Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

O zaman evlenmeseymis, rahibe hayatı yasasaymis, ole ağır travmalari varsa tedavi olsaymis. Bir komsuya alismasi gerekmiyor selam vermek için. Kimsede komşunun evine zorla sokmuyor onu. Misafir catkpida gelmisse hosgeldin denir. Bunlar temel görgü kuralları.

Son düzenleme:

sizde görümcesiniz heralde
öyle olduğunu herkes biliyor.ona bir şey demedm zaten.bardağın dolu tarafını görenlerdenim ben.

Konu sahibi zaten durumun normal olup olmadığını sormuş. Ama herkes sanki dedikodu yapıyormuş gibi üzerine yüklenmiş. Konunun başlığında bile bir soru işareti mevcut. Neden böyle soru sorana saldırılıyor ki anlamadım gitti. Yorum yaparken biraz daha yapıcı olsak eminim her şey daha güzel olacak.

Evet doğru, kimse birsey sormayacaksa forumun amacı ne

gelin görgü kurallarına uymuyorsa bile neden bu sizi bu kadar gerdi anlamadım.hayır yani o kadar hararetli hararetli yazıyorsunuz kisakiin...sakiin...sanki kadın büyük bir kötülük yapmış gibi, halbuki sadece biraz yabani o kadar.bazı insanların çok daha kötü huyları var, buna da şükür.konu sahibi de biraz kendini geri çeksin, beklentilerini en alt seviyede tutsun bence; o zaman kendisi de bu kadar takmaz zaten.

Gayet normal bence. Yemege sen cagirdiysan sen yspar sen toplarsin geline mi guvenip cagiriyorsun? Kiz belli ki sizi yabanci gormus mutfsginiza duzeninize karismak istemiyor. İnsan olsun ne demek??? Sizinle muhattap olmak istemeyenler insan degil mi?

hay yaşa bende bunu yazacaktım
misafirden ödü kopuyorlar özellikle erkek tarafından kaynanadır görümcedir geldiğinde surattan düşen bin parça oluyor ama başka zamanda görmeli aslında onu misafir ağırlarken
geçen burda bir üye yazmıştı kanserli annesini arada bir telofanla bile aramayan gelinleri kadın iyileşince oda tam iyileşmeden çcuğuma bak diye kaynanasına vermeyi düşünüyormuş

o hesap olur işte

Diyorum işte işleri dustumu aniden mesafe buharlasiyor evin kızı oluyorlar. Geri kalan zamanda soğuk. Mesafeli. Ağır başlı gelin hazretleri

Diyorum işte işleri dustumu aniden mesafe buharlasiyor evin kızı oluyorlar. Geri kalan zamanda soğuk. Mesafeli. Ağır başlı gelin hazretleri
ya ben bu başlıkta resmen gelin düşmanı oldum
aslında bizim tüm maaile görümceden kaynanadan çekmiştir
hani şu yapmadığı kalmayan görümce evin içine karışan kardeşini dolduran falan o zaman derim gelin ne apsa haklıdır dicem
ama yok yani bir kocamın ailesi hiç bir şekilde yanımda olmasın deyip ama yardımları kabul ederiz olayı birde ben selam almayan insanı hiç sevmem ondan belki

Bence "gelin" sifati cok abartiliyor.
90 gunluk bebekten bahsetmiyoruz.
Hayati 90 gunle sinirli da degil gelin hanimin.
Dolayisiyla usulu bildigini varsayariz.

Ayrica ice kapanik olmanin ne demek oldugu karistiriliyor burada bence.
İce kapanik biri gorumcesine "bana sundan bir kere daha yapar misin" diyemez, isteyemez cunku.
İce kapanikligi yasamis biri olarak soyluyorum.

Dalginlik, unutmusluk vs de olabilir elbette ama bu ihtimalleri gorumceye de yontabiliriz degil mi?
Mesela gelinin ilgisini beklemistir, belki bir guler yuz beklemistir.
Cok seyler degil bunlar.
İnsaniz, sosyal varliklariz.
Yapi meselesi degil bu.
Ben de soguk biriyimdir ama guler yuzume engel degil.

İletisim konusunda karsinizdakinin seti varsa ben zorlanirim ama evet iletisime gecebilir konu sahibi.

Sacma bence geline bu kadar anlam yuklenmesi gercekten de. Alti ustu kardesiin hanimi kimsenin hizmetcisi, kolesi ya da ego tatmini yapabilecegi bi esyasi degil. Gelin kelimesinden de nefret ederim ben zaten.. toplumun algisindan dolayi bi maldan bahsediliyomus gibi dusunur rahatsiz olurum. Iyi ki kimseye yakin degilim ya bi tane akrabasi var esimin ulkenin obur ucuna geldik burda buldu bizi musallat oldu bide elti kayin teyze amca hic cekemezdim irak olsunlar hepsi birlesip huzur kaciriyo anca boyle vayy geln bize selam vermei vayy mtfaga bi tabak goturmedi vayy yakinina geldim beni aramadi..iyy gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…