- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
- 178
- Konu Sahibi ResimdekiHayalet
-
mesafelı davranıyo bence sızde mesafelı olunMerhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Arkasından atıp tutmak sayılmaz ki burda yazmak. Sonuçta ne beni ne gelinimizi tanımıyorsunuz. O zaman burda herkes herkesin arkasından atıp tutuyor. Bu sıkıntıyı gidip bizi birebir tanıyan kişilere konuşsam evet arkasından konuşmuş olurum ama burada değilO zaman hatalı davranıyor eşi uyarabilir ya da usul erkan bilmiyor olabilir. tabi ki bu demek değil ki arkasından atabilirsiniz.
O ZAMAN burada en büyük suç kardeşinizin gelinin kardeşleri nasıl evlerine geliyor ise senide davet etmesi gerekirdi,hem başka şehirden gelmişsin hem de hiç evlerine davet etmemişler insan kendi kardeşini evine nasıl çağırmaz.Evet gitmedim zaten başka şehirdeyim ve çok sık gidemiyorum annemlere. Kardeşim boş kaldığı zamanlarda gelinin kız kardeşleri ( 5 kız kardeş) geliyorlar. Kardeşimde şakayla baldızlardan fırsat bulabilsem vs. diye konuşmalar olmuştu
Burada yazmanızdan değil komşularla konuşmanızdan bahsediyorumArkasından atıp tutmak sayılmaz ki burda yazmak. Sonuçta ne beni ne gelinimizi tanımıyorsunuz. O zaman burda herkes herkesin arkasından atıp tutuyor. Bu sıkıntıyı gidip bizi birebir tanıyan kişilere konuşsam evet arkasından konuşmuş olurum ama burada değil
gelin çizgiyi çizdikten sonra kardeşi bir şey yapamaz. evin huzurunu bozarak olur ama o da artık sökmüyor çoğu evlilik için.O ZAMAN burada en büyük suç kardeşinizin gelinin kardeşleri nasıl evlerine geliyor ise senide davet etmesi gerekirdi,hem başka şehirden gelmişsin hem de hiç evlerine davet etmemişler insan kendi kardeşini evine nasıl çağırmaz.
Orada kaldığınız süre zarfında sizi nezaketen yemeğe ya da çaya davet edebilirdi ya da niçin kardeşiniz davet etmedi, etmedikleri gibi sizi görmeye de gelmediler mi. Başka şehirden annenize gittiniz sanırım. Aranızda daha önce bir sorun yaşandı yada kalp kırdınız mı? çevrede dedikodulara cevap olarak; herkesin yapısı farklıdır deyip ağız kapatmanız doğru olandır, sizde sessiz gibi cevaplar verdim demişsiniz zaten. Gelenlere kalkıp yemek koymamasını anlarım; ama Gelenlere hoş geldiniz dememesi, nasılsın denildiğinde iyiyim deyip kestirmesi, mesafe değil saygısız bir davranıştır. Bazen bir yere gittiğimizde teyze, hala, arkadaş… çay koymaya, tabak vermeye yardım ederiz, bence size de çay koymanıza, servise yardım edebilirdi; ama şu da var yeni evli olduğu için bazı şeylerden çekiniyor, alışma evresinde olduğundan gözlemliyor olabilir. Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç; gelininiz sizinle içli dışlı olmak istemiyor, onu da öyle kabulleneceksiniz gördüğünüz değer kadar değer göstereceksiniz.
Evet haberi yok ama işte müdahele de etmek istemiyorum kırılır gibisindenBana gelininiz biraz yabani yetiştirilmiş gibi geldi. Sanırım bazı inceliklerden ve görgü kurallarından haberi yok.Bence kızmayın,eğitmeye çalışın.mesela sofrayı toplarken ya da çay filan servis edilecekken kibarca yardım isteyin kendisinden.
Merhabalar...
Daha önce de bizim gelinden bahsetmiştim. Bu cuma günü annemlerin evine gittim annemler ev de yoktu ve salı gününe kadar kaldım. Bu günler içerisinde gerek komşular, gerek akrabalar vs. ısrarla beni yemeğe, çaya falan çağırdılar. Çevrem de sevilen sıcak kanlı biriyimdir. Bu güne kadar kalp kırmamaya özen gösterdim hep.
