- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.184
- 823
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
Gelin sizle samimi olmak istemiyorsa sizde olmayın.Annem evde yok ama akarabalar falan orda. Ev boşken gidilmez diye bir kural var da ben mi bilmiyorum? Orda maksadım kendimi övmek değil, ifade edebilmek, sen ona nasıl davranıyorsun vs. gibi sorulara açıklayıcı olmak. Sıkılınca yemek yapmam ki ben. Söyleyince zorlamış gibi olmak istemediğimden kendisi akıl eder diye bekliyor insan. Samimi olması tabiki insanın yapısı ama görgü kurallarını bilmesi gerek
o zaman bir görgü kuralları egitmeni tutun gelininizeAnnem evde yok ama akarabalar falan orda. Ev boşken gidilmez diye bir kural var da ben mi bilmiyorum? Orda maksadım kendimi övmek değil, ifade edebilmek, sen ona nasıl davranıyorsun vs. gibi sorulara açıklayıcı olmak. Sıkılınca yemek yapmam ki ben. Söyleyince zorlamış gibi olmak istemediğimden kendisi akıl eder diye bekliyor insan. Samimi olması tabiki insanın yapısı ama görgü kurallarını bilmesi gerek
Herkesin ağzı torba değil ki büzesin. Onlar laf edince ben de aaa evet öyle vs. diyerek desteklemiyorum. sessiz o vs. diyorumya hu soğuktur sıcaktır kime ne? insan kardeşinin eşine laf söyletir mi? bu gelinin davranışlarından çok daha anormal
Tam aksine oda bize kötülüyor Elmik.
Sırf sohbet etmediği sıcak davranmadığı için etiketlenmiş kadıncağız.
Görümce bile arkasından bunları diyorsa mahallenin demesi çok tuhaf gelmedi.
Özetle herkes bir olmuş kadının arkasından atıp tutuyorlar.
Kardeşim ev de yoktu ki sadece kendisi vardı. Çok içli dışlı olsun demiyorum ama bir şeyin adabı vardır bazen bir şeyler bize de uymaz ama öyle icab ettiğini biliriz,uyarız
Her zaman böyle değil ki işi düşünce arar. Zaten yaklaşımı hep öyle olsa daha ne? sadece bir şey isteyince arar ve böyle sözler sarf eder. Normal de arayıpta buna benzer şeyler vs. demezİşte bakı tezatlık yapıyorsunuz burada. Size böyle güzel sözler söylediğine, zevkine güveniyorum dediğine göre sizi sayıyor seviyor yani. Konserve bilmeyebilir verilen hediyeyi kabul etmemek zaten görgüsüzlüktür. Bir dediğiniz birini tutmuyor hem soğuk konuşmuyor aramıyor diyorsunuz hem de arıyor zevkine güvenirim dedi diyorsunuz. Size bariz ne kötülüğü var ki bu insanın. Size geleceğim dediniz de evine mi kabul etmedi, saygısızlık mı yaptı, dedikodunuzu mu yaptı ne yaptı yani.
karakter icabı soğuk ve mesafeli duruşlu olmak başka, nasılsın diye sorana "iyiyim, siz nasılsınız" demeyi akıl edemeyecek denli yabani olmak bambaşka. yapısı öyledir diyen arkadaşlara anlam veremedim. yapısı icabı soğuksa, üç beş hal hatırdan sonra fazla özel konulara girmez, havadan sudan konuşmakla yetinir, mümkün mertebe davetlerden kaçınır. yedi kat yabancı bile "nasılsınız" diye sorarsa, "iyiyim, teşekkür ederim, sizi sormalı" demez mi insan? bu mesafeli olmak değil, görgüsüzlüğün dik alası. ömründe insan içine çıkmamış mı bu kişi?
Yanlış algılamayın ben bana hizmet etsin demiyorum ki. Ben de gelinim ve görümcem var sürekli benden hizmet beklese ben de istemem. ama o bir şeyler yaparken elimden geleni yaparım ki bu da böyle olmak zorunda. Ben gelinden ben oturayım o bana hizmet etsini beklemiyorum ama elinde ki çayı bile benim doldurmam ne derece doğru? Valla ben tanımadığım biri bile olsa elimde ki çayı doldursunlar diye beklemem.Ayrıca mahalledekiler nasıl bir yüz buluyor ki sizden gelininizin ne deyip ne demedine kafa yoruyorlar
diyemediniz mi SİZENE diye !
Valla işleriş güçleri yok milletin gelinine kafa yoruyorlar
Toplum algısı şu
GELİN=GÖNÜLLÜ HİZMETÇİ
Herkese karşı böyleymiş, bir tek sana karşı değil ki.Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Gelininiz biraz bencil biri gibi geldi bana.Görümce hazırlayıp çağırdıysa o da kabul edip gittiyse hıc olmazsa çay servisi yapsaydı.kendini çekmeye çalışıyor belli.Valla ben olsam yemek benden çayda senden olsun hadi tatlım derdim herhalde.kimse kimsenin iyi niyetini suistimal edemez etmemeli.bizde de bu modelden var bir tane ilk geldiğinde böyleydi 14 yıl oldu hala aynı.ne gelin hizmetçidir ne de görümce...aynı hareketi görümce yaparsa o da haksızdır.dedikodu yapan komşulara da daha genç yeni evli bazı toplum kurallarını zamanla öğrenecek deyip susturmalıydı nız bence.ama size tavsiyem konserveymış reçelmış yapmayın şımartınca insanın tepesine çıkıyolar.
Böylelerine nasıl davranıyorsa öyle davranıcaksınki anlasın.yoksa kendini bi halt zanneder.evine gitmedim hiç demişsin abindemi çağırmadı evlenince yemeğe çağrılır çünkü.bırak neyaparsa yapsın.bizim gelinde öyle ne buyur ederler ne ararlar bende ne abimle ne onla muhattap olmuyorum.Hatta yakın oturuyo sayılırız 2saatlik yere düğüne gidicektik dayımlara annem demiş kardeşinide al diye 2kişiler arabada bide çocuk var ona rağmen araba almaz götüremem demiş Abi'm.böyle yani artık suratlarına bile bakmam.o nasıl davranıyorsa öyle davran.Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Nazlı büyümediği kesin ama akıl edemiyordur umarım. Nazlı büyüme kalsa ben elimi işe vurmam.benim anladığım kadarıyla akıl edemiyor belki annesi nazlı büyütmştür herşeyin önüne gelmesine alışmılştr yardım etmesi gerektiği aklına gelmiyordur sizin yetişme tarzınızla onunki aynı olmayabilir art niyet aramayın belkide soğuk bir tiptir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?