Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Mübağaladan da baya anliyorsunuz, takdire şayan asfsasdf Aile kavrami kari, k

Aile kavrami kari, koca ve cocuklardir. Hatta ismi de cekirdektir. Sizin o dediginiz sülale oluyor. Ben bir eğitimciyim ve insanlarin nasil yasadigini bana mi anlatiyorsunuz?
Kardesinin esiyle kotu olmasi kardesini etkiler bik bik bik Kardesinin esinin hayatina karismasin o zaman. Yerini bilsin. Kaynana, elti, gorumce, k

Nasil bi sistemse, anlamayacaginizi bildiği için mesajlari kisa kesiyor : ))
Sonuc olarak sizin gibi hayati koca, kaynana, elti, gorumce yani size gore "aile"den ibaret olanlar icin ölümcül bir hatadir bu gelinin yaptigi. Ne konuşacaksiniz baska? Dusunsene gelinin gorumceyi eve cagirdigini? Kesin nispet yapmak icin filan cagirir di mi : ))
Birakin allaskina. Gelinin her hareketi dogtu olsa bile batar sizin gibilere. Gece gunduz konusacak mevzu lazim. Malum baska hayatiniz yok. Komsular, onlarin yorumlari onemli seyler bunlar.
Yemin ediyorum ülkeyi 50 yil geriye goturuyorsunuz. Bakin kendi hayatiniza, bu kadar mi sıkici bi yasantiniz var? Gelin de gelin. Al sana gelin. suratina bakmiyor. Acaba neden? Çatal diller yuzunden olabilir mi gorumceler??

Yardım etme etmeme olayına bişi demicemde mahalleyle samimi olmama hakkına sahip karışma hakkınız yok
Bende bir takım insanlarla öleyim
Belki mahallede kadınların toplanıp çene yapmasından hoşlanmıyo
Dedikoducu olduklarını biliyo
Dedikoducu olmasalar sizi gelip gelininize karşı doldurmaZlar ne kadar ayıp şeyler
Gelininiz havalı ukala demek kimene canım konuşmazsa konuşmaz eş dost kaybeder herneyse kimene bundan.

Ben yanliş mi anladim daha yeni evliler yani 3 ay filan olmuş.. sitem edilecek bir şey göremedim açikcasi. her şey olabilir. sosyal fobisi olabilir. çekingenlik duyabilir. Eline bir iş yakiştirmiyor da olabilir. Eşiyle yanliz kalmak isteyebilir. ki bu çok dogal..En önemli mevzu ise eşiyle cinsel birleşmede sıkıntısı olabilir.bunu kendisine sorun yapmiş olabilir.Vajinusmus illetini çekiyor olabilir.Yani biraz geniş kapsamli düşünmek lazim bence.
Eminim hepimiz yeni gelin iken kayinvalidemizin mutfağina girmekten bir şey becerememekten yana ürkmüşüzdür dimiii:)komşulari da takmayin kafanıza bence.ağzi olan konuşurr konuşurrr ve konuşurr.siz kimseye malzeme vermeyin sonradan gelinin kulağina giderse çok ayip olur.arama mevzusuna gelince o aramiyorsa siz arayin.evinize ailenize yeni katilan o. Ve dolayısıyla sizin kol kanat germeniz gerekecek.siz aramalarinizi eksik etmeyin.Zamanla herşey yoluna girer.Size alişir düzeninize alişir.Takinti yapip caninizi sıkmayın.

Toplum ve iletişim bilimci olarak aileyi size anlatıyorum. Egitimcisiniz ama iletişimin ne olduğunu önemini bilmiyorsunuz üzücü . Gece gündüz beraber olmak ayrı temel iletişim kuralları ayrı. Bu basit ayrımı eğitim fakültelerinde ogretmiyorlar mi ? Insan sosyal bir varlıktır Üzgünüm.