Neyse asıl konuya gelelim. Bu kaldığım günler içerisin de bizim gelin ne aradı ne de sordu. Yalnızdım sonuçta ben olsam arar bir ihtiyacın var mı? Yalnız kalma bana gel beklerim falan derim. Hani aramız da bir kavga vs. yok öyle evine yuvasına karışan biri de değilim. Mayıs ayında evlendiler daha evlerini görmedim. Çevrem de ve ailede sevilmeyen birisi olsam derim ki normaldir beni sevmemesi, istememesi ama öyle de bir durum yok.
Çevre de dedikodu almış başını gidiyor bizim gelin hakkın da. Mesela birisi nasılsın diye sorsa iyiyim diyormuş ve arkası yok. Mahalleden geçerken ne kuzenlere ne de komşulara selam falan da vermiyormuş. Bunun gibi bir ton şey. Onlar da bana soruyorlar gelininiz neden bu kadar havalı ve ukala diye.
Hani böyle sırnaşık, görgüsüz bir tipte değilim. Zırt pırt aramam rahatsızlık vermem bir şey alacaksam benden önce ona daha iyisini alırım. Konservedir, reçeldir vs. yapar gönderirim.
Gideceğim gün kendi beni aramadı ama güzel yemekler yapacağım için içime sinmedi onu da çağırdım geldi. Kendisi gelmeden hava sıcak diye dondurmasına varana kadar alıp dolaba koydum. Yemeklerin hepsini ben hazırladım kıyamadım bir şey yaptırmadım ki zaten yardım edeyim de demedi.
Tam yemeğe başladık yemeğin üzerine kuzenlerim ve kuzenin baldızı, eşi falan düştü. Hemen kalkıp onlara da yemek hazırladım. Baldızını tanımam bile kalktı hemen yardım etti gelin oturup yemekle meşguldü ve gelenlere hoşgeldiniz bile demedi. Sofra toplanıyor önündekini bile ben aldım mutfagı kuzenin baldızı ile topladık bu oturdu izledi.
Bir yandan da eşya falan toparlıyorum çay verilecek telaşemi de görüyor ama abla ben servis ederim deme de yok. Tek başıma her şeye yetişmeye çalışıyorum.
Ne yapsam bu gelin aynı memnuniyetsiz. Beklediğim beraber yapıp çatmak, konuşabilmek vs. kendime hizmet beklemiyorum. Biraz insan olsun diyorum ama o da yok gibi sizce yanılıyor muyum?
Herkesin ağzı torba değil ki büzesin. Ben onlar şunu dedi ben de evet haklısınız dedim demedim ki. Sessiz o vs. dedim. Komşulara konuyu açan ben değilim ki. Konuda şöyle açıldı; Akrabaların bir gelini vardı '' abla sen çok iyi niyetlisin şuraya bilmem kaç km. den geldin seni buyur etmedi, ama sen onu davet ediyorsun. Sonuçta sen misafirsin bu durum ters değil mi? '' dedi diğerleri de '' Bu çok saf gelinin kimseyi kale aldığı yok xxxx ablan geçen gün 3 kere nasılsın diye sordu cevap bile vermedi'' dedi ben de '' Sessiz o konuşmayı pek sevmez vs.'' dedim. Çağırma meselesini de annemlerin ev mustakil ve ev de olup olmadığımı görüyorlar ki zaten kendileri hep çağırdılar ve gitmediğimide gördüler.Burada yazmanızdan değil komşularla konuşmanızdan bahsediyorum
Şimdi de gelinin ailesi..Kardeşim gece vardiyasındaydı gece çalışıp gündüz uyuyordu. Muhtemelen geline bırakmıştır o da sıkmayı sevmez sıkılmayı da ama gelinin ailesi illallah ettiriyor bir gün kardeşimde patlar ama ne zaman. Daha önce kendi kaynaklı bir durum oldu daha önce ki konulardan birinde bahsetmiştim ona bile kavgacı yaklaşmadım. Zaten saygısız oluşu büyük sorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?