Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

Orada kaldığınız süre zarfında sizi nezaketen yemeğe ya da çaya davet edebilirdi ya da niçin kardeşiniz davet etmedi, etmedikleri gibi sizi görmeye de gelmediler mi. Başka şehirden annenize gittiniz sanırım. Aranızda daha önce bir sorun yaşandı yada kalp kırdınız mı? çevrede dedikodulara cevap olarak; herkesin yapısı farklıdır deyip ağız kapatmanız doğru olandır, sizde sessiz gibi cevaplar verdim demişsiniz zaten. Gelenlere kalkıp yemek koymamasını anlarım; ama Gelenlere hoş geldiniz dememesi, nasılsın denildiğinde iyiyim deyip kestirmesi, mesafe değil saygısız bir davranıştır. Bazen bir yere gittiğimizde teyze, hala, arkadaş… çay koymaya, tabak vermeye yardım ederiz, bence size de çay koymanıza, servise yardım edebilirdi; ama şu da var yeni evli olduğu için bazı şeylerden çekiniyor, alışma evresinde olduğundan gözlemliyor olabilir. Yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç; gelininiz sizinle içli dışlı olmak istemiyor, onu da öyle kabulleneceksiniz gördüğünüz değer kadar değer göstereceksiniz.

Şu gelinlerin de huyunu suyunu 3-5 ayda nasıl hemen anlıyorsunuz anlamam... daha evine dahi gitmemişsiniz kaynaşmamışsınız. Siz kaynaşamadığınız gibi mahallenin de ağzına sakız olmuş ne ayıp bir şey. Ailenin arasına alıp arayıp sorması gereken sizsiniz bence... sonrasında smimi olmak isterse olur istemezse siz de takmazsınız. Herkes ailesinde mutlu olsun ve uyuz olmasın yeter. Bariz bir gıcıklığı yoksa bütün mahalleye selam vermemesi, çay koymaması büyük meseleler değil.

Hiçbir insan aynı tavır ve davranışta olacak diye bir kural yok.Belki çağırdınız diye gelmemezlik etmek istememiştir.Her hikayenin farklı yönleri vardır.Siz kendinizi çok iyi bir görümce olarak görüyorsunuz belli ki ama belki de sizin eksikleriniz de vardır ya da sadece ve sadece kişiliği böyledir olamaz mı?Herkes sempatik olmuyor maalesef, o zaman da belli bir sınırda görüşmek konuşmak gerekiyor.

mesafelı davranıyo bence sızde mesafelı olun
herkesın yapısı sammıyet sevmıyordur yada cekınıyo olabılır kendını yabancı hıssedıyo olabılır

bence hayıflanmakta son derece haklısınız..yapısı kişisine göre soğuk anladığım kadarıyla..hepimiz birilerinin geliniyiz. mesafeli olmak demek yobazlaşmak demek değildir. bir selam, bir gülümseme olağanüstü bir yapı gerektirmiyor zannediyorum.

O zaman hatalı davranıyor eşi uyarabilir ya da usul erkan bilmiyor olabilir. tabi ki bu demek değil ki arkasından atabilirsiniz.
Arkasından atıp tutmak sayılmaz ki burda yazmak. Sonuçta ne beni ne gelinimizi tanımıyorsunuz. O zaman burda herkes herkesin arkasından atıp tutuyor. Bu sıkıntıyı gidip bizi birebir tanıyan kişilere konuşsam evet arkasından konuşmuş olurum ama burada değil

O ZAMAN burada en büyük suç kardeşinizin gelinin kardeşleri nasıl evlerine geliyor ise senide davet etmesi gerekirdi,hem başka şehirden gelmişsin hem de hiç evlerine davet etmemişler insan kendi kardeşini evine nasıl çağırmaz.

Burada yazmanızdan değil komşularla konuşmanızdan bahsediyorum

gelin çizgiyi çizdikten sonra kardeşi bir şey yapamaz. evin huzurunu bozarak olur ama o da artık sökmüyor çoğu evlilik için.