Meseleyi gelin görümce olarak ele almaktan ziyade insanlar olarak ele alırsak,kişiden kişiye değişir içe kapanıklık.Kimi bazı konularda içe kapanıktır,kimi her konuda.Kimi işyerinde içe kapanıktır,kimi arkadaş ortamında.90 günlük gelin olayı abartılmıyor.Evlilik öyle kolay bir mevzu değil.Hele ki ilk dönemleri.Kendi içinde kimin ne yaşadığını bilemeyiz.Dünya kadar vajinismus sorunu olan,eşiyle ilgili hayalkırıklığı yaşayan,evliliğe aileye adapte olmakta sorun yaşayan insnaların konusu okuyoruz burda.Anne babası yokken kendi isteğiyle (davetli değil) annesini evine gelen görümce de misafirlik beklemesin bi zahmet.Bir kere mahallenin diline düşmek ne demek.Bu kadar abartacak ne var.Ya insan bazı şeyleri bilmiyorda olabilir.Görümce sürekli eleştiride.Varsa sorunu kardeşine demeli.Yoksa onun dışında tabiki güelryüz,karşılıklı anlaşma iyidir.Görümce anneye dert yanar olanlarla ilgiliAnne gelien cephe alır.Bu da bir huzursuzluk için varsayım.Olur demiyorum.Ama mahalledekilerle böyle rahat rahat konuşuluyorsa,anneyle haydi haydi konuşulur.
Valla ben 90 günlük gelinken,kimse kusura bakmasın evimemi alışayım,evliliğime mi,kuzenlerin görümcelerin mahallelinin gönlünü mü hoş tutayım.Kimse kimsenin yaşantısına tavrına tarzına müdahale etmemeli (SAYGISIZLIK HAKARET OLMADIKTAN SONRA)

Yazdiklarina dikkat et. Ne demek başka hayatınız yok sen bizi ne kadar tanıyorsunuz. Ben sana şimdi uzaydaki evine geri dön desem hoşuna Gidermi? Ama demicem işte...

Merak etmeyin gereken bütün eğitimleri aldim da, bunlar ögretilmesine gerek olmayan bilgiler zaten. Bugune kadar kadar tek bir kişiyle bile kavga bile demiyorum, problemim olmadi. Benim de eltim, görümcem var ve iletişimimiz, muhabbetimiz harika. Size anlatamadigim şey burada bir görümcenin art niyetli fikirleriyle harmanladigi tek tarafli anlattiklarina dayanarak gelini odun, sosyopat vs. damgalamak. Kusura bakmayin ben konu sahibinin cok da iyi niyetli oldugunu dusunmuyorum. O yuzden de diyorum ki, ben bu art niyeti yazidan gorebildiysem eminim gelin daha fzlasini gormustur ve istemezse kimseyle samimi olmak zorunda degil diyorum. Bu kadar.

Yazdiklarina dikkat et. Ne demek başka hayatınız yok sen bizi ne kadar tanıyorsunuz. Ben sana şimdi uzaydaki evine geri dön desem hoşuna Gidermi? Ama demicem işte...

Niye üzerinize alindiniz ki : )) Sayfalarca yorum yapilmiş bi konuda yorum yazarken "şu, şu ve şuna ithafen yazdim" mi demeliydim yoksa? Hır gür çıkarmak isteyenlerin hepsi de magazinciler gibi yazdiğim şeyin bi cümlesine takilip vik vik yapıyor. Bi bütünüyle bakin, anafikri anlayin, sonra konuşalim..
Bu arada uzay muzay sndadfss Bi sonraki aşamamiz "kendi diyen kendi olur"mu olacak? Komik : ))

Ortaya attığın sürece burdaki herkes üzerine alabilir. Özel Mesaj atsaydin yada özellikle bi isim belirtseydin

Ortaya attığın sürece burdaki herkes üzerine alabilir. Özel Mesaj atsaydin yada özellikle bi isim belirtseydin

Ay telefonu ısırıcam şimdi. Kardeş niye anlamamakta ısrar ediyorsun? Gelinlene çektiren görümcelerden bahsediyorum ve sen herkes üstüne alınabilir diyosun. Yetmiyo tek tek isim ver diyosun. Psikopat miyim ben, geniş çapli araştirma yapip çılgin görümce avi mi yapayim burda? Söylediğim şey birine doğrudan batiyorsa sinirlenir ve cevap verir, diğerleri ise üzerine alinmaz zaten. Bu kadar basit. Şekil A'da görüldüğü gibi

Frekanslarimiz tutmuyor senle. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Çok minimalist yaşıyorsun galiba. yordun beni.

Frekanslarimiz tutmuyor senle. Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Çok minimalist yaşıyorsun galiba. yordun beni.

Ben sizi özellikle önüme oturtup konuşmadim. Yazdiğim basit bir yazidan saçma sapan anlamlar çikarip, açiklamalarimi da anlamayip error verdin ve haliyle zihnin yoruldu. Frekans, minimalist, yormak asfdfsad Serdar Ortaç şarkısı gibi bol kelime, sıfır anlam hehe : ))

canm hiç olumsuz düsünme belliki daha tanımayı çalışıyo sizi hemen ilgi göstermek samimi olmak istemiyo sabredin biraz zamana bırakınbelkide zamanla çok samimi olacaksınız

ben açıklamamı baştan yazdım dikkatli okursanız. tecrübe ile sabittir . ve zamanla normal bakmak zorunda olduğunuzu anlıyorsunuz. sizce ne yapmalı en doğru olan nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…