Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Gelin sizle samimi olmak istemiyorsa sizde olmayın.
Kardeşinizle görüşün,gelinede onun size verdiği değer kadar değer verin.
Anneniz yokken niye gittiğinizi bende sormuştum,bence buda normal bir hareket değil ama siz bilirsiniz tabii.

o zaman bir görgü kuralları egitmeni tutun gelininize

Kesinlikle canım

Kardeşim ev de yoktu ki sadece kendisi vardı. Çok içli dışlı olsun demiyorum ama bir şeyin adabı vardır bazen bir şeyler bize de uymaz ama öyle icab ettiğini biliriz,uyarız

Allah aşkına siz cok yol yordam biliyor olsaydınız yeni evli kadını komşularla cekiştirmez, insan olsun biraz diye etikelemez kendi haline bırakırdınız. Kadın elinizde oyuncak olmuş

Ben de bir gelinim.Soğuk bir yapım vardır ama kimseye saygısızlık etmem.Gelininiz yeni evli sanırım çekingen olabilir,ev işlerinden anlamadığı için size yardım etmiyor olabilir.Bana yardım edebilir misin diye sorabilirsiniz.
Sizi sevenler var da gelininizi seven yok mu?Herkes herkesi sevmek zorunda değil.

Her zaman böyle değil ki işi düşünce arar. Zaten yaklaşımı hep öyle olsa daha ne? sadece bir şey isteyince arar ve böyle sözler sarf eder. Normal de arayıpta buna benzer şeyler vs. demez

İşte anlatmak istediğim de bu. Herkesle elbette sıkı fıkı olamaz ama bir adap vardır.

Bana cekingen biri gibi geldi. Aman samimi olmayayim diye dusunerek hareket ettigini sanmiyorum. Beklentilerinizi ufak tutun gelin size alisana kadar dusman olmazsaniz iyi bu kadar takintiyla

Gelininiz biraz bencil biri gibi geldi bana.Görümce hazırlayıp çağırdıysa o da kabul edip gittiyse hıc olmazsa çay servisi yapsaydı.kendini çekmeye çalışıyor belli.Valla ben olsam yemek benden çayda senden olsun hadi tatlım derdim herhalde.kimse kimsenin iyi niyetini suistimal edemez etmemeli.bizde de bu modelden var bir tane ilk geldiğinde böyleydi 14 yıl oldu hala aynı.ne gelin hizmetçidir ne de görümce...aynı hareketi görümce yaparsa o da haksızdır.dedikodu yapan komşulara da daha genç yeni evli bazı toplum kurallarını zamanla öğrenecek deyip susturmalıydı nız bence.ama size tavsiyem konserveymış reçelmış yapmayın şımartınca insanın tepesine çıkıyolar.

Gelini tuhaf olduğu aşikar da , mahalledekiler ondan daha tuhaf maalesef. O insanlarla smaimi olmak zorunda değil, herkes sıcak kanlı olacak, herkesle samimi olacak diye bir kaide yok neticede.

Bu konuda onlara laf düşmez de işte ağızları torba değil büzemiyorsun.

Ama evdeki tutumlarını yorumlamak gerekirse orada sıkıntı olduğuda aşikar. Samimi olmayacağım diye yemek yediğin tabağı da kaldırmayacak değilsin yanii, bambaşka şeyler..
Gelin fazla soğuk kanlı ve duyarsız. Bence çok kafaya takmayın madem o uzak durmayı tercih ediyor, siz yanayana gelmek istediğinde de aynı uzaklığı koruyor o zaman boşvermek en güzeli. Onu da öyle kabul edip yokmuş gibi davranabilirsiniz. Hem onun , hem sizin işinize gelir.

