "bana sundan bir kere daha yapar misin" diyemez, isteyemez cunku.
İce kapanikligi yasamis biri olarak soyluyorum.
Dalginlik, unutmusluk vs de olabilir elbette ama bu ihtimalleri gorumceye de yontabiliriz degil mi?
Mesela gelinin ilgisini beklemistir, belki bir guler yuz beklemistir.
Cok seyler degil bunlar.
İnsaniz, sosyal varliklariz.
Yapi meselesi degil bu.
Ben de soguk biriyimdir ama guler yuzume engel degil.
İletisim konusunda karsinizdakinin seti varsa ben zorlanirim ama evet iletisime gecebilir konu sahibi.
Nasil bi sistemse, anlamayacaginizi bildiği için mesajlari kisa kesiyor : ))
Sonuc olarak sizin gibi hayati koca, kaynana, elti, gorumce yani size gore "aile"den ibaret olanlar icin ölümcül bir hatadir bu gelinin yaptigi. Ne konuşacaksiniz baska? Dusunsene gelinin gorumceyi eve cagirdigini? Kesin nispet yapmak icin filan cagirir di mi : ))
Birakin allaskina. Gelinin her hareketi dogtu olsa bile batar sizin gibilere. Gece gunduz konusacak mevzu lazim. Malum baska hayatiniz yok. Komsular, onlarin yorumlari onemli seyler bunlar.
Yemin ediyorum ülkeyi 50 yil geriye goturuyorsunuz. Bakin kendi hayatiniza, bu kadar mi sıkici bi yasantiniz var? Gelin de gelin. Al sana gelin. suratina bakmiyor. Acaba neden? Çatal diller yuzunden olabilir mi gorumceler??
Toplum ve iletişim bilimci olarak aileyi size anlatıyorum. Egitimcisiniz ama iletişimin ne olduğunu önemini bilmiyorsunuz üzücü . Gece gündüz beraber olmak ayrı temel iletişim kuralları ayrı. Bu basit ayrımı eğitim fakültelerinde ogretmiyorlar mi ? Insan sosyal bir varlıktır Üzgünüm.
Yazdiklarina dikkat et. Ne demek başka hayatınız yok sen bizi ne kadar tanıyorsunuz. Ben sana şimdi uzaydaki evine geri dön desem hoşuna Gidermi? Ama demicem işte...
Niye üzerinize alindiniz ki : )) Sayfalarca yorum yapilmiş bi konuda yorum yazarken "şu, şu ve şuna ithafen yazdim" mi demeliydim yoksa? Hır gür çıkarmak isteyenlerin hepsi de magazinciler gibi yazdiğim şeyin bi cümlesine takilip vik vik yapıyor. Bi bütünüyle bakin, anafikri anlayin, sonra konuşalim..
Bu arada uzay muzay sndadfss Bi sonraki aşamamiz "kendi diyen kendi olur"mu olacak? Komik : ))
Ortaya attığın sürece burdaki herkes üzerine alabilir. Özel Mesaj atsaydin yada özellikle bi isim belirtseydin
Ay telefonu ısırıcam şimdi. Kardeş niye anlamamakta ısrar ediyorsun? Gelinlene çektiren görümcelerden bahsediyorum ve sen herkes üstüne alınabilir diyosun. Yetmiyo tek tek isim ver diyosun. Psikopat miyim ben, geniş çapli araştirma yapip çılgin görümce avi mi yapayim burda? Söylediğim şey birine doğrudan batiyorsa sinirlenir ve cevap verir, diğerleri ise üzerine alinmaz zaten. Bu kadar basit. Şekil A'da görüldüğü gibi
Frekanslarimiz tutmuyor senle. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Çok minimalist yaşıyorsun galiba. yordun beni.
Bu kadar soğuk, görgü kurallarından bihaber insanı neden savunuyorsunuz ki? Sırf gelin olduğu için mi? Neticede bunlar görümce ve gelin yani evin misafiri olacak durumu çoktan geçmiş kalkıp yardım etse suç mu? Veya siz yolda birine nasılsın deseniz o da iyiyim diyip çekip gitse hoşunuza gider mi? Hiç sanmıyorum başınıza gelince bu kadar normal bakacağınızı.
Ayrıca konu sahibinin sürekli kendini övmesi de hiç hoş değil elbette sizin de hatalarınız olmuştur ve mahallede edilen lafları susturmamanız da cabası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?