Bizim gelin anormal mi? Ben mi öyle görüyorum?

O kendini geri cekiyor, belli ki samimi olmak niyetinde değil, üstüne düşmeyin ve insan değil biraz insan olsun vs yaftası yapıştırmayın
Yani nasılsın sorusuna ''iyiyim, teşekkür ederim; siz nasılsınız?'' demek samimi olmak mı? Gelinin başka sorunları olabilir mi? Sıkıntısı ya da sizlerle ilgili geçmişten gelen problemleri?...

verdiğiniz cevabı açıkça yazmanıza gerek yok, gelin görgüsüz diyen yoruma alkış tutmanızdan az çok anlaşılıyor.

Evlilik kolay bir şey değil ki belki daha kardeşinize alışamadı gelininiz? Tamam siz daha farklı bir ilişki istiyor olabilirsiniz belki de olacak bu kadar önyargı iyi bir şey değil.

böyle gelin düşman başına , bunun bir versiyonuda bizde var teyzemin gelini , gerizekalı sadece kendi ailesine gider koca tarafı ailesini hiç saymaz etmez, bigün davet yaptık gelmedi ,her gelen sizin gelin nerde niye gelmiyo diye sordu 2 adım yerde oturuyo birde , utancımızdan bişey diyemedik teyzem yerin dibine girdi devamlı sizin gibi şikayetler geliyo , gelininiz yüzümüze bakmıyo kendini begenmiş diye ama beiz onu istemeye gittigimizde anlamıştık ozman bilebize hoşgeldiniz dememişti teyzeme vazgeçin dedik ama olan oldu , başımızı yaktık işte şimdi hepimiz nefret ediyoruz ondan başı göğe ermiştir..

Çağırdığında yemek yapmasını bilmiyor diyecek değilim ben de yaparım ne olacak. Hem derdim bana yemek yapması değil evlerini daha hiç görmedim yüzsüzlük edipte davet edilmeden gitmek istemem. Hani evlerinde taciz etsem aman gelmesin de gitmeyim de demekte falan da haklı ama o da yok

konu sahibi arkadaşım sistem aynen şöyle ilerliyor; o nasılsın sorusuna cevap vermiyor mu? gelecek sefere sen onu görmemezlikten geleceksin.. aldıklarına değer verip bir teşekkür bile etmiyor mu? sen bütün aileye hediye aldığında onu es geçeceksin.. özetle ne kadar saygı- o kadar saygı, ne kadar soğukluk- o kadar soğukluk.. o onun karakteri ise bu da senin karakterin olsun

Evlilik kolay bir şey değil ki belki daha kardeşinize alışamadı gelininiz? Tamam siz daha farklı bir ilişki istiyor olabilirsiniz belki de olacak bu kadar önyargı iyi bir şey değil.
Alışamama gibi bir sorunu yok ki. konuşkan biriside olmayabilir bu da doğal ama sanki beni kullanıyormuş gibi hissetmeye başladım

Yani nasılsın sorusuna ''iyiyim, teşekkür ederim; siz nasılsınız?'' demek samimi olmak mı? Gelinin başka sorunları olabilir mi? Sıkıntısı ya da sizlerle ilgili geçmişten gelen problemleri?...
Ben abartıldığını düşünüyorum, aklınız alıyor mu birine nasılsın diye soruyorsunuz o arkasını dönüp gidiyor

Haklısın sanırım

komşularada iyi malzeme cıkmış
sanki okuldasınız. bize nasılsın demiyor. diye size şikayet ediyolar.
belki morali bozuk. belki eşiyle problemi var. kimseyle muhatab olmak istemiyor.
kimsenin içini bilemeyiz.
sizde kendinize dert etmeyin boşverin. size sıcaklık gösterdigi kadar sıcaklık gösterin

Kardeşiniz Mayıs ayında evlenmiş ve siz hiç evine gitmediniz mi yani çağırmadırlar mı,eğer böyleyse kardeşiniz ve gelininiz ayıp etmiş en azından bir akşam çayına çağırabilirlerdi,yapısı soğuk olabilir ama insan eşinin kardeşini neden evine çağırmaz,kendi ailesine karşı nasıl peki.

Bir geçmişimiz yok ki. Ben başka şehirdeyim ve en başından beri böyle. Sorunu olunca insan doğal olarak konuşmaz ama hani usulunce bir soru geldiğinde az ve öz cevap verilir

Ben de bunu anlamıyorum.

Madem bu durum sizi rahatsız ediyor, madem büyüksünüz, konuşup ben seninle abla- kardeş olalım istiyorum demek çok mu zor?

Yaptığı her hareketi süzüp burada tasvir edeceğinize, ki eminim o da mercek altında olduğunun farkındadır ve belki de bu yüzden size ısınamamıştır, biraz yardım eder misin diye rica etseniz daha kolay olmaz mı?

Herkes sicakkanli olmak zorunda degil, kisiligi davranisi farkli.sizde saygi gostermek zorundasiniz o dedikodusunu yapanlarla birlikte.memnun degilsenizde gorusmeyin olsun bitsin.caninizi sikmaya degmez..

Evet gitmedim zaten başka şehirdeyim ve çok sık gidemiyorum annemlere. Kardeşim boş kaldığı zamanlarda gelinin kız kardeşleri ( 5 kız kardeş) geliyorlar. Kardeşimde şakayla baldızlardan fırsat bulabilsem vs. diye konuşmalar olmuştu

o öyle düşünmez ama mahcup olurum diye düşünür belki.. bence alışma sürecinde daha çok yenıler zaten bence zaman verin size pek üstüne gitmeyin madem..
bi mesajda yazmıssınız alısamama gibi bi durumu yok diye bu konuyu da siz bilemezsınız, kendısı yasıyor çünkü..dısardan görunduğu gibi değildir..

Konuşmaya çalıştım ve kırmadan tatlı dille azcık ucundan açtım ama lafı değişti. Rica ederim etmesine de bu kez de görümcem bana iş buyurdu der gibi olmasından korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…