Bana gelininiz biraz yabani yetiştirilmiş gibi geldi. Sanırım bazı inceliklerden ve görgü kurallarından haberi yok.Bence kızmayın,eğitmeye çalışın.mesela sofrayı toplarken ya da çay filan servis edilecekken kibarca yardım isteyin kendisinden.

Kardeşim gece vardiyasındaydı gece çalışıp gündüz uyuyordu. Muhtemelen geline bırakmıştır o da sıkmayı sevmez sıkılmayı da ama gelinin ailesi illallah ettiriyor bir gün kardeşimde patlar ama ne zaman. Daha önce kendi kaynaklı bir durum oldu daha önce ki konulardan birinde bahsetmiştim ona bile kavgacı yaklaşmadım. Zaten saygısız oluşu büyük sorun

Evet haberi yok ama işte müdahele de etmek istemiyorum kırılır gibisinden

Sen taktın bu geline rahat bırak kızı ya ne yapsa suç:) benim de görümcem böyle asık suratlı hiç kahkasını duymadım ilk başta ben çok samimi davranıyordum baktım aynı senin gelin gibi şimdi geri çektim kendimi mesafeliyşm birgün bana canım ben senin gibi duygularımı belli edemiyorum dedi ben de olabilir abla önemli değil dedim geçtim herkes farklı ayrıca elin lafını çok takıyorsun komşularınız çok değişik insanlar selam verip halini hatrını sormak zorunda mı

Gelip gitmez anlarım ama diğer yaptıkları hoş değil. Bence de sizin gelinin insanlığı kıt biraz
Size tavsiyem kimseye olduğundan fazla değer vermeyin. Bir söz vardır 3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen arada ki 2 kuruşla seni satar.
Sizde ona onun insanlara davrandığı gibi davranın

Gelininiz sanırım memleketini bırakıp eşinin memleketine gelmiş, bu çok zor oluyor kendimden biliyorum. Göründüğü kadarıyla küçük bi yerde yaşıyorsunuz küçük yerlerde herkes birbirini tanır dedikodu çok olur . Gelininiz çekingen bir yapıya sahipse içine çekilebilir onun içerisinde yaşadıklarını bilemezsiniz önyargılı olmayın. Başbaşa kalmaya beraber bi şeyler yapmaya çalışın ne biliyim bir gün gel beraber sinemaya gidelim deyin, güleryüzlü olun, sevmeye çalışın inanın geri dönüşü olacaktır. O şu an bocalama sürecinde hele de bu komşuların lafları kulağına gitmişse ki gitmiştir bu iyice kendini geri çekmesine neden olacaktır.

Burada yazmanızdan değil komşularla konuşmanızdan bahsediyorum
Herkesin ağzı torba değil ki büzesin. Ben onlar şunu dedi ben de evet haklısınız dedim demedim ki. Sessiz o vs. dedim. Komşulara konuyu açan ben değilim ki. Konuda şöyle açıldı; Akrabaların bir gelini vardı '' abla sen çok iyi niyetlisin şuraya bilmem kaç km. den geldin seni buyur etmedi, ama sen onu davet ediyorsun. Sonuçta sen misafirsin bu durum ters değil mi? '' dedi diğerleri de '' Bu çok saf gelinin kimseyi kale aldığı yok xxxx ablan geçen gün 3 kere nasılsın diye sordu cevap bile vermedi'' dedi ben de '' Sessiz o konuşmayı pek sevmez vs.'' dedim. Çağırma meselesini de annemlerin ev mustakil ve ev de olup olmadığımı görüyorlar ki zaten kendileri hep çağırdılar ve gitmediğimide gördüler.

Şimdi de gelinin ailesi..
Evlerin de huzursuzluk çıksa hoşunuza gider mi?sanki o anı bekliyorsunuz gibi anladım yazınızdan.
Çok üzüldüm ben gelininize açıkcası.

Cekingen bir kisiligi olabilir mi? Sadece size karsi boyle olsa sizi sevmiyor diyecegim ama insanlara karsi da olan bu tutumu icine bayagi bir kapanik profili ciziyor. Dolayisiyla onu acmak icin caba gosterebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…