Yanlış algılamayın ben bana hizmet etsin demiyorum ki. Ben de gelinim ve görümcem var sürekli benden hizmet beklese ben de istemem. ama o bir şeyler yaparken elimden geleni yaparım ki bu da böyle olmak zorunda. Ben gelinden ben oturayım o bana hizmet etsini beklemiyorum ama elinde ki çayı bile benim doldurmam ne derece doğru? Valla ben tanımadığım biri bile olsa elimde ki çayı doldursunlar diye beklemem.

Herkese karşı böyleymiş, bir tek sana karşı değil ki.

Normal olmadığı kesin zaten de yapısı bu çok zor değişir.

Ama bu konuyu arkadaş olarak konuşabilirsin onunla..

Aslında onunla daha yakın olmak istediğini ancak onun ördüğü bir duvar olduğunu. Bunun sebebinin kişisel olup olmadığını sorarak başlayabilirsin.

Tabiri caizse gelinlik yapmasını bekliyorsunuz
Size yardım etmek zorunda değil, bende gittiğim bir evde ev sahibinin mutfağına girmem çünkü benimkine de girilsin istemem. Misafiriniz varsa kendiniz ağırlayacaksınız, bu gelinden hizmet bekleme durumu hoş değil. Davet etmişsiniz, o da davetinize icabet etmiş fazlasını beklemek doğru değil. Bunun için onu görgüsüz ilan etmek de doğru değil. Bazı şeyler kişiden kişiye değişir, ben misafir olarak gelip de yardım edeceğim diye mutfağıma dalan kimseye tahammül edemiyorum, bu da bana görgüsüzlük geliyor, kardeşlerim de dahildir buna

Tabi ki hizmetçi değil kimse kimseye. Kardeş kardeşe bile değil ama el birliği önemlidir bir toplumda. Komşulara da iyi aferin demedim ki. Sadece denileni yazdım ama verdiğim cevabı yazmadan gelin güvey oldular sanki desteklemişim gibi.

Böylelerine nasıl davranıyorsa öyle davranıcaksınki anlasın.yoksa kendini bi halt zanneder.evine gitmedim hiç demişsin abindemi çağırmadı evlenince yemeğe çağrılır çünkü.bırak neyaparsa yapsın.bizim gelinde öyle ne buyur ederler ne ararlar bende ne abimle ne onla muhattap olmuyorum.Hatta yakın oturuyo sayılırız 2saatlik yere düğüne gidicektik dayımlara annem demiş kardeşinide al diye 2kişiler arabada bide çocuk var ona rağmen araba almaz götüremem demiş Abi'm.böyle yani artık suratlarına bile bakmam.o nasıl davranıyorsa öyle davran.

benim anladığım kadarıyla akıl edemiyor belki annesi nazlı büyütmştür herşeyin önüne gelmesine alışmılştr yardım etmesi gerektiği aklına gelmiyordur sizin yetişme tarzınızla onunki aynı olmayabilir art niyet aramayın belkide soğuk bir tiptir

Nazlı büyümediği kesin ama akıl edemiyordur umarım. Nazlı büyüme kalsa ben elimi işe vurmam.

mahallelilerın slm vermıyo dıye ukala ve havalı demesı hıç olmamıs size, daha yenı evlılermıs mahlleden herkesle muhabbet etmek zorunda degıl yapısı oyledır..yapıştırılan sıfatlar olmamıs... alışma sürecınde bence aıleye karsı da ,nezaketen daha da kendını cekmemek için davete gelmiştir ama kalabalıkta herkes ayaklanınca o oturmustur veya kendısı mutfagına gırılmesınde hoşlanmadıgı için kendısı de sızın mutfagınıza gırmemıstır blkı
ne yapacagını sasırmıstır bu ortamda , görgüsü farklıdır,annesınden öyle görmüştür,akıl edememıstır vss.... çoğaltılabılır yanı bence mesele yapmayın bu kadarcık şeyi..
yemek yapmayı bilmiyordur mutfakta iyi değilidir o yüzden sizi çağıramamıstır. çekinmiştir... çok fazla takılmayın öyle kabul edin derim ben......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…